Loteria bitcoinowa ;)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Loteria bitcoinowa ;)

Postautor: Leniwiec » sobota, 5 marca 2011, 16:20

Podwajam pulę ze względu na zwłokę i przeprowadzę losowanie jutro. Dziś nie dam rady bo jestem zawalony robotą, ale jutro wszystko się wyjaśni ;). Potem projekcik rozwinę. Dzięki za cierpliwość.
Zen pls: 1AcHe5WAMw5C5CiFYjHkMz95vYznx5scts

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » sobota, 5 marca 2011, 22:50

Ja bym był za tym, żeby każdy jeszcze jedno wolne miejsce zajął. Bo ja już nie mam 0.1BTC więc będę miał mniejszą szansę na wygraną niż wy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: klata » niedziela, 13 marca 2011, 19:31

Co z tą loterią? Czy mogę się już czuć "wydymany"?
Panie kierowniku, poratuj Pan: 1GXWBBEtiY2ANewSstdPcNUEqEZAgsFtT4 ;)

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 256
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mahkul » niedziela, 13 marca 2011, 20:11

Leniwiec chyba się rozleniwił w istocie. ;)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: upersofos » środa, 16 marca 2011, 16:50

klata pisze:Co z tą loterią? Czy mogę się już czuć "wydymany"?
Ja już tam nie wiem! Co to za panienkowe strachy?! - 0.1 BTC to tak 2/3 zwykłej fajki - w razie czego strat finansowych nie będzie wiele, choć, jak widać, moralne - ogromne; kto wie czy nie będzie potrzebna asystencja psychologa? - (od 'złego dotyku' :D skoro o 'dymaniu' mowa :P ). A może nawet konował okaże się niezbędny do przywrócenia równowagi wewnętrznej - psychiatra ;)

A poważniej: rzeczywiście, takie drobne zajścia (byle nie zejścia! - Leniwcze! Żyjesz li Ty?) mogą powodować ogólne, być może mimowolne, zachwianie wzajemnego zaufania forumowiczów...

Ps A może to była nie loteria, tylko 'loteria'? - czyli w pewnym sensie loteria, ale zaufania :P Ale ja, mimo wszystko, i tak bym spał spokojnie.
Pps (Nie mylić z PPS - taką socjalistyczną bandą złodziei). I sam chętnie zagram, jak pojawi się 'spiritus movens' przedsięwzięcia.
Ppps A na poważnie to zagram przy stawkach przynajmniej 5 BTC. I to dopiero wtedy, kiedy (nie, 'gdy', bo nastąpi to pewnikiem), dopracuje się wiarygodny system losowań.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » sobota, 19 marca 2011, 09:58

No i co z tą loterią ? Mam się cieszyć, że zamiast wpłacić na nią przegrałem 2 BTC whttp://doubletrouble.bitcoinbet.com/ ;) Może, by zrobić stronkę www.loteriabitcoinowa.pl lub coś na wzór totolotka tylko, że z ujawnionymi wpłatami. Dla samego prowadzącego serwis zostawałoby np 5-10% reszta szła by na wygrane (odpowiednio trafione "szóstka" , "piątka" itd) Moje zdolności programistyczne są kiepskie no ale może ktoś z Was się skusi ;)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: upersofos » sobota, 19 marca 2011, 22:34

bitcoin_pl pisze:[...]Może, by zrobić stronkę http://www.loteriabitcoinowa.pl lub coś na wzór totolotka tylko, że z ujawnionymi wpłatami. Dla samego prowadzącego serwis zostawałoby np 5-10% reszta szła by na wygrane [...]
Już wcześniej myślałem o tym, by coś sensownego w tej materii zorganizować. Zatem, na początku przyszłego tygodnia coś takiego pojawi się z mojej strony - na tym forum. Ale, spoko - przedstawię Wam wcześniej dokładne zasady (matematyczne) i sami ocenicie, że ma to sens i jest uczciwe; oraz, że nie wymaga żadnej specjalizowanej witryny. W razie czego, jako gwaranta (escrow-person) wybierzemy kogoś wiarygodnego (Leniwca? ;) ).

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: upersofos » środa, 23 marca 2011, 11:33

Matematyczne podstawy loterii, którą Wam (nam) zaoferuję już mam - jeszcze dopracowuję szczegóły 'zaufaniowo-wiarygodnościowe'.
bitcoin_pl pisze:No i co z tą loterią ? [poprzednią, Leniwca - przyp. upersofosa] Mam się cieszyć, że zamiast wpłacić na nią przegrałem 2 BTC whttp://doubletrouble.bitcoinbet.com/ ;)
Z ciekawości zagrałem. Postawiłem, a jak!, kwotę standardową - 0.69 BTC (http://bitcoin.pl/forum/viewtopic.php?p=741#p741) - i wygrałem!!! :shock: 8-)

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 256
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mahkul » piątek, 1 kwietnia 2011, 12:23

Jest szansa znowu wtopić trochę kasy:

http://www.bitcoin.org/smf/index.php?topic=5157.0

:)

Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”