Coinroom.com - Dyskusja Ogólna

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Coinroom » wtorek, 6 lutego 2018, 19:23

Witam,
Jest to wymóg wewnętrzny firmy, jeśli z transakcjami będzie wszystko w porządku, następne wpłaty będą księgowane szybciej.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: hyniks » wtorek, 6 lutego 2018, 19:48

Coinroom pisze: Witam,
Jest to wymóg wewnętrzny firmy, jeśli z transakcjami będzie wszystko w porządku, następne wpłaty będą księgowane szybciej.
Nic nie będzie w porządku bo nie mam żadnych transakcji, dopóki środki nie zostaną aktywowane. W dalszym ciągu nie rozumiem od czego zależy czy środki zostaną przetrzymane na 5 min, 1,5 godz. czy 24 godz.....

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » wtorek, 6 lutego 2018, 20:08

Szanowny Kliencie!

W tym czasie system weryfikuje czy środki użyte do transakcji nie pochodzą z nielegalnego źródła.
Wszystkie środki klientów zabezpieczamy własnymi, dlatego dbając o Państwa środki i własne weryfikujemy transakcje.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: masimo » piątek, 9 lutego 2018, 05:18

Ja mam pytanie ogólne , bo jest zmiana w regulaminie i chciałbym usunąć konto to w jaki sposób mogę to zrobić ? Bo piszecie:
Jeżeli użytkownik nie zgadza się na nowe warunki regulaminu, prosimy o usunięcie konta i zaprzestanie korzystania z usług do 20 lutego 2018r.
To jak mam usunąć konto jak nie ma takiej opcji po zalogowaniu?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » piątek, 9 lutego 2018, 08:23

Prosimy wypełnić i przysłać nam załącznik nr 2 ( formularz odstąpienia od umowy ) dostępny na samym końcu regulaminu.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: szulc » piątek, 9 lutego 2018, 12:23

Coinroom pisze: Szanowny Kliencie!

W tym czasie system weryfikuje czy środki użyte do transakcji nie pochodzą z nielegalnego źródła.
Wszystkie środki klientów zabezpieczamy własnymi, dlatego dbając o Państwa środki i własne weryfikujemy transakcje.

czyli co...prześwietlacie nas czy nie jesteśmy poszukiwani przez policję, interpol, kgb, czy nie jesteśmy na czarnej liście w bik? ;)

jeśli się okaże że po imieniu i nazwisku coś jest "nie tak" to odrzucanie wpłatę?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » piątek, 9 lutego 2018, 12:36

szulc pisze:
Coinroom pisze: Szanowny Kliencie!

czyli co...prześwietlacie nas czy nie jesteśmy poszukiwani przez policję, interpol, kgb, czy nie jesteśmy na czarnej liście w bik? ;)

jeśli się okaże że po imieniu i nazwisku coś jest "nie tak" to odrzucanie wpłatę?
Wprowadziliśmy taką politykę w celu zapewnienia bezpieczeństwa transakcji i uniknięcia sytuacji, w których może dojść do oszustwa. Listy poszukiwanych interpolu itp. akurat nie sprawdzamy ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: hyniks » piątek, 9 lutego 2018, 23:40

Drodzy przedstawiciele giełdy,
Zweryfikowałem konto, dokonałem dzisiaj trzeciej płatności przez Tpay na obłędną kwotę 150 zł (a godzinę wcześniej przelałem 120 zł które jakoś udało się zaksięgować) i dostałem prezent w postaci: Opóźniona ze względów bezpieczeństwa . Ok rozumiem, prochy, nierząd, Rydzyk, PIS ... ale ile będzie trwało widzi mi się kogoś kto zdecyduje kiedy środki będą wpływały od razu przy szybkich płatnościach użytkowników zweryfikowanych? Kurczak no...

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » sobota, 10 lutego 2018, 21:08

Proszę napisać do nas email w tej sprawie na help@coinroom.com. Sprawdzimy dlaczego tak się wydarzyło.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: startx » niedziela, 11 lutego 2018, 12:48

Mam pytanie do oficjalnego przedstawiciela projektu giełdy Coinroom.

Drogi Coinroom, czy jako niezweryfikowany użytkownik giełdy Coinroom dostanę od Was jakiekolwiek potwierdzenie nabycia kryptowaluty? Chodzi mi o takie potwierdzenie, które zostanie uznane przez Urząd Skarbowy jako koszt uzyskania przychodu.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » niedziela, 11 lutego 2018, 14:12

Nie mam problemu, proszę na nasz email kontaktowy ( help@coinroom.com) przysłać dane potrzebne do wystawienia faktury.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: takija » wtorek, 13 lutego 2018, 22:55

Dzisiaj rano na czacie poinformowałem Was, że nie mogę się zalogować i najprawdopodobniej z powodu nie działającej captcha. Niby miało pójść to do IT i po dwóch godzinach działać.
Minęło 12 godzin i nadal nie działa
Błąd:

Kod: Zaznacz cały

Wczytanie nie powiodło się dla elementu „script” ze źródłem „https://www.google.com/recaptcha/api.js”.
Requirejs error 
ReferenceError: grecaptcha is not defined
Stack trace:
init@https://coinroom.com/Modules/Google/Captcha/Captcha.js?fa1121:1:150
FormBlock/that.init/<@https://coinroom.com/Modules/Form/Quad/Form/Form.js?fa1121:2:113
execCb@https://coinroom.com/Modules/UI/Require/Require.js?t=fa1121:115:187
check@https://coinroom.com/Modules/UI/Require/Require.js?t=fa1121:61:410
...
onScriptLoad@https://coinroom.com/Modules/UI/Require/Require.js?t=fa1121:115:386
RequireConfig.js:7:148
Działa OK na Androidzie. Błąd jest na windowsie zarówno na firefoxie i IE.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: takija » wtorek, 13 lutego 2018, 23:22

nie mogę skasować posta więc go tak edytuje
peace
Ostatnio zmieniony wtorek, 13 lutego 2018, 23:59 przez takija, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frezu » wtorek, 13 lutego 2018, 23:54

Mam pytanie czy jak chce kupic 100zl placac w zabce to musze podawac swoje dane ? jest jakas weryfikacja ? skany itp???

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » środa, 14 lutego 2018, 10:48

Dzień dobry,

Aby móc dokonywać płatności w Żabce musi Pan sobie wyrobić kartę klubową Żabki na miejscu.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: takija » środa, 14 lutego 2018, 13:29

nadal nie działa na windowsie
chyba będę musiał zrobić tą wypłatę xmr z androida a monero ma długie adresy więc słabo ale nic nie szkodzi poradzę sobie :) i kiedy już zrobię ten przelew monero to wracam na starą giełdę, a Wy na spokojnie naprawiajcie.
Jestem/byłem u Was bo chciałem kupić monero ale wystarczy testowania tego monero bo nawet ten monero nie ma portfela jak electrum wallet dla btc.
peace
takija pisze: Dzisiaj rano na czacie poinformowałem Was, że nie mogę się zalogować i najprawdopodobniej z powodu nie działającej captcha. Niby miało pójść to do IT i po dwóch godzinach działać.
Minęło 12 godzin i nadal nie działa
Błąd:

Kod: Zaznacz cały

Wczytanie nie powiodło się dla elementu „script” ze źródłem „https://www.google.com/recaptcha/api.js”.
Requirejs error 
ReferenceError: grecaptcha is not defined
Stack trace:
init@https://coinroom.com/Modules/Google/Captcha/Captcha.js?fa1121:1:150
FormBlock/that.init/<@https://coinroom.com/Modules/Form/Quad/Form/Form.js?fa1121:2:113
execCb@https://coinroom.com/Modules/UI/Require/Require.js?t=fa1121:115:187
check@https://coinroom.com/Modules/UI/Require/Require.js?t=fa1121:61:410
...
onScriptLoad@https://coinroom.com/Modules/UI/Require/Require.js?t=fa1121:115:386
RequireConfig.js:7:148
Działa OK na Androidzie. Błąd jest na windowsie zarówno na firefoxie i IE.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » środa, 14 lutego 2018, 13:33

Został Pan poproszony o podanie adresu email i się rozłączył. Niestety bez adresu email nie pomożemy Panu gdyż u nas po sprawdzeniu wszystko działa poprawnie, najprawdopodobniej błąd występuje po Pana stronie, proszę o kontak na livechat.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: hyniks » czwartek, 15 lutego 2018, 07:07

Przedstawicielu Coinroom
Tak wyglądają moje wpłaty na giełdę - i znów mam opóźnienie ze wzgl. bezpieczeństwa.
Obrazek
...pomożecie?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Coinroom » czwartek, 15 lutego 2018, 08:20

Dzień dobry,

Środki dodane.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: takija » czwartek, 15 lutego 2018, 16:12

Coinroom pisze: Został Pan poproszony o podanie adresu email i się rozłączył. Niestety bez adresu email nie pomożemy Panu gdyż u nas po sprawdzeniu wszystko działa poprawnie, najprawdopodobniej błąd występuje po Pana stronie, proszę o kontak na livechat.
Tak zostałem poproszony, ale kiedy znowu usłyszałem bez sensu pytanie to się poirytowałem bo dzień wcześniej poprosiliście mnie o wyczyszczanie cookies mimo, że ccleaner odpalam po uruchomieniu kompa.
Wiedziałem, że email jest nie potrzebny bo problem polegał na tym że jak klikałem na zaloguj to ten błąd captcha wyskakiwał w konsoli firefoxa(przed podaniem email/hasła). Gdybyście zapytali mnie o podanie np. wersji firefoxa to na pewno bym się nie rozłączył.
Sorry ale czasami tak niegrzecznie reaguje na głupie pytania.

Teraz jest już naprawione bo jak klikam zaloguj to widzę:
korzysta z zabezpieczenia reCAPTCHA
i do tego już nie mam błędu w konsoli przeglądarki.

U mnie na kompie nic się nie zmieniło od wczoraj więc ciężko mi uwierzyć, że problem leżał po mojej stronie.

Dodano po 2 godzinach 11 minutach 37 sekundach:
czy koszt transakcji:
0.00050000 BTC
to nie za dużo bo przecież mempool fees spadły?

Mempool fees spadły więc nie rozumie dlaczego płacić około 16 pln za wypłatę?!

Zrobiłem ostatnio dwie transakcje na sumę 0.0051
pierwsza z nocy wtorku na środę z opłatą 0.0001 i nie wiem bo nie czekałem (poszedłem spać) ale następnego dnia już była. Puściłem następną wczoraj rano z opłatą jeszcze mniejszą 0.000075 i jak sprawdziłem po półgodzinie to już były 3 potwierdzenia.
Myślę, że gdybym opłatę ustawił na minimum w electrum czyli 0.00005 to też byłoby spoko.

Może dla innych ludzi 16 plnów to mało/standard za przelew ale dla mnie to dużo bo po prostu jest nie potrzebne.
Na tamtej innej giełdzie to nie ma na sztywno ceny za transakcje i jak mempool fee jest nisko to płace mało.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”