Unobtanium-qt problem z połączenie

Wygadany
Posty: 684
Rejestracja: 16 lipca 2011
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: szymon1051 » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 14:53

Unobtanium-qt nie chce pobrać mi bloków.
Zgodnie z https://bitcointalk.org/index.php?topic=313126.0 stworzyłem unobtainium.conf

Kod: Zaznacz cały

rpcuser=user
rpcpassword=x
rpcport=65535
port=65534
server=1
listen=1
daemon=1
rpcallow=192.168.0.* (or whatever your LAN range is)
addnode=71.7.130.11
addnode=69.85.86.195
Potem dodałem zgodnie z tym https://bitcointalk.org/index.php?topic ... msg4080277

Kod: Zaznacz cały

addnode=71.7.130.11
addnode=69.85.86.195
addnode=69.147.229.226
addnode=70.161.120.29
addnode=162.243.42.9
addnode=24.217.76.82
addnode=81.163.254.6
addnode=84.118.159.44
addnode=174.126.220.190
addnode=162.213.155.46
Ale nadal nic.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 103
Rejestracja: 28 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: kupujacy » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 15:01

unobtainium.conf
Ta literowka tylko tutaj :) ?
Jakies zawile to ich nazewnictwo, zobaczy czy config ma miec dwa i czy jedno.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 23 grudnia 2013, 15:02 przez kupujacy, łącznie zmieniany 1 raz.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: 3 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Kraków

Re: Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: gerg » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 15:02

Przy okazji zły dział, to nie jest waluta skryptowa.

Wygadany
Posty: 684
Rejestracja: 16 lipca 2011
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: szymon1051 » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 15:18

kupujacy pisze:
unobtainium.conf
Ta literowka tylko tutaj :) ?
Jakies zawile to ich nazewnictwo, zobaczy czy config ma miec dwa i czy jedno.
Niby ma być
unobtainium.conf
https://bitcointalk.org/index.php?PHPSE ... msg3358654
gerg pisze:Przy okazji zły dział, to nie jest waluta skryptowa.
To po co piszesz zamiast zgłosić?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 17:51

Poprawna nazwa to: unobtanium.conf
skasuj peers.dat i podmien w konfigu addnody:

Kod: Zaznacz cały

addnode=27.252.73.1
addnode=86.151.250.194
addnode=184.187.13.141
addnode=50.174.106.25
addnode=12.35.115.132
addnode=174.126.220.190
addnode=75.171.13.61
addnode=86.149.34.44
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Wygadany
Posty: 684
Rejestracja: 16 lipca 2011
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: szymon1051 » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 22:42

Cały czas w prawym rogu mam dwa czarne monitory jeden za drugim a przed nimi czerwony x i w dymku po najechaniu mam "0 aktywnych połączeń od sieci Unobtanium.
Czekam ponad 20 minut i nic.
Tak podmieniłem.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 22:48

Firewall Ci blokuje...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Wygadany
Posty: 684
Rejestracja: 16 lipca 2011
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: szymon1051 » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 23:14

Przeglądając to http://asiccoin.biz/help.php odkryłem że unobtanium.conf mam w złym miejscu :).
Sądziłem że unobtanium.conf ma być tam gdzie jest zainstalowany unobtanium-qt jak np w dogecoin-qt.
Wrzuciłem do c:/users/**yourcomputername**/AppData/Roaming/Unobtanium i ku mojemu zdziwiniu połączyło się.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3281
Rejestracja: 31 stycznia 2013
Reputacja: 1555
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Unobtanium-qt problem z połączenie

Postautor: amneziahaze » niedziela, 10 września 2017, 14:22

Obrazek Wszystkie krypto down, a UNO od marca ciągle up.

Dodano po 6 minutach 13 sekundach:
Wprowadzili Electrum na UNO, więc spokojnie można działać. Przetestowany.

Wróć do „SHA256”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości