Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl

Postautor: spectralak » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:15

no i znowu pierd@niecie na bitomat.pl

jakas biala kartka wyskoczyla z napisamia a portfela ni kuta

Takie rzeczy sie oglasza wczesniej a nie z dnia na dzien, no wiocha z tego bitomatu idzie straszna

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:20

spectralak pisze:no i znowu pierd@niecie na bitomat.pl

jakas biala kartka wyskoczyla z napisamia a portfela ni kuta

Takie rzeczy sie oglasza wczesniej a nie z dnia na dzien, no wiocha z tego bitomatu idzie straszna
To się przenieś na inny kantor i przestań pisać posty tylko po to aby napisać jeszcze jednego.

Pozdrawiam
r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:23

r50zyry5,
a jak Wielce Szanowny spectralak na tym innym kantorze, gdzie to polecasz mu się przenieść, znajdzie swój portfel? Chyba, że proponujesz również, aby się zrzekł pieniędzy.
Every decent man is ashamed of the government he lives under.
H. L. Mencken

Obrazek
18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:26

Kimono pisze:r50zyry5,
a jak Wielce Szanowny spectralak na tym innym kantorze, gdzie to polecasz mu się przenieść, znajdzie swój portfel? Chyba, że proponujesz również, aby się zrzekł pieniędzy.
Bitomat wstanie niebawem jako polska filia mt. gox więc niech wycofa sobie BTC a za środki pln kupi BTC i tez je wycofa, żeby nie czekać na przelew z mt. gox i niech się przeneisie na inny kantor.

Uprzedzając pytanie:

Mógł od razu handlować na innym kantorze po wpadce z bitomatem, a nie teraz narzekać.

Pozdrawiam
r50zyry5
Moje komentarze na forum

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitek » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:27

Popieram. Wątek dotyczy bitomatu i tutaj należałoby wygłościć swoją opinię na temat działań.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitek » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:28

r50zyry5 pisze:
Bitomat wstanie niebawem jako polska filia mt. gox więc niech wycofa sobie BTC a za środki pln kupi BTC i tez je wycofa, żeby nie czekać na przelew z mt. gox i niech się przeneisie na inny kantor.

Uprzedzając pytanie:

Mógł od razu handlować na innym kantorze po wpadce z bitomatem, a nie teraz narzekać.

Pozdrawiam
r50zyry5
Nie rozumiem tego toku myślenia. Nie przemawia do mnie w ogóle.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: LordFury » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:36

Heh, zaraz po awarii zastanawiałem się, czemu Mt. Gox albo Tradehill nie pędzą w podskokach, żeby wykorzystać tę sytuację i wykupić jednego z głównych (jak nie patrzeć) konkurentów i umocnić swoją pozycję. Ale jaja... :lol:

Gratuluję skuteczngo doprowadzenia (no, prawie, ale teraz już raczej z górki) do szczęśliwego zakończenia.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:41

r50zyry5 pisze:Mógł od razu handlować na innym kantorze po wpadce z bitomatem, a nie teraz narzekać.
A skąd założenie, że gdyby wiedział, iż taka przygoda mu się przytrafi, to by właśnie tak nie zrobił? "Wpadka" jest najlepszą, bo bolesną nauczką, może stanowić o przyszłej poprawie i dać podstawy do oczyszczenia, a więc wskazywać, iż problemy w przyszłości się nie pojawią.

Zalecasz użytkownikom Mt Gox zaprzestanie handlu na Mt Gox? A może wszystkim klientom PKO natychmiastowe zamknięcie kont? Znasz ludzi, którzy nigdy nie doświadczyli błędu i tylko z nimi utrzymujesz kontakt? Wybaczasz ludziom absolutnie wszystko, a wierzycielom z miejsca umarzasz wszystkie zobowiązania, jeśli wiedziałeś, że w przeszłości zdarzyła im się jakaś "wpadka"? Pokrętna, doprawdy, logika.
r50zyry5 pisze:
Być może tak będzie, natomiast mylisz zdarzenie przeszłe ze zdarzeniem przyszłym. Chodzi o czystość intencji. Jeśli pójdę do lokalnego spożywczaka i tam mnie potraktują gazem paraliżującym, a następnie ukradkiem wytną nerkę i sprzedadzą na czarnym rynku, to moich pretensji (uzasadnionych, mam nadzieję, również w Twojej moralnej ocenie) co do własnej nerki nie zaspokoi myśl, iż więcej się do tego sklepu nie udam. Tu nie ma nawet szerszego związku.
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:44 przez Kimono, łącznie zmieniany 1 raz.
H. L. Mencken

Obrazek
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Muniek » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:43

Chciałbym zapytać jeszcze o ostatnią, niewyjaśnioną sprawę - co z rekompensatą za przelewy dokonane po awarii, a przed ogłoszeniem utraty portfela?

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: ramzes » czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:52

@Kimono +1 za łopatologiczne wyjaśnienie, nie rozumiem skąd biorą się tacy ludzie jak na przykład r50zyry5, którzy za wszelką cenę próbują bronić bitomatu.

To jest nie do ogarnięcia, by po takiej awarii po raz kolejny tak nieodpowiedzialnie się zachowywać. Ludzie trzymali tam pieniądze, nie jakieś punkty na lockerz.com czy gold z WoW'a. To tak jakby bank dziśo 17.00 ogłosił, że przez kolejny tydzień nie wypłaca pieniędzy bo dokładają RAMu do serwerów.

I nie mówcie mi, że p. wielmożny Szabat robił to charytatywnie. Dobrze wiedział, że z każdą transakcją serwis zyskuje na wartości, i gdyby nie jego idiotyczny błąd zarobiłby on pół miliona, dokładnie tyle ile musi oddać poszkodowanym...

@r50zyry5 Brak ci argumentacji? Nie wypowiadaj się wcale.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mars2022 » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:13

Nie wiem jakie były szczegóły przejęcia, ale wygląda to raczej na gest dobrej woli ze strony MtGox w kierunku polskiej społeczności bitcoin niż ruch biznesowy (przy okazji też pozytywny PR ale bardziej dla całego środowiska bitcoin niż samego MtGoxa, który i tak jest praktycznie monopolistą, więc marketingowo wiele zyskać już nie może). Teraz przeniesieni użytkownicy będą mieli dylemat bo z jednej strony wypadało by okazać wdzięczność i handlować tam dalej żeby pozwolić odrobić inwestorowi chociaż część strat, ale z drugiej bitmarket i nowo powstałe kantory nie mają prowizji i szybszą obsługę przelewów w PLN... cóż, zobaczymy jak się podzieli rynek.
"Ostrzegam państwa - pilnujcie swoich portfeli!" Donald Tusk

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: ramzes » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:17

Mars2022 pisze:Nie wiem jakie były szczegóły przejęcia, ale wygląda to raczej na gest dobrej woli ze strony MtGox w kierunku polskiej społeczności bitcoin niż ruch biznesowy (przy okazji też pozytywny PR ale bardziej dla całego środowiska bitcoin niż samego MtGoxa, który i tak jest praktycznie monopolistą, więc marketingowo wiele zyskać już nie może). Teraz przeniesieni użytkownicy będą mieli dylemat bo z jednej strony wypadało by okazać wdzięczność i handlować tam dalej żeby pozwolić odrobić inwestorowi chociaż część strat, ale z drugiej bitmarket i nowo powstałe kantory nie mają prowizji i szybszą obsługę przelewów w PLN... cóż, zobaczymy jak się podzieli rynek.

Fuzję dwóch największych kantorów nazywasz gestem dobrej woli? PR?

To krok biznesowy, według niektórych mało opłacalny (ale kto wie, czy bitcoin za rok nie będzie światowym sukcesem?). biznes w stu procentach.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:18

ramzes, jeśli możesz to skończ i wyjdź, na bitomacie miałeś 300 BTC na mybitcoin miałeś 300 BTC pał bitomat i nic cie to nie nauczyło dalej trzymałeś BTC na mybitcoin, ojej mybitcoin tez padło.
Dopiero później się okazuje, ze na bitomacie nie miałeś nic.
Więc w kwestii tego kantoru raczej wypadało by zachować milczenie.

Z powyższych można przypuszczać, że na mybitcoin też nic miałeś tylko chciałeś "zasistnieć" jako wielki poszkodowany.

@Kimono
Kimono pisze: Być może tak będzie, natomiast mylisz zdarzenie przeszłe ze zdarzeniem przyszłym. Chodzi o czystość intencji. Jeśli pójdę do lokalnego spożywczaka i tam mnie potraktują gazem paraliżującym, a następnie ukradkiem wytną nerkę i sprzedadzą na czarnym rynku, to moich pretensji (uzasadnionych, mam nadzieję, również w Twojej moralnej ocenie) co do własnej nerki nie zaspokoi myśl, iż więcej się do tego sklepu nie udam. Tu nie ma nawet szerszego związku.
Twój przykład jest zły i to bardzo, ponieważ gaz i wycięcie występują podczas jednej wizyty w sklepie.
Jak mnie ktoś w spożywczaku potraktuje gazem, to choćby był jedyny sklep w promieniu 50 km z moimi ulubionymi fajkami, to i tak się do niego nie wybiorę w obawie o moje zdrowie.

Co do całej sytuacji:
Akceptowaliście regulamin i politykę prywatności ?
No tak, przecież inaczej nie moglibyście handlować na bitomacie.
Więc cierpliwie czekajcie ;]

Dobrym przykładem jest tu sprzedaż Polkomtela.
Tak samo jak bitomat poszedł w inne ręce z całą bazą klientów.

Uprzedając pytania.
Na bitomacie były dane osobowe.
W Polkomtelu też są

Na bitomacie były BTC o jakieś wartości dla ich posiadaczy.
W Polkomtelu jest numer telefonu, który też ma jakąś wartość dla właściciela.

Pozdrawiam
r50zyry5
Moje komentarze na forum

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Szaman » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:19

ramzes pisze: To jest nie do ogarnięcia, by po takiej awarii po raz kolejny tak nieodpowiedzialnie się zachowywać.
Panie @ramzes. Nieodpowiedzialnie to pan sie zachowal, trzymajac po takiej awarii tam znow pieniadze.
Robota to głupota - picie to jest życie! :D Jeszcze dziś wypiję za Twoje zdrowie: 1LUDLAyTeoKgt992usyYZzfBRnk5im72cW

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ggdh » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:20

Bardzo profesjonalne podejscie: bez ostrzezenia i bez dania nikomu wyboru zamraza sie czyjes pieniadze. Bez podania daty ostatecznej migracji.

@r50zyry5, nie wnikam jakie masz powiazania z bitomat.pl, a na pewno jakies masz, bo nie bylbys tak slepo zapatrzony i bronil gola piersia, ale wez sie moze ogarnij. Co do za argumentacja, ze mozna sie przeniesc na inny kantor? Dobra, chce sie przeniersc. Gdzie sa moje pieniadze?

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:22

ggdh pisze:Bardzo profesjonalne podejscie: bez ostrzezenia i bez dania nikomu wyboru zamraza sie czyjes pieniadze. Bez podania daty ostatecznej migracji.

@r50zyry5, nie wnikam jakie masz powiazania z bitomat.pl, a na pewno jakies masz, bo nie bylbys tak slepo zapatrzony i bronil gola piersia, ale wez sie moze ogarnij. Co do za argumentacja, ze mozna sie przeniesc na inny kantor? Dobra, chce sie przeniersc. Gdzie sa moje pieniadze?
Tam gdzie je zostawiłeś skąd mogę wiedzieć ?

Zastanów się nad tym co piszesz, nie bronie bitomatu, tylko stosuję zdrowy rozsądek.
Nie trzymałem na bitomacie BTC ani PLN w dużej ilości bo stosowałem się do regulaminu.

Pozdrawiam
r50zyry5
Moje komentarze na forum

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: ramzes » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:28

@r50zyry5 Musisz przyznać, że twoja argumentacja nadal jest idiotyczna. Dyskutować będę, nie ma żadnego znaczenia, czy miałem lub mam tam swoje środki.

Jak dla mnie Pan moderator to zwykły przejaw trollingu. Nie przemawiają żadne argumenty, a on i tak swoje, dyskusja z tym panem jest bezsensowna.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ggdh » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:29

Nie mialem tam majatku, bo pewnie z 1000zl i z 30BTC. Ale nie w tym rzecz: chodzi o zasade. To NIE JEST profesjonalne podejscie. Nie stawia sie ludzi, ktorzy powierzyli komus pieniadze (niewazne czy 10zl czy 1000zl), przed faktem dokonanym.

Skoro nie potrafisz tego zrozumiec...

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:31

r50zyry5 pisze:Jak mnie ktoś w spożywczaku potraktuje gazem, to choćby był jedyny sklep w promieniu 50 km z moimi ulubionymi fajkami, to i tak się do niego nie wybiorę w obawie o moje zdrowie.
A zatem nie zrozumiałeś nic. Przeczytaj raz jeszcze. I jeśli potrzeba, to znów - aż do skutku.
r50zyry5 pisze:Dobrym przykładem jest tu sprzedaż Polkomtela.
Tak samo jak bitomat poszedł w inne ręce z całą bazą klientów.

Uprzedając pytania.
Na bitomacie były dane osobowe.
W Polkomtelu też są
Jest absolutnie ch*jowym przykładem, bo nie zmienia się jurysdykcja. Polski parlament po Anschlußie nie ma nawet władzy nad okupowanym niby przez siebie terytorium, a co dopiero nad jakimiś wyspami gdzieś na krańcu świata.
r50zyry5 pisze:Zastanów się nad tym co piszesz, nie bronie bitomatu, tylko stosuję zdrowy rozsądek.
Nie trzymałem na bitomacie BTC ani PLN w dużej ilości bo stosowałem się do regulaminu.
Nie sprzedajesz, bo - jak podejrzewam - dużymi kwotami w ogóle nie grasz. Zresztą, pyskówka znów absolutnie chybiona - równie dobrze można było stracić zarówno pieniądze wpłacone miesiąc wcześniej, jak i te wysłane na pięć minut przed awarią.
Mars2022 pisze:Teraz przeniesieni użytkownicy będą mieli dylemat bo z jednej strony wypadało by okazać wdzięczność i handlować tam dalej żeby pozwolić odrobić inwestorowi chociaż część strat, ale z drugiej bitmarket i nowo powstałe kantory nie mają prowizji i szybszą obsługę przelewów w PLN... cóż, zobaczymy jak się podzieli rynek.
Z tą obsługą przelewów to trochę chyba jednak demonizujesz:
bitomat_pl pisze:Główną metodą deponowania środków w polskich złotych do Mt.Gox będzie polski przelew bankowy oraz przelew SEPA w najbliższej przyszłości.
Czas pokaże, jak będzie wyglądała sprawa z wychodzącymi.
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:36 przez Kimono, łącznie zmieniany 1 raz.
H. L. Mencken

Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ggdh » czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:34

Mozna zalozyc, ze bailout zrobiony przez mt.gox przywroci czesc zaufania do BTC. Cena wzrosnie. O dwa dolary, a moze wiecej - niemozliwe do przewidzenia.

+ Mam zamrozone pieniadze: nie moge kupic BTC po obecnej NISKIEJ cenie.

+ Mam ustawione zlecenie sprzedazy po cenie niewiele wyzszej niz teraz - jak cena podskoczy to zyskam mniej niz moglbym po wzroscie ceny.

Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”