Witajcie, mam kilka pytań odnośnie regulaminu i polityki prywatności.
Bitcurex Demo - regulamin pisze: 23. (...) Podanie danych osobowych w postaci: imienia, nazwiska, numeru PESEL, daty urodzenia, płci, adresu oraz serii i numeru dowodu osobistego (lub jego zagranicznego odpowiednika) jest niezbędnym warunkiem do założenia konta w Serwisie.
(...) Celem potwierdzenia autentyczności danych osobowych użytkownika Serwisu Bitcurex ma prawo uzależnienia świadczenia usług od potwierdzenia danych osobowych Użytkownika stosownie do przesłanego Użytkownikowi oświadczenia, do którego Użytkownik zobowiązany będzie załączyć skan dowodu osobistego, paszportu lub innego dokumentu dostatecznie potwierdzającego niezbędne do korzystania z Serwisu dane. Potwierdzenie autentyczności danych osobowych w opisany wyżej sposób jest każdorazowo konieczne w przypadku łącznego zasilenia konta użytkownika (lub zlecenia wypłaty) kwotą wyższą niż 10.000 złotych lub jej równowartością (...)
W przypadku nieodesłania przez Użytkownika w/w oświadczenia Bitcurex uprawniony jest do zawieszenia konta Użytkownika do czasu potwierdzenia danych osobowych. W szczególnie uzasadnionych wypadkach Bitcurex uprawniony jest do żądania przesłania przez Użytkownika poświadczonych notarialnie kopii opisanych wyżej dokumentów.
Przykładowo założyłem konto, nie wysłałem skanów dokumentów, nie wpłacałem pieniędzy z banku, tylko doładowałem konto bitcoinami.
Używam serwisu nie łamiąc regulaminu a wartość moich środków nie przekracza kwoty 10.000 PLN.
Jednak pomimo tego zwracacie się do mnie o dokumenty celem potwierdzenia danych na podstawie 23. punktu regulaminu. Bo i tak możecie.
Po jakim czasie stwierdzacie nieodesłanie dokumentów i blokujecie konto? A może konto blokowane jest natychmiast?
Jest drobna różnica w znaczeniach: "zawieszenie w przypadku nieodesłania" a "zawieszenie do czasu odesłania", którego się obawiam.
Jak się ma zawieszenie konta z powodu oczekiwania na dokumenty do poniższego punktu?
Bitcurex Demo - regulamin pisze: 31. Zgromadzone na koncie Użytkownika środki stanowią jego własność i mogą być wykorzystane wyłącznie na potrzeby transakcji zawieranych w Serwisie. Bitcurex nie jest uprawniony do rozporządzania opisanymi wyżej środkami. Środki te nie podlegają oprocentowaniu i mogą być przez Użytkownika wypłacone w każdym czasie na podstawie odpowiedniej dyspozycji złożonej po zalogowaniu do Serwisu . (...)
Czy mogę wtedy żądać zwrotu mojej własności? Bitcoiny na adres z którego przyszły, PLN na konto, z którego przyszły?
Tak jak przy rozwiązywaniu umowy, funkcjonalność konta jest wtedy ograniczona do wypłaty środków lub uregulowania należności, czy mamy to rozumieć jako: Można wypłacić w każdym czasie, ale nie w tym, kiedy konto jest zawieszone?
Powiedzmy, że wysłałem wreszcie dokumenty. Konto odwieszone, ale jednak chce je zamknąć, więc zaglądam do Waszej polityki prywatności:
Bitcurex Demo - polityka prywatności pisze:Dokumenty nadesłane pocztą tradycyjną są przechowywane pod kluczem: w specjalnym pomieszczeniu w pancernej szafie, a żadna osoba niepowołana nie ma do nich dostępu. (...)
Wszelkie dane, które były w naszym posiadaniu, a nie są już potrzebne w celu świadczenia usług (np. zamknięcie konta przez Użytkownika) są natychmiastowo i nieodwracalnie niszczone. (...)
W każdym momencie możesz także uzyskać wgląd w swoje dane, wprowadzić modyfikacje, a także usunąć swoje konto w serwisie, co jest dla nas zawsze równoznaczne ze zniszczeniem wszystkich danych osobowych z nim związanych.
Na prawdę wyciągacie wszystkie nadesłane przeze mnie skany dokumentów z tej szafy i nieodwracalnie niszczycie? Usuwacie też wszystkie dane z kopii zapasowych serwerów, które robicie codziennie i jest to zrobione w sposób nieodwracalny? Czy jednak coś gdzieś zostaje? Zostaną dane w przelewach bankowych, jeśli takie robiłem, to jasne, ale jeśli ich nie robiłem? Wszystko inne znika?
Czy ponowne otwarcie konta jest możliwe?
Bitcurex Demo - regulamin pisze: 22. Użytkownik może posiadać tylko jedno konto w Serwisie. Do zawarcia umowy pomiędzy Użytkownikiem a Bitcurex dochodzi z chwilą zarejestrowania konta w Serwisie.
Rozumiem, że nie mogę posiadać wielu kont w tym samym czasie. Jednak gdy konto zamknę a
Wy wszystkie dane usuniecie, to kolejne mogę sobie otworzyć i mnie nie będziecie pamiętać?
Pytania dość szczegółowe, bo i regulamin szczegółowy. Dzięki.