Gdzie kupić krypto bez MiCA i CRS?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Dejniel » sobota, 12 kwietnia 2025, 01:27

Cześć wszystkim,​

szukam sprawdzonej platformy, która umożliwia zakup kryptowalut za pomocą Netellera lub karty debetowej, ale nie podlega regulacjom MiCA ani systemowi CRS.​ Znajomy mi pisał, że "dziś" najlepiej kupować krypto na Bitget i też chciałbym się upewnić czy faktycznie na tej giełdzie można zachować jakąś tam prywatność? Z tego co sam szukałem, to opcją też wydaje się być giełda MEXC(?).

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
0

Postautor: revo » sobota, 12 kwietnia 2025, 15:44

Możesz wypłacić kasę z bankomatu i iść kupić do bitomatu lub odpowiedniego kantoru z tym że bardzo drogo to wychodzi w prowizjach. wymieniać krypto-krypto można na swapach (np. fixedfloat) bez problemów.

fixedfloat.com
:!: handluj tanio XMR i innymi krypto bez rejestracji :!:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: baranzii » wtorek, 15 kwietnia 2025, 15:16

Czy ja wiem, czy średnio 3% prowizji w kantorach to dużo za możliwość wymiany sobie krypto do gotóweczki w dowolnej chwili z ominięciem systemu bankowego :roll: Koszty operacyjne przetwarzania fizycznej gotówki nie są zerowe, prowadzenie działalności też kosztuje. 3 a nawet 4% to uczciwa wycena takiej usługi według mnie. A wiadomo, że można się dogadać na lepsze warunki bez problemu.

Tym bardziej jak zestawie to sobie na przykład z 19% "podatkiem Belki" który też można potraktować jako prowizję, która jest pobierana z mojego samodzielnie wypracowanego zysku.
► Pokaż Spoiler

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”