Antyki za Bitcoiny

K-H
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antyki za Bitcoiny

Postautor: K-H » niedziela, 1 grudnia 2013, 16:20

Witam wszystkich
Dzisiaj wprowadziłem u siebie w sklepie możliwość płatności BTC wg. Kursu giełdy btc-e.com

Sklep pod adresem http://www.blue-onion.pl

Jeszcze technicznie nie bardzo mogę to ogarnąć ale nie ma rzeczy nie do ogarnięcia...
Póki co to plan jest taki

Chcesz coś kupić i zapłacić Bitcoinem - piszesz do mnie maila bądż dzwonisz że wyrażasz taką chęć zapłaty
W odpowiedzi dostajesz maila z przelicznikiem PLN / BTC i na podane mailem dane wpłacisz BTC

Dalej wszystko dzieje się jak przy każdej innej płatności ....

Teraz moja rola jest taka że po otrzymaniu płatności w BTC wystawiam go natychmiast na btc-e bądź na curex i zamieniam BTC na PLN EUR albo zatrzymuję dla siebie na własne ryzyko

FV ze sklepu wystawiane są na walutę PLN

Nie wiem czy dobrze kombinuję ale wydaje mi się że jest ok .... Jeśli macie jakieś sugestie co do tych płatności to chętnie wysłucham .... Mam jeszcze inny pomysł związany z Bitcoinem ale o tym innym razem

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Antyki za Bitcoiny

Postautor: drogowaWiewiorka » niedziela, 1 grudnia 2013, 16:37

Może bez kombinowania tak z tymi mailami, daj po prostu cenę większą o 10% i daj informację, że to dla zabezpieceznia różnic kursu, i po prostu resztę będziesz zwracał na adres z którego wyszła kasa?
Also, bitpay.

Wróć do „Polska”