BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Ryszardenkota » środa, 3 stycznia 2018, 13:48

@BitMarket.pl

ostatnio coraz częściej nie mogę anulować ani dodać nowej pozycji, mam filmiki do wglądu. Trwa to zazwyczaj kilka-kilkanaście minut. Może jakieś słowa wyjasnienia/ Tym bardziej,że widze jak boty dodają zmieniają pozycje co sekundy i u nich blokad nie ma.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja: 259
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitMarket.pl » środa, 3 stycznia 2018, 19:30

@Ryszardenkota
Twój problem z anulowaniem lub wystawieniem nowej pozycji jest bardzo dziwny.
Czy zlecenia są wystawiane w jednym oknie przeglądarki czy w tym samym momencie w kilku oknach?
Czy występuje niezależnie od rodzaju przeglądarki.
Czy taka sama sytuacja jest w przypadku wystawienia zlecenia na innym urządzeniu lub innym połączeniu internetowym?
Prosimy o przesłanie IP z którego następuje połączenie - sprawdzimy.

Początkujący
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: renekm » środa, 3 stycznia 2018, 20:14

Witam

Własnie spotkało mnie takie coś:

Ledwie rozpocząłem handel na Waszej giełdzie a już pojawił się problem.

Zakupiłem na Waszej giełdzie 0.09624421 BTC

Było to o godzinie: 2018-01-03 19:42:49

Następnie zleciłem wypłatę na adres 1E2FQcSDwNT72ZVuXFix3QJyUfh88T2QkJ giełdy Cryptopia.

Wpisałem kod z aplikacji Google oraz dałem wypłatę. W tym momencie strona zaczęła niemiłosiernie mielić. Czekałem prawie minutę aż w końcu otwarłem nową kartę z Waszą giełdą. Okazało się, że zniknęły prawie wszystkie moje BTC !!!

Co tu się dzieje !!

Nie potwierdzałem wypłaty w linku z e-mail bo takowy nie przyszedł !

Gdzie są moje środki ?

W wypłatach nie widnieje żadna wypłata na Cryptopia.
W historii się urywa ślad.

Proszę o szybkie wyjaśnienie co jest grane

Wygadany
Reputacja: 170
Reputacja postu: 
0

Postautor: keeper » środa, 3 stycznia 2018, 21:32

a ja bym chciał się dowiedzieć jakie są oficjalne limity dla API, bo oczywiście te co podajecie w dokumentacji nie są dla was wiążące... ?

bo po tym jak przeszło miesiąc temu dostałem bana na IP za to, że korzystalem z API srednio raz na minute to ciągle mam tego bana i nie wiem czy to znaczy ze nie chcecie zebym juz kiedykolwiek korzystal z waszej gieldy? czy mnie odbanujecie? czy co?
bo to tak delikatnie mowiac malo profesjonalne podejscie...

pozdrawiam

Początkujący
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: renekm » środa, 3 stycznia 2018, 22:05

Dwie godziny minęły i nikt nie raczył odpowiedzieć co jest grane. Jedynie lakoniczne odpowiedzi, że sprawa przekazana do działu technicznego (do sprawdzenia). Jednak co tu sprawdzać ? Były środki i nie ma. Ja rozumiem, sprawdzajcie sobie system do woli ale oddajcie mi BTC.

Czy ktoś w końcu się pokwapi żeby załatwić tą sprawę ? Giełdzie obracającej taką kasą nie przystoi taka sytuacja. To jakieś nieporozumienie.

EDIT.

Około 23:00 mail z supportu, że środki zostały zwrócone na konto. Tak też się stało.
Dziękuję za sprawne załatwienie sprawy (3h od zgłoszenia). Jednak przydałyby się jakieś wyjaśnienia dlaczego tak się stało (zniknęły środki). Dla mnie jest to niepokojące i przydałyby się wyjaśnienia dla klientów giełdy czym była spowodowana taka sytuacja i czy bitmarket.pl nadal jest bezpieczny.

Dziękuję

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: ZbulwersowanyUser » czwartek, 4 stycznia 2018, 12:32

keeper pisze: a ja bym chciał się dowiedzieć jakie są oficjalne limity dla API, bo oczywiście te co podajecie w dokumentacji nie są dla was wiążące... ?

bo po tym jak przeszło miesiąc temu dostałem bana na IP za to, że korzystalem z API srednio raz na minute to ciągle mam tego bana i nie wiem czy to znaczy ze nie chcecie zebym juz kiedykolwiek korzystal z waszej gieldy? czy mnie odbanujecie? czy co?
bo to tak delikatnie mowiac malo profesjonalne podejscie...

pozdrawiam
Za tą informację zapłaciłem prawie rocznym banem, ale chętnię się podzielę. Support mi odpowiedział, że nie ma rozdzielenia między limitem API publicznego i API prywatnego i limit wynosi 1 zapytanie na sekundę, 60 zapytań na minutę, 600 na 10 minut, etc. Czy to jest według nich jedyne kryterium, tego nie wiem.

Wygadany
Reputacja: 170
Reputacja postu: 
0

Postautor: keeper » czwartek, 4 stycznia 2018, 12:43

dzieki za info, ale jak pisalem, nawet sie nie zblizylem do wartosci co podales, a i tak dostalem bana i tyle...

Dyskutant
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: bn801 » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:08

Limity są niestety dużo niższe. Nie wiem jednak dlaczego @BitMarket.pl nie chce ich upublicznić. W przypadku swapów jest to 100 operacji na dobę. Pozytywna informacja jest tylko taka, że właśnie chyba coś robią z tym.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ryszardenkota » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:36

BitMarket.pl pisze:@Ryszardenkota
Twój problem z anulowaniem lub wystawieniem nowej pozycji jest bardzo dziwny.
Czy zlecenia są wystawiane w jednym oknie przeglądarki czy w tym samym momencie w kilku oknach?
Czy występuje niezależnie od rodzaju przeglądarki.
Czy taka sama sytuacja jest w przypadku wystawienia zlecenia na innym urządzeniu lub innym połączeniu internetowym?
Prosimy o przesłanie IP z którego następuje połączenie - sprawdzimy.
Cięzko podać IP, gdyż mam zmienne
Oferty wystawiane są w jednym oknie, google chrome
Wystepuje niezależnie - nie mogę wycofać czy dodać też poprzez smartfona.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ZbulwersowanyUser » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:37

Też kompletnie nie rozumiem dlaczego taka podstawowa informacja jest z jakiegoś powodu ukrywana. Jeśli @Bitmarket.pl chce mieć limit nawet 5 zapytań na dobę to powinien dać takie info w dokumentacji i tyle. Wtedy ani Bitmarket nie traciłby czasu na zabawę w jakieś bany na IP, którego zmiana jest dziecinnie prosta, ani my nie tracilibyśmy czasu na budowanie strategii dla botów na tej giełdzie ani na obsłudze błędów które nigdzie nie są udokumentowane.

Dziś z kolei zacząłem też dostawać błąd '{"error":511,"errorMsg":"Access disabled","time":xxxx}'. Oczywiście brakuje dokumentacji na temat tego numeru błędu. W chwili obecnej problem chyba zniknął, ale nie jestem pewien, czy ja robię coś źle (np. dobijam do jakiegoś sekretnego limitu), czy giełda coś kombinuje -- nie mam pojęcia.

Weteran
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: WitoldC » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:57

Przeważnie takie błędy to są kody http https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_status_codes

Dyskutant
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: bn801 » czwartek, 4 stycznia 2018, 14:25

@ZbulwersowanyUser, też miałem ten błąd. Chyba coś dzisiaj kombinują, bo pojawił się jakiś limit, który rośnie w określonym czasie, którego chyba wcześniej nie było. No i minimalne oprocentowanie na swapach :shock:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ryszardenkota » czwartek, 4 stycznia 2018, 14:40

@BitMarket.pl

błąd z problemem wycofywania/dodawania nowych ofert jest coraz bardziej uciążliwy. Dodam/usunę 5-10 ofert i znowu dostaję taki blok na kilka-kilkanaście minut. Bez przesady.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: ubus » czwartek, 4 stycznia 2018, 16:02

@BitMarket.pl
Coś czesto są ostatnio "przerwy modernizacyjne" z czego one wynikają? np. dzisiejsza?
Byłoby miło, gdyby informacja o przerwie mówiła też o tym co zostaje zmienione..

Reputacja postu: 
0

Postautor: BitMarket.pl » czwartek, 4 stycznia 2018, 16:53

W dokumentacji zostały zaktualizowane informacje odnośnie limitów API oraz o błędzie 511:
https://github.com/bitmarket-net/api

@Ryszardenkota
Z ostatniej Twojej informacji wynika, iż problem z wystawieniem lub anulowaniem ofert pojawia się czasowo.
Przyczyną takiej sytuacji jest, że albo bardzo szybko klikasz wystawiając i anulując dużą ilość zleceń w krótkim okresie czasu (anulowanie zlecenia chwilę po jego wystawieniu) lub podłączyłeś się botem do API strony, który robi to w Twoim imieniu. Rozwiązaniem jest danie zleceniu chociaż minimalną szansę realizacji zanim zostanie odwołane i ponownie wystawione.

@ubus
Wszystkie przerwy techniczne mają związek z optymalizacją systemu i zwiększeniem jego wydajności.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ZbulwersowanyUser » czwartek, 4 stycznia 2018, 17:35

@Bitmarket.pl, dziękuję za zaktualizowanie dokumentacji informacjami dotyczącymi limitów dziennych. Mam tylko nadzieję, że są wiążące, bo 6 miesięcy temu od Waszego supportu otrzymałem zupełnie inne informacje (od pana Pawła S.).

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pan Inwestor » czwartek, 4 stycznia 2018, 21:16

Strasznie przydałoby się aby Bitmarket obsługiwał ponownie szybkie przelewy np. tpay lub podobne, ewentualnie wpłaty kartą kredytową. Pamiętam czasy, gdy szybkie przelewy tam funkcjonowały. To było coś pięknego. Pieniądze do dyspozycji w kilka sekund o wpłacie :-)

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ryszardenkota » piątek, 5 stycznia 2018, 11:22

BitMarket.pl pisze:W dokumentacji zostały zaktualizowane informacje odnośnie limitów API oraz o błędzie 511:
https://github.com/bitmarket-net/api

@Ryszardenkota
Z ostatniej Twojej informacji wynika, iż problem z wystawieniem lub anulowaniem ofert pojawia się czasowo.
Przyczyną takiej sytuacji jest, że albo bardzo szybko klikasz wystawiając i anulując dużą ilość zleceń w krótkim okresie czasu (anulowanie zlecenia chwilę po jego wystawieniu) lub podłączyłeś się botem do API strony, który robi to w Twoim imieniu. Rozwiązaniem jest danie zleceniu chociaż minimalną szansę realizacji zanim zostanie odwołane i ponownie wystawione.

@ubus
Wszystkie przerwy techniczne mają związek z optymalizacją systemu i zwiększeniem jego wydajności.
Tak, często anuluję, ale nie tak często jak boty. Założmy 1 zlecenie na 15 sekund, to chyba nie jest nad wyraz często?

Edit.

1 zlecenie na ponad 1min i znowu blok na 10min. Zróbcie coś z tym,bo to są jaja, że boty zmieniaja zlecenia co 1 sek,a człowiek 60 razy wolniej i jeszcze dostaje blok. Kolejne straty z tylko i wyłącznie Waszej winy.

Reputacja postu: 
0

Postautor: BitMarket.pl » piątek, 5 stycznia 2018, 12:54

Ryszardenkota pisze: 1 zlecenie na ponad 1min i znowu blok na 10min. Zróbcie coś z tym,bo to są jaja, że boty zmieniaja zlecenia co 1 sek,a człowiek 60 razy wolniej i jeszcze dostaje blok. Kolejne straty z tylko i wyłącznie Waszej winy.
Nawet przy dwukrotnie większej częstotliwości nie byłoby problemów z realizacją zleceń.
Możemy oczywiście analizować zgłoszenie na forum. Musimy jednak wiedzieć o jakim koncie mówimy.
Proszę o podanie adresu IP. Sprawdzimy i udzielimy odpowiedzi.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
0

Postautor: wizardking76 » piątek, 5 stycznia 2018, 19:07

@Bitmarket wytłumaczcie mi proszę dlaczego mam na szaro swapy które ustawiłem (na początku były na zielono) mimo że ustawiłem na minimalną wartość 5% ? Mam poustawiane lewary rozumiem że nie narośnie mi na nich żadne oprocentowanie ?

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”