POLONIEX

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3394
Rejestracja: 14 kwietnia 2016
Reputacja: 1872
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: mecenas » sobota, 29 kwietnia 2017, 08:45

Egiza1985 pisze: Wysłałem kilka minut temu na próbę ekwiwalent dolara w BTC z mojego portfela na Poloniex i nadal nie widzę wpłaty zaksięgowanej na giełdzie.
Różne giełdy mają różne minimalne poziomy wpłat.
Giełda z mojej stopki akceptuje micro wpłaty:
"The minimum deposit amount is 0.0001 XBT (10000 Satoshi).
Your deposit will be credited after 1 confirmation on the Bitcoin network."
• Trading profesjonalny bez rejestracji (lewar 0-100) → www.BitMEX.com
☝ UWAGA! Inwestowanie lub spekulacja wiąże się z ryzykiem utraty kapitału.

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 28 kwietnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: Egiza1985 » sobota, 29 kwietnia 2017, 09:08

Niestety problem jest chyba wcześniej bo mój portfel Multibit ma status "wysyłanie" w obydwu przypadkach więc transakcja się zawiesiła może z powodu małej wpłaty.

Dodano po 2 godzinach 32 minutach 11 sekundach:
Poczytałem trochę i wygląda na to, że minimalna wpłata to 1 ETH. By przepchnąć pozostałe skromne transakcje wysłałem tym razem 80$ w BTC przez multibit lecz przez 10 min ciągle jest wysyłanie. Czy to normalne? Wydaje mi się, że wszystko robię dobrze. Kopiuje link z zakładki deposit/withdraws z wersu BTC i wklejam w Multibicie ustalam kwotę i wysyłam. Czy coś mogłem zrobić nie tak i utracić BTC? Kilka razy sprawdzałem czy na pewno kopiuje link z BTC a nie z innej waluty

pm7
Moderator
Posty: 7887
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: pm7 » sobota, 29 kwietnia 2017, 12:22

Egiza1985 pisze: Poczytałem trochę i wygląda na to, że minimalna wpłata to 1 ETH.
To dotyczy waluty Ethereum. Waluta Bitcoin ma na pewno inną minimalną kwotę wpłaty.

Co do Multibita, co jakiś czas na forum ktoś pisze, że ma z nim problem.
Polecam używać Electrum. Można nawet przenieść adresy, których używasz:
z Multibit Classic: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 72#p298572
z Multibit HD: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 19#p293919

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 28 kwietnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: Egiza1985 » sobota, 29 kwietnia 2017, 16:14

Dopiero co zacząłem się tym bawić więc nie używam adresów tak na stałe. Problemem może być niska opłata transakcji za kb. Te 80$ wysłałem za 0,1 mBTC za kb. Następnie postanowiłem przepchać poprzednie transakcje wysyłając 5$ w Btc za 0,3mBTC za kb ale po kilku godzinach nic... . Wiem, że to niskie kwoty ale nie chce popełniać kosztownych błędów. Czy te BTC mogą jakoś nie dojść i nie zostać zwrócone na moje konto? bo chyba nie mogę ich teraz anulować i potem przenieść na Electrum.

pm7
Moderator
Posty: 7887
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: pm7 » sobota, 29 kwietnia 2017, 16:20

Egiza1985 pisze: Dopiero co zacząłem się tym bawić więc nie używam adresów tak na stałe.
Tym bardziej polecam przejść na Electrum. Electrum dostosowuje opłatę na bieżąco do warunków w sieci.
Egiza1985 pisze: Czy te BTC mogą jakoś nie dojść i nie zostać zwrócone na moje konto?
BTC zasadniczo zawsze są na konkretnych adresie. Większość portfeli blokuje możliwość wysyłania monet, które już wysłałeś gdzieś indziej, ale konkretny mechanizm zależy od portfela, nie od Bitcoina. Np. Electrum blokuje możliwość BTC dopóki transakcja jest pamiętana, ale niepotwierdzona przez sieć, czyli około 48h. Nie wiem jak Multibit, ale jeżeli próbuje on rozgłosić transakcje ponownie, to będzie problematyczny.
Egiza1985 pisze: bo chyba nie mogę ich teraz anulować i potem przenieść na Electrum.
Czy zajrzałeś na linki, które podałem? Jest tam napisane jak przenieść adresy do Electrum. Nie jak przenieść Bitcoiny (czyli jak zrobić przelew), tylko jak przenieść adresy razem z ich stanem.

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 28 kwietnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: Egiza1985 » sobota, 29 kwietnia 2017, 20:21

Dziękuje za odpowiedzi jestem bardzo wdzięczny. Transakcje poszły i są już zaksiegowane na Poloniex więc jest ok. Zrobiłem też próbę wypłaty na eportfel, która powiodła się sukcesem. Multibit zamienię na Electrum.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 208
Rejestracja: 12 lutego 2017
Reputacja: 163
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: BTC-m » poniedziałek, 1 maja 2017, 11:38

Ma ktoś problemy z wysyłką USDT z Poloniexa do walleta tether? Wysyłałem kilka dni temu i w Poloniexie mam "Complete" a w wallecie tethera brak środków. Adres sprawdzony - jest oczywiście poprawny.
Complete USDT 51.00000000
2017-04-28 09:15:20
Address: 34j2ALTBvzZ7FBSRRF9kPQqVWL6kXSXrHx
Txid: fdd2544539630252451268a83d01c15319c4ceac40e8200eeec84d0444ea67cf

pm7
Moderator
Posty: 7887
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: pm7 » poniedziałek, 1 maja 2017, 12:15

Tu wygląda, że przelew doszedł:
http://omnichest.info/lookupadd.aspx?ad ... WL6kXSXrHx
Portfel masz zsynchronizowany?

Początkujący
Posty: 86
Rejestracja: 31 sierpnia 2016
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: fodo » poniedziałek, 1 maja 2017, 13:26

BTC-m pisze: Ma ktoś problemy z wysyłką USDT z Poloniexa do walleta tether? Wysyłałem kilka dni temu i w Poloniexie mam "Complete" a w wallecie tethera brak środków. Adres sprawdzony - jest oczywiście poprawny.
Complete USDT 51.00000000
2017-04-28 09:15:20
Address: 34j2ALTBvzZ7FBSRRF9kPQqVWL6kXSXrHx
Txid: fdd2544539630252451268a83d01c15319c4ceac40e8200eeec84d0444ea67cf
Ten wallet działa na windowsie, jak wyglada instalcja i synchro. Prowizje sa mniejsze niz wypłata z polo?

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 208
Rejestracja: 12 lutego 2017
Reputacja: 163
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: BTC-m » poniedziałek, 1 maja 2017, 15:35

To walet online na stronie tethera, właśnie w tym problem że niby doszło a na tetherze pusto:
http://s7.postimg.org/4w4kusvzv/screenshot_401.png

Adres do depozytu jest prawidłowy: http://s7.postimg.org/j6iqk11q3/screenshot_401.png

Wysłałem drugie testowe 50 usdt, tym razem z Bitfinexa na Poloniex i doszło bez problemu. Problem jest więc nie z Poloniexem a ze walletem na https://wallet.tether.to/ :/

Gaduła
Posty: 317
Rejestracja: 2 lutego 2013
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: satriani » sobota, 6 maja 2017, 02:09

Mam ten sam problem co BTC-m, tyle że ja wysłałem bity w 2 transakcjach. Pisze od 3 godzin completed, a transakcji w blockchainie nie widać.
Miał już ktoś tak w ostatnim czasie na poloniexie ?

edit: doszło po 5 godzinach. Moderatorzy na czacie tłumaczyli się, że to wina zapchanej sieci
Ostatnio zmieniony sobota, 6 maja 2017, 11:38 przez satriani, łącznie zmieniany 1 raz.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 1226
Rejestracja: 29 października 2015
Reputacja: 567
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Warszawa

POLONIEX

Postautor: FlyingAtom » sobota, 6 maja 2017, 02:25

satriani pisze: Mam ten sam problem co BTC-m, tyle że ja wysłałem bity w 2 transakcjach. Pisze od 3 godzin completed, a transakcji w blockchainie nie widać.
Miał już ktoś tak w ostatnim czasie na poloniexie ?
Nie widać tego na bo jest dużo oczekujących.
https://blockchain.info/wallet
Ale wyszło, takie rozwiązanie sugeruje ktoś doświadczony.
Kantor Bitcoin FlyingAtom Konsultacje księgowo-podatkowe.
kupno/sprzedaż bitcoin F2F, przez konta bankowe, wypłaty z bankomatów
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
Localbitcoin-FlyingAtom
FlyingAtom-Facebook

Początkujący
Posty: 110
Rejestracja: 24 kwietnia 2017
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: nztcaps » sobota, 6 maja 2017, 13:28

level 2 w końcu zweryfikowany, gdybym nie napisał na trollboxie pewnie nadal bym czekał na weryfikacje, jeden z moderatorów utworzył ticket i po kilku minutach "level 2" został zweryfikowany ;)

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 510
Rejestracja: 8 lutego 2015
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Toronto

POLONIEX

Postautor: CanCan » sobota, 6 maja 2017, 13:36

nztcaps pisze: evel 2 w końcu zweryfikowany, gdybym nie napisał na trollboxie pewnie nadal bym czekał na weryfikacje, jeden z moderatorów utworzył ticket i po kilku minutach "level 2" został zweryfikowany
To masz farta, ja czekam na L3 od 4 dni ;)
BTC-SMS.eu <- BTC/LTC/ETH za SMS
BitCantor.com <- Ekspresowy Kantor BTC/LTC/ETH

Pomogłem? 1AZ14HkoqtY26WeTuJYVizEjBLehqLTugj

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: adiss20 » niedziela, 7 maja 2017, 17:49

Witam wszystkich, moze ktos pomoze? :) mam problem z kontem, po zalogowaniu sie wyskakuje mi moj profil i nic wiecej nie moge zrobic, wszystko zablokowane, po wybraniu rożnych zakladek kieruje mnie caly czas na moj profil.. moze ktos wie o co chodzi??

Gaduła
Posty: 352
Rejestracja: 18 października 2016
Reputacja: 105
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: wdaddy » niedziela, 7 maja 2017, 19:07

adiss20 pisze: Witam wszystkich, moze ktos pomoze? :) mam problem z kontem, po zalogowaniu sie wyskakuje mi moj profil i nic wiecej nie moge zrobic, wszystko zablokowane, po wybraniu rożnych zakladek kieruje mnie caly czas na moj profil.. moze ktos wie o co chodzi??

sprawdź na początek jak działa w innej przeglądarce (nawet nie napisałeś jakiej używasz, więc kto i jak ma ci pomóc...) Powyłączaj dla strony tej giełdy wszystkie adblocki, noscripty i tego typu pluginy

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

POLONIEX

Postautor: adam1226 » niedziela, 7 maja 2017, 19:09

Moze phishing?
Sprobuj np https://m.poloniex.com/#/exchange
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: adiss20 » niedziela, 7 maja 2017, 20:55

Od poczatku zabawy z ta gielda korzystalem z mozilli i wszysto bylo ok, dopiero od tygodnia nie moge normalnie korzystac z gieldy, moge sie tylko zalogowac i wylogowac.. zrobilem to wszystko co napisaliscie i dalej bez zmian, wyskakuje moj profil i koniec :( sprawdzalem również na laptopie znajomego gdzie on normalnie dziala na gieldzie a ja po zalogowaniu mam dalej ten sam problem.

Gaduła
Posty: 352
Rejestracja: 18 października 2016
Reputacja: 105
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: wdaddy » niedziela, 7 maja 2017, 22:00

adiss20 pisze: Od poczatku zabawy z ta gielda korzystalem z mozilli i wszysto bylo ok, dopiero od tygodnia nie moge normalnie korzystac z gieldy, moge sie tylko zalogowac i wylogowac.. zrobilem to wszystko co napisaliscie i dalej bez zmian, wyskakuje moj profil i koniec :( sprawdzalem również na laptopie znajomego gdzie on normalnie dziala na gieldzie a ja po zalogowaniu mam dalej ten sam problem.
hmm, to faktycznie dziwne, jeżeli na laptopie znajomego masz taki sam objaw. ciężko coś zdalnie powiedzieć. Zobacz na telefonie/tablecie adres który podał @adam1226 w poprzednim poście (to wersja mobilna giełdy). Tam masz to samo? jeżeli tak to pozostaje jedynie kontakt z ich supportem.

No i co się dzieje jak weźmiesz zamiast mozilli np. Chrome'a albo Operę ? Wiem że korzystałeś z Mozilli i było ok, ale skoro teraz nie działa to dla samego tylko testu i argumentów dla supportu POLO warto sprawdzić

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POLONIEX

Postautor: adiss20 » niedziela, 7 maja 2017, 22:15

no wlasnie wszystkiego juz probowałem :( zgloszenie tez juz od 3 dni jest na Support Center a odpowiedzi zadnej, slyszalem ze tam sie nie śpieszą z pomoca, a moze jest problem przez weryfikacje 2 poziomu bo przez to wszystko w poniedzialek wpisalem zle dane i dlatego mam teraz problem?

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], bn801 i 2 gości