Bitcurex.com - transakcje od 2012
-
Strona 17 z 57
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- …
- 57
- Następna
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 2

Re: [PLN] pln.bitcurex.com - Dyskusja Ogólna
Postautor: Bitcurex.com » piątek, 4 lipca 2014, 13:09
Istnieje duże ryzyko wycieku bazy danych klientów giełdy Mt.Gox. Tym z Państwa, którzy byli zarejestrowani w Mt.Gox na te same adresy e-mail, z których korzystają w naszym serwisie, dla zwiększenia bezpieczeństwa zalecamy zmianę haseł do skrzynki e-mail lub samych adresów e-mail.
Przypominamy także o regułach tworzenia bezpiecznych haseł.
"Własne, silne, niepowtarzalne" - takie powinno być Twoje hasło do serwisu.
Reguła pierwsza: "własne"
Własne hasło – znasz je tylko Ty. Jeżeli ktokolwiek poznał Twoje hasło lub jest ono zapisane w miejscu nawet trudno dostępnym dla innych, takie hasło staje się publiczne i nie spełnia już powierzonej mu funkcji.
Reguła druga: "silne"
Niektóre hasła są silniejsze od innych. Silne hasło to takie, które bardzo trudno odgadnąć osobie trzeciej. Przykładowo, silne hasło:
- nie jest imieniem Twoim ani nikogo z Twoich bliskich,
- marką auta, którym jeździsz,
- ulubionym miejscem spędzania wakacji,
- nie jest w żaden sposób podobne do Twojego identyfikatora logowania do komputera w pracy ani do poprzednio przeze Ciebie używanych haseł itp.,
- nie składa się z kilku jednakowych znaków, liter bądź cyfr sąsiadujących ze sobą (w alfabecie lub na klawiaturze),
- zawiera dozwolone znaki specjalne,
- zawiera małe i duże litery,
- nie jest zbyt krótkie, zawiera litery oraz cyfry,
- jest co pewien czas zmieniane.
Reguła trzecia: "niepowtarzalne"
Bardzo ważne, aby hasło do serwisu Bitcurex.com nie było tym samym hasłem, którego używasz w innych serwisach, np. Facebook, usługach Google, na forach internetowych, na których się udzielasz.
Przypominamy także o blokadzie edycji danych, która uniemożliwia zmianę adresu do wypłaty środków przez osobę nieuprawnioną nawet po przejęciu skrzynki e-mail.
Pozdrawiamy,
Zespół Bitcurex
https://dashcurex.com - Polska Giełda Dash
Darmowe ekspresowe wpłaty PLN i BTC /// Weryfikacja przez Skype w minutę /// Konwertowanie innych kryptowalut
Zapraszamy!
Bitcurex.com
- Weteran
- Reputacja: 3844
Postautor: BitBoy » piątek, 4 lipca 2014, 18:42
Dokładnie. Dlaczego ludzie próbują wymyślać rzeczy, które już dawno zostały wymyślone(i to lepiej) i sprawnie działają w innych branżach. Przecież w bankowości internetowej standardem są od lat jednorazowe hasła sms, zdrapki czy tokeny generujące hasło. Po co jakiś PIN który z punktu widzenia bezpieczeństwa nie ma żadnej wartości bo wklepywany jest ciągle ten sam i w tym samym środowisku. Zamiast tracić czas i środki na wdrażanie rzeczy bezużytecznych skopiujcie żywcem od bankierów.Bitmar pisze:Z pinem jest pewien problem. (...) Warto było by jednak sięgnąć po rozwiązania znane te chociażby z bankowości elektronicznej.
Podobnie z weryfikacją. Pisałem już, że konto w banku zakładałem potwierdzając swoje dane przelewem z innego banku. Czy jest przewidziana taka forma weryfikacji? Czy może serwis chce być bardziej święty od papieża i trzyma się metod weryfikacji, których dziś już nawet banki nie wymagają.
Czy ten wymóg regulaminu wymóg wynika z przepisów AML, czy po prostu jest tworem Bitcurex?Potwierdzenie autentyczności danych osobowych w opisany wyżej sposób jest każdorazowo konieczne w przypadku łącznego zasilenia konta użytkownika (lub zlecenia wypłaty) kwotą wyższą niż 10.000 złotych lub jej równowartością
Czy to oznacza że sumaryczny bilans tych 10000zł jest naliczany w skali rocznej?kwotą wyższą niż 10.000 złotych lub jej równowartością ustaloną według przeciętnego kursu walut ogłaszanego przez Prezesa NBP na dzień 2 stycznia roku kalendarzowego, w którym nastąpiła wpłata lub wypłata środków.
BitBoy
- Wygadany
- Reputacja: 0
Postautor: Mucha » niedziela, 6 lipca 2014, 22:55
jak mam na koncie 30.000 pln to nie muszę dosyłać dokumentów , chyba że chcę wypłacić jednorazowo więcej niż 10.000pln
czy ja dobrze myślę ?
proszę o doprecyzowanie tego tematu i podanie 4-5 przykładów kiedy trzeba dosyłać dokumenty a kiedy nie.
Mucha

Postautor: Bitcurex.com » poniedziałek, 7 lipca 2014, 12:05
Nawet najwyższy hierarcha kościelny mógłby się zawahać, gdyby widział wiele przypadków otwierania kont bankowych na wyłudzone dane. Nie wykluczamy jednak wprowadzenia takiej lub podobnej opcji. Zmiany, które widać w wersji demo nie są zbiorem zamkniętym, serwis po wprowadzeniu nowego silnika będzie ewoluować.Czy jest przewidziana taka forma weryfikacji? Czy może serwis chce być bardziej święty od papieża i trzyma się metod weryfikacji, których dziś już nawet banki nie wymagają.
Przepisy AML są co do zasady bliższe zbiorowi globalnych wytycznych, niż precyzyjnym kodeksem postępowania z wyznaczonymi kwotami.Cytat:
Potwierdzenie autentyczności danych osobowych w opisany wyżej sposób jest każdorazowo konieczne w przypadku łącznego zasilenia konta użytkownika (lub zlecenia wypłaty) kwotą wyższą niż 10.000 złotych lub jej równowartością
Czy ten wymóg regulaminu wymóg wynika z przepisów AML (...)
W tym fragmencie mowa jest o przeliczaniu według kursu. Limity nie są przypisane do danego roku, nie zerują się. Nie są także liczone sumarycznie: limity wpłat i wypłat są traktowane rozłącznie.Cytat:
kwotą wyższą niż 10.000 złotych lub jej równowartością ustaloną według przeciętnego kursu walut ogłaszanego przez Prezesa NBP na dzień 2 stycznia roku kalendarzowego, w którym nastąpiła wpłata lub wypłata środków.
Czy to oznacza że sumaryczny bilans tych 10000zł jest naliczany w skali rocznej?
@Mucha:
To nie do końca tak. Istnieją dwa niezależne limity, 10.000 zł dla wpłat i 10.000 zł dla wypłat. Zlecane w trakcie użytkowania serwisu wpłaty sumują się, podobnie jak wypłaty - aktualne wartości są podane w serwisie. Konieczność weryfikacji następuje wtedy, gdy kolejne zlecenie przekroczy limit. Przykładowo: zlecono wpłatę 5.000 zł, następnie 4.000 zł, po jakimś czasie 1.500 zł. Ostatnie zlecenie powoduje przekroczenie limitu wpłat (ale nie wypłat) i prośbę o weryfikację (łącznie użytkownik wpłaciłby bowiem 10.500 zł). W takiej sytuacji, tak jak pisaliśmy wcześniej: zawieszane jest dane zlecenie wpłaty/wypłaty, które ów limit przekracza.jak mam na koncie 30.000 pln to nie muszę dosyłać dokumentów , chyba że chcę wypłacić jednorazowo więcej niż 10.000pln
czy ja dobrze myślę ?
Daj nam znać, jeśli coś jest jeszcze niejasne. Pozdrawiamy!
Darmowe ekspresowe wpłaty PLN i BTC /// Weryfikacja przez Skype w minutę /// Konwertowanie innych kryptowalut
Zapraszamy!
Bitcurex.com
- Orator
Postautor: svd » poniedziałek, 7 lipca 2014, 12:24
nawet linki na stronie glownej bitcurex.com nie dzialaja i nie da sie kupic sprzedac btc
przeciez to jest zenujace...
svd

Postautor: Bitcurex.com » poniedziałek, 7 lipca 2014, 12:32
Zapraszamy!
Bitcurex.com
- Gaduła
- Reputacja: 28
Postautor: doooku » poniedziałek, 7 lipca 2014, 13:29
Nie chcę was hejtować, ale podobnie jak inne giełdy macie bardzo naciągane hasła marketingowe. Przecież zabezpieczenia waszego serwisu zostały złamane przynajmniej raz, a pokrycie strat i pełne bezpieczeństwo to jednak dwie różne rzeczy.
doooku
- Orator
Postautor: svd » poniedziałek, 7 lipca 2014, 13:33
uzywam tez safari i jest to samo...Bitcurex.com pisze:@svd, zapewne używasz Chrome. Jeśli tak, przejdź bezpośrednio na strony giełdy: pln.bitcurex.com lub eur.bitcurex.com. Przede wszystkim zapraszamy Cię na betabitcurex.com.
rozumiem ze poprawienie blednej deklaracji linkow area to dla was klopot nierozwiazywalny od paru lat ?
przeciez to sa 2 minuty pracy
tracicie przez to wielu klientow dziennie
sam pokazywalem znajomym bitcurex.com a oni mowili ze to jakis scam bo nawet nie umieja linkow do rynku zrobic tylko trzeba wpisywac subdomene.
komunikaty o adresach goxie czy tez inne to kompletny dramat. dolaczone czerwonym arialem bez sensu i skladu odstrasza
to jest po prostu syndrom grubasa, jak dostaje regularnie zarcie to po co ma cokolwiek robic ?
na szczescie jest konkurencja i to powazna. ciekawe kiedy was zmobilizuje do czegokolwiek.
svd
- Dyskutant

Postautor: PalmerEldritch » poniedziałek, 7 lipca 2014, 13:50

PalmerEldritch
- Gaduła

Postautor: stanley » poniedziałek, 7 lipca 2014, 17:30
stanley
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 7 lipca 2014, 17:35
Bitmar
- Gaduła

Postautor: stanley » poniedziałek, 7 lipca 2014, 17:42
Nie, poprostu nie moge nic zrobic, tak jakby było nie dostępne ale jest w nawiasie. Mam cos takiego:Bitmar pisze:Sprecyzuj co to znaczy zablokowane według Ciebie. Jak wystawisz BTC na sprzedaż to z automatu zostają "zablokowane" , nie możesz nimi obracać ani wypłacić, znika też ta kwota z salda. Można samemu to "odblokować" wycofując ofertę.
saldo dostępne: x (+0.x) BTC | x PLN
stanley
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 7 lipca 2014, 17:52
Bitmar
- Weteran
Postautor: BitBoy » poniedziałek, 7 lipca 2014, 18:20
Takie jak dane uzyskane z kilogramów skanów dowodów osobistych wysyłanych do serwisów przez użytkowników? A potem wykradzionych?Bitcurex.com pisze:Nawet najwyższy hierarcha kościelny mógłby się zawahać, gdyby widział wiele przypadków otwierania kont bankowych na wyłudzone dane.

Czyli bez odgórnych przykazów serwis sam zdecydował się zniechęcać normalnych użytkowników do obrotu większymi kwotami niż 10tyś? Przed czym to ma zabezpieczać? Bo jeśli ktoś będzie chciał, to rozumiem że bez problemu założy kilka kont na różne dane i z każdego wypłaci do 10tyś. Po co wprowadzać rozwiązania, które Kowalskiemu tylko utrudniają życie a złodziejowi w niczym i tak nie przeszkadzają?(jak wspomniany PIN i keylogger)Przepisy AML są co do zasady bliższe zbiorowi globalnych wytycznych, niż precyzyjnym kodeksem postępowania z wyznaczonymi kwotami.
Dziękuję za wyjaśnienia. Szkoda tylko że nie jest to umieszczone w regulaminie w taki sposób by użytkownik nie miał wątpliwości i nie musiał zdawać pytań w tym wątku. Regulamin powinien być bardziej wyczerpujący a kluczowe kwestie wyłożone w przystępny sposób. W przyszłości zaoszczędzi to wam mnóstwo pracy w odpowiadaniu setki razy na te same pytania.Limity nie są przypisane do danego roku, nie zerują się. Nie są także liczone sumarycznie: limity wpłat i wypłat są traktowane rozłącznie.
Czy użytkownicy dotychczasowego serwisu będą automatycznie przeniesieni do nowego?
Czy limit 10000 będzie liczony od momentu uruchomienia nowego serwisu?
BitBoy

Postautor: Bitcurex.com » poniedziałek, 7 lipca 2014, 19:47
Nam z kolei miło, że to zauważyłeś. Oprócz nowego silnika stawiamy także na poszerzenie zespołu obsługi klienta, żeby wszystko odbywało się sprawniej i mamy nadzieję, że będzie to coraz mocniej odczuwalne.Przede wszystkim miło ze Bitcurex zaczął udzielać się w tym wątku bardziej.
Wiemy, że z punktu widzenia zwykłego, uczciwego użytkownika, który nie widzi przecież sprawy "od środka", tego rodzaju polityka jest dyskusyjna, także w ujęciu rynkowym. Niestety prób wszelkiej maści, mówiąc oględnie, "przekrętów" jest dużo. Firma z kolei musi być transparentna pod kątem prawnym, jeśli chce prosperować i uniknąć kłopotów. Pewne powiedzonko Wałęsy dobrze opisuje tę sytuację.Czyli bez odgórnych przykazów serwis sam zdecydował się zniechęcać normalnych użytkowników do obrotu większymi kwotami niż 10tyś? Przed czym to ma zabezpieczać?
Nie wszystko można rozłożyć na czynniki pierwsze w regulaminie - mógłby się wtedy rozrosnąć do rozmiarów, które skutecznie odstraszyłyby od jego czytania. Masz rację co do zasady, dlatego w nowym serwisie przewidzieliśmy FAQ, który będziemy stale rozwijać o wątki, które wskażą pytaniami użytkownicy.Dziękuję za wyjaśnienia. Szkoda tylko że nie jest to umieszczone w regulaminie w taki sposób by użytkownik nie miał wątpliwości i nie musiał zdawać pytań w tym wątku.
Tak, nie będzie potrzebna ponowna rejestracja oraz tak, od momentu uruchomienia.Czy użytkownicy dotychczasowego serwisu będą automatycznie przeniesieni do nowego?
Czy limit 10000 będzie liczony od momentu uruchomienia nowego serwisu?

@Stanley:
Bitmar już nas uprzedził - dzięki.
Pozdrawiamy!
Zapraszamy!
Bitcurex.com
- Weteran
- Reputacja: 479
- Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Postautor: powered » poniedziałek, 7 lipca 2014, 19:51
A więc korzystając z okazji że jesteście online (mam nadzieję że nie znikniecie znowu na kilka miesięcy) chciałem opisać mój problem. Dawno dawno temu założyłem sobie blokadę zmiany danych. A teraz od kliku miesięcy nie mogę zalogować się na konto. Login i hasło doskonale pamiętam ale przy próbie logowania otrzymuje komunikat "Logowanie niepoprawne, lub konto nieaktywne". Gdy chcę zrobić przypomnienie hasła otrzymuję "Zmiana niemożliwa. Konto posiada aktywną blokadę zmiany hasła"
Mam rozumieć że ta blokada zablokowała samego mnie przed dostępem do mojego konta?
Pisząc do suportu otrzymałem odpowiedź że muszę napisać prośbę o zdjęcie blokady w dodatku ta prośba musi być potwierdzona moim skanem dowodu. Hmmm suport nawet nie zapytał mnie czy ja w ogóle chcę zdejmować tą blokadę? Ja NIE chcę zdejmować tej blokady, świadomie ją założyłem.
Dlaczego wymusza się na mnie abym zdjął tą blokadę w dodatku dlaczego to ma być napisane w postaci mojej prośby potwierdzone skanem dowodu? Dlatego abyście mieli podkładkę że to właśnie ja prosiłem o zdjęcie blokady pomimo tego że naprawdę nie chcę zdejmować tej blokady?
W jakim celu potrzebujecie skan mojego dowodu ? czy do weryfikacji nie wystarczy to że podam wszystkie moje dane jakie już istnieją w moim koncie w celu ich porównania ? będzie to o wiele więcej danych weryfikujących niż na skanie dowodu osobistego!
Jeżeli ta blokada dostępu do konta wynikła z mojego powodu (złamanie regulaminu, przekroczenie jakiś limitów itp) to napisze tą prośbę o odblokowanie. Jeżeli blokada dostępu do konta wynikła z Waszej winy to nie poczuwam się do pisania próśb o naprawienie tego.
Jeżeli nie jesteście w stanie dać mi możliwości zalogowania się na giełdę bez wysyłania skanów dokumentów, to proszę o odesłanie wszystkich moich środków spowrotem a adresy kont z których zostały przysłane na giełdę.
powered

Postautor: Bitcurex.com » poniedziałek, 7 lipca 2014, 20:03
Umieściliśmy 10.000 wpisów i musieliśmy przejść u adminów weryfikację, co chwilę zajęło, ponieważ ticket wisiał na forumowym supporcie, a my nie chcieliśmy podać prawdziwych danych.O jak miło że bitcurex przypomniał sobie że istnieje tutaj taki wątek na temat tej giełdy. Czy to przypomnienie spowodowane było chęcią odpowiadania na problemy użytkowników czy tylko chodziło o zareklamowanie nowego produktu?
A tak serio: prześlij jeśli możesz numer ticketu lub nazwę użytkownika w prywatnej wiadomości. Porozmawiamy z supportem i sprawdzimy.
Zapraszamy!
Bitcurex.com
- Weteran
- Reputacja: 1468
Postautor: The Real McCoin » poniedziałek, 7 lipca 2014, 23:59
No właśnie, pogadajmy serio.Bitcurex.com pisze:A tak serio:
Bitcurexie, chciałbym być Waszym klientem.
Jestem obywatelem Polski.
Mogę Wam przekazać takie moje dane osobowe jak:
- imię
- nazwisko
- numer PESEL
- data urodzenia
- seria i numer dowodu osobistego
- skan dowodu osobistego
Nie chciałbym aby taka sytuacja miała miejce...
...więc jak możemy się dogadać, żeby wszyscy byli zadowoleni?
The Real McCoin
- Weteran
Postautor: BitBoy » wtorek, 8 lipca 2014, 17:34
Czy historia operacji na koncie zostanie przeniesiona do nowego serwisu?Bitcurex.com pisze:@BitBoy:
Tak, nie będzie potrzebna ponowna rejestracja oraz tak, od momentu uruchomienia.Przed przejściem na nowy serwis poinformujemy jeszcze dokładnie o wszystkim (także tutaj), żeby informacje były dostępne w "jednym pakiecie" i nie trzeba było ich szukać po kolei.
BitBoy
- Dyskutant
- Reputacja: 6
Postautor: Molisz » środa, 9 lipca 2014, 03:19
Gdzie jest jakiś porządny system transakcyjny... Stop Lost, Limit...
Patrząc na konkurencje i to co pokazaliście to jak kapitulacja... to wynik Brazylii z dzisiaj.
Molisz
-
Strona 17 z 57
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19