http://snag.gy/RX8e5.jpg
na screenie powyżej złożyłem zlecenie sprzedaży BTC niższe niż oferta kupna co teoretycznie powinno się natychmiast wykonać. Stało się inaczej, moja oferta pojawiła się w askach a wyższa oferta kupna dalej wisiała w bidach...
Ogólnie ciężko się kupuje i sprzedaje jak za każdym razem cała strona się przeładowuje, szczególnie na wolnym internecie (czasami korzystam z aero2)
Dodatkowo zamieszczę odpowiedź na moje pytanie które zadałem na PW, myślę że komuś się przyda.
GetBitCoin_pl pisze:Co się dzieję ze zleceniem na autowaluta.com gdy jest status "Weryfikacja"
Edit:autovaluta pisze:twoje zlecenie idzie do serwera realizujacego zlecenia i sprawdza czy wszystko z nim ok...
np. czy sie haker nie wlamal czy nie bylo jakich dziwnych logow z twoim ip... czy na pewno masz kase na koncie, a jak tak to skad itd... w tej chwili synchro jest dokladnie co 1 minute... ale mozliwe jest, ze potwierdzenie zatwierdzenia nie zdazy byc odebrane w tej samej sesji, wiec wtedy idzie nastepna sesja czyli po kolejnej minucie...
w sensie technicznym: zlecenia dajesz na serwerze do ktorego jest publiczny dostep... wiec istnieje teretyczna szansa wlamania sie na taki serwer... ale transakcje wykonywane sa na serwerach "za brama" do ktorych nie ma dostepu "z interentu"... dzieki temu "nie mozna sie na nie wlamac"... no chyba ze z wnetrza serwerowni i to z tej samej podsieci w ktorej sie znajduja... moment przejscia transakcji miedzy tymi serwerami wraz z cala procedura sprawdzania czy wszystko ok jest oznaczone jako "weryfikacja".
Konkurencja czesto nie oznacza tego w ten sposob... albo masz pokazane od razu ze do realizacji... i czekasz jakas minute na te realizacje, albo nawet pokazuje Ci, ze doszlo do wymiany i nawet Ci sie pojawiaja srodki na koncie, jednak to jest "zalozenie" ze wszystko poszlo ok... gdyby sie okazalo inaczje zapewne dostalbys maila o anulacji transakcji i blokadzie konta...
k.
Jaki macie problem z wypłaceniem 0,07BTC... <facepalm>

edit2:
btc przyszło o 18:20