Bidextreme.pl hacked

Od administratora

Proszę was jako administrator by nie zaśmiecać już tego wątku nieistotnymi komentarzami czy wyładowaniem emocji. Niech ten wątek służy tym którzy szukają konkretnych informacji. Zbędne komentarze które nic nie wnoszą do dyskusji tylko to utrudniają.Przypominam też, że naruszanie czyjegoś wizerunku czy pomówienia są karalne, nie naróbcie sobie problemów. Wszelkie posty które będą zawierały oczywiste znamiona przestępstwa będę kasował i banował konto. Dochodźmy swoich praw, walczmy o swoje ale róbmy to w granicach prawa dla swojego dobra i dobra całej sprawy.
32
56%
Info jest w formie ankiety ale nie mam innej opcji.
25
44%

Liczba głosów: 57
Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bidextreme.pl hacked

Postautor: Bitmar » wtorek, 19 listopada 2013, 12:56

Cofając tak dojdziemy do pierwszych adresów. To jest coś w tylu "wszystkie drogi prowadzą do Rzymu". A te 360K nigdy nie musiało być na bidextreme. Z tym 11K, to tak, jak najbardziej było by to wiarygodne patrząc na ich wolumen.

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » wtorek, 19 listopada 2013, 12:56

Panowie, jeśli sprawa nie zostanie wyjaśnione i nasze salda LTC i BTC zwrócone, rzeczywiście MEDIA mogą nam pomóc, tym bardziej że Pan Prezes jest osobą publiczną.

Mówiąc MEDIA mam na myśli głównie TV oraz prasę, nacisk na TV kładę, media są upolitycznione na masę, a taki TVN jest zdecydowanie pro PO, Pan Właściciel jest z tego co rozumiem radnym z ramienia PIS...

Nie wiem ile BTC ludzie mieli na giełdzie, natomiast te 11,5 tys LTC to po obecnym wysokim kursie ok 290,000zł

Dla osoby publicznej która prowadzi inną przychodową działalność to jest MAŁO.

Czy ta kasa jest warta zszargania wizerunku osoby publicznej? Jeśli sprawa zrobi się naprawdę nieładna, myślę, że media można łatwo zainteresować, temat BTC w kontekście zagrożenia na giełdach na przykładzie jednej, która została okradziona a właścicielem jest polityk. Kwestie prawne itd. Na pewno reportaż byłby ciekawy. Jeśli dołączyć do tego ewentualne pozwy - nawet jeśli niewiele dadzą...

Nie wiem czy wyobraźnia mnie ponosi ale jeśli Pan Prezes to czyta - bardzo proszę o zwrot LTC i BTC użytkownikom. Dla Pana to pestka, dla kogoś 100 LTC to roczne oszczędności. A z giełdy która się wywiązuje w tak trudnej sytuacji są ogromne zyski na lata.
Ostatnio zmieniony wtorek, 19 listopada 2013, 12:59 przez SkyValley, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » wtorek, 19 listopada 2013, 12:58

Bitmar pisze:Cofając tak dojdziemy do pierwszych adresów. To jest coś w tylu "wszystkie drogi prowadzą do Rzymu". A te 360K nigdy nie musiało być na bidextreme. Z tym 11K, to tak, jak najbardziej było by to wiarygodne patrząc na ich wolumen.
Dokładnie. i na tymże adresie http://block-explorer.com/address/LYvjQ ... uXozZrHrSK jest balance 11,410 LTC. Tzn., że Lity tam nadal są (?)

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: servantes » wtorek, 19 listopada 2013, 12:59

SkyValley
Czemu jeszcze nie skorzystałeś z rady prawnika ? Pieniądze odzyskuje się inaczej, niż pisząc posty w internecie.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » wtorek, 19 listopada 2013, 13:03

Na razie czekamy na to, co bidextreme zrobi.
Na razie PLNy są zwracane, więc jest ok.

Kolejna kwestia: czy rozwiążą sprawę zniknięcia kryptowalut i czy zwrócą kryptowaluty?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » wtorek, 19 listopada 2013, 13:04

@SkyValley: Tak , są tam cały czas. Ale jeśli to jest oryginalny adres bidextreme to oni do tego portfela dostęp mają. Jeżeli złodziej ukradł portfel i ta samą kopię ma wcześniejszy posiadacz to razem mogą tymi środkami zarządzać z dwóch miejsc jednocześnie. Jeśli złodziej ukradłby portfel to musiałby je jak najszybciej przelać na swój portfel do którego poprzedni właściciel nie ma dostępu. Więc pytanie czy to jest oryginalny adres bidextreme czy złodzieja ??

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rzepsen » wtorek, 19 listopada 2013, 13:05

SkyValley pisze:Na razie czekamy na to, co bidextreme zrobi.
Na razie PLNy są zwracane, więc jest ok.

Kolejna kwestia: czy rozwiążą sprawę zniknięcia kryptowalut i czy zwrócą kryptowaluty?
Zgadzam się!

Rozmowny
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 19 listopada 2013, 13:06

Bitmar pisze:@SkyValley: Tak , są tam cały czas. Ale jeśli to jest oryginalny adres bidextreme to oni do tego portfela dostęp mają. Jeżeli złodziej ukradł portfel i ta samą kopię ma wcześniejszy posiadacz to razem mogą tymi środkami zarządzać z dwóch miejsc jednocześnie. Jeśli złodziej ukradłby portfel to musiałby je jak najszybciej przelać na swój portfel do którego poprzedni właściciel nie ma dostępu. Więc pytanie czy to jest oryginalny adres bidextreme czy złodzieja ??
Ktoś wcześniej pisał że z tego adresu dostał LTC od nich wiec raczej to jest ich

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » wtorek, 19 listopada 2013, 13:08

Jeśli na pewno ktoś dostał od nich z tego adresu przelew http://block-explorer.com/address/LYvjQ ... uXozZrHrSK, to znaczy, że tej kasy nikt nie ukradł i nadal jest w posiadaniu bidextreme. Tylko czy ktoś by mógł to potwierdzić dowodem, czy to tylko takie plotki ??

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: JohnyCage » wtorek, 19 listopada 2013, 13:14

Witam
Sprawdzane są informacje przez Pana podane. Jeśli faktycznie dokonał Pan spieniężenia i środki występują w tej chwili w PLN zostaną zwrócone.

Na naszym koncie są w chwili obecnej wyłącznie środki pieniężne w PLN. Waluta LTC i BTC została skradziona w wyniku ataku hackerskiego.

Magnus sp. z o.o. jest również poszkodowana w wyniku ataku hackerskiego. Ubolewamy nad faktem konieczności czasowego zawieszenia platformy bidextreme, której potencjał wzrastał w imponującym tempie. Wiąże się to dla nas również z ogromną stratą finansową.

Zostały już podjęte wszelkie możliwe środki prowadzące do wyjaśnienia sprawy. Z uwagi na dobro prowadzonego śledztwa, na tym etapie nie ma możliwości przekazania Państwu szerszych informacji. Nie ma na chwilę obecną nie ma możliwości zwrotu BTC i LTC.

Zespół Bidextreme
Teraz pytanie jeśli sprzedałem LTC wczoraj rano tj. 18.11.2013 kiedy giełda jeszcze działała ale z tego co piszecie było już po ataku, to czy oni tą moją kasę mają czy nie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Voltik » wtorek, 19 listopada 2013, 13:29

Witam. Obserwuję forum od dłuższego czasu, ale teraz postanowiłem włączyć się do dyskusji. 3 miesiące temu zainwestowałem w LTC na ww. giełdzie i niestety stało się jak się stało. Dopiero "raczkuję" w temacie kryptowalut i nie zdążyłem przelać swoich LTC do portfela offline. Dlatego też zarejestrowałem się w końcu aby pokazać, że jest nas (z forum) wielu. Wiem, że prawdopodobnie wszystkie LTC są stracone (co jest przykre), ale mam nadzieję, że chociaż moje PLNy zostaną zwrócone (trzymałem kilka stówek na kupno).

Być może jednak spółka Pana Mariusza zobaczy dalszy potencjał w odtworzeniu giełdy i opłacalność takiej inwestycji.

Panowie, trzeba wierzyć. Może nasze monety znajdą się w bliższej przyszłości.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 19 listopada 2013, 13:32

No jest nas zapewne wielu którzy wierzą :) czas pokaże może się uda...

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja: 4513
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » wtorek, 19 listopada 2013, 13:32

Na samym początku już po samym "profesjonaliźmie" twórców w wypowiedziach na forum było widać że to partacze.
Niestety jak cała reszta prawie dałem się nabrać na to że mogą się zmienić na lepsze, więcej tak już nie zaufam żadnej giełdzie.

Dobrze, że zdążyłem wybrać z tamtąd kasę, bo mało brakowało do nieszczęścia (dzień przed włamaniem wypłaciłem pieniądze).
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tottoro » wtorek, 19 listopada 2013, 13:35

ale mnie to wszystko wymęcza psychicznie, ale skoro piszecie że można prześledzić adresy gdzie to poszło więc istnieje szansa na odzyskanie btc i ltc, może faktycznie zainteresowanie mediów coś by dało przez nagłośnienie sprawy, media lubią takie tematy, faktycznie prezes spółki jest radnym PiS?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Voltik » wtorek, 19 listopada 2013, 13:36

ShadowOfHarbringer pisze:Dobrze, że zdążyłem wybrać z tamtąd kasę, bo mało brakowało do nieszczęścia (dzień przed włamaniem wypłaciłem pieniądze).
A ja właśnie sobie zaplanowałem w tym dniu, po powrocie z pracy, przelać większą część na BTC-E.

Niestety...

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 19 listopada 2013, 13:46

Jakieś rady gdzie teraz najbezpieczniej zakupić LTC ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rzepsen » wtorek, 19 listopada 2013, 13:49

roman3k pisze:Jakieś rady gdzie teraz najbezpieczniej zakupić LTC ?
Na bidextreme ;)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 19 listopada 2013, 13:50

ooooo coś nowego :P ??
spróboje i zobacze :D:D:D

Weteran
Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » wtorek, 19 listopada 2013, 13:53

Tottoro pisze:ale mnie to wszystko wymęcza psychicznie, ale skoro piszecie że można prześledzić adresy gdzie to poszło więc istnieje szansa na odzyskanie btc i ltc
Bardzo mała szansa. Nie liczyłbym na to. Moim zdaniem jedyna szansa na odzyskanie BTC/LTC przez użytkowników to kupienie ich z kasy spółki i oddanie...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wirnik » wtorek, 19 listopada 2013, 14:38

Potwierdzam otrzymałem od nich zwrot gotówki Pln ktora miałęm na koncie Dzisiaj wysłałem potwierdzenie przelewu i skan dokumentu(wymazałem pesel, nr dowodu, zdjęcie) Po trzech godzinach kasa na koncie
Ostatnio zmieniony wtorek, 19 listopada 2013, 14:51 przez wirnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”