Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl
-
Strona 55 z 139
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- …
- 139
- Następna
- Rozmowny
- Reputacja: 0

Re: Awaria Bitomatu
Postautor: DejvitLimited » niedziela, 31 lipca 2011, 12:52
Ja i moi znajomi mieliśmy również "pare" BTC na bitomacie,
po konsultacjach z prawnikami i kilkoma inny mi osobami, mamy pewne rozwiązanie, które pozwoli odzyskać nam utracone BTC,
Obecnie prowadzimy rozmowy z Panem Bartkiem, przedstawimy projekt reaktywacji systemu.
Jeśli ktoś z was chce się przyłączyć do wspólnego działania, (nie poprzez policję, bo to może spowodować, że bitomat upadnie i nasze BTC możliwe, ze też, no chyba że Pan Bartek weźmie kredyt, lub Amazon stwierdzi że ma gdzieś te dane.
Faktem jest że Bitomat jest znanym kantorem, dlatego nasze rozwiązanie pozwoli na to, że każdy z poszkodowanych będzie miał opcję odzyskania swoich BTC. Nie wiem czy jest to najlepsze rozwiązanie, ale na pewno jest poparte działaniami prawnymi, co w przypadku Bitcoinów jest jak dotychczas mało spotykane.
Pozdrawiam, jeśli są jacyś zainteresowani proszę o pw z chęcią przystąpienia do projektu wspólnego odzyskania BTC,
Uwaga: zaznaczam, że nie jesteśmy jeszcze w 100% "dogadani" z Panem Bartkiem
Pozdrawiam
Dawid
Dejvit Ltd
Co. No. 07303123
Marble Arch London
E-mail: office@dejvit.com
http://www.dejvit.com
DejvitLimited
- Rozmowny
Postautor: ConradC » niedziela, 31 lipca 2011, 12:55
Zgadzam sie z kolega w 100% jeden z niewielu sensownych postow. Jesli Bitomat nie uruchomi dzis wyplat jutro na policji laduja wszelkie dowody w tej sprawie i niech oni sie tym zajmuja, a skoro chce im sie dowrac kolesia ktory ukradl miecz w Tibi tym bardziej zajma sie kolesiem ktory ukradl 500 000 w BTC i pewnie drugie tyle w zlotowkach. Powodzenia w kazdym razie Panie Bartku jesli sie pan zdecyduje jednak nie wyplacic kasy i BTCFrozen pisze:Lepszych bajek nie słyszałem. Widać miałeś do czynienia z takimi sprawami mocno, a wydział PG to dla Ciebie mało mówiący skrót. US sam się nie zgłosi, jak mu ktoś nie doniesie, i to nie policja. Policja ma się czymś zajmować.Jason pisze: Policja pierwsze co zrobi to zamrozi wszystkie konta tego pana. Później zgłosi sie do tego pana US.
Za jakieś 3-4 lata odbędzie sie rozprawa sadowa.
Jezeli w wyniku zledztwa okaze sie ze to nie bylo celowe działanie właściciela tylko błąd albo włamanie.
Jedynym kto dostanie z tego jakiekolwiek pieniądze będzie Urząd Skarbowy.
Pisanie kolejnych bzdur tego (jak wyżej powyżej zacytowane) przez osoby nie mające żadnej wiedzy i doświadczenia nie ma sensu. Ciekawe ile tutaj osób piszacych w ogóle miało okazje być strona pozywającą albo pozwaną. Pewnie nikt. Tak więc nie ma co kolekcjonować wymysłów pseudo-prawnych, tylko brać się do roboty.
Nie sądzę, by sobie przywłaszczył 17k BTC albo nawet więcej, bo jakim idiota trzeba być, by robić przekręt na 0.5 mln zł? Przecież za to dużego mieszkania w dużym mieście nie można kupić. Z drugiej strony jakim głąbem trzeba być by nie mieć backupów.
Tak czy inaczej, kwestia zebrania się i zgłaszanie się na policje, a oni to dalej z urzędu ścigają. Łaczą sprawę w jedną dużą, a to tylko problem dla niego. Gdyby miał to na firmę, by łatwiej by się wywinął (tutaj też jest wiele aspektów, ale to nieważne teraz). Niemniej odpowiada za taką stratę całym swoim majątkiem (w tym i tym przyszłym) - więc ja bym na jego miejscu szukał banku, który da mu 0.5 mln zł kredytu. Ponieważ poszkodowanych jest wiele, więc sprawę przejmie jakaś większa komórka zajmująca się takimi sprawami, która ma jednocześnie doświadczenie w tym temacie, co zagra na naszą korzyść.
To ile sprawa będzie trwałą to już najmniej ważne (pewnie ponad rok). Ale ja wolę odzyskać kasę po roku niż w ogóle.
ConradC
- Początkujący
Re: Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl
Postautor: gdama » niedziela, 31 lipca 2011, 12:56
ja jestem zainteresowany i proszę o szczegóły!DejvitLimited pisze:Witam Panowie i Panie,
Ja i moi znajomi mieliśmy również "pare" BTC na bitomacie,
po konsultacjach z prawnikami i kilkoma inny mi osobami, mamy pewne rozwiązanie, które pozwoli odzyskać nam utracone BTC,
Obecnie prowadzimy rozmowy z Panem Bartkiem, przedstawimy projekt reaktywacji systemu.
Jeśli ktoś z was chce się przyłączyć do wspólnego działania, (nie poprzez policję, bo to może spowodować, że bitomat upadnie i nasze BTC możliwe, ze też, no chyba że Pan Bartek weźmie kredyt, lub Amazon stwierdzi że ma gdzieś te dane.
Faktem jest że Bitomat jest znanym kantorem, dlatego nasze rozwiązanie pozwoli na to, że każdy z poszkodowanych będzie miał opcję odzyskania swoich BTC. Nie wiem czy jest to najlepsze rozwiązanie, ale na pewno jest poparte działaniami prawnymi, co w przypadku Bitcoinów jest jak dotychczas mało spotykane.
Pozdrawiam, jeśli są jacyś zainteresowani proszę o pw z chęcią przystąpienia do projektu wspólnego odzyskania BTC,
Uwaga: zaznaczam, że nie jesteśmy jeszcze w 100% "dogadani" z Panem Bartkiem
Pozdrawiam
gdama
- Rozmowny
Postautor: ConradC » niedziela, 31 lipca 2011, 13:00
ConradC
- Rozmowny
Postautor: dukee » niedziela, 31 lipca 2011, 13:00
dukee
- Rozmowny
Postautor: Jason » niedziela, 31 lipca 2011, 13:01
Ja dlatego to pisze bo miałem odczynienia z taka sprawa.Jako pozywający.Frozen pisze:Lepszych bajek nie słyszałem. Widać miałeś do czynienia z takimi sprawami mocno, a wydział PG to dla Ciebie mało mówiący skrót. US sam się nie zgłosi, jak mu ktoś nie doniesie, i to nie policja. Policja ma się czymś zajmować.Jason pisze: Policja pierwsze co zrobi to zamrozi wszystkie konta tego pana. Później zgłosi sie do tego pana US.
Za jakieś 3-4 lata odbędzie sie rozprawa sadowa.
Jezeli w wyniku zledztwa okaze sie ze to nie bylo celowe działanie właściciela tylko błąd albo włamanie.
Jedynym kto dostanie z tego jakiekolwiek pieniądze będzie Urząd Skarbowy.
Pisanie kolejnych bzdur tego (jak wyżej powyżej zacytowane) przez osoby nie mające żadnej wiedzy i doświadczenia nie ma sensu. Ciekawe ile tutaj osób piszacych w ogóle miało okazje być strona pozywającą albo pozwaną. Pewnie nikt. Tak więc nie ma co kolekcjonować wymysłów pseudo-prawnych, tylko brać się do roboty.
Nie sądzę, by sobie przywłaszczył 17k BTC albo nawet więcej, bo jakim idiota trzeba być, by robić przekręt na 0.5 mln zł? Przecież za to dużego mieszkania w dużym mieście nie można kupić. Z drugiej strony jakim głąbem trzeba być by nie mieć backupów.
Tak czy inaczej, kwestia zebrania się i zgłaszanie się na policje, a oni to dalej z urzędu ścigają. Łaczą sprawę w jedną dużą, a to tylko problem dla niego. Gdyby miał to na firmę, by łatwiej by się wywinął (tutaj też jest wiele aspektów, ale to nieważne teraz). Niemniej odpowiada za taką stratę całym swoim majątkiem (w tym i tym przyszłym) - więc ja bym na jego miejscu szukał banku, który da mu 0.5 mln zł kredytu. Ponieważ poszkodowanych jest wiele, więc sprawę przejmie jakaś większa komórka zajmująca się takimi sprawami, która ma jednocześnie doświadczenie w tym temacie, co zagra na naszą korzyść.
To ile sprawa będzie trwałą to już najmniej ważne (pewnie ponad rok). Ale ja wolę odzyskać kasę po roku niż w ogóle.
I sprawa była dużo grubsza.Bo ja na tym straciłem ponad 100tys. PLN plus 20tys na adwokatów.
Pozwanym była hurtownia.Suma roszczeń (bo takich jak ja dostawców było kilkunastu) sięgała 6mln.pln.
A były to lata 90.To było inne 6 mln niż teraz.
Po 6 latach sprawa sie zakończyła.Zlicytowano cały dostępny majątek tej hurtowni.Jedynymi którzy odzyskali swoje pieniądze był bank i US.
Wiec nie pisz mi tu o działaniach wydziałów PG.
Odbyło się to tak ze zaraz po wniesieniu pierwszych pozwów. Cały majątek hurtowni został zamrożony.Hurtownia ogłasza upadłość. Cały towar (łatwo psujące sie artykuły spożywcze)idzie w kosmos.Bank domaga sie od właściciela zwrotu kredytu ,US podatków,a dostawcy zwrotu pieniędzy za towar.
Bank dostał swoje z odsetkami ,US dostał swoje z ostkami a my dostalismy mniej niz kosztowali adwokaci.
1Pcg8HMRFM7iTHaSPozW3fxD9Y2J8D91bY
Jason
- Rozmowny
Postautor: bezawaryjna maszyna » niedziela, 31 lipca 2011, 13:02
bezawaryjnamaszyna@hotmail.com
bezawaryjna maszyna
- Początkujący
Postautor: aram_nemo » niedziela, 31 lipca 2011, 13:04
Qrde, samemu też wrzuciłem trochę siana w BTC na bitomacie i nie ukrywam, że jeżeli istnieje jakaś konkretna propozycja ich odzyskania poza bieganiem po sądach na permanentnie odraczane rozprawy to chętnie posłucham.
aram_nemo
- Początkujący
Postautor: And » niedziela, 31 lipca 2011, 13:04
Tylko spokoj moze nas uratowac.
Bartek Napewno niczego nie ukradl!!
Tylko przeroslo go to. I tyle. I az tyle naturalnie
And
- Początkujący
Postautor: markoz » niedziela, 31 lipca 2011, 13:05
markoz
- Rozmowny
Postautor: Frozen » niedziela, 31 lipca 2011, 13:05
Bez konkretów raczej nie wierzę, by ktoś w coś wchodził - ja na pewno nie. Dlatego albo jasno rozpiszecie jak chcecie odzyskać BTC, albo nawet najlepszy Wasz pomysł spali na panewce, jak policja się tym zajmie - a czasu za wiele nie macie.DejvitLimited pisze:Pozdrawiam, jeśli są jacyś zainteresowani proszę o pw z chęcią przystąpienia do projektu wspólnego odzyskania BTC,
Ogólnie jest pomysł jak wyjść z sytuacji, ale wymaga kupe pracy. W sumie mógłbym pomóc, ale nie jestem do końca zdecydowany czy chciałbym w ogóle w takiej "kupie" maczać palce, jaką pozostawił obecny właściciel Bitomatu.
Nie sądze, by ktoś chciał zakupić Bitomat - w sumie tylko szaleniec ... ale liczę, że i tacy istnieją.
Tak czy inaczej najlepszym rozwiązaniem byłoby postawić Bitomat na nogi, wprowadzić opłaty i z opłat po prostu spłacać straty. By jednak całość miało ręce i nogi to musiałoby zostać wprowadzonych bardzo wiele zmian. To póki co jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy, jest realne i daje cień szansy na odzyskanie kasy. W sumie 17k BTC można byłoby odzyskać w ciągu około roku-dwóch.
W sumie to pomysł mam jak to ruszyć, ale jak pisałem, trochę obawiam się pchać w coś, co jest w takim stanie.
Frozen
- Dyskutant
Postautor: megavega » niedziela, 31 lipca 2011, 13:06
Moim zdaniem nie ma co plątać do tego policji ! Awaria wystąpiła , każdemu może się zdarzyć !
Sprawę na pewno da się rozwiązać polubownie. Czyli dogadać się z Bartkiem, np poprzez wystawienie serwisu na sprzedaż, a za uzyskane pieniądze przeznaczyć na spłatę PLN i BTC które "zniknęły".
z naszej strony postaramy się także jakiekolwiek pomóc w spokojnym załatwieniu sprawy !
Jakiekolwiek awantury uważam ze nikomu wyjdą na dobre i przedłużą sprawę.
Nie chodzi o to by niszczyć , tylko aby tworzyć coś ciekawego, nawet jeśli po drodze pojawiają się jakieś potknięcia.
Myślę, że najważniejszą sprawą było by uruchomienie serwisu, nawet z zerowymi kontami.
A sprawą zwrotu o ile coś ktoś trzymana bitomacie rozwiązać jako osobny ważny temat.
megavega
- Rozmowny

Postautor: LordFury » niedziela, 31 lipca 2011, 13:08
Jestem tego samego zdania. Litości, nikt o przyzwoitej pensji (fachowcom nie płaci się średniej krajowej) i zdrowych zmysłach nie zaryzykuje grubego przekrętu za "mizerne" pół bańki. Może to robić wrażenie na wszystkich oburzonych gimnazjalistach/licealistach/itp/itd (bez urazy), ale zarabiając nawet 5-10kPLN miesięcznie nie ma to już sensu. Więc wszelkie gdybanie, że to kradzież przez właściciela to wg mnie solidny bullshit.Frozen pisze:Nie sądzę, by sobie przywłaszczył 17k BTC albo nawet więcej, bo jakim idiota trzeba być, by robić przekręt na 0.5 mln zł? Przecież za to dużego mieszkania w dużym mieście nie można kupić.
Będę wdzięczny za informację na PW o postępach. Aczkolwiek nie jestem fanem radykalnych rozwiązań i bynajmniej nie wykluczam opisanego w oświadczeniu scenariusza (mix pecha, lekkomyślności i udział osób trzecich), więc jakoś nie jest mi pilno, żeby, za przeproszeniem, zarzynać administratora (przede wszystkim czasowo) zanim będzie miał realnie szansę wyjść z obecnego pata. Panie Bartku, szczerze życzę powodzenia.Frozen pisze:Pisanie kolejnych bzdur tego (jak wyżej powyżej zacytowane) przez osoby nie mające żadnej wiedzy i doświadczenia nie ma sensu. Ciekawe ile tutaj osób piszacych w ogóle miało okazje być strona pozywającą albo pozwaną. Pewnie nikt. Tak więc nie ma co kolekcjonować wymysłów pseudo-prawnych, tylko brać się do roboty.
PS. A osobiście marzy mi się sytuacja, żeby na forum przestały pienić się osoby, które ryzykują w tej sytuacji kwotami rządu kilka stów/20BTC. Zawsze mnie to zadziwia, że w takich sytuacjach największy lament jest wśród tych, którzy za 20zł daliby się pokroić (tak, wiem, dużo gniewnych PM teraz poleci). Proponuję grzecznie czekać i modlić się o polubowne rozwiązanie sprawy - takich kwot nie opłaca się nijak egzekwować "siłą".
LordFury
- Rozmowny
Postautor: ConradC » niedziela, 31 lipca 2011, 13:08

ConradC
- Początkujący
Postautor: johny_zawodowiec » niedziela, 31 lipca 2011, 13:10
Jesteś jego rzecznikiem prasowym, czy jak?And pisze:Bartek dzis umozliwi wyplaty pln a btc trzeba inaczej.

Nie powiem. Jakaś oficjalna wypowiedz Pana Bartłomieja byłaby wskazana...
johny_zawodowiec
- Rozmowny
Postautor: bitek » niedziela, 31 lipca 2011, 13:12
- emocjonalnie podchodzące do sprawy dzieci pokroju "JP" straszące policją,
- teoriospiskowcy wypowiadający się o wyspach Bahama,
- poważni inwestorzy oczekujący konkretnego "planu naprawczego",
- programiści/koderzy.
Co się teraz dzieje na tym forum:
Pierwsze dwie grupy piperzą głupoty, które nic nie wnoszą. Trzecia grupa prawdopodobnie wie, co należałoby zrobić od strony biznesowej, aby projekt wyszedł z kłopotów, ale nie ma porozumienia z Bartkiem. Część czwartej grupy tłumaczy dwóm pierwszym do upadłego (tracąc niepotrzebnie energię) co jest grane - niestety bez rezultatów.
W interesie wszystkich "poszkodowanych", czyli tych, którzy mieli środki finansowe na bitomacie jest pomoc w rozwiązaniu problemu. Potrzebny jest Plan Naprawczy, czyli konkretne pismo od Bartka w brzmieniu: "Spierdoliłem, ale sytuację rozwiążę w taki, a taki sposób". Ostatnie oświadczenie na bitomacie jest do niczego nieprzydatne. Widać w tym raczej wołanie o pomoc, niż jakąkolwiek propozycję wyjścia z sytuacji.
Sytuacja, w której wszyscy się znaleźliśmy, była najprawdopodobniej wynikiem nieopowiedniego podejścia Barta do tematu: mam serwer na Amazonie, tam dbają o backupy, stabilność, bezpieczeństwo itd., więc serwerowi nic nie może się stać.
Wystarczyło niedopatrzenie w ustawieniach i wszystko zniknęło.
Bartka i jego pracę oceniam tak:
1. potrafi kodować (stworzył kod bitomatu)
2. nie boi się wyzwań (udostępnił bitomat w necie)
3. nie ma zielonego pojęcia o biznesie (nie odpowiada na potrzeby użytkowników w sytuacjach kryzysowych, nie ma żadnego planu naprawczego).
W obecnej sytuacji każda jego decyzja będzie najprawdopodobniej zła decyzją. Anulowanie wszystkich transakcji i puszczenie wypłat w PLN bez podania motywów takiego postępowania i przeanalizowania konsekwencji działania jest pogrążeniem bitomatu jeszcze bardziej.
Bartkowi potrzebna jest pomoc. Chętnie porozmawiam z osobami z trzeciej i czwartej grupy (inwestorzy i programiści), aby przeanalizować sytuację, przemyśleć różne rozwoje przyszłych wydarzeń i zaproponować rozwiązanie sytuacji - prawdopodobnie Bartek się przyłączy - zapytać nie zaszkodzi.
Proszę o opinie mojej propozycji - jeśli będą przychylne, zaproponuję przeniesienie konkretnych rozmów w inne miejsce niż ten wątek.
bitek
- Rozmowny
Postautor: ConradC » niedziela, 31 lipca 2011, 13:13
ConradC
- Początkujący
Postautor: Lorek » niedziela, 31 lipca 2011, 13:13
Lorek
- Początkujący