Zrobiłem małe testy bitmaszyna.pl i o to moje wnioski:
1. Wpłaty złotówek księgowane nawet w weekend (przelew z mbanku do mabanku) nie automatycznie ale w miarę szybko. Pytanie do autora giełdy jak często księgujecie wpłaty PLN?
2. Wpłaty i wypłaty BTC i LTC automatycznie
3. Po rejestracji faktycznie dostaje się 0.2 KBM tylko nie od razu tylko trzeba zaakceptować kod BMK w Moje konto (to chyba jest zbędne powinno działać automatycznie czyli po rejestracji powinienem mieć od razu na koncie 0.2 KBM)
Sprzedałem 0.2 KBM po bieżącej cenie za co dostałem 0.02 BTC ( w tym miejscu uwaga bo jest błąd w systemie bo po sprzedaży po podsumowaniu w okienku zamiast ilość BTC i wartość BTC pokazuje PLN, taka literówka

)
Następnie sprzedałem 0.02 BTC po bieżącej cenie za co dostałem 30.60 zł
Czyli 30 zł za trochę klikania, nieźle

4. Interfejs użytkownika bardzo przejrzysty co najfajniejsze można samemu sobie go dostosowywać włączać i wyłączać poszczególne elementy, zmieniać ich rozmiar i położenie po prostu bajka

Tego nie widziałem jeszcze na żadnej giełdzie (praktycznie każdy może sobie dostosować wygląd do swoich potrzeb)
5. Jak ktoś dopiero zaczyna może sobie popróbować na wersji demo jak to wszystko działa

6. Historia przejrzysta (wreszcie ktoś zrobił to tak że wiem co i jak się działo, poprzez rozpisanie jednej pozycji w dwóch wierszach są wszystkie niezbędne informacje, chociaż nie do końca bo teraz zauważyłem że brakuje jeszcze ceny zakupu/sprzedaży)
7. Są informacje dźwiękowe, które mogę sobie włączyć i wyłączyć.
8. Rejestracja szybka bez zbędnej ilości danych (imię nazwisko i adres wystarczą plus przelew).
9. Potwierdzenie zmiany danych w tym wypłat BTC czy PLN poprzez przelew z konta (bardzo dobry pomysł, dla nowych użytkowników wręcz zalecałbym tą giełdę bo jest powiązanie bezpieczeństwa bankowego z giełda kryptowalut a ostatnio sporo było włamów na konto email i wypłata środków przez złodzieja. W przypadku bitmaszyny coś takiego jest niemożliwe )
10. Można sobie włączyć uwierzytelnianie dwuetapowe zwiększając jeszcze bezpieczeństwo konta.
11. Spread na parze BTC/PLN 0.15 % czasami nawet na większych giełdach takiego małego nie ma.
12. W ustawieniach można sobie zmienić na czarne lub jasne tło.
Tak naprawdę ciężko się do czegoś przyczepić, wg mnie obok bitmarketu gdzie mamy lewarowanie to ta giełda ma największy potencjał a funkcjonalnością bije wszystkie na głowę.
EDIT
Prosiłbym o dorobienie w historii ceny zakupu/sprzedazy