Zonda, zondaglobal.com ( dawniej giełda BitBay ) - Dyskusja ogólna

Początkujący
Reputacja: -32
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH/ PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: chmura86 » czwartek, 18 stycznia 2018, 15:37

chuaw123 pisze:
TSD_WWA pisze: @chuaw123, on byl na pozycji zakupu jakbys nie czytal, wiec nie wiem co mial sprzedawac jak byl na fiatach........
Ja wiem co napisał i na jakiej pozycji był . Niemniej jego niezadowolenie jest zadowoleniem kogoś innego ,że może sprzedać .
Każda giełda ma inny kurs i jak się nie podoba ten to gra się na innej . Gdyby w tym czasie był na krypto to klaskałby uszami ,że jest drożej i można zarobić . Prawda ?
Milczałem sobie parę lat ale przez te parę lat cały czas handlowałem Krypto A Ty Panie Kolego @chuaw123
nie pisz bzdur że każda giełda ma inny kurs( Bo po czasie rejestracji i twoich wypowiedziach śmiem stwierdzić że jesteś płotką w świecie kryptografii i mało o tym świecie wiesz) . Kursy owszem może mają inny ale nie takie kursy jak tutaj na Bitbay bo te kursy są chyba z kosmosu? Lata nie widziałem by takie były różnice kursowe między giełdami 1000$ czasami 2000$ z tego co czytam. A jak bywały to jedynie bez możliwości arbitrażu spowodowanym wyłączeniem walletów do depozytów. Zastanawia mnie co jest powodem takich cen krypto na tej pozornie śmiesznej giełdzie.Drogi Bitbju wcześniej gdzieś dostrzegłem post jakiegoś pana że kiedy zostało mu zaksięgowane więcej krypto na giełdzie dziwnym zbiegiem okoliczności znikły duże ustawienia kupna. Czy jak wyślę do was 500 bitcoinów to też wyłączycie sztuczne ustawienia czy też giełda zniknie?

Wygadany
Reputacja: 456
Reputacja postu: 
0

Postautor: g100 » czwartek, 18 stycznia 2018, 15:37

Moderacja może by wkroczyła, bo to co wypisuje kamil83 i ten drugi kolega od „zawyżonych kursów” to bełkot, który wprowadza tylko niepotrzebny szum w tym wątku.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kamil83 » czwartek, 18 stycznia 2018, 15:39

Nie ktos tylko gielda- ciagle sie pojawial bo z 10btc - nic nie zarobil tylko stracil tutaj bo kupil drogo, sprzedal tanio i to w momencie jak bitcoin szybowal - wiec ewidentny bot gieldowy

Dodano po 1 minucie 36 sekundach:
g100 a może sprawdzisz co? Czy sie nie chce? Sprawdz minute skupu i sprzedazy - skup kiedy bitcoin stal nisko jeszcze - a sprzedaz jak wysoko za grosze - coz zyskali chyba tylko ci co mieli oferty zakupu juz po skupie bota

Wygadany
Reputacja: 456
Reputacja postu: 
0

Postautor: g100 » czwartek, 18 stycznia 2018, 15:41

No i co tego, ktoś kupił drożej niż sprzedał. Tobie się nigdy nie zdarza?

Zresztą, szkoda mojego czasu na takie dyskusje, bo tu regularnie przychodzą tacy, co to każdy ruch rynku wbrew ich pozycjom widzą jako manipulację botów, Żydów, cyklistów.

Weteran
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0

Postautor: redlumek » czwartek, 18 stycznia 2018, 15:49

A skąd wiesz czy to giełda a nie jakiś koleś co postanowił skroic krypto-januszy?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kamil83 » czwartek, 18 stycznia 2018, 15:54

Cóz znam boty i wiem jak działają - ten był nastawiony na zysk z podwyższenia ceny dla wszystkich kosztem jednego. Cóż jak wszyscy mają drożej to kto korzysta? Ale bez sensu tłumaczyć i tak nic się nie zrobi. Typowe dla Polaków - dopóki samemu w dupę się nie dostanie to cieszyć się z niedoli innych ale spoko ja będę się cieszył jak giełda się zmyje z kasą wszystkich - wtedy ja napiszę - że przesadzacie, spisków szukacie i takie tam. Tyle ode mnie Janusze :P

Początkujący
Reputacja: -6
Reputacja postu: 
0

Postautor: chuaw123 » czwartek, 18 stycznia 2018, 16:09

kamil83 pisze: Cóz znam boty i wiem jak działają - ten był nastawiony na zysk z podwyższenia ceny dla wszystkich kosztem jednego. Cóż jak wszyscy mają drożej to kto korzysta? Ale bez sensu tłumaczyć i tak nic się nie zrobi. Typowe dla Polaków - dopóki samemu w dupę się nie dostanie to cieszyć się z niedoli innych ale spoko ja będę się cieszył jak giełda się zmyje z kasą wszystkich - wtedy ja napiszę - że przesadzacie, spisków szukacie i takie tam. Tyle ode mnie Janusze :P
To jak wiesz ,że BB się często rozbiega z kursem to trzymaj tam krypto na ten czas i ładuj w paszczę skupującemu po durnych cenach . Zarobisz .

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: chmura86 » czwartek, 18 stycznia 2018, 20:17

Obrazek

Chyba zbyt wiele nie trzeba pisać jakie oszustwo przedstawia ta fotografia :) 400 tys aktywnych użytkowników ? Gdzie ? Jak ? Kiedy ? Przy 400 tysiącach użytkowników ceny altów powyżej 10% na plus od normalnych cen :lol: Bitbay no proszę was Wy Ludzi macie za jeleni ? O reszcie z tej fotografii nie będę się wypowiadał bo szkoda słów. Jednak nadal pozostanę z dala od największej polskiej giełdy cyfrowych walut. Trochę dziwne że największa a w tym roku dopiero coś o niej usłyszałem.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: Znaku510 » czwartek, 18 stycznia 2018, 23:50

Wiele kolegów tutaj widzę ma problem z tym, że ceny na BitBay są zawyżone co jest faktem ale pozwólcie mi wyjaśnić dlaczego tak jest.

Giełda nie ma z tym nic wspólnego, tylko użytkownicy. Wystarczy jedna ogromna oferta kupna BTC na bitbay aby ceny zostały zawyżone przez jakiś czas. Dlaczego wszystkie ceny są wtedy zawyżane? Bo liczy się współczynnik krypto/krypto. Jeżeli aktualnie ETH/BTC wynosi 0.091 na Binance to gdy ktoś wystawia ogromną ofertę kupna na BitBay blokując cenę BTC zawyża kurs również ETH. Jest coraz więcej botów ludzi, które dbają o to aby ten współczynnik był taki sam arbitrażując często mało opłacalne okazje. Dlatego kurs w PLN ETH/BTC wynosi na Bitbay również 0.091. Dlatego gdy cena BTC jest o 10% wyższa, ceny wszystkich krypto są o 10% wyższe. Działa to w obie strony, ale Polska aktualnie wydaje się bardziej popytowa dlatego często ceny są zawyżone.

I nie, tych ofert nie da się arbitrażować. Identyczna sytuacja panuje na BitHumb gdzie BTC zawsze jest 3-5 tys. $ wyżej. Każde krypto tam jest o taki sam % wyższe. Ether na tamtej giełdzie przekraczał w pewnym momencie wartość 2 tys. $ bez możliwości arbitrażu.

Początkujący
Reputacja postu: 
-2

Postautor: chmura86 » piątek, 19 stycznia 2018, 02:24

Znaku510 pisze: Wiele kolegów tutaj widzę ma problem z tym, że ceny na BitBay są zawyżone co jest faktem ale pozwólcie mi wyjaśnić dlaczego tak jest.

I nie, tych ofert nie da się arbitrażować. Identyczna sytuacja panuje na BitHumb gdzie BTC zawsze jest 3-5 tys. $ wyżej. Każde krypto tam jest o taki sam % wyższe. Ether na tamtej giełdzie przekraczał w pewnym momencie wartość 2 tys. $ bez możliwości arbitrażu.
Chwila,chwila czy Ty właśnie odkryłeś Amerykę? A nie przepraszam pomyliło mi się :)
Jedno mnie ciekawi w Twojej wypowiedzi cytuję " bez możliwości arbitrażu" Jak ? Kiedy? Dlaczego ? A może Ty nie masz tej możliwości i Ci źle z tym?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Znaku510 » piątek, 19 stycznia 2018, 02:54

@chmura86

Nie rozumiem Twojej odpowiedzi, nic nie wnosi chyba. Odpowiadając na pytania.
1. Nie odkryłem Ameryki, po prostu wytłumaczyłem że bezsensowne jest obwinianie giełdy jak to robicie. Skoro już to wiecie to czemu ją obwiniacie?
2. Nie ma możliwości arbitrażu bez przelewania PLNów, wymiany na USD, następnie przelania USD co zajmuje często nawet ponad 2 tygodnie. Stosunek krypto do krypto jest taki sam na każdej giełdzie to wtedy nie możesz dokonać wymiany z zyskiem przelewając krypto na inną giełdę. Zresztą tłumaczyłem to wyżej, możesz przeczytać ponownie i rozpisać sobie to jakoś. Dodatkowo proszę wytłumaczenie arbitrażu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Arbitra%C5%BC_(ekonomia) Polecam się zapoznać.
3. Nie, nie jest mi z niczym źle, stwierdzam fakt. Jeżeli potrafisz to proszę wyprowadź mnie z błędu.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kamil83 » piątek, 19 stycznia 2018, 03:17

Widać na zdjęciu https://etherzero.org/index.html#Exchanges że bitbay wspiera niby fork Etherum - ale jak sądzę jakaś ściema pewnie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: chmura86 » piątek, 19 stycznia 2018, 04:28

Znaku510 pisze: @chmura86

Nie rozumiem Twojej odpowiedzi, nic nie wnosi chyba. Odpowiadając na pytania.
1. Nie odkryłem Ameryki, po prostu wytłumaczyłem że bezsensowne jest obwinianie giełdy jak to robicie. Skoro już to wiecie to czemu ją obwiniacie?
2. Nie ma możliwości arbitrażu bez przelewania PLNów, wymiany na USD, następnie przelania USD co zajmuje często nawet ponad 2 tygodnie. Stosunek krypto do krypto jest taki sam na każdej giełdzie to wtedy nie możesz dokonać wymiany z zyskiem przelewając krypto na inną giełdę. Zresztą tłumaczyłem to wyżej, możesz przeczytać ponownie i rozpisać sobie to jakoś. Dodatkowo proszę wytłumaczenie arbitrażu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Arbitra%C5%BC_(ekonomia) Polecam się zapoznać.
3. Nie, nie jest mi z niczym źle, stwierdzam fakt. Jeżeli potrafisz to proszę wyprowadź mnie z błędu.

Drogi Panie naprawdę zastanawia mnie twoja obrona tej giełdy - żałosnej i kłamliwej giełdy z tego co czytam i wnioskuje a naprawdę sporo widziałem już w świecie bitcoina i sporo giełd za moich czasów znikało. 400 tys użytkowników Naprawdę? Gdzie oni są? Bo to przecież jak wyraźnie piszą 400tys aktywnych użytkowników. Powtórzę że to Oszustwo. Wszytko w czasie 2-3 godzin poleciało w dół a na tej giełdzie cena nawet nie drgnęła. To gdzie jest tych 400tys użytkowników o których tak kłamliwie piszą na swojej głównej stronie.
A co do twojej wypowiedzi . No patrz to żeby robić arbitraż trzeba mieć plny lub usd no pierwsze słyszę :) a my handlujemy altcoinami czy fiatami się pytam?
Tak jedynie co ci pozostaje to dać jakiegoś minusa bo swoją zerową wiedzą w krypto nic nie wnosisz i nie wniosłeś.
Zresztą kolejny świeży zarejestrowany w 2017 roku i to w końcówce roku a najmądrzejszy jakich mało.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: shrom » piątek, 19 stycznia 2018, 04:39

@BitBay Przelew LSK wykonany ponad godzine temu,(zawsze szło 1min) Wszystko potwierdzone na Blockchainie,pieniądze na portfelu "są" jednak na koncie giełdowym dalej nic.
Problemy z księgowością czy o co chodzi?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Znaku510 » piątek, 19 stycznia 2018, 05:53

@chmura86

Twoja głupota mnie zaskakuje. Nie dość, że nie zrozumiałeś nic z tego co napisałem to jeszcze dalej kontynuujesz swoje teorie spiskowe. Tyle lat w krypto siedzisz a dalej nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Proszę przeczytaj od początku moje posty, rozpisz sobie wszystko na kartce ładnie bo przekręciłeś wszystko i gadasz jakieś głupoty. Może jesteś wzrokowcem. Pozdrawiam.

BTW. Sam uważam że BitBay robi gównianą robotę jeżeli chodzi o obietnice i kontakt z klientami, ale gadać że magicznie zatrzymują ceny na wolnym rynku to już jest jakaś skrajna głupota. Widać, że tacy ludzie nie wiedzą jak działa giełda u samej podstawy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: chmura86 » piątek, 19 stycznia 2018, 06:55

Znaku510 pisze: @chmura86

2. Nie ma możliwości arbitrażu bez przelewania PLNów, wymiany na USD, następnie przelania USD co zajmuje często nawet ponad 2 tygodnie.
Tak? Nie ma możliwości arbitrażu bez przelewania pln? A to dziwne a ja nigdy nie kupiłem za złotówki ani jednej milionowej bitcoina a mimo to zapas mam ładny. Chwila czy bitcoina i altów nie było można wydobywać lata wstecz i nadal
wydobywać? :mrgreen:

Tak właśnie wyczytałem twoją głupotę i brak wiedzy na temat co to jest arbitraż jaki podałeś właśnie w pkt2 .
Wytłumacz na forum po co przelewać plny następnie zamienić na usd aby znów następnie przelać usd. Proszę wytłumacz tą głupotę bo czegoś takiego nigdy nie słyszałem :roll:

Proponuje ci cofnąć się lata wstecz i zaczerpnąć trochę wiedzy o krypto bo twoja obecnie = wielkie 0.

Weteran
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: WitoldC » piątek, 19 stycznia 2018, 07:16

@chmura86, jak byś umiał zrobić arbitraż to byś nieźle zarobił.
PS. Lepiej zamiast pisać głupoty po nocy, to się wyśpij :D

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: chmura86 » piątek, 19 stycznia 2018, 08:11

WitoldC pisze: @chmura86, jak byś umiał zrobić arbitraż to byś nieźle zarobił.
PS. Lepiej zamiast pisać głupoty po nocy, to się wyśpij :D
Chwilunia. Ale gdzie mam robić arbitraż na giełdę BitBay na której nie mam konta?Nie dziękuje nie potrzebuje arbitrażować swoich walut na tej giełdzie na ten czas. Planowałem założyć konto lecz po większości wpisów na chwilę obecną zrezygnowałem bo szkoda wysyłać bitcoinów na giełdę gdzie konta są okradane, wykradanie baz danych i wiele innych dziwnych sytuacji jakie się tutaj dzieją. Lecz może kiedyś się to zmieni.
Ps. Ja jestem wyspany ale co niektórzy tutaj widać że nie :) chyba przez to niewyspanie co nie którym arbitraż idzie 2 tygodnie:) No ale żeby robić arbitraż przecież potrzebujemy,musimy wpłacić plny zamienić na usd i na nowo odesłać uds . Nie potrafię tego logicznie zrozumieć. Gdzie tu jest sens? A nie prościej wysłać alta i wrócić innym altem albo poczekać na korektę i wyjść z większą ilością danej monety? Chyba że kolega obraca dajmy przykład 5000 plny i wszystko wysyła na raz na jeden arbitraż to w tym przypadku jest uwalony i pozostaje mu wycofanie fiatów ale dla mnie taka opcja to skrajna głupota by wysyłać wszystko na jedną giełdę. Myślę też że pan znaku powinien na wikipedia opisać ten typ arbitraży pt "dwu tygodniowy arbitraż".

Weteran
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: WitoldC » piątek, 19 stycznia 2018, 08:18

Na BitBay jest drożej! Jeżeli chcesz zrobić arbitraż to trzeba wpłacić krypto. Chyba tego nie zrozumiałeś i dlatego te wszystkie zbędne posty.
chmura86 pisze: A nie prościej wysłać alta i wrócić innym altem
Wszystkie krypto są droższe! O tym pisał @Znaku510,

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » piątek, 19 stycznia 2018, 10:07

Jak ja nienawidzę tej giełdy, jedyny moment na zakup czegoś tutaj bez straty na start (bo kurs totalnie zawyżony) to korekty bez większych odbić trwające minimum wiele godzin, ostatnio były tylko 2 takie przypadki - 22 grudnia i ta ostatnia.

Człowiek nie może sobie ot tak wejść na żadną polską giełdę i kupić krypto bo potrzebuje przesłać na inną giełdę celem zakupu altów których w PL nie ma, no nie może - musi zapłacić np za LTC 730-750 zł (lub więcej !) gdy kurs zagranicą jest 640zł.
Także trzeba czekać na kolejny zjazd - mam nadzieję że będzie totalny, choć czekanie raz na miesiąc gdy ceny są normalne to strata czasu.

Także ludzie opamiętajcie się w tych zakupach bo cenach absurdalnych bo was tam "wyleszczają"

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”