42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Dyskutant
Posty: 229
Rejestracja: 22 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: zbig205 » wtorek, 14 stycznia 2014, 22:24

Spróbuje znaleźć gościa...
Ostatnio zmieniony wtorek, 14 stycznia 2014, 22:27 przez zbig205, łącznie zmieniany 1 raz.

Gaduła
Posty: 333
Rejestracja: 21 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: wwcc » wtorek, 14 stycznia 2014, 22:26

Proszę bardzo: techbytes

Ale nie wiem, czy on też jest od Twojego poola... ??

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2436
Rejestracja: 27 listopada 2013
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Katowice

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: majkel_94 » środa, 15 stycznia 2014, 10:36

Masakra, diff skoczył na 285, kurs nie -> opłacalność żenująca :P

Nie lubię walut z takimi skokami, bo trzeba by siedzieć i co pół godziny sprawdzać i przełączać między kryptami xD

Gaduła
Posty: 346
Rejestracja: 9 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: Icefrag » środa, 15 stycznia 2014, 10:48

Dlatego są multipoole, takie jak http://multipool.us czy http://us.trademybit.com , które automatycznie się przełączają (na trademybit jest 42 coin)

Weteran
Posty: 3179
Rejestracja: 8 listopada 2013
Reputacja: 604
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: bl4ck » środa, 15 stycznia 2014, 10:52

Co ma do tego SAMA waluta?żeby mówić że się jej nie lubi to ludzie używają multipool'i dlatego się tak dzieje.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2436
Rejestracja: 27 listopada 2013
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Katowice

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: majkel_94 » środa, 15 stycznia 2014, 11:37

Ale multipoole też nie skaczą co 7 minut jak zmiana diffa w 42, nie raz sobie spoglądałem i multipool kopało doge mimo że jakaś inna w ich zestawieniu (pomijam coinwarz) była bardziej opłacalna :P

Taki Doge mimo że co 4h reguluje trudność, to ta trudność podąża za kursem i opłacalność jest stale na wysokim poziomie. A w przypadku walut z mniejszym difem jak Lotto, to jak taki 5GHs pool się przełączy, to zaraz trudność rośnie, opłacalności nie ma i dawaj powrót na poprzedni coin ;)

Dyskutant
Posty: 229
Rejestracja: 30 listopada 2013
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: filipej » środa, 15 stycznia 2014, 11:40

Tak apropo multipool - podlaczylem sie aby przetestowac - czy wie moze ktos co moze byc przyczyna resetowania sie kompa po kilkunastu minutach kopania u nich? Jak kopie gdzie indziej to czasami tez zdarzy sie reset ale to raz na na dobe. A u nich co kilkanascie minut.

Gaduła
Posty: 346
Rejestracja: 9 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: Icefrag » środa, 15 stycznia 2014, 14:21

majkel_94 pisze:Ale multipoole też nie skaczą co 7 minut jak zmiana diffa w 42, nie raz sobie spoglądałem i multipool kopało doge mimo że jakaś inna w ich zestawieniu (pomijam coinwarz) była bardziej opłacalna :P

Taki Doge mimo że co 4h reguluje trudność, to ta trudność podąża za kursem i opłacalność jest stale na wysokim poziomie. A w przypadku walut z mniejszym difem jak Lotto, to jak taki 5GHs pool się przełączy, to zaraz trudność rośnie, opłacalności nie ma i dawaj powrót na poprzedni coin ;)


Multipool akurat rzadko kiedy kopie coś innego niż DOGE, nawet jak nie ma opłacalności, choć pewnie mało kto na to narzeka, bo z reguły wychodzi się na tym na plus, ze względu iż ta moneta ma duży potencjał wzrostu i to nawet kilkakrotnego. Zajrzyj na us.trademybit.com i zobacz jak często pool się przełącza :)

Rozmowny
Posty: 109
Rejestracja: 20 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: btcdrive » sobota, 18 stycznia 2014, 15:58

Niezły przekręt w wykonaniu cryptsy :mrgreen:
Problemy ze sprzedażą+brak minimum przy tej walucie powoduje, że niedługo będzie sprzedawana taniej niż psiaki;)

Idąc za tokiem rozumowania cryptsy, właściwa nazwa dla tej waluty brzmi 420000000 coin ;)

Dyskutant
Posty: 257
Rejestracja: 14 grudnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: Gorbash » sobota, 18 stycznia 2014, 17:20

jaki przekret, co jak?

Gaduła
Posty: 346
Rejestracja: 9 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: Icefrag » sobota, 18 stycznia 2014, 17:48

Jaki przekręt? Początkowy szał minął i kurs leci na dół. Wystarczyłoby obserwować obniżający się wolumen, aby zorientować się, że nadchodzi spadek.

Wygadany
Posty: 549
Rejestracja: 11 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: wookie85 » sobota, 18 stycznia 2014, 18:59

Icefrag pisze:Jaki przekręt? Początkowy szał minął i kurs leci na dół. Wystarczyłoby obserwować obniżający się wolumen, aby zorientować się, że nadchodzi spadek.



przekręt... :lol:

Orator
Awatar użytkownika
Posty: 741
Rejestracja: 25 grudnia 2013
Reputacja: 123
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Kraków

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: Bitcoiniak » sobota, 23 sierpnia 2014, 13:25

Ściągnąłem klienta (QT) ale się nie synchronizuje.
Cały czas komunikat: 0 active connection to 42 network.

Ktoś wie w czym problem?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12481
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1486
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: 42 Coin - tylko 42 Coiny do wydobycia!

Postautor: rav3n_pl » sobota, 23 sierpnia 2014, 14:26

Mi się łączy od ręki

Kod: Zaznacz cały

42 getpeerinfo |grep addr
        "addr" : "76.125.230.79:24242",
        "addr" : "24.246.12.54:24242",
        "addr" : "82.22.24.130:24242",
        "addr" : "83.247.7.131:24242",
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.16.3

Wróć do „Scrypt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość