Uniswap - zdecentralizowana giełda tokenów ERC-20

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3399
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 726
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Uniswap - zdecentralizowana giełda tokenów ERC-20

Postautor: maky » sobota, 7 grudnia 2019, 18:12

Wymiana tokenów ERC-20 bez zcentralizowanej giełdy? To możliwe. Wszystko przy pomocy kontraktów ETH i z własnego portfela (również sprzętowego).

Opłata 0,3%.

Opłata to 0,3% jeśli wymieniamy: ETH <-> ERC-20 token lub 0,5991% jeśli wymieniamy ERC-20 między sobą.

Wyjaśnienie:
"All tokens are paired with ETH. So there is a 0.3% fee for converting DAI to ETH and a 0.3% fee for converting ETH to MKR.

The total fee ends up being 0.5991% for ERC20/ERC20 since the second fee is 0.3% of the remaining 99.7% after the first fee is taken taken out."


https://uniswap.exchange/

https://uniswapdex.com/ - inne wejście do zdecentralizowanej giełdy uniswap.

Jak ustalany jest kurs wymiany:


Możliwość zostania animatorem rynku (wtedy te 0,3% staje po stronie zarobku).

https://uniswap.exchange/swap

Twitter:
https://twitter.com/UniswapExchange

Reddit:
https://www.reddit.com/r/UniSwap/

Statystyka:
https://uniswap.info/

Obliczanie zwrotu z inwestycji w liquidity:
https://www.uniswaproi.com/

Wykład na temat potencjalnych strat/zysków na liquidity:


Ktoś testował?
Proszę o komentarze i uwagi.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 9 grudnia 2019, 18:25 przez maky, łącznie zmieniany 8 razy.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 11209
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 3681
Reputacja postu: 
4
Napiwki za post: 0 BTC

Uniswap - zdecentralizowana giełda tokenów ERC-20

Postautor: Bit-els » sobota, 7 grudnia 2019, 19:48


Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3399
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 726
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Uniswap - zdecentralizowana giełda tokenów ERC-20

Postautor: maky » niedziela, 8 grudnia 2019, 11:56

Próbowałem dodać Liquidity dla pary ETH/USDT.
Nie da rady.
Ktoś miał podobny problem?
Inne pary bez problemu.

Dodano po 1 godzinie 27 minutach 2 sekundach:
Testowo dodałem 1 ETH vs DAI. Według mnie zwrot to kilka procent rocznie. Zapytajcie o fakty za jakiś czas. ;)

Dodano po 8 godzinach 47 minutach 6 sekundach:
MKR in Multi-Collateral Dai

Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3399
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 726
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Uniswap - zdecentralizowana giełda tokenów ERC-20

Postautor: maky » piątek, 20 grudnia 2019, 18:02

maky pisze: niedziela, 8 grudnia 2019, 22:10Próbowałem dodać Liquidity dla pary ETH/USDT.
Nie da rady.
USDT (czyli Tether) ma błąd/cechę, który uniemożliwia handel na Uniswap w wersji 1. Problem ma rozwiązać wersja 2 Uniswap.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3399
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 726
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Uniswap - zdecentralizowana giełda tokenów ERC-20

Postautor: maky » sobota, 21 grudnia 2019, 20:20

Po dwutygodniowych testach zwrot na parze MKR-ETH wynosi około 30% rocznie... Najs IMHO.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3399
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 726
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Uniswap - zdecentralizowana giełda tokenów ERC-20

Postautor: maky » niedziela, 22 grudnia 2019, 18:26

Testuję zwrot na ETH-USDC...
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: abc00 i 2 gości