co do prowizji rozumiem, że na czymś musicie zarabiać. obecny ich poziom jest mym zdaniem ok. bylebyście tylko nie podbili świata bo potem też pewnie byśmy ujrzeli 0,6% od każdej transakcji

Postautor: jacubo » czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:39
jacubo
Postautor: bitchange.pl » czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:42
Po cichu liczę że będziemy najwięksi nawet jeśli bitomat szybko wstaniejacubo pisze:@bitchange.pl na razie jest nieźle przyznaję. jeśli bitomat poleży jeszcze kilka tygodni to niewykluczone, że nawet po jego re-animacji będziecie najwięksi. osobiście chciałbym żeby wolumen podskoczył, bo przykładowo obecnie jest spore wahnięcie w dół na MtGox a na bitchange cena stoi w miejscu.
co do prowizji rozumiem, że na czymś musicie zarabiać. obecny ich poziom jest mym zdaniem ok. bylebyście tylko nie podbili świata bo potem też pewnie byśmy ujrzeli 0,6% od każdej transakcji
bitchange.pl
Postautor: jacubo » czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:54
jacubo
Postautor: zwierzak » piątek, 26 sierpnia 2011, 01:18
A nie łatwiej oprogramować tele.play.pl? Kupić Fresha i raz do 1.5 roku go doładowywać.bitchange.pl pisze:klasyka, choć z drugiej strony jak teraz o tym rozmawiamy, prościej byłby napisać soft na androida, który bezpośrednio pcha SMS'y do API,SHV pisze:6310i?bitchange.pl pisze:- zakup starej nokii
ale to już tylko wisienka - najpierw trzeba mBank ogarnąć.
zwierzak
Postautor: bitchange.pl » piątek, 26 sierpnia 2011, 08:44
Przetestujemy to, idealnie by było gdyby mieli sensowne api, ale pewnie zostanie parser html jak w przypadku mbanku.zwierzak pisze:A nie łatwiej oprogramować tele.play.pl? Kupić Fresha i raz do 1.5 roku go doładowywać.
bitchange.pl
Postautor: Camis » piątek, 26 sierpnia 2011, 16:18
Camis
Postautor: bitchange.pl » piątek, 26 sierpnia 2011, 16:21
mBank jest szybkim kanałem (max. 10 min), a jeśli ktoś chce szybciej - można zlecić w innym banku przelew ekspresowy (i tak wyjdzie taniej niż prowizja zdzierców typu platnosci.pl)Camis pisze:Wystrugajcie jakaś opcje szybkiej wpłaty...
Bo teraz potrzebowałem na gwałt BTC to wpłaciłem przez FreshBTC bo kaska od razu na koncie. I po chwili miałem BTC, a tutaj trzeba czekać.
Ogólnie wasz kantor jest super.
bitchange.pl
Postautor: Camis » piątek, 26 sierpnia 2011, 16:27
Tak dla kogos kto ma konto w mBanku.bitchange.pl pisze:mBank jest szybkim kanałem (max. 10 min)Camis pisze:Wystrugajcie jakaś opcje szybkiej wpłaty...
Bo teraz potrzebowałem na gwałt BTC to wpłaciłem przez FreshBTC bo kaska od razu na koncie. I po chwili miałem BTC, a tutaj trzeba czekać.
Camis
Postautor: bitchange.pl » piątek, 26 sierpnia 2011, 16:31
A BZWBK nie oferuje jakiejś formy przelewów ekspresowych - takich w 15 minut na koncie u odbiorcy?Camis pisze:Tak dla kogos kto ma konto w mBanku.bitchange.pl pisze:mBank jest szybkim kanałem (max. 10 min)Camis pisze:Wystrugajcie jakaś opcje szybkiej wpłaty...
A jak ja mam w BZWBK to trzeba czekac nawet jeden dzien.
bitchange.pl
Postautor: Camis » piątek, 26 sierpnia 2011, 16:48
Nie nie oferuje, zdecydowana większość banków tego nie oferuje.bitchange.pl pisze:A BZWBK nie oferuje jakiejś formy przelewów ekspresowych - takich w 15 minut na koncie u odbiorcy?
Fakt prowizja za taki przelew wynosi pewnie kilka złotych, ale to przy nawet nie wielkich kwotach wychodzi taniej niż płatności.pl czy inne.
Zostaje też bluecash.
Camis
Postautor: bitchange.pl » piątek, 26 sierpnia 2011, 16:50
Racja, pomyślimy o dotpay, są chyba najtańsi.Camis pisze:Nie nie oferuje, zdecydowana większość banków tego nie oferuje.bitchange.pl pisze:A BZWBK nie oferuje jakiejś formy przelewów ekspresowych - takich w 15 minut na koncie u odbiorcy?
Fakt prowizja za taki przelew wynosi pewnie kilka złotych, ale to przy nawet nie wielkich kwotach wychodzi taniej niż płatności.pl czy inne.
Zostaje też bluecash.
Nie nie wychodzi taniej, w freshbtc:
Wplata 10zl, prowizja przelewy24 - 0,58 zl.
Wplata 100zl, prowizja przelewy24 - 3,10 zl.
Przelew bluecash - 2 zl, i do tego trzeba wypełniać itp kombinacie.
bitchange.pl
Postautor: zwierzak » piątek, 26 sierpnia 2011, 22:50
1 zł jeżeli zasilisz konto prepaid.Camis pisze:bitchange.pl pisze:Przelew bluecash - 2 zl, i do tego trzeba wypełniać itp kombinacie.
zwierzak
Postautor: MasturbatoRRR » sobota, 27 sierpnia 2011, 19:34
MasturbatoRRR
Postautor: bitchange.pl » sobota, 27 sierpnia 2011, 21:43
Jeśli konto jest w mBanku to mniej niż 10 minut, w pozostałych przypadkach to tak jak zwykły przelew międzybankowy.MasturbatoRRR pisze:ile potrwa realizacja przelewu jesli wysle pieniadze dzisiaj?
sa solidcoiny w promocji a chyba nie ma innej drogi niz najpierw wyslac kase zeby kupic jakies bitki
a moze wprowadzicie solidcoiny do oferty? to chyba nie bedzie takie trudne wszystkie mechanizmy sa podobne
byle szybko
bitchange.pl
Postautor: bitcoiner » sobota, 27 sierpnia 2011, 21:44
Jestem przeciwny wprowadzaniu dodatkowych mutacji do kantorow,; namecoiny, solidcoiny i wyrosna nowe grzyby po deszczu. Najlepiej trzymac sie jednej rzeczy.MasturbatoRRR pisze:ile potrwa realizacja przelewu jesli wysle pieniadze dzisiaj?
sa solidcoiny w promocji a chyba nie ma innej drogi niz najpierw wyslac kase zeby kupic jakies bitki
a moze wprowadzicie solidcoiny do oferty? to chyba nie bedzie takie trudne wszystkie mechanizmy sa podobne
byle szybko
bitcoiner
Postautor: bitchange.pl » niedziela, 28 sierpnia 2011, 01:18
bitchange.pl
Postautor: sosnowiczanin » niedziela, 28 sierpnia 2011, 09:22
sosnowiczanin
Postautor: RRRotabrutsaM » niedziela, 28 sierpnia 2011, 09:24
RRRotabrutsaM
Postautor: bitchange.pl » niedziela, 28 sierpnia 2011, 10:03
bitchange.pl
Postautor: LordWisienka » niedziela, 28 sierpnia 2011, 18:04
RRRotabrutsaM pisze:No no dokladnie tak własnie gruba kasa bez wychodzenia z domu TAAkie pieniądzory..... wywalają się z walletów..... Tak tak... uuuhhhh
LordWisienka
Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).