Zonda, zondaglobal.com ( dawniej giełda BitBay ) - Dyskusja ogólna

Początkujący
Reputacja: 80
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH/ PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: teamfm » czwartek, 28 września 2017, 19:40

Dopiero za 10 dni będzie działać

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: -91
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » czwartek, 28 września 2017, 20:09

@dexu, @teamfm dokumentacja będzie na dniach. Jak tylko będzie od razu damy Wam znać.

@1333bochen rozumiemy Twoje rozgoryczenie, jednakże w jednej i drugiej usłudze, o której piszesz jesteśmy w 100% zależni od zewnętrznych operatorów, to nie my wysyłamy karty, smsy itd. Wiemy ile mamy o to reklamacji, na które bez reakcji operatorów nic nie możemy zrobić, jedynie w Twoim imieniu składać reklamacje dalej. Dla nas to też nie korzystne ponieważ tickety o to zapychają nam support i irytują klientów. Jednak z drugiej strony, wycofanie tych usług jest obecnie nie możliwe bo korzysta z nich zbyt duża liczba klientów. Także stoimy trochę miedzy młotem a kowadłem.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartek_maj » czwartek, 28 września 2017, 22:38

@BitBay, pytanie dotyczące sytuacji po wprowadzeniu API. na razie dane pobierane przez API publiczne się nie nadają dla aplikacji, które korzystały z wcześniejszego API i dla których porządek oraz typ transakcji ma znaczenie (czyli pewnie większość). dodatkowo wszystkie dane mają tid=1 wiec brak jest zachowanej ciągłości z danymi pobieranymi wcześniej oraz występuje problem identyfikacji kolejności transakcji. krótko mówiąc: groch z kapustą.

czy po wprowadzeniu nowego API i wprowadzeniu kluczowych funkcjonalności zamierzają Państwo jakoś ten groch z kapustą uporządkować? na przykład przez zniesienie limitu 50 rekordów przez kilka dni, aby aplikacje mogły zaciągnąć dane w jednolitym formacie od początku. albo przez wystawienie pliku z ujednoliconymi danymi historycznymi w celu ich załadownia do aplikacji? minął już tydzień od wprowadzenia BB 3.0 a aplikacje leżą, deweloperzy czekają na dokumentację, w danych jest groch z kapustą.

jakie kroki @BitBay zamierza podjąć aby te sprawy jakoś uporządkować już po wprowadzeniu nowego API?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 02:35

@bartek_maj z tid sprawa jest taka, że informowaliśmy o tym, przed aktualizacją platformy. Z racji tego, że bardzo dużo osób tego potrzebuje, zdecydowaliśmy się dodać tą daną. Dziś w nocy będzie przeprowadzona aktualizacja, która doda wpisy. Będąc pewnym, że wszystko jest ok poinformujemy.

Co do limitowania, również ten problem rozwiążemy (mamy nadzieję też podczas dzisiejszego update ale nie obiecujemy). Pracujemy nad uporządkowaniem tych danych byście mogli spokojnie korzystać z API 2.0 jeszcze tyle czasu ile to będzie konieczne.

Dodano po 3 godzinach 47 minutach 11 sekundach:
@bartek_maj abyś miał informacje na świeżo. Aktualizacja, o której pisaliśmy wyżej, została przełożona, ponieważ ostateczne testy na środowisku stagingowym wykazały możliwe zagrożenia. Dlatego aktualizacja API dla 2.0 zostaje przesunięta. Od razu po jej wykonaniu poinformujemy :)

Początkujący
Reputacja: -26
Reputacja postu: 
0

Postautor: BTCanalityk » piątek, 29 września 2017, 09:39

@BitBay, A jak to jest z prowizjami z programu partnerskiego ? Bo coś mi tu nie gra

Obrazek

Po:

1. Jak to jest że mój reff sprzedał np 2000 game a ja otrzymałem 0.00000129

Po:

2. Dlaczego nie widzę opcji wypłacenia złotówek i dolarów z programu partnerskiego ?

Po:

3. Znów sam muszę ustawiać fee dla wysyłki( jeszcze dwa dni wstecz automatycznie odliczało od całości 45000 sat - a teraz muszę ręcznie to robić ) ? Dlaczego nie ma opcji wypłać "całe" saldo ?

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartek_maj » piątek, 29 września 2017, 11:42

BitBay pisze:@bartek_maj z tid sprawa jest taka, że informowaliśmy o tym, przed aktualizacją platformy. Z racji tego, że bardzo dużo osób tego potrzebuje, zdecydowaliśmy się dodać tą daną. Dziś w nocy będzie przeprowadzona aktualizacja, która doda wpisy. Będąc pewnym, że wszystko jest ok poinformujemy.

Co do limitowania, również ten problem rozwiążemy (mamy nadzieję też podczas dzisiejszego update ale nie obiecujemy). Pracujemy nad uporządkowaniem tych danych byście mogli spokojnie korzystać z API 2.0 jeszcze tyle czasu ile to będzie konieczne.

Dodano po 3 godzinach 47 minutach 11 sekundach:
@bartek_maj abyś miał informacje na świeżo. Aktualizacja, o której pisaliśmy wyżej, została przełożona, ponieważ ostateczne testy na środowisku stagingowym wykazały możliwe zagrożenia. Dlatego aktualizacja API dla 2.0 zostaje przesunięta. Od razu po jej wykonaniu poinformujemy :)
@BitBay, zgadza się, informowaliście, ale jak sami Państwo widzicie nikt nie zwrócił na to większej uwagi bo prawdopodobnie nikt się nie spodziewał takiego ruchu, który jest popsuciem API i uniemożliwia rozpoznanie kolejności transakcji. prawdopodobnie oczekiwania były, że będzie inny sposób w nowym API, do którego programiści by dostosowali kod, ale jak widać tak nie jest.

tak czy siak czekam na premierę nowego API i uporządkowanie sytuacji z danymi.

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: leniart1986 » piątek, 29 września 2017, 13:02

Jak na chwilę obecną wygląda opcja wypłaty w bankomacie bez karty ?
Działa wszystko bez problemu czy nadal nie przychodzą sms i tak dalej

Dodano po 2 minutach :
@BTCanalityk z programem partnerskim jest tak co sama zauważyłam że środki z prowizji dostępne są do wypłaty za 1 razem dopiero po około 30 h na nowej wersji, potem kolejne prowizje już normalnie.
Co do wysokości prowizji naliczanych również nie jestem pewna czy są naliczane prawidłowo, czy nie są za niskie niestety same błędy na nowej wersji @BitBay

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 13:14

@BTCanalityk odpowiadając na Twoje pytania:

1) Pytanie jaką Twój ref miał prowizję + czy był makerem czy takerem - trzeba to uwzględnić w sposobie liczenia, Ty otrzymujesz 20% prowizji pobranej przez nas. Można to sprawdzić jeśli masz wątpliwość ale musisz zostawić nam ticket na https://bitbay.net/pl/kontakt podając swoje dane i dane reffa.

2) Widać tylko salda, na których kiedykolwiek były środki. Jak pojawią się na PLN lub innej, której nie masz na liście to saldo się pojawi.

3) Opcja została zmieniona ponieważ bardzo dużo klientów chciało wypłacić 1BTC, pole pomniejszało, oni tego nie widzieli i potem musieli robić jakieś dopłaty. Wypłać wszystko wróci.

@bartek_maj jest dokładnie tak jak mówisz. Nie zakładaliśmy tak dużego zapotrzebowania na to. Widzimy więc pracujemy. A że przy obecnej architekturze dodanie zajmuje czas i wymaga dopisania aplikacji, dlatego to tyle trwa za co przepraszamy.

@leniart1986 wypłaty wychodzą ok, czasami skycash ma problem z dostarczaniem sms, ale na to niestety nie mamy wpływu.

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » piątek, 29 września 2017, 14:58

Czy portfele GameCredit u was dzialaja? We wtorek wyslalem z oficjalnego portfela GameCredit srodki na swoj portfel w BB. Wczoraj na 100% monety wyszly z tamtego portfela bo mam potwierdzenie ze transakcja wykonana, a jednak na moim portfelu na BB, GameCredit-ow nie ma.....ehh

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Loss » piątek, 29 września 2017, 15:09

@TSD_WWA, u mnie dziala, praktycznie codziennie od startu BB 3.0 robie przelewy z i do portfela GAME na BB i chodzi bez problemu. Sprawdzales w blockchain czy jest ponad 6 potwierdzen i czy srodki sa na portfelu BB ( w explorerze, nie na stronie BB ) https://blockexplorer.gamecredits.com/home . Jesli sa to pewnie problem z ksiegowaniem

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » piątek, 29 września 2017, 15:17

Loss pisze: @TSD_WWA, u mnie dziala, praktycznie codziennie od startu BB 3.0 robie przelewy z i do portfela GAME na BB i chodzi bez problemu. Sprawdzales w blockchain czy jest ponad 6 potwierdzen i czy srodki sa na portfelu BB ( w explorerze, nie na stronie BB ) https://blockexplorer.gamecredits.com/home . Jesli sa to pewnie problem z ksiegowaniem
Dzieki za pomoc. Na stronie ktora mi podales, jest ta transakcja widoczna. Na BB nadal nie mam dostapnytch swoich GAME. Nie wiem co dalej. Czekac czy co?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: yeszie » piątek, 29 września 2017, 15:26

Witam,
czy obecny limie 20 transakcji oczekujących w order booku będzie zwiększony? Jeśli nie, czy jest możliwość wsparcia np. korespondencyjnego z kimś kto pomógłby skleić kod do scalania zleceń wg moich algorytmów? Nie jestem programistą ale wiem co chcę osiągnąć. Jeśli ktokolwiek na forum mógłby pomóc (oczywiście odpłatnie) proszę o kontakt. Zależy mi na czasie dlatego API 2.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Loss » piątek, 29 września 2017, 16:03

@TSD_WWA, w takim razie pewnie problem z ksiegowaniem, napisz do supportu BB powinni ogarnac temat

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: BTCanalityk » piątek, 29 września 2017, 17:21

BitBay pisze: @BTCanalityk odpowiadając na Twoje pytania:

1) Pytanie jaką Twój ref miał prowizję + czy był makerem czy takerem - trzeba to uwzględnić w sposobie liczenia, Ty otrzymujesz 20% prowizji pobranej przez nas. Można to sprawdzić jeśli masz wątpliwość ale musisz zostawić nam ticket na https://bitbay.net/pl/kontakt podając swoje dane i dane reffa.

2) Widać tylko salda, na których kiedykolwiek były środki. Jak pojawią się na PLN lub innej, której nie masz na liście to saldo się pojawi.

3) Opcja została zmieniona ponieważ bardzo dużo klientów chciało wypłacić 1BTC, pole pomniejszało, oni tego nie widzieli i potem musieli robić jakieś dopłaty. Wypłać wszystko wróci.

@bartek_maj jest dokładnie tak jak mówisz. Nie zakładaliśmy tak dużego zapotrzebowania na to. Widzimy więc pracujemy. A że przy obecnej architekturze dodanie zajmuje czas i wymaga dopisania aplikacji, dlatego to tyle trwa za co przepraszamy.

@leniart1986 wypłaty wychodzą ok, czasami skycash ma problem z dostarczaniem sms, ale na to niestety nie mamy wpływu.
Baju :D Po :
1. Sądzę że nawet i mniejsza prowizja da więcej Game ze sprzedania lub kupienia tej że monety - z 2k Game otrzymać ( 0.000012+/- Game ) coś chyba nie tak.

2. W saldzie programu partnerskiego widać że mam zarobione - złotówki , dolary , btc i game - jednak wypłacić mogę tylko z tego co podałem na obrazku wyżej. złotówki , dolary nie są możliwe do wycofania dlaczego ?
Jeśli dobrze zrozumiałem to abym mógł wycofać np. złotówki z programu muszę posiadać jakieś złotówki na swoim koncie aby były one widoczne ? ( czy źle to zrozumiałem? ) Jeśli dobrze zrozumiałem to coś tu jest nie tak bo na moim koncie cały czas leżą złotówki...

Jeszcze jedno: program partnerki działa w dwie strony ? tzn że jak mój reff sprzeda np. Dash to za to dostanę 20% prowizji(DASHA) i jak następnie kupi za złotówki BTC też dostanę 20% złotówek ? Bo jeśli tak to działa to moje konto z tego co widzę otrzymuje tylko prowizje od samego kupowania np BTC bo za to że ktoś sprzedał jakieś coiny nie otrzymałem jeszcze nic - Bardzo dziwne ;)
Ostatnio zmieniony piątek, 29 września 2017, 17:26 przez BTCanalityk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 17:25

@TSD_WWA napisz na support, nie znając tx transakcji nie za wiele pomożemy.

@yeszie napisz do nas, możemy zmienić limity, tylko musimy z Tobą ustalić na jakie itd.

@BTCanalityk drogi, szanowny BTCanalityku :) Twój login u nas znamy już bardzo dobrze :P zatem poszło zlecenie do IT o sprawdzenie tego co napisałeś :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Loss » piątek, 29 września 2017, 17:30

Wciaz mamy jakis problem z obliczaniem poprawnej ilosci monet jaka mozemy otrzymac po zakupie. Szybka transakcja pokazuje mi o wiele mniejsza liczbe niz transakcja z limitem. Screeny do wgladu:

Obrazek

Obrazek

jak widac kupujac walute po 8.80 dostane wiecej niz za ta sama kwote w opcji szybkiej transakcji mimo ze po dordze jest wiele ofert po nizszej cenie... Przez to znowu nie skorzystalem z korzystnej oferty... :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: BTCanalityk » piątek, 29 września 2017, 17:43

BitBay pisze: @TSD_WWA napisz na support, nie znając tx transakcji nie za wiele pomożemy.

@yeszie napisz do nas, możemy zmienić limity, tylko musimy z Tobą ustalić na jakie itd.

@BTCanalityk drogi, szanowny BTCanalityku :) Twój login u nas znamy już bardzo dobrze :P zatem poszło zlecenie do IT o sprawdzenie tego co napisałeś :)
O dziękuję za szybkie działania - już wczoraj napisałem @ do suppa ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.

Kolejne pytanko namówiłem brata na założenie konto na Baju i po :

1. Czy jeśli brat chce obracać tylko krypto musi weryfikować konto? ( mowa np o 0.5-1mln zł obrotów w miesiącu w krypto ) .
2. Czy tak jak wczoraj pytałem telefonicznie nie ma żadnego problemu że oboje jedziemy na tym samym IP ? ( obecnie założył konto zrobił jeden test i nakazałem mu zaprzestać z racji iż nie byłem pewny czy można jechać z jednego ip )

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marko1 » piątek, 29 września 2017, 18:24

BitBay pisze: @Marko1 chcemy pomóc i każdemu userowi pomagamy. Sprawa jest dość prosta. Na wersji 2.0 każdy user miał adres wygenerowany i potem trzymany na stałe. Jak uruchamialiśmy BCC to dla klientów wygenerowaliśmy nowe adresy. Ale tak jak piszesz importując stary wallet mieliśmy też pulę adresów BTC w BCC, więc jeśli ktoś przelał to mogliśmy środki odzyskać i przekazać użytkownikowi.

Obecnie wallety są nowe i generujemy adresy od nowa dla BTC i BCC, więc generując adres dla np. BTC nie mamy odpowiednika dla BCC.

Jeśli zatem wpłata była przed migracją lub teraz ale na stare adresy to bez problemu Ci pomożemy, jednak jeśli na nowe to nie damy rady ponieważ nie mamy kluczy do tych adresów.
Dziękuję za odpowiedź, jednak nie jest ona dla mnie satysfakcjonująca.
Wysłałem moje BTC na nowy adres BCC ale jeśli posiadacie private key BCC to bez problemu musi działać z portfelem BTC. Blockchain BTC normalnie przyjął środki z adresu BCC wiec i private key BCC musi działać z BTC.
Nie rozumiem w czym problem?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 19:11

@Marko1 dotyczy to naszej nowej polityki bezpieczeństwa uniemożliwiającej takie łatwe wyciąganie kluczy i że analizujemy co możemy z tym zrobić. Na pewno nie chcemy zabrać Ci Twoich środków, nie jest to w naszym interesie. Możesz spokojnie śledzić je w blockchain i zobaczyć, że nic się z nimi nie dzieje.

@BTCanalityk 1) na samym krypto nie 2) nie będzie problemu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: Znaku510 » piątek, 29 września 2017, 20:17

-- Post do usuniecia --
Jestem debilem i nie policzyłem dobrze niektórych wartości.
Ostatnio zmieniony piątek, 29 września 2017, 21:46 przez Znaku510, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”