[RIP] MtGox - Dyskusja ogólna

Co wybierzesz?

a) Intermediate Repayment and Final Repayment
14
23%
b) Early Lump-Sum Repayment
46
77%

Liczba głosów: 60
Gaduła
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
6
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: arturs » środa, 25 czerwca 2025, 09:32

Miałem w MT Gox 0.1 BTC... już po terminie wypełniłem formularz tak jak tu gdzieś wyczytałem.. podałem nr konta w mbanku... i dzisiaj.. ku mojemu zaskoczeniu - przelew przychodzący 26 tysięcy pln.. 7 tysięcy dolarów.. wolałbym w BTC ale trudno

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1038
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » środa, 25 czerwca 2025, 10:35

No to pięknie! Czas świętować. 🙌

Gaduła
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
1

Postautor: LordNET » sobota, 19 lipca 2025, 16:08

Mamy dobą interpretację podatkową!

Kod: Zaznacz cały

...Skoro zatem:

·      wysokość i zasady ustalania odszkodowania wynikały z Planu Y, który został zatwierdzony przez sąd, a decyzja sądu japońskiego – zgodnie z Pana wskazaniem – stanowiła wyrok i na tej podstawie otrzymał Pan odszkodowanie,

·      nie otrzymał Pan odszkodowania w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą,

·      odszkodowanie – jak Pan podkreślił – nie dotyczyło korzyści, które mógłby Pan osiągnąć, gdyby mu szkody nie wyrządzono

to w świetle przedstawionych przez Pana informacji uznać należy, że otrzymane świadczenie jest odszkodowaniem, które może korzystać ze zwolnienia na podstawie art. 21 ust. 1 pkt 3b ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, do wysokości określonej w zatwierdzonym wyrokiem sądu Planie Y.

W konsekwencji ww. świadczeń otrzymanych w 2024 i 2025 r. nie powinien zatem Pan wykazać w zeznaniach podatkowych składanych odpowiednio za te lata...
https://eureka.mf.gov.pl/informacje/pod ... yptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » wtorek, 22 lipca 2025, 14:26

Czy ktos walczyl z domyslna splata w gotowce po wszystkich terminach?
Ja pod koniec 2024 uzyskalem dostep do systemu w procesie spadkowym po moim zmarlym ojcu. Finalnie zalogowalem sie na - juz wtedy - moje - konto zobaczylem ze jest tyle co powinno i niestety zostawilem jak bylo bo uznalem ze sie nie spieszy.
Teraz wlazlem tam i wszystkie opcje szare i wszedzie info ze deadline minal na wybor i moge przyjechac po gotowke.
Helpline w tiketach pisze ze zmiana mozliwa za zgoda syndyka i wysyla mi faq ktory znam.
Koresponduje z nimi ale jakos ciezko mi idzie.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”