[MOON]Mooncoin. Start w poniedzialek( 30 grudnia)

Weteran
Reputacja: 251
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [MOON]Mooncoin. Start w poniedzialek( 30 grudnia)

Postautor: topnetdeal » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:06

Herodot pisze:Przy tej cenie i tym diffie, dużo bardziej opłaca się kopać to co najdroższe, multipool itp. i za to kupić Moona.
IMO opłacalność była przez pierwsze godziny, 1ną może dwie.
Nie za szybko na wydawanie wyroku na MOON'a ? Jest to kopia DOGE, jedyna różnica to dwa razy większa nagroda z bloku (uśredniając), jeśli waluta zaistnieje na kilku giełdach jak DOGE, a jej cena będzie porównywalna, to znaczy dwa razy mniejsza z powodu wyższej nagrody, to można postawić tezę, że obecnie jest bardziej opłacalna od DOGE, bo jej trudność póki co, jest ponad trzy razy mniejsza niż trudność wykopania Dogecoina. Gdy trudność osiągnie połowę trudności DOGE będziemy mogli mówić o wyrównaniu się opłacalności wydobycia obu walut. Oczywiście zakładamy tutaj podobną ewolucję ceny na giełdach.

PS. DOGE w pierwszych dniach wydobycia był sprzedawany na Forum i coinedup w cenie dwa razy niższej niż MOON obecnie.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Herodot » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:28

topnetdeal pisze: Nie za szybko na wydawanie wyroku na MOON'a ? Jest to kopia DOGE, jedyna różnica to dwa razy większa nagroda z bloku (uśredniając), jeśli waluta zaistnieje na kilku giełdach jak DOGE, a jej cena będzie porównywalna, to znaczy dwa razy mniejsza z powodu wyższej nagrody, to można postawić tezę, że obecnie jest bardziej opłacalna od DOGE, bo jej trudność póki co, jest ponad trzy razy mniejsza niż trudność wykopania Dogecoina. Gdy trudność osiągnie połowę trudności DOGE będziemy mogli mówić o wyrównaniu się opłacalności wydobycia obu walut. Oczywiście zakładamy tutaj podobną ewolucję ceny na giełdach.

PS. DOGE w pierwszych dniach wydobycia był sprzedawany na Forum i coinedup w cenie dwa razy niższej niż MOON obecnie.
Nie zrozumieliśmy się :) Chodzi mi o to że np. mając 1, 2 czy więcej MH/s, warto bardziej kopać inne coiny i po wymianie na bitka kupić Moona, co zresztą robię. Ładuję co wykopię i wychodzi więcej moona niż kopanie go teraz, czy nawet w nocy z taka trudnością. Super było przy 1, fajnie przy 16, ale przy 77, to już inaczej to wygląda. Rano ponad 100 jak pamiętam. Spadnie zainteresowanie, przy tym diff, to można pokopać ,ale teraz lepiej kupować. Przy lotku było podobnie Hype, diff kosmos, potem spadło ładnie i znowu up po wejściu na Crypsy. W każdym razie ładuję te drobniaki w moona, pewnie znowu do banieczki i sprzedaż.
Ostatnio zmieniony wtorek, 31 grudnia 2013, 14:59 przez Herodot, łącznie zmieniany 1 raz.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: gerg » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:29

Po nieudanym starcie z kopaniem Moona na różnych kopalniach przełączyłem się na stałe na p2pool Rav3na. Wiele większa wygoda i porównując z innymi, którzy kopali na p2pool- również trochę większe zyski.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:31

Herodot pisze:Nie zrozumieliśmy się :) Chodzi mi o to że np. mając 1, 2 czy więcej MH/s, warto bardziej kopać inne coiny i po wymianie na bitka kupić Moona
A, tak to racja - lepiej wykopać walutę która ma obecnie wyższą wartość giełdową i włożyć BTC w MOONA, który prawdopodobnie "bańkę" ma przed sobą. Zgadzam się.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: killerw » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:36

Nie wiem co jest ale od rana nic mi nie wpadło i też jestem na polu od Rav3na :( a kopie z predkościa 1,6M/hs

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vixen » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:37

Co to jest ta bańka?;p

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:39

Vixen pisze:Co to jest ta bańka?;p
Mocne "napompowanie" ceny coina na giełdach, najczęściej krótkotrwałe, po którym następuje spadek ceny ("pęknięcie bańki").

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: gerg » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:41

killerw pisze:Nie wiem co jest ale od rana nic mi nie wpadło i też jestem na polu od Rav3na :( a kopie z predkościa 1,6M/hs
z tego co widzę to od 5 rano jeszcze nie ma znalezionego bloku

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:46

Też czekam niecierpliwie na blok... mam tylko nadzieję, że to jakiś wypasiony będzie a nie kilka czy kilka k.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: MarcusDe » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:49

Ja tylko swoje 3 grosze;
Kolega 100k przy 3MH/s na P2P, a ja ~80k przy 800kH/s w kopalni. Czas ten sam :-p

P2Pool jest świetny, ale jakoś malo różni się dla mnie od kopalni z PPLNS + poważny cluster serwerów.
W przypadku małej ilości workerów i tu i tu dupa, bo bloki wypadają losowo.

Dyskutant
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: filipej » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:55

rav3n_pl kopie od ok. godziny u Ciebie na ksiezycu, ale w stat nie widze abym byl aktywny. Accepted leca. Cos mam zle ustawione czy stat sie nie odswiezaja? Uruchamian w ten sposon:

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://p2pool.gotgeeks.com:9664 -u 2bLp56ko6e75a4zpHgeVmM2ZS8w6Q9JJe4 -p haslo --thread-concurrency 8192 --worksize 256 -I 18 --gpu-engine 820 --gpu-memclock 970 --auto-fan --temp-target 70 --temp-overheat 77

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:59

Multipool ma 40% mocy sieci, nawet szybko wpadają coiny ;) Cryptohashery ma 20%, ale tego poola mam jako zapas ustawionego ;)

Co do opłacalności kopania - jeśli dobrze liczę, to moon wpada 6,5x szybciej niż doge, a kurs tylko 4,5x niższy, więc moon dalej się bardziej opłaca, a przed nami bańka :P

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Herodot » wtorek, 31 grudnia 2013, 15:01

Vixen pisze:Co to jest ta bańka?;p
....M....

Gdzie "M" to ta bańka ;P

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rafi » wtorek, 31 grudnia 2013, 15:09

kopie ktoś na https://moon.hashfolio.com ? Niby od wczoraj nalicza ok ale nie działają wypłaty. Udało się komuś wypłacić moony z tej kopalni?

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Herodot » wtorek, 31 grudnia 2013, 15:12

majkel_94 pisze: Co do opłacalności kopania - jeśli dobrze liczę, to moon wpada 6,5x szybciej niż doge, a kurs tylko 4,5x niższy, więc moon dalej się bardziej opłaca, a przed nami bańka :P
Na 1 MH/s przy diff 105, to jest ok. 70000 coinów na dobę, czyli przy cenie 13 (ileś tam zer ;) - 0.0094 Bitka. Przy np. Piesełku - 0.01720 Bitka. To się zmienia ale cały czas bez porównania. Właściwie piszę też o tym, bo może gdzieś się walnąłem ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » wtorek, 31 grudnia 2013, 15:23

Ja po prostu do kalkulatora doge na coinwarz wrzuciłem 2x większy reward i kurs 13 satoshi... no ale to chyba nie uwzględnia prędkości bloku, nie wiem gdzie to sprawdzić na moona :P

doge 57s vs. 78s moon, nie wiem na ile moon jest w końcu docelowo ustawiony :geek:

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Herodot » wtorek, 31 grudnia 2013, 15:40

Pieseł ma 500000 (diff 344) Moon 384400 - diff 105.
Zgadza mi się tak "na oko" z tym co kopałem przez ostatnie godziny, do przełączenia na inne coiny.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vixen » wtorek, 31 grudnia 2013, 15:51

Ta "bańka" już pękła, czy czekać?:D

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Herodot » wtorek, 31 grudnia 2013, 16:04

Się dmuchnie, albo i nie - zależy jak wielki shit to jest. Fajna nazwa, i cena na księżyc ;)))

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: rozenbal » wtorek, 31 grudnia 2013, 16:14

Inwestujecie w to Panowie? Bo tak się zastanawiam czy nie kupić tego parę baniek... tylko pytanie czy poczekać, jeszcze chwile jak cena zejdzie?

Wróć do „Scrypt”