Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl
-
Strona 79 z 139
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- …
- 139
- Następna
- Gaduła
- Reputacja: 0
Re: Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl
Postautor: pr0myk » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 15:59
Jednak dobrze wam spekulanci bo to wy trzymaliście te ogromne ilości bitcoinów na kontach bitomatu i swoimi działaniami na rynku wpływaliście negatywnie na wartość BTC.
Ponadto niewierze w to, że policja nie podejmie działań, ale też niewierze w to, że podejmą je natychmiastowo ^^
A inwektywy użyte w poście użytkownika token zasługują na bana albo przynajmniej usunięcie tego posta...
Nie mogę patrzeć jak ściągają się bloki. Nie mogę... 1,5,20,43,79,40,20,4,...,0.5 dzizas,kur*a,ja pie*dole

pr0myk
- Gaduła

Postautor: SHV » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:01

SHV
- Początkujący
Postautor: zico » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:02
Z racji że mój post został przysypany dziesiątkami innych postów, pozwoliłem siebie zacytować.Nie udzielam się zbyt wiele na forum, ale musze w końcu coś napisać dotyczące całej sytuacji. Awarii już komentować nie będę, bo nie ma sensu.
Wszyscy mieli pretensje do p. Bartka że nie informuje co się dzieje z bitomatem podczas awarii, a widzę teraz że DejvitLimited i bezawaryjnamaszyna wzieli wszystko w swoje ręce, oczekują deklaracji, zapraszajądo współpracy, a nie podają żadnych oficjalnych informacji. Na maila dostałem tylko informację z automatu, taką jak wszyscy podejrzewam i nic więcej. Jeżeli faktycznie chcecie coś zrobić z bitomatem i go "uratować" wspólnymi siłami, to ja (i reszta chętnych pewno również) chciałaby znać wszystkie szczegóły całej akcji i odpowiedzi na pytania które tu padły już na forum, a nikt na nie oficjalnie nie odpowiedział.
Jeżeli to ma być "razem" to proszę o wszystkie szczegóły rozmów z p. Bartkiem, co zostało ustalone, jakie są plany (oficjalne, a nie spekulacje 100 osób) itd. Przynajmniej to nam się teraz należy, a i takie informacje ukrócą wszystkie domysły i głupie posty na forum, nawet jeżeli jest kilka różnych opcji.
Pozdrawiam Łukasz Michalik
Jest godzina 16:00 teoretyczny czas na zgromadzenie listy poszkodowanych, a my nadal nic nie wiemy, więc apeluje do: DejvitLimited i bezawaryjnamaszyna, proszę o więcej szczegółów Waszego planu. Proszę ewentualnie p. Bartka na napisanie postu z wyjaśnieniami co dalej, jakie są plany, bo faktycznie większość z ludzi którzy jeszcze czekają i mają nadzieję, ją stracą.
zico
- Początkujący
Postautor: Radekk » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:04

Radekk
- Rozmowny
Postautor: ConradC » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:08
To się okaże moja sprawa jest już w toku i policja się tym zajmuje, natomiast twoja(kasa/btc) wisi gdzieś pomiędzy wyobraźnia a kraina różowych jednorożców.Jason pisze:Oczywiście ze ten co nie poszedł na policje otrzyma kase wcześniej.ConradC pisze:chyba kpisz sobie, wplacilem 2000zł wymienilem je na walute ktorej nie mam, wiec jak to nie starilem pieniedzy ? to sie jeszcze okaze czy policja odzyska kase czy nie. lepsze to niz nic nie robienie i liczenie na laske bitomatu. Gratuluje osobom ktore nie poszly na policje i licza ze bitomat sie sprzeda za 600 tysiecy. a nawet gdy sie sprzeda zgadnij kto pierwszy odzyska kase, ten co poszedl na policje czy ten co nie poszedl na policje ?Radekk pisze:Czytam sobie te Wasze wypociny i napinanie się (miałem 1 BTC), nie wiem czy śmiać się czy płakać nad głupota ludzi.
Osobiście traktowałem (już w czasie przeszłym) ten projekt jako alternatywę dla systemu, coś nowego, więc już z racji tego sprawy z policją itp. są dla mnie całkowicie bezsensowne. Ale przejdźmy do rzeczy. Nie jestem w stanie stwierdzić jednoznacznie czy cała ta awaria to tylko awaria czy tez przekręt. Jedno jest pewne - w momencie kiedy pierwsza osoba zgłosiła to na policję a policjant przyjmujący to zgłoszenie nie oleje sprawy i nada jej tryb urzędowy to cała Wasza kasa przepada. Myślę, że znając nasze narodowe podejście już to się stało. Dlaczego?
W naszym systemie prawnym pierwszą rzeczą będzie zablokowanie wszystkiego co związane z tym interesem, a więc serwery, konto itp. W tym momencie przepada każdy plan ratunkowy (na moje oko logiczny, oczywiście zakładając, że to nie był przekręt tylko awaria, trzeba ludziom wierzyć), nie da się przecież działać na zablokowanej domenie. Osoby takie pewne, że policja odzyska ich kasę, że komornik ściągnie należności, chyba żyją w innym kraju niż ja. Wy nie straciliście żadnych pieniędzy w sensie prawnym, straciliście jakieś wirtualne zapiski, ciągi znaków... Największą szansę na odzyskanie jakiś pieniędzy mają tylko osoby które udokumentują wpłatę na konto, zakup tego towaru. Wszelkiego rodzaju cwaniaki, jak czytam to jest Was tutaj najwięcej, kopacze, spekulanci, nigdy nie odzyskają swoich BTC (pieniędzy nigdy nie mieliście, więc nie piszcie tych pierdółek o iluś tam tysiącach). Można to porównać do kamienia którego podniesiecie z ulicy, jeśli znajdzie się ktoś kto da za niego 100zł to znaczy, że jest tyle wart? Hipotetycznie tak, realnie nie, tak samo jest z BTC.
Gratuluję więc osobom które poszły na policję, w tym momencie straciliście swoje wykopane (zakładam, że nikt nie kupuje więcej niż kilka sztuk BTC) bezwartościowe ciągi znaków.
Twoja kasa bedzie zamrożona do konca procesu czyli przy dobrych wiatrach 5-6lat.
Ja tak mysle ze ok 2018-2020 bedziesz mial swoja kase.
ConradC
- Początkujący
Postautor: mstpq » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:08
mstpq
- Rozmowny
Postautor: bezawaryjna maszyna » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:11
Osoby zainteresowane są informowane na bieżąco o postępujących pracach mailowo.
Dlatego Wasze niepokoje, aczkolwiek zrozumiałe, są niepotrzebne.
Spróbujcie się przyłączyć zamiast siać niepotrzebną panikę.
Odnośnie zbierania informacji o deklarowanych kwotach:
Pamiętajmy, że z właścicielem Bitomatu negocjujemy. Nie jesteśmy po tej samej stronie, a staramy się znaleźć kompromis. Nasza pozycja jest mocniejsza, gdy stoją za nami „grube portfele” osób rozważających ugodę na sensownych warunkach.
To, że Pan Szabat ma swoją listę jest osobną sprawą. Nie możemy ufać bezgranicznie, bo to naiwność.
A przekazanie informacji o liczbie utraconych btc traktowane przez niektórych jako potworne ryzyko ich ponownej utraty jest doprawdy kalamburem myślowym.
Zamiast biadolić proponuję zgłaszać się z informacją o stratach:
bezawaryjnamaszyna@hotmail.com
bezawaryjna maszyna
- Początkujący
Postautor: zarzyk » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:13

Cała sprawa jest śmierdząca i bardzo podejrzana, nie chce się wierzyć, że tak duży serwis jak bitomat nie miał zrobionego backupu portfela w bezpiecznym miejscu, brzmi to jak kiepski żart.
Ludzie, którzy piszą, żeby tego nie zgłaszać bo bitcoin nie ma żadnej wartości, że to tylko ciąg jedynek i zer itp. powinni się ogarnąć i przestać wprowadzać w błąd. BTC przedstawia wartość, tak jak przywołany wyżej miecz z tibii. Nie ma przeszkód do wytoczenia bitomatowi procesu cywilnego. Pokrzywdzeni mają dowody wpłat (zarówno złotówek jak i bitcoinów) do bitomatu i nie będzie trudno udokumentować stan ich konta na dzień zawieszenia serwisu.
Zainteresowanym wystąpieniem na drogę sądową oferuje pomoc, kontakt przez prywatną wiadomość.
Spójrzmy prawdzie w oczy z opisu sytuacji jasno wynika, że cała afera jest spowodowana rażącym zaniedbaniem i lekkomyślnością administratora.
zarzyk
- Rozmowny
Postautor: ConradC » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:15
Przylaczam sie do zdania kolegi, nie zgloszenie tego faktu na policji jest dzialaniem przeciwko samemu sobie. Myslicie za jakas bezduszna maszyna czy jakis bezimmieny dejv odzyskaja wasze btc/pieniadze szybciej niz policja ? Powodzenia.zarzyk pisze:Mnie coś natchnęło i przed wyjazdem na wczasy sprzedałem wszystkie BTC z bitomatu i wypłaciłem pieniądze na moje konto bankowe.
Cała sprawa jest śmierdząca i bardzo podejrzana, nie chce się wierzyć, że tak duży serwis jak bitomat nie miał zrobionego backupu portfela w bezpiecznym miejscu, brzmi to jak kiepski żart.
Ludzie, którzy piszą, żeby tego nie zgłaszać bo bitcoin nie ma żadnej wartości, że to tylko ciąg jedynek i zer itp. powinni się ogarnąć i przestać wprowadzać w błąd. BTC przedstawia wartość, tak jak przywołany wyżej miecz z tibii. Nie ma przeszkód do wytoczenia bitomatowi procesu cywilnego. Pokrzywdzeni mają dowody wpłat (zarówno złotówek jak i bitcoinów) do bitomatu i nie będzie trudno udokumentować stan ich konta na dzień zawieszenia serwisu.
Zainteresowanym wystąpieniem na drogę sądową oferuje pomoc, kontakt przez prywatną wiadomość.
Spójrzmy prawdzie w oczy z opisu sytuacji jasno wynika, że cała afera jest spowodowana rażącym zaniedbaniem i lekkomyślnością administratora.
ConradC
- Początkujący
Postautor: Radekk » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:18
Haha, ile masz lat? Pytam, ponieważ jesteś jakiś naiwny chyba... Nie rozumiesz, że to nie wygląda tak, że pan policjant pójdzie do pana S. i każde mu oddać ci kasę? To nie jest sprzedaż na allegro itp.ConradC pisze: To się okaże moja sprawa jest już w toku i policja się tym zajmuje, natomiast twoja(kasa/btc) wisi gdzieś pomiędzy wyobraźnia a kraina różowych jednorożców.
Radekk
- Rozmowny
Postautor: ConradC » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:20
Owszem jest to cos bardzo zblizonego do sprzedazy na allegroRadekk pisze:Haha, ile masz lat? Pytam, ponieważ jesteś jakiś naiwny chyba... Nie rozumiesz, że to nie wygląda tak, że pan policjant pójdzie do pana S. i każde mu oddać ci kasę? To nie jest sprzedaż na allegro itp.ConradC pisze: To się okaże moja sprawa jest już w toku i policja się tym zajmuje, natomiast twoja(kasa/btc) wisi gdzieś pomiędzy wyobraźnia a kraina różowych jednorożców.

ConradC
- Rozmowny
Postautor: dukee » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:20
wyraziłeś już wielokrotnie swoje zdanie, więc teraz wydupiaj w półprzysiadach z tego tematu. utopiłeś swoje marne dwa tysiaki, zgłosiłeś sprawę na policję i dla ciebie na tym etapie sprawa powinna być zakończona. na szczęście są tutaj inni, którzy mają SENSOWNE pomysły co zrobić dalej i daj im się swobodnie wypowiadać z łaski swojej.ConradC pisze:
Przylaczam sie do zdania kolegi, nie zgloszenie tego faktu na policji jest dzialaniem przeciwko samemu sobie. Myslicie za jakas bezduszna maszyna czy jakis bezimmieny dejv odzyskaja wasze btc/pieniadze szybciej niz policja ? Powodzenia.
dukee
- Początkujący
- Reputacja: 16
Postautor: Infinum » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:21
Jakby powiedział, że nie odda, to też bym szukał drogi prawnej, ale tu nikt tak nie mówi. Wręcz przeciwnie.batouzo pisze:Ok więc co zrobisz jeżeli w jakimś kantorzy czy innym takim biznesie Twoje 2,000 BTC zostanie zabrane a osoba której dałeś BTC (a miała Ci dać np EUR) powie że sorry ale nie odda.
Wygląda na to, że pieniądze są właśnie zbierane żeby jak najszybciej odsunąć od Bitomatu ten nieefektywny sposób rozwiązania obecnego problemu. Tym bardziej, że wypłaty w PLN są dostępne już od wczoraj.
Niektórym po prostu zwieracze puściły, bo myśleli że się na BitCoinie nachapią bez wysiłku, a tu się okazało że to jednak inwestycja z ryzykiem. No i jak nie ma cukierków, to dzieci w płacz i do mamy.
Dlatego właśnie nie lubię robić biznesu w Polsce - najmniejsze potknięcie i zaraz Cię mają za złodzieja. A najgorsze jest to, że najgłośniej krzyczą Ci co najmniej ryzykowali. Ludzie, którzy zainwestowali w Bitomacie poważne pieniądze cierpliwie czekają, bo wiedzą że policja i państwo to ostateczność.
Infinum
- Rozmowny
Postautor: bezawaryjna maszyna » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:23
W zasadzie można było to wszystko wyjaśnić (albo próbować) na poziomie dorosłych - rodziców.
Ale niektórzy mają pasję biegania po policjach.
Tylko że ja tu żadnych korzyści dla poszkodowanych nie widzę. Oprócz zemsty, ale czy to jest korzyść? Dla niektórych pewnie tak.
Pozdrawiam pozostałych i zachęcam do przyłączenia się do naszej już ponad 100osobowej (o tak!:-) mocnej, aktywnej grupy.
Kontaktujemy się z Panem Szabatem i znajdziemy rozwiązanie mimo utrudnień pieniaczy. Ale kto powiedział, że będzie łatwo???
proszę o kontakt mailowy z Dejvit albo do mnie
bezawaryjnamaszyna@hotmail.com
bezawaryjna maszyna
- Początkujący
Postautor: Radekk » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:24
Tylko jeśli kupiłeś BTC za pieniądze i zapewne taką kwotę jaką zdeponowałeś (kurs BTC nie ma tu nic do rzeczy).ConradC pisze: Owszem jest to cos bardzo zblizonego do sprzedazy na allegroO czym przekonasz sie juz niedlugo
Radekk
- Wygadany
Postautor: pixi » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:25

specjalisci

pixi
- Początkujący
Postautor: recive » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:26
Chcecie pozwac czlowieka ktory za darmo wlozyl mase czasu i pieniedzy zeby wypromowac Bitcoiny w polsce i pozwalal Wam na tym zarabiac?
Ja osobiscie zarobilem na bitomacie ponad 1000zl, stracilem 1/3 tego co zarobilem ale gdyby nie Bartlomiej to niemialbym nic.
Od poczatku bylo pisane ze jest to "beta" do testowania. Nikt Wam nie kazal wsadzac tam duzej ilosci BTC bo to nie portfel tylko kantor.
Co innego gdyby wlasciciel bitomatu pobieral oplaty. Wtedy jak nabardziej wszystko powinno byc zabezpieczone jak trzeba ale nie powinnismy mu robic problemow z policja przez blad.
Kazdy sie moze pomylic i kazdy je popelnia.
Zastanawiam sie gdzie sa ci wszyscy ludzie ktorzy tak upierdali sie jaki to Bitcoin nie jest super bo rzad , zus i policja nie moga nam niczego zabrac a teraz wielki placz i ciagnie sie po sadach.
Zastanowcie sie jeszcze raz czy warto niszczyc czlowiekowi zycie o kilka bitcoinow kiedy on sam probuje rozwiazac ten problem na wszelkie sposoby.
Rozumiem osoby ktore wtopily duze sumy ale jak widzicie Bartlomiej nie znikl nagle a stara sie rozwiazac ten spor.
Czekam na uruchomienie serwisu i zamierzam z niego korzystac jak dawniej.
recive
- Gaduła
Postautor: Notrem » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:32
Dobrze mówi ! Wódki murecive pisze:Stracilem 10BTC. Z tego wzgledu ze bitomat byl zawsze za darmo , nie zamierzam zglaszac niczego na policje.
Chcecie pozwac czlowieka ktory za darmo wlozyl mase czasu i pieniedzy zeby wypromowac Bitcoiny w polsce i pozwalal Wam na tym zarabiac?
Ja osobiscie zarobilem na bitomacie ponad 1000zl, stracilem 1/3 tego co zarobilem ale gdyby nie Bartlomiej to niemialbym nic.
Od poczatku bylo pisane ze jest to "beta" do testowania. Nikt Wam nie kazal wsadzac tam duzej ilosci BTC bo to nie portfel tylko kantor.
Co innego gdyby wlasciciel bitomatu pobieral oplaty. Wtedy jak nabardziej wszystko powinno byc zabezpieczone jak trzeba ale nie powinnismy mu robic problemow z policja przez blad.
Zastanawiam sie gdzie sa ci wszyscy ludzie ktorzy tak upierdali sie jaki to Bitcoin nie jest super bo rzad , zus i policja nie moga nam niczego zabrac a teraz wielki placz i ciagnie sie po sadach.
Zastanowcie sie jeszcze raz czy warto niszczyc czlowiekowi zycie o kilka bitcoinow kiedy on sam probuje rozwiazac ten problem na wszelkie sposoby.
Rozumiem osoby ktore wtopily duze sumy ale jak widzicie Bartlomiej nie znikl nagle a stara sie rozwiazac ten spor.

Jestem studentem: 1BX61uvuP59bAHz9tf88kFP9XJHxL4Ev42
Internetowe Radio Bitcoin - Status: Nadajemy!(http://www.radiobitcoin.pl)
Stan dotacji dla radia: 4.18 BTC
Notrem
- Początkujący
Postautor: ntt » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:32
recive pisze:Stracilem 10BTC. Z tego wzgledu ze bitomat byl zawsze za darmo , nie zamierzam zglaszac niczego na policje.
zgadzam sie w calej rozciaglosci z Twoim zdaniem kolego
ntt
- Rozmowny
Postautor: cosurgi » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:40
popieram!recive pisze:Stracilem 10BTC. Z tego wzgledu ze bitomat byl zawsze za darmo , nie zamierzam zglaszac niczego na policje.
cosurgi
-
Strona 79 z 139
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81