[BTE] ByteCoin

Dyskutant
Posty: 218
Rejestracja: 21 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[BTE] ByteCoin

Postautor: b0il3r » sobota, 28 września 2013, 15:01

jakis aktywny pool do BTE - BYTECOIN ???
pomoglem :arrow: 1CTkaZbY9iWx3EuLZUmuUmkhb7JfXwcnBX :mrgreen: BTC

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: rav3n_pl » sobota, 28 września 2013, 15:43

Za chwilę będzie p2pool na moim gicie ;]

edit: dodałem, ale nie mogę odpalić bo nie mogę się podłączyć do sieci BTE.... chyba z 20 addnode mam a i tak nie bangla.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Dyskutant
Posty: 218
Rejestracja: 21 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: b0il3r » sobota, 28 września 2013, 16:54

i jak bedzie co z tego ?
pomoglem :arrow: 1CTkaZbY9iWx3EuLZUmuUmkhb7JfXwcnBX :mrgreen: BTC

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: rav3n_pl » sobota, 28 września 2013, 19:35

Jak masz działającego demona bytecoin to podaj ip:adres bo mój nadal ma 0 bloków.
Kod jest na gicie, powinien działać...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3168
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 354
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: powered » sobota, 28 września 2013, 19:40

rav3n_pl a będzie publicznie dostępny Twój node p2pool?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: rav3n_pl » sobota, 28 września 2013, 19:42

Jasne :) Byleby tylko działał. Wygląda na to że będę "solo nodem" bo wszystkie jakie znalazłem nie działają.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Posty: 1775
Rejestracja: 20 maja 2013
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: topnetdeal » sobota, 28 września 2013, 20:31

rav3n_pl pisze:Jasne :) Byleby tylko działał. Wygląda na to że będę "solo nodem" bo wszystkie jakie znalazłem nie działają.
rav3n_pl, próbowałeś ustawić ten adres jako node : stratum.crypto-expert.com - u mnie dopiero po nim portfel się zsynchronizował...

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: rav3n_pl » sobota, 28 września 2013, 20:34

Dzięki!
to + peerinfo r50zyry5-a w końcu go ruszyło :)
Niech się połączy, zaraz odpalę poola.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: rav3n_pl » sobota, 28 września 2013, 20:41

BTE: http://rav3n.dtdns.net:9743 1% fee
Połączam moje erupterki ;]
Po kilku minutach kopania sprawdź, czy masz "coś" na wykresie kopania. To klon BTC więc na 99,9% jest ok. Ale warto sprawdzić.

git clone https://github.com/Rav3nPL/p2pool-rav.git
cd p2pool-rav
screen -Umd ./run_p2pool.py --net bytecoin --give-author 0

i kierujemy minera na port 9743 :)

edit: poprawka - na _ ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: rav3n_pl » sobota, 28 września 2013, 21:06

Ciekawe, trudność tylko 35k a podaje mi że
Pool: 3374kH/s Stale rate: 1.7% Expected time to block: 1.4 years
O-o
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3168
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 354
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: powered » sobota, 28 września 2013, 22:34

Ciężko było z synchronizacją i faktyczne tylko to pomaga: stratum.crypto-expert.com
Teraz wyświetla że blok co 13 godz. I to chyba jest normalna wartość przy obecnych warunkach.

Dyskutant
Posty: 218
Rejestracja: 21 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: b0il3r » sobota, 28 września 2013, 22:51

no to lecim
... nie lecim
pomoglem :arrow: 1CTkaZbY9iWx3EuLZUmuUmkhb7JfXwcnBX :mrgreen: BTC

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Cryptowaluty SHA256

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 29 września 2013, 11:05

Pool działa, co najmniej 2 bloki wpadły, mam wypłatę

Kod: Zaznacz cały

rav3n@ubu32:~$ bytecoind getinfo
{
    "version" : 80101,
    "protocolversion" : 70001,
    "walletversion" : 60000,
    "balance" : 8.20221288,
    "blocks" : 19508,
    "connections" : 9,
Tak więc wszystko powinno banglać.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: [BTE] ByteCoin

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 29 września 2013, 11:11

Info o BTE: https://cryptocointalk.com/topic/1013-b ... -relaunch/
Te addnode podane w poście nie działają, moje to:

Kod: Zaznacz cały

addnode=194.14.174.234
addnode=84.200.4.218
addnode=84.240.60.149
addnode=75.156.209.173
addnode=65.19.151.2
addnode=72.230.168.189
addnode=24.172.89.154
addnode=188.165.19.11
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Posty: 1775
Rejestracja: 20 maja 2013
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [BTE] ByteCoin

Postautor: topnetdeal » niedziela, 29 września 2013, 11:26

Zauważyliście o ile powiększyła się moc sieci przez noc ? Wieczorem niecałe 50 GH/s, rano 1.64 TH/s - teraz 2016 bloków pójdzie dużo szybciej...
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 30 września 2013, 08:52 przez topnetdeal, łącznie zmieniany 1 raz.

Wygadany
Posty: 510
Rejestracja: 13 lipca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [BTE] ByteCoin

Postautor: jata » niedziela, 29 września 2013, 15:27

link do portfela nie bangla..
jakis mirror??

Orator
Posty: 788
Rejestracja: 9 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poland/Łódź

Re: [BTE] ByteCoin

Postautor: r50zyry5 » niedziela, 29 września 2013, 18:30

klient na x64 linux:
http://p2pool.beehost.org/clients/bytecoind.tar.gz

p2pool 0.5% fee
http://p2pool.beehost.org:9743/static/


EDIT:
Pool rate 27.9GH/s
Local rate 19.5GH/s
rav3n Local rate 6.85GH/s

100% p2pool w 2 nodach :)

Pozdrawiam
r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Gaduła
Posty: 440
Rejestracja: 15 stycznia 2014
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [BTE] ByteCoin

Postautor: kotwica666 » środa, 21 maja 2014, 18:20

No i bangla czy nie bangla? :D co o tym teraz myślicie? Bo trochę kupiłem a tu lipa..:/ Przynajmniej jeśli o cenę chodzi.

Panikują, że premine 80%. Wiem, że to przez to że tak jak Wy kopało to wielu ludzi. Ale macie może jakieś opinie, przewidywania? Bo sam nie wiem czy to trzymać. Jak takie nastroje się będą utrzymywać, to nigdy z dołka nie wyjdzie..

Wiecie ile tego jeszcze zostało do wydobycia i kiedy mniej więcej skończy się kopanie. Gdzieś wyczytałem, że około roku? Jeśli aż tyle mam czekać to raczej upłynnię. Chociaż wolałbym żeby zaczęły się jakieś ruchy..

Początkujący
Posty: 20
Rejestracja: 9 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[BTE] ByteCoin

Postautor: dbcn » poniedziałek, 10 lipca 2017, 08:20

Gdzie mogę kupić bytecoiny za USD?

pm7
Moderator
Posty: 7888
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[BTE] ByteCoin

Postautor: pm7 » wtorek, 11 lipca 2017, 00:01

Tu widać gdzie można handlować Byteball:
http://coinmarketcap.com/currencies/byteball/#BTC

Trzeba się pogodzić z tym, że wiele mniejszych walut trzeba kupować za Bitcoiny.

Wróć do „SHA256”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości