DDOS to prawda, tylko nie powstał na skutek ataku a paniki

Postautor: powered » środa, 10 kwietnia 2013, 23:06
powered
Postautor: ProbaKoparki » środa, 10 kwietnia 2013, 23:09
ProbaKoparki
Postautor: tlewap » środa, 10 kwietnia 2013, 23:12
tlewap
Postautor: vanderblady » środa, 10 kwietnia 2013, 23:13
vanderblady
Postautor: pr0myk » środa, 10 kwietnia 2013, 23:13
Takie sprawy niweluje się dobrym kodem, ewentualnie mocną maszyną.ProbaKoparki pisze:Atak DDOS? Jaki atak? Każdy pewnie ze 100 razy próbował tam wejść.
Załóżmy, że było 300 użytkowników. I że każdy generował 1 zapytanie na minutę. Okazało się, że to za dużo i 30 z żądań było odrzucanych. Były zatem ponawiane. Zrobiło się 330 żądań, z czego tylko 270 było obsłużonych. Więc teraz już 60 było odrzuconych. Każde z nich było ponowione. To daje 420 żądań. Z czego 150 odrzuconych. To już połowa wejściowej puli. Każde było ponowione. Razem 600 żądań. Z czego 270 obsłużone i 330 odrzucone. Po 4 minutach już co drugi użytkownik miał problem z serwisem. A potem to już samo poszło. Problem nie zaistaniłby, gdyby serwis był w stanie obsłużyć 300 żądań, zamiast 270, czyli zaledwie o 11% więcej.
pr0myk
Postautor: radek1983 » środa, 10 kwietnia 2013, 23:14
radek1983
Postautor: ogi » środa, 10 kwietnia 2013, 23:15
ogi
Postautor: pr0myk » środa, 10 kwietnia 2013, 23:16
Users online - 20radek1983 pisze:Rozumiem, że ten https://eur.bitcurex.com/ nie ma z naszym ojczystym nic wspólnego?
pr0myk
Postautor: LibertyLust » środa, 10 kwietnia 2013, 23:20
LibertyLust
Postautor: pr0myk » środa, 10 kwietnia 2013, 23:24
Mam to samo. Zleciłem po godzinie 20tej i do tej pory 0 potwierdzeń.LibertyLust pisze:Dzisiaj podaczas tych problemów udało mi się zalogować, udało mi się nawet sprzedać, ale część BTC chciałem wypłacić, toteż zleciłem wypłatę. Czekałem na nią długo, pojawiła się w moich transakcjach i od kilku godzin wisi bez zadnych potwierdzen, zauwazylem tez ze teoretycznie jest to wyplata z mojego adresu. Wiecie z czego moze to wynikac?
pr0myk
Postautor: ogi » środa, 10 kwietnia 2013, 23:27
http://forum.digital-future.it/showthre ... d=28#pid28pr0myk pisze:Mam to samo. Zleciłem po godzinie 20tej i do tej pory 0 potwierdzeń.LibertyLust pisze:Dzisiaj podaczas tych problemów udało mi się zalogować, udało mi się nawet sprzedać, ale część BTC chciałem wypłacić, toteż zleciłem wypłatę. Czekałem na nią długo, pojawiła się w moich transakcjach i od kilku godzin wisi bez zadnych potwierdzen, zauwazylem tez ze teoretycznie jest to wyplata z mojego adresu. Wiecie z czego moze to wynikac?
ogi
Postautor: pr0myk » środa, 10 kwietnia 2013, 23:32
Ale moja transakcja jest niezwiązana z curexem.ogi pisze:http://forum.digital-future.it/showthre ... d=28#pid28pr0myk pisze:Mam to samo. Zleciłem po godzinie 20tej i do tej pory 0 potwierdzeń.LibertyLust pisze:Dzisiaj podaczas tych problemów udało mi się zalogować, udało mi się nawet sprzedać, ale część BTC chciałem wypłacić, toteż zleciłem wypłatę. Czekałem na nią długo, pojawiła się w moich transakcjach i od kilku godzin wisi bez zadnych potwierdzen, zauwazylem tez ze teoretycznie jest to wyplata z mojego adresu. Wiecie z czego moze to wynikac?
pr0myk
Postautor: LibertyLust » środa, 10 kwietnia 2013, 23:40
LibertyLust
Postautor: PlugMyDuck » czwartek, 11 kwietnia 2013, 00:02
PlugMyDuck
Postautor: petie » czwartek, 11 kwietnia 2013, 00:46
petie
Postautor: jur » czwartek, 11 kwietnia 2013, 00:48
? MtGox dal ciala podobnie, handel jesli wogole byl mozliwy to odbywal sie z opoznieniem (przekroczylo godzine..) co tylko napedzalo panike.potrzebujemy giełdy która będzie skalowalna tak jak mtGox - który dzisiaj działał bez problemu
jur
Postautor: petie » czwartek, 11 kwietnia 2013, 01:00
Ok, a jakie opóźnienie było dla porównania na bitcurex?jur pisze: MtGox dal ciala podobnie, handel jesli wogole byl mozliwy to odbywal sie z opoznieniem (przekroczylo godzine..) co tylko napedzalo panike.
petie
Postautor: benny » czwartek, 11 kwietnia 2013, 01:01
Czy dobrze rozumiem, że na clarkmoody opóźnienie obecnie wynosi 2 godziny?jur pisze:3 godziny i DDOS dalej trwa??
? MtGox dal ciala podobnie, handel jesli wogole byl mozliwy to odbywal sie z opoznieniem (przekroczylo godzine..) co tylko napedzalo panike.potrzebujemy giełdy która będzie skalowalna tak jak mtGox - który dzisiaj działał bez problemu
benny
Postautor: petie » czwartek, 11 kwietnia 2013, 01:04
petie
Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).