@l3sny,
Sorry za sfrustrowany post pisałem po 2 w nocy i głowa mnie bolała, myślałem że coś wiesz więcej bo zawsze wiedziałeś więcej niż piszą na bitcointalku tylko po prostu nie dopisałeś.
Z tym Airdropem to ma być podobno 1 czerwca więc jeszcze mają czas żeby napisać jakiś artykuł o tym jak to ma działąć bo narazie tylko znam date i że on będzie szedł na Alias w Blockmarkecie a nie na wallet w QT z którego się robi Masternody. No ale właśnie, Blockmarketu jeszcze nie ma bo ten stary zrozumiem ze jest niekompatybilny bo był fork na tą wersję sys 3.0. Więc nie wiem czy jak ktoś postawi Masternoda to jak weźmie airdrop ... To by mogło znaczyć że Airdrop będzie dla każdego w takiej samej ilosci byle miał alias na BM 3.0 bo wtedy nie zalezy od ilosci coinów a one byłyby w Masternodach. Ale tak zgaduje tylko bo nigdzie tego nie pisze.
Ale naprawde widziałem coś około 1-4 miesiące temu (nie pamietam dokładnie) artykuł że pisało że MN może mieć 500 k coinów, ale szukałem tego ostatnio pół godziny przeglądałem artykuły na blogu i na forum szukałem postów Sidhujaga i nie znalazłem tej informacji nigdzie i ciągle nie wiem gdzie to czytałem. Aż sam powątpiewam czy sie nie pomyliłem gdzieś że tak pisało albo raczej czy nie widziałem tego przy jakimś innym coinie, ale nie czytam o innych coinach co miały mieć masternody więc to musiało być przy sys kurcze postaram sie to znaleść znowu. Jak znajde dam znać, ale za chwile jade na działke to może potrwać.
Jakbyś się też czegoś dowiedział to daj znać. Albo się zarejestruje na ich slacku jeśli sys ma slaka bo nawet nie wiem i spróbuje tam popytać.
No fakt utknąłem z dużym % swoich satoshi na 2 lata w tym sysie bo ciągle obiecywali źe już zaraz wychodzą masternody i blockmarket, pamietam jak w lutym miały być - zeszłego roku
Na szczescie trochę udało mi się przypadkiem zarobić na innym coinie i miałem już na kupowanie innych coinów no ale ten sys mi wisi ciagle czekając na działający Blockmarket z duzą ilosćią sklepów i te masternody.
Ale już niedługo powinni skończyć all.
Dziwne tylko z tym Blockmarketem bo myślałem że to co jest to juz wersja webowa bo kojarze że pól roku temu go zainstalowałem i uruchomił się właśnie w przeglądarce a nie w wallecie a Ty mówisz że dopiero we wrześniu ma być to już zgłupiałem. A do września daleko kurcze.
Patrzyłem też na ROI z tego kalkulatorka i jakoś dupy nie urywa, zapomniałem lub nie wiedziałem że 50% fee idzie jeszcze dla górników bo to przecież się kopie też no i dużo tego nie wychodzi a tych masternodów będzie pewnie bardzo dużo ludzie dopiero zaczeli swoje stawiać. Ale wiele walletów ma po kilka milionów coinów, chy ba świra muszą dostać jak muszą swoje coiny podzielić na paczki po 100 k na każdego Masternoda

Ale podobno od przybytku głowa nie boli. Chociaż szkoda ze jest tylko 1 wielkosć Masternoda mogliby dać kilka tierów jak w Stratisie ma byc. A stratis jeszcze ma PoS więc Masternoda nie dośc że ma mieć fee to jeszcze POS'uje, fajne bardzo