Bitcoin: w Warszawie już stoi bankomat - polskieradio.pl

Gaduła
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Re: Bitcoin: w Warszawie już stoi bankomat - polskieradio.pl

Postautor: kolkin » piątek, 6 czerwca 2014, 21:22

@robotix wyjdź i wróć jak zmądrzejesz.

albo zastanów się 10 razy zanim swoje argumenty wywalisz...

pozatym @kingscrown nie napisał że jest z ambasady!

skoro wypisujesz brednie cały czas to napisał pewnie priv do Ciebie skąd twoje bzdury się biorą bo jak widać postawił u nich automat więc miał prawo się o nich wypytywać...
Jaki moderator takie forum...

Orator
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: kingscrown » piątek, 6 czerwca 2014, 21:30

LOL ja nie jestem z Ambasady, ja tylko znam chłopaków.
O ile wcześniej myślałem, że masz jakieś argumenty anty-ambasadzie to teraz widzę, że je zmyślasz.
Ekipa stawiająca 1wszy bankomat składa się i z ludzi z Ambasady i z ludzi poza.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: robotix » sobota, 7 czerwca 2014, 10:09

@kingscrown

Spytałem, czy jesteś z Ambasady.
Rozumiem, że wszedłeś z nimi w jakieś interesy w ciemno, potem zacząłeś się zastanawiać co to za ludzie. To nie temat o ludziach z Ambasady, jak chcesz, to załóż nowy i tam ci napiszę co wiem i co uważam. Ja nie mam agrumentów przeciwko Ambasadzie, ja po prostu uważam, że Ambasada to przykrywka i tyle.

@kolkin

Ty z Ambasady nie jesteś, bo to już podkreślałeś. Znów atakujesz mnie personalnie. Mówisz, ze piszę brednie alee nie mówisz co jest brednią i nie podajesz żadnych argumentów.

Wracajać do tematu. Ludzie z Ambasady, którzy napędzają innych do inwestowania w Bitcoinmaty na pewno wiedzą, że Bankomaty Bitcoin podchodzą pod ustawę hazardową. Ale nie dzielą się tą wiedzą, bo ucielkibyście od razu. W skrócie to oznacza, że w każdej chwili do lokalu może wejśc wam Służba Celna i zarekwirować sprzęt. I posypią się grzywny. Urojenaimi są historie, że Bankomaty Bitcoin staną w Centrach Handlowych. Sugeruje wszystkim wkopanym w biznesy typu bankomat bitcoin jak najszybciej skontaktować się z prawnikami i zasięgnąc jezyka o konsekwencjach.

Jeszcze raz - Bankomat Bitcoin wg obecnego stanu prawnego jest w tej samej kategorii co maszyna do Black Jacka. Zeby to stawiac i obslugiwac trzeba zrobic cos wiecej niz otworzyc lokal przy Kurczej.
Nie jest tajemnica, że hazardem w Polsce zajmuje się mafia.

Jesteście mafia czy zadzieracie z mafia ?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0003 BTC

Postautor: Bitmar » sobota, 7 czerwca 2014, 13:04

@robotix, dostajesz ostrzeżenie za robienie prywatnej wendety na forum, za bezpodstawne oszczerstwa, pomówienia bez dowodów, trolling i hejtowanie. Następnym razem ban.
Jeśli masz jakieś konkretne dowody przeciw ambasadzie to przedstaw je nam, nikt Cię za nie nie będzie atakował ale to co teraz robisz jest nie do przyjęcia. Albo masz dowody albo nie wypowiadasz się o ambasadzie wcale a przynajmniej nie w takiej formie jak dotychczas.

Jeśli chodzi i bitomaty to na jakiej podstawie twierdzisz, że podpada to pod ustawę hazardową ? Podaj konkretną ustawę i paragrafy. Nie ma w nich nic z gier losowych. Zmiana kursu odpada, równie dobrze można by podciągnąć pod ustawę hazardową automaty z prezerwatywami których cena się właśnie zmieniła. Podaj jakąś ustawę która by mogła zakwalifikować bitomaty pod hazard.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: robotix » sobota, 7 czerwca 2014, 19:38

@Bitmar

Poproś ludzi z Ambasady o oficjalny post i zaprzeczenie temu, co napisałem. Niech ktoś z Ambasady znany z nika na tym forum podpisze się pod ich stanowiskiem. Żeby nie było potem, że nie wiadomo kto co powiedział.

Ja w odpowiedzi wyśle ci na priv informacje, jakie posiadam.

Jeżeli uznasz za stosowne, to mnie zbanujesz.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: Odp: Bitcoin: w Warszawie już stoi bankomat - polskierad

Postautor: lucky777 » sobota, 7 czerwca 2014, 23:41

robotix pisze:@Bitmar

Poproś ludzi z Ambasady o oficjalny post i zaprzeczenie temu, co napisałem.
Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP stanowi, że każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.

To jest najciekawsze w prawie. Oni nie muszą niczego udowadniac a tym bardziej nie powinni i nie muszą niczemu zaprzeczać.

BTW. O ile niektóre Twoje uwagi miały mniejsze lub większe uzasadnienie to ta mafia i hazard to strzał w kolano.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0002 BTC

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 8 czerwca 2014, 10:59

lucky777 pisze: Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP stanowi, że każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.
Wyjątkiem jest Kartel Skarbowy, który zamyka ci firmę, blokuje konta, i TY musisz udowadniać, że nie jesteś garbaty.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja: 4513
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » niedziela, 8 czerwca 2014, 12:58

rav3n_pl pisze:
lucky777 pisze: Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP stanowi, że każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.
Wyjątkiem jest Kartel Skarbowy, który zamyka ci firmę, blokuje konta, i TY musisz udowadniać, że nie jesteś garbaty.
Tylko urząd skarbowy ? A nie zapomniałeś czasem o innej instytucji na literkę "z" ? :P
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Gaduła
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0002 BTC

Postautor: kolkin » poniedziałek, 9 czerwca 2014, 00:00

robotix pisze:
@kolkin

Ty z Ambasady nie jesteś, bo to już podkreślałeś. Znów atakujesz mnie personalnie. Mówisz, ze piszę brednie alee nie mówisz co jest brednią i nie podajesz żadnych argumentów.
ponieważ kolejny raz podkreślam że nikogo to nie interesuje że piorą (jeśli wgl)... pranie nie jest w brew pozorom trudne i większość z was w tym pomaga (nieświadomie) WAŻNE ŻE JEST TO NA OGÓLNĄ KORZYŚĆ! mam w dupie czy ktoś robi coś legalnie, czy odprowadza podatki i płaci składki ZUS na czas, jeśli mi daje produkt jaki chce mieć to mi to w zupełności wystarcza... jeśli kupuje prochy to nie biegnę na psiarnie ze tamten typ za rogiem mi to sprzedał...

Natomiast jeśli chodzi o ustawę hazardową to masz tak samo gówniane pojęcie jak o większości spraw o których piszesz...
A SC z ową ustawą ma tyle wspólnego co papież z Palikotem...

Ale za pewne masz większe pojęcie na temat wszelkich służb...

I zapewniam Cię, że w tym miesiącu dowiesz się, że takowy bankomat stanie w galerii... i to nic nowego w świecie...

Jakie Ci mam argumenty przedstawiać? Dyskusja na twoim poziomie wymaga ode mnie zamknięcia zakładki w przeglądarce i zaczęcia przeglądania kolejnych postów... powtórzę kolejny raz szukasz dziury w całym...

Jeśli mówimy o osobistym atakowaniu to tak - wyrażam swoją opinię o twoich wywodach bo po prostu szukasz dziury w całym...
I odbijając piłeczkę to równie dobrze Ty nie przedstawiasz żadnych dowodów na winę.. a ja mam prawo myśleć że wszystko jest OK :)

I w taki oto sposób wstąpiłem do gry robotix'a :)

a z racji tego że to temat o ambasadzie to powodzenia życzę :) :)
Jaki moderator takie forum...

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » wtorek, 10 czerwca 2014, 22:07

robotix pisze:... Urojenaimi są historie, że Bankomaty Bitcoin staną w Centrach Handlowych ...
BitBay.pl poinformował, że w najbliższy czwartek w największym centrum handlowym na śląsku – Silesia City Center – zostanie uruchomiony pierwszy w Europie centralnej Robocoin, który umożliwi zarówno zakup jak i sprzedaż Bitcoinów.

http://bitcoinet.pl/2014/06/10/pierwszy ... entralnej/

hłe hłe hłe...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: majkel_94 » wtorek, 10 czerwca 2014, 22:16

Skan dłoni jako weryfikacja - "panie kierowniku, pan położy tutaj rękę, winko już czeka" :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » środa, 11 czerwca 2014, 08:10

majkel_94 pisze:Skan dłoni jako weryfikacja - "panie kierowniku, pan położy tutaj rękę, winko już czeka" :D
Oh już widzę długie kolejki "milionerów za tanie winko" skanujących dłonie i handlujących bitcoinami :D
"tanio tanio ! weź pan mnie moją ręka jeszcze nigdy nie była skanowana !"

Obawiam się że interes będzie szedł jak świeże bułeczki i szybko powstaną zorganizowane grupy które chętnie wybiorą/zdeponują dowolną ilość BTC w takim RoboCoin za śmieszną opłatę.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 16 czerwca 2014, 15:53

Jak będzie ruch przy takim bitomacie, to się na pewno pojawią chętni do skanowania. Za 10zł czy coś.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: robotix » środa, 25 czerwca 2014, 10:27

Trochę odkopuje.

Przypominam, poprosiłem ludzi z Ambasady Bitcoin o argumenty przeciwko moim argumentów. Mineły prawie 3 tygodnie i cisza.

Niech każdy sobie wyciągnie swoje wnioski.

Wróć do „Bitcoin w mediach”