BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 87
Rejestracja: 3 czerwca 2013
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: kotek34 » środa, 18 września 2019, 11:13

@BitBay
Chcialem zrobic dzisiaj depozyt przez poczte ale jak wpisuje kwote depozytu i klikam wydrukuj to druczek pojawia sie nikompletny tzn. brakuje pelnych moich danych oraz tytulu przelewu. Probowalem na dwoch roznych przegladarkach, czy ktos to ma podobnie, czy to jednak tylko u mnie?

//Edit
Zadzwonilem na infolinie i beda sprawdzac, nie uzyskalem jednoznacznej informacji, czy to tylko u mnie czy u innych tez.

//Edit2:
"Dzień dobry,

W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej uprzejmie informuję, że dział IT już pracuje nad naprawieniem kwestii generowania druku do wpłat. Wkrótce problemem powinien zostać rozwiązany.

W razie pytań, pozostajemy do dyspozycji. "
Ostatnio zmieniony środa, 18 września 2019, 15:57 przez kotek34, łącznie zmieniany 3 razy.

Początkujący
Posty: 37
Rejestracja: 10 lutego 2016
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: lukastob » środa, 18 września 2019, 11:26

Ja wczoraj wpłacałem przez poczte i było dobrze.
U mnie natomiast występują od kilku dni problemy z ładowaniem wykresów w aplikacji mobilnej.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 1431
Rejestracja: 17 lutego 2014
Reputacja: 285
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: BitBay » środa, 18 września 2019, 11:49

kotek34 pisze: środa, 18 września 2019, 11:13Chcialem zrobic dzisiaj depozyt przez poczte ale jak wpisuje kwote depozytu i klikam wydrukuj to druczek pojawia sie nikompletny tzn. brakuje pelnych moich danych oraz tytulu przelewu. Probowalem na dwoch roznych przegladarkach, czy ktos to ma podobnie, czy to jednak tylko u mnie?
Prosimy o kontakt w tej sprawie z naszym supportem, dołożymy starań żeby jak najszybciej wszystko wyjaśnić.
lukastob pisze: środa, 18 września 2019, 11:26U mnie natomiast występują od kilku dni problemy z ładowaniem wykresów w aplikacji mobilnej.
Próbowałeś całkiem wyłączyć aplikację i ponownie ją uruchomić?
Masz pytanie? Skontaktuj się z naszym suportem https://bitbay.net/pl/kontakt

Weteran
Posty: 1179
Rejestracja: 7 lutego 2018
Reputacja: 507
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: kajetan » środa, 18 września 2019, 16:53

Luksemburskie władze finansowe ostrzegają przed Bit-Bay.org. Jakiś oszukańczy klon Bitbaya?
https://comparic.pl/knf-z-luksemburga-o ... ay-europe/

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 6301
Rejestracja: 8 kwietnia 2017
Reputacja: 4729
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Kraków

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: anagamidev » środa, 18 września 2019, 17:55

BTC 100k$ soon! & 288k$ by 2020|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Libra | A New Global Payment System

Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 25 lutego 2018
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Kedyw » piątek, 20 września 2019, 09:08

Mam pytanie do BitBay. Wysłałem Ripple z portfela na giełdę, nie wpisałem tagu płatności. I właśnie się dowiedziałem, że zapłacę opłatę manipulacyjną w wysokości 20% przesyłanej kwoty. Pytanie jest takie: czy jeżeli taki pacjent jak ja podaje ID transakcji (co pozwala bez problemu ustalić kto, co i ile), 20% haraczu to nie jest Waszym zdaniem zdzierstwo?
PS Przyjmuję do wiadomości, że takie postanowienia znajdują się w regulaminie.

Orator
Posty: 918
Rejestracja: 25 kwietnia 2016
Reputacja: 366
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: ikswodnal » piątek, 20 września 2019, 10:21

Kedyw pisze: piątek, 20 września 2019, 09:08 I właśnie się dowiedziałem, że zapłacę opłatę manipulacyjną w wysokości 20% przesyłanej kwoty.
BitBay`a celem jest zarabianie pieniędzy kosztem klientów a nawet kosztem opóźniania powszechnej akceptacji kryptowalut. Nic to że to jest cel na dziś czy wczoraj.
Przykład opóźnianie akceptacji wypłat BTC na portfele z Bech32.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 13128
Rejestracja: 7 września 2015
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Wymazywanie » piątek, 20 września 2019, 10:57

@Kedyw Nie jest tak, że adres XRP, nowo używany wymaga zablokowania na nim 20xrp by był aktywny? Jeśli tak, to zgaduję, że pewnie przesłałeś 100xrp na nowy adres i stąd 20xrp zabiera jednorazowo. Giełda tego nie zabiera, tak wygląda opłata za nowy adres w Xrp jeśli dobrze pamiętam.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 25 lutego 2018
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Kedyw » piątek, 20 września 2019, 11:08

@Wymazywanie, wysłałem z portfela do BitBay ponad tysiąc XRP, na dotychczasowym portfelu rzeczywiście zostało 20 XRP. Ale za co BitBay chce 20% przesyłanej kwoty?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 1431
Rejestracja: 17 lutego 2014
Reputacja: 285
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: BitBay » piątek, 20 września 2019, 12:06

Kedyw pisze: piątek, 20 września 2019, 11:08Ale za co BitBay chce 20% przesyłanej kwoty?
Zdajemy sobie sprawę, że może być to nieco problematyczne, natomiast staramy się na każdym kroku informować, iż podanie tagu w przypadku wpłaty środków XRP jest niezbędne.
Po przejściu do zakładki „Wpłata” przed wygenerowaniem adresu do wpłaty również widnieje informacja o konieczności podania tagu, która wymaga potwierdzenia tego, iż Użytkownik się z nią zapoznał:

Obrazek

Zgodnie z informacją zawartą w naszym regulaminie "Od każdej tego typu operacji, każdorazowo zostanie pobrana opłata manipulacyjna w wysokości 20% kwoty."

Bardzo nam przykro, iż doszło do tego typu pomyłki, natomiast środki możemy odzyskać podejmując działania zgodne z naszym regulaminem.
Masz pytanie? Skontaktuj się z naszym suportem https://bitbay.net/pl/kontakt

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 694
Rejestracja: 16 czerwca 2017
Reputacja: 202
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: liseklsk » piątek, 20 września 2019, 12:35

Kedyw pisze:Mam pytanie do BitBay. Wysłałem Ripple z portfela na giełdę, nie wpisałem tagu płatności. I właśnie się dowiedziałem, że zapłacę opłatę manipulacyjną w wysokości 20% przesyłanej kwoty. Pytanie jest takie: czy jeżeli taki pacjent jak ja podaje ID transakcji (co pozwala bez problemu ustalić kto, co i ile), 20% haraczu to nie jest Waszym zdaniem zdzierstwo?
PS Przyjmuję do wiadomości, że takie postanowienia znajdują się w regulaminie.
Wytłumaczę Tobie to trochę inaczej niż BB. Co to daje że masz id transakcji? Mogę sobie podejrzeć adres xrp bb i wyszukać transakcje bez wpisanego tagu a potem napisać ticket że to moje xrp i też będę miał txid. Jest na to rozwiązanie. Wystarczyło by żeby BB poprosił o screen z portfela bądź giełdy z której wysylales z widoczną transakcja bez podanego tagu. Są giełdy które właśnie w taki sposób rozwiązują ten problem. Co do pobierania 20% nie będę się wypowiadał.

Wysłane z nokia 3310


Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 25 lutego 2018
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Kedyw » piątek, 20 września 2019, 12:44

Nie kwestionuję, że to moja wina i że w regulaminie jest jak byk napisane. Idzie o to, że moim zdaniem to dużo, a odpowiedź BitBaya jest w stylu, bo tak jest w regulaminie :D No to niech będzie w regulaminie 5% :mrgreen:

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 694
Rejestracja: 16 czerwca 2017
Reputacja: 202
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: liseklsk » piątek, 20 września 2019, 12:49

@Kedyw Dlatego na temat tych 20% się nie wypowiadam :p.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 13128
Rejestracja: 7 września 2015
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Wymazywanie » piątek, 20 września 2019, 12:56

@BitBay Zabieracie 20% przelewu za przesłanie XRP bez tagu? :shock: :shock: :shock: Czy jesteście zdrowi umysłowo? Czy obsługa tx bez tagu na XRP to dla Was koszt 20% depozytu? ;) Czy tylko forma legalnego okradania nieuważnych ludzi?

Dodano po 1 minucie 12 sekundach:
@Kedyw To jest jakaś giełda Kambodża. Nie spotkałem się nigdy z takiego rodzaju opłatą karzącą na giełdzie. Z tego BB trzeba uciekać zanim będzie za późno.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 25 lutego 2018
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Kedyw » piątek, 20 września 2019, 13:35

@BitBay, nie kwestionuję utrudnienia dla Was wskutek mojego niedopatrzenia. Bo ktoś z Waszych ludzi musi operację prześledzić, zidentyfikować, zweryfikować, skontrolować, sprawdzić, upewnić się i docelowo kasę zaksięgować. Ale proszę mi wierzyć, Wasza opłata nie ma nic wspólnego z zyskiem godziwym. Przecież takie rzeczy będą się zdarzały. I co wyślę bez taga 10 000 XRP i z tego 2000 XRP Wasze? No bez jaj. Zmieńcie to, bo to zakrawa na łobuzerkę.

Początkujący
Posty: 1745
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 499
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: adiqq » piątek, 20 września 2019, 13:47

Kedyw pisze: piątek, 20 września 2019, 13:35Zmieńcie to, bo to zakrawa na łobuzerkę.

nikt cię nie zmusza, żebyś u tych "łobuzów" grał :lol:
nie odnosisz wrażenia, że cię wręcz (skutecznie) zniechęcają do gry u siebie? ;)

Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 25 lutego 2018
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Kedyw » czwartek, 26 września 2019, 08:10

:D i 20% haraczu regulaminowego zapłacone. Cieszę się że mogę wesprzeć finansowo firmę o polskich korzeniach :twisted:

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1697
Rejestracja: 18 listopada 2013
Reputacja: 3484
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: prap0n » czwartek, 26 września 2019, 09:48

@Kedyw

Lepsze 20% niz wezwanie na test wiedzy ;)

Początkujący
Posty: 146
Rejestracja: 25 września 2017
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: leniart1986 » czwartek, 26 września 2019, 19:34

Możecie wejść na swoje konto giełdy ??
Bo u mnie tylko działa strona główna, po przejściu do zaloguj "stoi" na bitbay i lecą 3 kropki i tak od godziny

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 694
Rejestracja: 16 czerwca 2017
Reputacja: 202
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH / LSK / Dash / XRP / PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: liseklsk » czwartek, 26 września 2019, 19:47

leniart1986 pisze:Możecie wejść na swoje konto giełdy ??
Bo u mnie tylko działa strona główna, po przejściu do zaloguj "stoi" na bitbay i lecą 3 kropki i tak od godziny
U mnie działa. może masz włączoną wtyczkę metamask

Wysłane z nokia 3310


Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość