[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 7 maja 2015
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: pdrobek » poniedziałek, 5 czerwca 2017, 10:37

Wygląda na to, że wdrożenie DGWv3 przebiega bez większych zakłóceń.

https://eksploarator.polcoin.pl pokazuje zmieniającą się trudność sieci co blok.

Zachęcamy do aktualizowania aplikacji klienckich poprzez pobranie najnowszych kodów źródłowych z naszego githuba

https://github.com/pdrobek/polcoin-new

oraz skompilowanych wersji pod ms windows

https://polcoin.pl/?page_id=64

@rav3n_pl - popracuje teraz nad polcoin-core :-), prace nad starszą wersją dla mnie osobiście były prostsze z uwagi na lepiej poznany kod. Przy wdrażaniu DGWv3 miałem masę innych rzeczy do zmiany np. polcoin-wallet na androida

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 5 czerwca 2017, 12:39

Zobaczymy czy moje core chodzi na mainnecie po odpaleniu dgw :) Wieczorem sprawdzę w domu.
Nie wiem czemu testnet nie chce mi zrobić poprawnego bloku zerowego, coś źle robię :P
Ale jak mainnet będzie działać poprawnie to testnet może poczekać XD

Dodano po 46 sekundach:
No i chyba czas odpalić ponownie p2poola ;] Teraz będzie można normalnie kopać.

Dodano po 10 godzinach 49 minutach 55 sekundach:
Zrobiłem update OP bo coś mało węzłów DGW działa...

Dodano po 32 sekundach:
Mój Core się synchronizuje, zobaczę jutro jak mu idzie.

Dodano po 9 godzinach 24 minutach 10 sekundach:
@pdrobek, coś jest nie halo, kopalnia i eksplorator pokazują kolejne bloki (1094071+) a nie ma połączeń do sieci i stoimy na 1093581

Dodano po 4 minutach 21 sekundach:
@chmielo możesz sprawdzić/podać połączenia demona Twojego węzła P2Pool?

Dodano po 1 godzinie 37 minutach 58 sekundach:
Wychodzi na to, że było zamieszanie w binarkach i kodzie na gicie :P
@pdrobek już podmienił binarkę na właściwą ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » piątek, 9 czerwca 2017, 09:23

Wygląda że "mój" core-dgw działa prawidłowo na mainnecie, ktoś może skompilować i sprawdzić?
https://github.com/Rav3nPL/polcoin-core

A się ludzie za kopanie wzięli XD
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 7 maja 2015
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: pdrobek » wtorek, 13 czerwca 2017, 13:55

rav3n_pl pisze:Przejdź do cytowanego posta Wygląda że "mój" core-dgw działa prawidłowo na mainnecie, ktoś może skompilować i sprawdzić?
https://github.com/Rav3nPL/polcoin-core

A się ludzie za kopanie wzięli XD


Brawo!

Dziś wgrałem poprawioną wersję serwisu do zakupu kodów doładowujących polskie sieci komórkowe --> https://zdrapka.polcoin.pl

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 13 czerwca 2017, 14:13

Super. Zawsze więcej ruchu w sieci :)
Wallet na Androida już zaktualizowany, działa ;]
Czekam tylko aż się cryptopia wyjaji z aktualizacją, aż żal patrzeć na spread pomiędzy giełdami...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Weteran
Posty: 4885
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 177
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: adam1226 » wtorek, 13 czerwca 2017, 22:56

Gdzie to mozna kupic?:p
Nie zgadzasz się z otrzymaną reputacją? Pisz w ---> tym temacie
Wrociłem na forum, ale proszę mnie
nie denerwować :twisted:

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 13 czerwca 2017, 23:36

Polcoiny najtaniej wykopać XD MRR i jazda ;']
Dwie giełdy obecnie:
https://www.easycoin.pl/pair/PLC-BTC
https://www.cryptopia.co.nz/Exchange?market=PLC_BTC
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Weteran
Posty: 4885
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 177
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: adam1226 » wtorek, 13 czerwca 2017, 23:39

Bez weryfikacji? Trudno przesylac komus dane dla 50 zl..
Nie zgadzasz się z otrzymaną reputacją? Pisz w ---> tym temacie
Wrociłem na forum, ale proszę mnie
nie denerwować :twisted:

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 13 czerwca 2017, 23:45

Easycoin chyba pyta o dane, ale nie wiem czy są wymagane do krypto/krypto.
Cryptopia nie zwróciłem uwagi.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » sobota, 17 czerwca 2017, 08:27

@pdrobek, wiadomo kiedy cryptopia skończy aktualizację walleta?
Przecież pełny sync trwa z dwie/trzy godziny...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 8 stycznia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: Piotr US » niedziela, 18 czerwca 2017, 19:56

Słuchajcie mam dziś problem z portfelem. Przeczytałem na forum PLC że ktoś ma problemy i odpaliłem mojego klienta, no i także mam brak synchronizacji.
Windows 10, 1 połączenie z siecią i komunikat "Nie ma dostępnego źródła bloków w sieci "
Podpowie ktoś o co kaman.
Z góry dzięki.

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 18 czerwca 2017, 20:53

Uprasza się o aktualizację portfeli.
Po hardforku moje demony nie znajdują więcej niż 10 węzłów, co jest... dziwne. Mniej niż 20 to już dawno nie miałem.
Wallety w wersjach 1.4 NIE będą działać.
Apka na androidzie jest zaktualizowana i działa.

Dodano po 1 minucie 36 sekundach:
@pdrobek a może założyć nowy temat z aktualnymi danymi w OP a ten wątek zamknąć?
Bo "trochę" informacji już nieaktualnych jest.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 7 maja 2015
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: pdrobek » wtorek, 20 czerwca 2017, 21:18

rav3n_pl pisze:Przejdź do cytowanego posta Uprasza się o aktualizację portfeli.
Po hardforku moje demony nie znajdują więcej niż 10 węzłów, co jest... dziwne. Mniej niż 20 to już dawno nie miałem.
Wallety w wersjach 1.4 NIE będą działać.
Apka na androidzie jest zaktualizowana i działa.

Dodano po 1 minucie 36 sekundach:
@pdrobek a może założyć nowy temat z aktualnymi danymi w OP a ten wątek zamknąć?
Bo "trochę" informacji już nieaktualnych jest.


Zamknięcie mile widziane.

Jednocześnie przepraszam za problemy z polcoin-qt jaki był udostępniany na stronie polcoin.pl. Więcej szczegółów na forum polcoina --> https://forum.polcoin.pl/index.php?topic=193.45

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 20 czerwca 2017, 22:06

@pdrobek, więc TY jaki główny dev i dostawca "wszystkiego" do PLC powinieneś taki nowy wątek założyć :)
Ten wątek zamknę z podaniem linka do nowego wątku na końcu i początku.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11553
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1055
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 22 czerwca 2017, 00:28

Chyba, że ja mam to zrobić... ;]

Dodano po 4 minutach 16 sekundach:
Przy okazji, w końcu udało mi się skompilować "moje core" pod windą, zobaczymy czy będzie aok :)
Obrazek

Dodano po 6 godzinach 50 minutach 49 sekundach:
Sync ok, 5 połączeń :) Zapraszam na mojego skydrive: https://1drv.ms/u/s!ACM-vQ2X0VeFg1k
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni  NIE używaj Bitcoin CORE jeżeli używasz BTC po raz pierwszy blockchain.INFO to zuoo!
Mój Skydrive; Klient Bitcoin Core v0.15.0.1; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 7 maja 2015
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: pdrobek » czwartek, 27 lipca 2017, 20:52

zrobię to tylko muszę się ogarnąć po dluższej przerwie. Wszędzie wołają mnie do roboty a ja mam tylko 2 rece i 24h na prace :-)

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 70
Rejestracja: 29 listopada 2014
Reputacja: 75
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: 2tejszy » wtorek, 3 października 2017, 10:44


Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 70
Rejestracja: 29 listopada 2014
Reputacja: 75
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[PLC] POLCOIN [OFICJANY WĄTEK] START 19.01.2014

Postautor: 2tejszy » czwartek, 5 października 2017, 12:04

Od dzisiaj rozdajemy też polcoiny w celach edukacyjnych w drogerii "Euforia".
Obrazek
Obrazek

Wróć do „SHA256”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości