Bitcurex.com - transakcje od 2012

Orator
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Re: [PLN] pln.bitcurex.com - Dyskusja Ogólna

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 24 czerwca 2014, 17:19

Obrazek

Szanowni Użytkownicy,

Z przyjemnością informujemy Państwa o otwarciu nowego, znacznie rozbudowanego i jeszcze bardziej bezpiecznego serwisu Bitcurex.com. Premiera odbędzie się niebawem – poinformujemy Państwa o oficjalnej dacie.

Do tego momentu, aby dać Państwu czas na zapoznanie się ze zmianami i nowymi funkcjonalnościami, uruchomiona będzie wersja demonstracyjna, dostępna pod adresem Betabitcurex.com. Każdemu użytkownikowi zostaną także przyznane na ten czas wirtualne środki, umożliwiające przeprowadzenie testowych transakcji. W związku z bieżącym wprowadzaniem zmian przez administratorów, w wersji demo mogą pojawiać się drobne błędy. Na potrzeby testów, wszystkie konta są zweryfikowane.

Uprzejmie informujemy, że lista funkcjonalności dostępna w wersji demonstracyjnej nie jest kompletna: w niedługim czasie po starcie oficjalnej wersji, serwis Bitcurex.com będzie systematycznie poszerzany o kolejne opcje, na których zależy naszym Użytkownikom – m.in. wsparcie Litecoin oraz system błyskawicznych wpłat.

Jeśli chcą Państwo podzielić się z nami opinią, prosimy o e-mail na adres bugbounty@digital-future.it.

Zapraszamy do testowania nowego serwisu!

Pozdrawiam
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » wtorek, 24 czerwca 2014, 21:11

Tak na gorąco.
Jak klikam w jakąś ofertę np. TOP 10 - OFERTY KUPNA
to powinno mi się pojawić w sprzedaży a nie w kupnie.
Ponadto muszę kliknąć jeszcze w ilość a ilość powinna się pojawić automatycznie
Dobrze ma to zrobione cryptsy bo tam klikając np. w piątą ofertę od razu liczy ilość wszystkich wcześniejszych
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Nuke » wtorek, 24 czerwca 2014, 21:16

Jak mogliście zabrać wykres z trzema krzywymi?
Mam nadzieję, że zostawicie stara giełdę do czasu aż znajdę nową z takim samym wykresem ;)))
Jedyna darmowa infolinia bitcoin

Mądrzy ludzie mówią, ponieważ mają coś do powiedzenia, głupi - ponieważ muszą coś powiedzieć.
Kup/sprzedaj Bitcoin przy pomocy localbitcoins
Proszę o zostawianie komentarzy.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » środa, 25 czerwca 2014, 00:34

No tak, ten wykres wymaga tylko małego liftingu - położyć go na boku żeby kurs był góra/dół od lewej, a bidy i aski po prawej. Coś jak na bitcoinwisdom mamy przy 15m
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nuke » środa, 25 czerwca 2014, 12:15

rav3n_pl pisze:No tak, ten wykres wymaga tylko małego liftingu - położyć go na boku żeby kurs był góra/dół od lewej, a bidy i aski po prawej. Coś jak na bitcoinwisdom mamy przy 15m
Zdecydowanie chodzi mi o ten.

No i chyba w demo źle działają informacje o ruchach.
Wyświetla się że obrót 24h był 1 BTC, a dla PLN całe 0.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mądrzy ludzie mówią, ponieważ mają coś do powiedzenia, głupi - ponieważ muszą coś powiedzieć.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » środa, 25 czerwca 2014, 16:08

Wolumen na tickerze na górze jest liczony od 00:00, 24h może wprowadzać zamęt, dlatego to zostanie zmienione.

Nad wykresem pracujemy, coś wymyślimy.

Pozdrawiam
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucky777 » środa, 25 czerwca 2014, 19:50

prezes pisze: Jak klikam w jakąś ofertę np. TOP 10 - OFERTY KUPNA
to powinno mi się pojawić w sprzedaży a nie w kupnie.
Zgadzam się. Sam, odruchowo zamiast kupić pierwszą pozycję na liście sprzedaży, złożyłem kolejne zlecenie kupna.

Dyskutant
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Matek » środa, 25 czerwca 2014, 23:32

czy będzie 2 etapowa weryfikacja?? przydało by eis bo ta blokada to trochę pomylka

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcurex.com » czwartek, 26 czerwca 2014, 16:29

Witamy,

Na wstępie dziękujemy za komentarze - wszystkie są dla nas wartościowe. Z tematów, do których nie odniósł się jeszcze r50zyry5:

lucky777, prezes: słuszna uwaga, zmienimy.

Matek: 2FA jest zaimplementowane - drugim etapem weryfikacji jest PIN. Wspomniana przez Ciebie blokada edycji także jest dostępna, jako dodatkowe zabezpieczenie.

Pozdrawiamy!
https://dashcurex.com - Polska Giełda Dash
Darmowe ekspresowe wpłaty PLN i BTC /// Weryfikacja przez Skype w minutę /// Konwertowanie innych kryptowalut
Zapraszamy!

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » czwartek, 26 czerwca 2014, 16:34

Czym się różni PIN od hasła? Tu chodzi o jakieś Google Authenticator albo Authy...
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcurex.com » czwartek, 26 czerwca 2014, 16:47

Czym się różni PIN od hasła? Tu chodzi o jakieś Google Authenticator albo Authy...
PIN w serwisie to dodatkowe i unikalne dla każdego użytkownika zabezpieczenie. W odróżnieniu od hasła, wyświetlane jest tylko raz podczas procesu rejestracji, nie można go zmienić ani uzyskać w prosty sposób jego przypomnienia. Funkcjonuje jako drugi składnik weryfikacji, niezbędny do zatwierdzania operacji na koncie. Zakres operacji wymagających podania PIN można w pewnym zakresie zmienić w ustawieniach (po jego podaniu), ale np. przy wypłatach wyłączyć drugiego składnika autoryzacji już nie można.
Darmowe ekspresowe wpłaty PLN i BTC /// Weryfikacja przez Skype w minutę /// Konwertowanie innych kryptowalut
Zapraszamy!

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » czwartek, 26 czerwca 2014, 16:54

Z pinem jest pewien problem. PIN może być podsłuchany przez keylogger, podobnie jak hasło do konta i hasło do skrzynki pocztowej. Wystarczy jakiś "syf" w komputerze i pin nam nie pomoże. PIN może być też przechwycony w inny sposób przez osoby trzecie, jest niezmienny i ważny cały czas.
Trochę inaczej wygląda sprawa np z Google Google Authenticator, keyloger w komputerze nam nie wiele zaszkodzi gdyż kod jest jednorazowy i ważny tylko przez kilkadziesiąt sekund, w dodatku wykorzystywany jest głównie w komórkach czy tabletch (oddzielne środowisko). Tak samo sprawa ma się z hasłami jednorazowymi na smsa czy kluczami typu jubikey. PIN to rozwiązanie raczej tylko na pokaz bo nie podnosi znacznie bezpieczeństwa. Warto było by jednak sięgnąć po rozwiązania znane te chociażby z bankowości elektronicznej.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcurex.com » czwartek, 26 czerwca 2014, 17:18

@Bitmar, stąd obecność PGP. Ponadto dużo ataków związanych jest z przechwyceniem skrzynki pocztowej, czemu PIN przeciwdziała. Nie można także wypłacać środków na nowe rachunki/adresy przez 48h od ich dodania. Inna sprawa, że równolegle myślimy o następnych warstwach zabezpieczeń, które będziemy sukcesywnie udostępniać użytkownikom - w tym właśnie te, o których wspominasz na końcu.
Zapraszamy!

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitdreamer » czwartek, 26 czerwca 2014, 22:06

Witajcie, mam kilka pytań odnośnie regulaminu i polityki prywatności.
Bitcurex Demo - regulamin pisze: 23. (...) Podanie danych osobowych w postaci: imienia, nazwiska, numeru PESEL, daty urodzenia, płci, adresu oraz serii i numeru dowodu osobistego (lub jego zagranicznego odpowiednika) jest niezbędnym warunkiem do założenia konta w Serwisie.

(...) Celem potwierdzenia autentyczności danych osobowych użytkownika Serwisu Bitcurex ma prawo uzależnienia świadczenia usług od potwierdzenia danych osobowych Użytkownika stosownie do przesłanego Użytkownikowi oświadczenia, do którego Użytkownik zobowiązany będzie załączyć skan dowodu osobistego, paszportu lub innego dokumentu dostatecznie potwierdzającego niezbędne do korzystania z Serwisu dane. Potwierdzenie autentyczności danych osobowych w opisany wyżej sposób jest każdorazowo konieczne w przypadku łącznego zasilenia konta użytkownika (lub zlecenia wypłaty) kwotą wyższą niż 10.000 złotych lub jej równowartością (...)

W przypadku nieodesłania przez Użytkownika w/w oświadczenia Bitcurex uprawniony jest do zawieszenia konta Użytkownika do czasu potwierdzenia danych osobowych. W szczególnie uzasadnionych wypadkach Bitcurex uprawniony jest do żądania przesłania przez Użytkownika poświadczonych notarialnie kopii opisanych wyżej dokumentów.
Przykładowo założyłem konto, nie wysłałem skanów dokumentów, nie wpłacałem pieniędzy z banku, tylko doładowałem konto bitcoinami.
Używam serwisu nie łamiąc regulaminu a wartość moich środków nie przekracza kwoty 10.000 PLN.
Jednak pomimo tego zwracacie się do mnie o dokumenty celem potwierdzenia danych na podstawie 23. punktu regulaminu. Bo i tak możecie.

Po jakim czasie stwierdzacie nieodesłanie dokumentów i blokujecie konto? A może konto blokowane jest natychmiast?
Jest drobna różnica w znaczeniach: "zawieszenie w przypadku nieodesłania" a "zawieszenie do czasu odesłania", którego się obawiam.

Jak się ma zawieszenie konta z powodu oczekiwania na dokumenty do poniższego punktu?
Bitcurex Demo - regulamin pisze: 31. Zgromadzone na koncie Użytkownika środki stanowią jego własność i mogą być wykorzystane wyłącznie na potrzeby transakcji zawieranych w Serwisie. Bitcurex nie jest uprawniony do rozporządzania opisanymi wyżej środkami. Środki te nie podlegają oprocentowaniu i mogą być przez Użytkownika wypłacone w każdym czasie na podstawie odpowiedniej dyspozycji złożonej po zalogowaniu do Serwisu . (...)
Czy mogę wtedy żądać zwrotu mojej własności? Bitcoiny na adres z którego przyszły, PLN na konto, z którego przyszły?
Tak jak przy rozwiązywaniu umowy, funkcjonalność konta jest wtedy ograniczona do wypłaty środków lub uregulowania należności, czy mamy to rozumieć jako: Można wypłacić w każdym czasie, ale nie w tym, kiedy konto jest zawieszone?

Powiedzmy, że wysłałem wreszcie dokumenty. Konto odwieszone, ale jednak chce je zamknąć, więc zaglądam do Waszej polityki prywatności:
Bitcurex Demo - polityka prywatności pisze:Dokumenty nadesłane pocztą tradycyjną są przechowywane pod kluczem: w specjalnym pomieszczeniu w pancernej szafie, a żadna osoba niepowołana nie ma do nich dostępu. (...)

Wszelkie dane, które były w naszym posiadaniu, a nie są już potrzebne w celu świadczenia usług (np. zamknięcie konta przez Użytkownika) są natychmiastowo i nieodwracalnie niszczone. (...)

W każdym momencie możesz także uzyskać wgląd w swoje dane, wprowadzić modyfikacje, a także usunąć swoje konto w serwisie, co jest dla nas zawsze równoznaczne ze zniszczeniem wszystkich danych osobowych z nim związanych.
Na prawdę wyciągacie wszystkie nadesłane przeze mnie skany dokumentów z tej szafy i nieodwracalnie niszczycie? Usuwacie też wszystkie dane z kopii zapasowych serwerów, które robicie codziennie i jest to zrobione w sposób nieodwracalny? Czy jednak coś gdzieś zostaje? Zostaną dane w przelewach bankowych, jeśli takie robiłem, to jasne, ale jeśli ich nie robiłem? Wszystko inne znika?

Czy ponowne otwarcie konta jest możliwe?
Bitcurex Demo - regulamin pisze: 22. Użytkownik może posiadać tylko jedno konto w Serwisie. Do zawarcia umowy pomiędzy Użytkownikiem a Bitcurex dochodzi z chwilą zarejestrowania konta w Serwisie.
Rozumiem, że nie mogę posiadać wielu kont w tym samym czasie. Jednak gdy konto zamknę a Wy wszystkie dane usuniecie, to kolejne mogę sobie otworzyć i mnie nie będziecie pamiętać?

Pytania dość szczegółowe, bo i regulamin szczegółowy. Dzięki.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: kocureq » czwartek, 26 czerwca 2014, 22:33

2FA to nie dwa rozne hasla o roznych zastosowaniach, tylko 2 rozne metody uwierzytelniania (something you know, something you have). PIN i haslo obydwa podpadaja pod te sama metode (something you know) wiec nadla dupa.

Authy czy podobne sa lepsze bo wymagaja fizycznego posiadania czegoś.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcurex.com » piątek, 27 czerwca 2014, 12:10

Witaj Bitdreamer, postaramy się możliwie szczegółowo odpowiedzieć na szczegółowe pytania. :)
Przykładowo założyłem konto, nie wysłałem skanów dokumentów, nie wpłacałem pieniędzy z banku, tylko doładowałem konto bitcoinami.
Używam serwisu nie łamiąc regulaminu a wartość moich środków nie przekracza kwoty 10.000 PLN.
Jednak pomimo tego zwracacie się do mnie o dokumenty celem potwierdzenia danych na podstawie 23. punktu regulaminu. Bo i tak możecie.

Po jakim czasie stwierdzacie nieodesłanie dokumentów i blokujecie konto? A może konto blokowane jest natychmiast?
Jest drobna różnica w znaczeniach: "zawieszenie w przypadku nieodesłania" a "zawieszenie do czasu odesłania", którego się obawiam.
Limit, o którym piszesz tyczy się jedynie środków FIAT, nie zaś ich równowartości w BTC - doładowując nimi konto, nie zmniejszasz go w żaden sposób. Natomiast, żeby rozwiać Twoje ewentualne dalsze wątpliwości: hipotetycznie przekraczasz 10.000 PLN (lub równowartość np. w EUR) i zostajesz poproszony o weryfikację podanych przez Ciebie podczas rejestracji danych. Jeśli nie chcesz poddać się weryfikacji, a przekroczenie limitu miało związek z wpłatą, po skontaktowaniu się z supportem Twój przelew wraca na rachunek, z którego został wykonany. Jeśli zaś przekroczenie miało związek z wypłatą i tak jak powyżej nie zgadzasz się na weryfikację, wypłata środków jest możliwa w formie BTC - wystarczy anulować zlecenie, kupić kryptowalutę i dokonać "transferu" na adres swojego portfela. Tu bowiem istotna sprawa: po przekroczeniu limitu nie konto jest zawieszane/blokowane, lecz zlecenie wpłaty/wypłaty, które ów limit przekracza. Twoje konto jest dalej aktywne.
Na prawdę wyciągacie wszystkie nadesłane przeze mnie skany dokumentów z tej szafy i nieodwracalnie niszczycie? Usuwacie też wszystkie dane z kopii zapasowych serwerów, które robicie codziennie i jest to zrobione w sposób nieodwracalny? Czy jednak coś gdzieś zostaje? Zostaną dane w przelewach bankowych, jeśli takie robiłem, to jasne, ale jeśli ich nie robiłem? Wszystko inne znika?
Tak, usuwamy w możliwie najkrótszym czasie. W przypadku danych przechowywanych w sposób tradycyjny dzieje się to praktycznie natychmiast, w przypadku bardziej złożonych "nośników" danych, jak np. kopie zapasowe, dane przechowywane są chwilę dłużej, jednak zawsze są konsekwentnie usuwane/niszczone.
Czy ponowne otwarcie konta jest możliwe?
Bitcurex Demo - regulamin napisał:
22. Użytkownik może posiadać tylko jedno konto w Serwisie. Do zawarcia umowy pomiędzy Użytkownikiem a Bitcurex dochodzi z chwilą zarejestrowania konta w Serwisie.

Rozumiem, że nie mogę posiadać wielu kont w tym samym czasie. Jednak gdy konto zamknę a Wy wszystkie dane usuniecie, to kolejne mogę sobie otworzyć i mnie nie będziecie pamiętać?
Dokładnie tak - można mieć nie więcej niż jedno konto jednocześnie, czyli po jego usunięciu zawsze możliwe jest ponowne zarejestrowanie się.
Pytania dość szczegółowe, bo i regulamin szczegółowy. Dzięki.
Mamy nadzieję, że pomogliśmy.

@kocureq - tak jak pisaliśmy Bitmarowi, kolejne zabezpieczenia będą konsekwentnie dodawane. Generalnie rzecz biorąc, nowy serwis będzie stale poszerzany o dodatkowe funkcjonalności (w tym również inne kryptowaluty, dodatkowe waluty FIAT itp.), ponieważ nowy, elastyczny silnik został stworzony z takim zamysłem.

Pozdrawiamy!
Zapraszamy!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nuke » piątek, 27 czerwca 2014, 12:24

Zauważyliście nowe ceny?

https://betabitcurex.com/fee/

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: osom » poniedziałek, 30 czerwca 2014, 23:11

Są jakieś szanse na zaksięgowanie przelewu o tej godzinie?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nuke » wtorek, 1 lipca 2014, 00:22

Czemu na inną nie wpłaciłeś. Ja wpłacałem w weekend, dostałem około południa w poniedziałek.
Przelew był z mBank, więc natychmiastowy.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: hellstone » środa, 2 lipca 2014, 19:23

Moja dotychczasowa współpraca z Bitcurex przebiegała pomyślnie. Ostatnio miał miejsce następujący incydent: otrzmałem podwójną wypłatę bitcoinów na mój adres - identyczna wpłata dwukrotnie. :) O sytuacji informuję z opóźnieniem ponieważ chciałem się upewnić, że support otrzymał informację oraz, że mieli odpowiednio dużo czasu na wyjaśnienie sytuacji.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”