[ANN] [PLNc]PLNcoin - Polska krytpowaluta - 2mln dla Polaków

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [ANN] [PLNc]PLNcoin - Polska krytpowaluta - 2mln dla Pol

Postautor: dudu » wtorek, 18 marca 2014, 18:26

spock55 pisze:Chciałem nawet pokopać jedną kartą, ale ta ich kopalnia opluwa mnie podczas rejestracji że jakiś token expired, jak nie to nie.
Niestety, ale ich kopalnia to porażka. Z oczywistych względów na starcie rekomendowali ją jako TĄ jedną, jedyną rekomendowaną. A oczywiście działa najgorzej ze wszystkich, które obsługują shitcoin'y.

Co do monet ze strony 2mln, to chyba nikt się nie doczeka. Na każdym kroku, wciskanie kitu.
Pomijam fakt, że jakoś twórcy ucichli. Nigdzie ich nie ma. Oczywiście jak namawiali, to a jakże, częste wpisy.

SCAM !!!

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Icefrag » wtorek, 18 marca 2014, 18:36

Ja się doczekalem tych darmowych 100 coinów, przed chwilą dotarły. :)
http://www.miningrigrentals.com/register?ref=17499 - wynajem koparek SCRYPT, X11, X13 itp
https://www.cryptsy.com/users/register?refid=21297 - największa giełda alt-coinów

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: szady » wtorek, 18 marca 2014, 18:41

moze musza je recznie wysylac, kto wie ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » wtorek, 18 marca 2014, 18:49

Wysyłają ręcznie, ja dostałem z 1-2h temu, nie wiem czy opylać za te 25zł :D

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: menesis » wtorek, 18 marca 2014, 20:26

Jakie 25zł?
Adam Freeland - We Want Your Soul
Bitcoin: 1Q3g3WHYgF9cRPVtKCZtVe8so2KdaBkVRP

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dudu » wtorek, 18 marca 2014, 20:29

Icefrag pisze:Ja się doczekalem tych darmowych 100 coinów, przed chwilą dotarły. :)
Tylko, widzisz, od początku oni decydują i dzielą na równych i równiejszych.
Jedni otrzymali kilkanaście godzin temu i sprzedali za 50, inni parę godzin temu i sprzedali za powiedzmy 40, a jeszcze inni dostaną za kilka godzin i dni i może sprzedadzą za 1 zł.
Zgadzam się z tym, że wypuszczenie na rynek wszystkiego na raz nie było by dobrym rozwiązaniem, ale wystarczyło by podać jakieś reguły. A tak, to wyszedł Putin.
Od samego początku WIEDZĄ LEPIEJ !!!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » wtorek, 18 marca 2014, 20:32

Jest jakaś giełda już, gdzie tą stówę można spylić za 0.0012 BTC :P

Weteran
Reputacja: 843
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vilv » wtorek, 18 marca 2014, 20:36

wydaje mi sie ze oni leca alfabetycznie wiec pewnie dostane na koncu moje 1k coinow :(

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: asmo » wtorek, 18 marca 2014, 20:37

rozsyłanie do 16000 kont jednak jest wyzwaniem. A jak dostaniesz swoje monety i kurs będzie lepszy to też będziesz narzekał na podziały? :) Mam wrażenie, że nikomu nie zależy na tym aby ta moneta osiągnęła sukces. Płaczecie że shitcoiny i tylko pump&dump, a sami tak na prawdę do tego doprowadzacie. Dajmy im kilka dni. Ja też gdybym kopał np. LTC dalej to miałbym większy zysk, ale mogę poświęcić parę zł, bo projekt wg mnie wygląda najlepiej z dotychczasowych polskich coinów.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dudu » wtorek, 18 marca 2014, 20:50

asmo pisze:rozsyłanie do 16000 kont jednak jest wyzwaniem.
A niby co to za wyzwanie?
asmo pisze: A jak dostaniesz swoje monety i kurs będzie lepszy to też będziesz narzekał na podziały? :)
Oczywiście, że będę, bo gdybyś przeczytał ze zrozumieniem, to stwierdził byś, że chodzi o jasne i klarowne zasady.
asmo pisze: Mam wrażenie, że nikomu nie zależy na tym aby ta moneta osiągnęła sukces. Płaczecie że shitcoiny i tylko pump&dump, a sami tak na prawdę do tego doprowadzacie. Dajmy im kilka dni.
My do tego doprowadzamy? A autorzy oczywiście zrobili wszystko jak należy? Kilka dni mówisz? Te kilka dni powinni poświęcić przed startem,aby dopracować szczegóły, tak jak to im się proponowało. Ale oczywiście ONI WIEDZĄ LEPIEJ.
asmo pisze: Ja też gdybym kopał np. LTC dalej to miałbym większy zysk, ale mogę poświęcić parę zł, bo projekt wg mnie wygląda najlepiej z dotychczasowych polskich coinów.
Każdy z nas może poświęcić te parę złotych, ale tylko wówczas, gdy coś jest tego warte i widać poprawę. A projekt? Sam wiesz. Najlepszy z dotychczasowych - może, ale nie oznacza to że dobry.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: asmo » wtorek, 18 marca 2014, 21:08

Spoko, faktycznie mogli wyklarować zasady wcześniej co do tych free monet, bo miało być z automatu, a wygląda na to, że robią to ręcznie. Ja oceniam autorów pozytywnie- tak myślę, że zrobili to jak należy, ale oczywiście wszystko zawsze da się zrobić lepiej :). Tak, ja wychodzę z założenia, że lepiej potrzymać troche, porozsyłać info po znajomych i potłumaczyć o co chodzi. Przyznasz, że zdecydowana większość leci czym prędzej na szybki sell, co daje oczywiście bezpośrednie korzyści jednocześnie zmniejszając szanse na rozwój ("Co widać, a czego nie widać" ;) ). Dodajmy jedną ważną rzecz... Ja nikomu nie mówię co ma robić, ani nie wskazuję kto jest dobry a kto zły. Każdy robi przecież co sobie chce. Poza tym na pewno nie opisałbym PLNc jako scam.

Weteran
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » wtorek, 18 marca 2014, 21:31

No to jak rozsyłają, to może ruszę dupsko i zainstaluję jednak ten portfel, w końcu blockchain PLNc powinien być trochę krótszy niż bitcoinowy... A sprzedawać mi się pewnie nie będzie chciało. Jak będzie tak jak myślą wszyscy czyli jakieś marne satoshi (ja też tak myślę, hehe), to po prostu skasuję cały ten portfel nie zawracając sobie gitary sprzedawaniem tego za 50 groszy. A jak nie, to się zobaczy.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: spock55 » wtorek, 18 marca 2014, 22:06

Czyli są równi i równiejsi jeżeli chodzi o rozsyłanie darmowych monet? Zajebiście, ani minuty mocy nie poświęcę na kopanie tego shita.

Wygadany
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartek6949 » wtorek, 18 marca 2014, 22:22

pozdrawiam tych co narobili sobie dużo kont, i chyba lepiej teraz sprzedawać bo już chyba wyżej nie będzie, choć trudność dosyć wysoka ale to jak ze wszystkim teraz na początku, już z kilkoma coinami to przerobiłem, choć może z tym tak nie będzie, ale obstawiam na 99%, że trudność spadnie i cena bo to by było bez senu bo niektórzy mają po parę tysiecy z multikont na pewno wystarczyło proxy aby zrobić więcej kont, albo dla mniej znających się internet mobilny w którym za każdym połączeniem jest inne ip.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Icefrag » wtorek, 18 marca 2014, 23:37

No niestety sposób weryfikacji był słabo przemyslany... Lepszym rozwiązaniem byłoby przyjmowanie skanów dowodów , pewnie i tak byłyby podróbki, ale już może na mniejszą skalę niż tak jak to wyszło teraz...
http://www.miningrigrentals.com/register?ref=17499 - wynajem koparek SCRYPT, X11, X13 itp
https://www.cryptsy.com/users/register?refid=21297 - największa giełda alt-coinów

Weteran
Reputacja: 843
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vilv » środa, 19 marca 2014, 00:14

Icefrag pisze:No niestety sposób weryfikacji był słabo przemyslany... Lepszym rozwiązaniem byłoby przyjmowanie skanów dowodów , pewnie i tak byłyby podróbki, ale już może na mniejszą skalę niż tak jak to wyszło teraz...
Ty na poważnie ??? przecież jak wyślesz skan dowodu to ktoś może wziąć na Ciebie kredyt i jesteś udupiony na całego, nie widziałem głupszego pomysłu na tym forum :!: :?:

Wygadany
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartek6949 » środa, 19 marca 2014, 00:42

to mogę sobie w photoshopie zmienić dane, są nawet gotowe szablony, że tylko wpisujesz dane i zaciągać kredyty w nieskończoność?? Powiedz który bank takie coś akceptuje.
Nie powinno się popadać w paranoje, ja raczej nie przesyłam skanu dowodu, ale kredyt na skan dowodu nie ma poparcia w prawie i w polsce nie ma szans aby to przeszło, kiedyś były podobno takie cyrki ale teraz nie tak łatwo.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Icefrag » środa, 19 marca 2014, 00:55

Vilv pisze:
Icefrag pisze:No niestety sposób weryfikacji był słabo przemyslany... Lepszym rozwiązaniem byłoby przyjmowanie skanów dowodów , pewnie i tak byłyby podróbki, ale już może na mniejszą skalę niż tak jak to wyszło teraz...
Ty na poważnie ??? przecież jak wyślesz skan dowodu to ktoś może wziąć na Ciebie kredyt i jesteś udupiony na całego, nie widziałem głupszego pomysłu na tym forum :!: :?:
Tak, na poważnie. Weryfikacja w ten sposób jest stosowana powszechnie przez np firmy bukmacherskie. Co to za problem zasłonić wycinkiem z kartki, nr pesel i serię dowodu osobistego?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: pawlobalo » środa, 19 marca 2014, 07:31

ktoś jeszcze kopie te shitcoiny ?
opłacalność grubo poniżej litcoinów ... a za kilka zacznie się wyprzedaż to kurs jeszcze poleci

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: drixter » środa, 19 marca 2014, 08:05

Hej,

P2pool jakby kogoś interesowało: http://p2pool.e-utp.net:5331/static/

Dzięki,

Wróć do „Scrypt”