Bidextreme.pl hacked

Od administratora

Proszę was jako administrator by nie zaśmiecać już tego wątku nieistotnymi komentarzami czy wyładowaniem emocji. Niech ten wątek służy tym którzy szukają konkretnych informacji. Zbędne komentarze które nic nie wnoszą do dyskusji tylko to utrudniają.Przypominam też, że naruszanie czyjegoś wizerunku czy pomówienia są karalne, nie naróbcie sobie problemów. Wszelkie posty które będą zawierały oczywiste znamiona przestępstwa będę kasował i banował konto. Dochodźmy swoich praw, walczmy o swoje ale róbmy to w granicach prawa dla swojego dobra i dobra całej sprawy.
32
56%
Info jest w formie ankiety ale nie mam innej opcji.
25
44%

Liczba głosów: 57
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bidextreme.pl hacked

Postautor: lited » poniedziałek, 25 listopada 2013, 11:17

Dzisiaj otrzymałem zwrot w PLN z kŧórego wynika, że transakcja z 18.11 tuż przez upadkiem stronki została zaakceptowana (trochę dziwne, bo pisali, że środki będą zwracane zgodnie wg stanu z dnia 17.11) . No nic, znaczy, że mam więcej LTC do odzyskania.

Rozmowny
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: MrLei » poniedziałek, 25 listopada 2013, 11:22

to nie jest dużo kasy za taki biznes... tylko marka jest ryzykowna.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 25 listopada 2013, 14:14 przez MrLei, łącznie zmieniany 1 raz.

Rozmowny
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » poniedziałek, 25 listopada 2013, 11:25

MrLei pisze:to nie jest dużo kasy za taki biznes... tylko mark jest ryzykowna.
Ryzykowna na pewno ale też nie tak do końca zależy kto by w to zainwestował jeśli ktoś już znany na tym rynku i sprawdzony to by miało to rację bytu stare usery zapewne by tam grały a to by przyciągneło nowych graczy tak mi się wydaje :)

kwestia tego że w miarę to funkcjonowało przelewy chodziły szybko, wszystko w naszej walucie transakcje zawierane były od reki tylko no pech chciał i sie wys.... ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzewro » poniedziałek, 25 listopada 2013, 11:59

Dziś otrzymałem przelew od Magnus sp. z o.o. :) Jak będę miał dziś czas, upomnę się jeszcze w wezwaniu do zapłaty o moje LTC.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: JohnyCage » poniedziałek, 25 listopada 2013, 13:34

lited pisze:Dzisiaj otrzymałem zwrot w PLN z kŧórego wynika, że transakcja z 18.11 tuż przez upadkiem stronki została zaakceptowana (trochę dziwne, bo pisali, że środki będą zwracane zgodnie wg stanu z dnia 17.11) . No nic, znaczy, że mam więcej LTC do odzyskania.

A ja dnia 18.11 sprzedawałem LTC i mi napisali, że nie mam żadnych środków pieniężnych.

Orator
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

Postautor: MegaMol » poniedziałek, 25 listopada 2013, 13:40

@up No to troche mnie to martwi bo ja 18.11 kupilem LTC i nie dostalem nic. Odpisali mi tylko ze ltc/btc poki co nie wyplacaja...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitkojn1 » poniedziałek, 25 listopada 2013, 15:03

ile było BTC i LTC ukradzionych że właściciel chce sprzedać giełdę za 170 BTC?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » poniedziałek, 25 listopada 2013, 15:10

Ktoś na niebezpieczniku wrzucił coś takiego :

niestety nie jest to moją dziedziną ale może ktoś tu z obecnych uzna że to się może przydać

Gaduła
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » poniedziałek, 25 listopada 2013, 15:11

"Konieczne jest również podanie danych osobowych, w tym minimum numeru NIP lub pesel, ponieważ każda transakcja finansowa obarczona jest koniecznością dochowania procedur księgowo – finansowych, takich jak sporządzenie dokumentu, np. noty obciążeniowej lub faktury, czy rachunku, z podaniem w tym dokumencie danych stron dokonujących transakcji, w tym numeru na podstawie, którego urząd skarbowy będzie mógł skontrolować jej poprawność. W tym przypadku każda wypłata umownej wartości waluty przez Magnus sp. z o.o byłaby dla spółki stratą, dla Użytkownika zaś dochodem, wywołującą skutek podatkowy dla każdej ze stron transakcji."

Nie bardzo rozumiem to. Normalnie jak chciało się wypłacić pieniądze z serwisu to nie był im potrzebny żaden NIP ani PESEL do sporządzania dokumentów a teraz nagle go potrzebują? Rozumiem, że będą nam pity wystawiać?

Czy mógłby mi ktoś to w logiczny sposób wytłumaczyć po ci im te dane, bo nie bardzo znam się na sprawach księgowych.

lcs
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lcs » poniedziałek, 25 listopada 2013, 15:16

Faktura, nota obciążeniowa czy rachunek wystawiony dla osoby fizycznej nie musi zawierać ani NIPu ani PESELu klienta.
Żądanie podania tych danych jest próbą wyłudzenia danych osobowych, do zbierania i przetwarzania których Magnus sp. z o.o. nie ma prawa.
Do wystawienia powyższych dokumentów wystarczy imię, nazwisko i adres.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » poniedziałek, 25 listopada 2013, 15:18

Zaryzykuję takie stwierdzenie:
LTC jest teraz w takiej fazie, że mocno prawdopodobne, że osoba, która stworzyłaby w Polsce giełdę LTC/dobrze przerobiłaby bidextreme'a, mogłaby zrobić interes życia. Zainteresowanie LTC jest ogromne. Ciekawe czy ktoś wykorzysta tą szansę.:)
Szkoda, że Bitcurex nie wprowadził LTC, a były takie zamiary. Monopol byłby dla nich niesamowity.

A najbardziej ironiczne może być to, że Btc-e wprowadza PLNy i >50% ludzi przechodzi do nich w kwestii handlu BTC; no a LTC traderzy to wiadomo 90-95%. I nie wiadomo, czy wypadałoby się śmiać czy płakać, że Polacy dają zarabiać Rosjanom, bo w kraju nie ma godnej konkurencji ;/

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: mrcristal » poniedziałek, 25 listopada 2013, 16:10

ale mamy juz taki serwis co raczkuje i moze osiagnac sukces. autovaluta.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Porter » poniedziałek, 25 listopada 2013, 18:03

SkyValley pisze:Zaryzykuję takie stwierdzenie:
LTC jest teraz w takiej fazie, że mocno prawdopodobne, że osoba, która stworzyłaby w Polsce giełdę LTC/dobrze przerobiłaby bidextreme'a, mogłaby zrobić interes życia. Zainteresowanie LTC jest ogromne. Ciekawe czy ktoś wykorzysta tą szansę.:)
Szkoda, że Bitcurex nie wprowadził LTC, a były takie zamiary. Monopol byłby dla nich niesamowity.
też dużo o tym myślałem, ale przy braku gotówki/btc/ltc na myśleniu się skończy, niestety :/
Btw, przydałaby się jakaś inicjatywa, żeby te firmy które już zaczęły przyjmować btc za swoje produkty/usługi, zaczeły też akceptować LTC, to by dość mocno podbiło wartość

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 26 listopada 2013, 07:44

@ Lechu

Dużo mamy osób już poszkodowanych ? dasz info na priva ile mamy straconych krypt ?

coś tu cicho się zrobiło mam nadzieje iż każdy czeka tylko na rozwój wydarzeń zamiast sobie odpuszczać ;)

Orator
Reputacja: 250
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lechu » wtorek, 26 listopada 2013, 08:46

51

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 26 listopada 2013, 08:49

a dużo krypt ?

Orator
Reputacja: 250
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lechu » wtorek, 26 listopada 2013, 08:53

6436 LTC i 20,75 BTC

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: maurel » wtorek, 26 listopada 2013, 08:59

TROCHE WYZEJ NAPISANO

"A najbardziej ironiczne może być to, że Btc-e wprowadza PLNy i >50% ludzi przechodzi do nich w kwestii handlu BTC; no a LTC traderzy to wiadomo 90-95%. I nie wiadomo, czy wypadałoby się śmiać czy płakać, że Polacy dają zarabiać Rosjanom, bo w kraju nie ma godnej konkurencji ;/"

1.Od kiedy PLN na BTC-e? To pewne?

2.Jak dlugo czeka sie na przelew w € z BTC ?

3.Ja sie dopisuje do listy , jako kolejy , mialem 40 LC na zhakowanej gieldzie i PLN, ale te dostalem z powrotem.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 26 listopada 2013, 09:06

Lechu pisze:6436 LTC i 20,75 BTC
No to na oko mamy około mamy 300 tyś PLN przy obecnym kursie ehhh :/

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Minio » wtorek, 26 listopada 2013, 10:06

Stronę bidextreme.pl hostingowała firma DevonStudio Sp. z o.o. na serwerach eco.atman.pl.Po portfolio można zobaczyć jak dużo poważnych klientów ma w swoim dorobku.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”