Być może, ale wydaje mi się, że to zależy od wielu czynników, historii konta, wielkości obrotu, tego czy dotychczasowe depozyty były w krypto czy fiat i odpowiedzi w kwestionariuszu KYC. Jeśli ktoś np. zaznaczył, że pracuje na etacie, to pewnie w drugim kroku tej częściowo zautomatyzowanej procedury pojawia się pytanie o szczegóły tego zatrudnienia itd.ekonokomik pisze: ↑ poniedziałek, 23 grudnia 2024, 14:45Myślę, że jest to pokłosie tego, o czym wspomniał wyżej @S.O.S: zmienił im się operator płatności na Polskę i może podpadli pod jakieś regulacje europejskie.
Trochę jak w grze RPG, kolejne opcje dialogowe są uzależnione od wcześniej wybranych odpowiedzi, trzeba umiejętnie przejść ten quest

U mnie jedynym śladem tej zmiany operatora była konieczność ponownej weryfikacji i update danych dokumentu tożsamości. Tu ciekawostka, jeszcze latem robiłem przelewy SEPA z Krakena mając u nich w systemie zapisany dowód, który stracił ważność w 2019 i o nic nie pytali

W zeszłym tygodniu dla testu zrobiłem depozyt i wypłatę na konto bankowe niewielkiej ilości środków (równowartość 1 ETH w euro), bo ktoś tu gdzieś pisał, że pojawiły się pytania o potwierdzenie własności portfela z którego robi się depozyt. Ale mnie o nic nie pytali. I to również może zależeć od różnych czynników, np. tego, że wpłata była niewielka lub tego, że z adresu, który był już wcześniej używany itp.
Po udzieleniu przez Krakena odpowiedzi na wcześniejsze poniżej zacytowane pytanie czy nie czekałeś na odp?ekonokomik pisze: ↑ poniedziałek, 23 grudnia 2024, 14:45Wczoraj wypełniłem ankietę załączając paski wypłaty i potwierdzenie zatrudnienia od pracodawcy.
ekonokomik pisze: ↑ niedziela, 22 grudnia 2024, 22:50Poprosiłem by, jeśli to ich nie zadowala, wskazali mi jaki dokładnie dokument ich zadowoli.