Zonda, zondaglobal.com ( dawniej giełda BitBay ) - Dyskusja ogólna
-
Strona 144 z 500
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- …
- 500
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 80
BitBay.pl BTC / LTC / ETH/ PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna
Postautor: teamfm » czwartek, 28 września 2017, 19:40
teamfm
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: -91

Postautor: Zonda » czwartek, 28 września 2017, 20:09
@1333bochen rozumiemy Twoje rozgoryczenie, jednakże w jednej i drugiej usłudze, o której piszesz jesteśmy w 100% zależni od zewnętrznych operatorów, to nie my wysyłamy karty, smsy itd. Wiemy ile mamy o to reklamacji, na które bez reakcji operatorów nic nie możemy zrobić, jedynie w Twoim imieniu składać reklamacje dalej. Dla nas to też nie korzystne ponieważ tickety o to zapychają nam support i irytują klientów. Jednak z drugiej strony, wycofanie tych usług jest obecnie nie możliwe bo korzysta z nich zbyt duża liczba klientów. Także stoimy trochę miedzy młotem a kowadłem.
Zonda
- Początkujący
- Reputacja: -1
Postautor: bartek_maj » czwartek, 28 września 2017, 22:38
czy po wprowadzeniu nowego API i wprowadzeniu kluczowych funkcjonalności zamierzają Państwo jakoś ten groch z kapustą uporządkować? na przykład przez zniesienie limitu 50 rekordów przez kilka dni, aby aplikacje mogły zaciągnąć dane w jednolitym formacie od początku. albo przez wystawienie pliku z ujednoliconymi danymi historycznymi w celu ich załadownia do aplikacji? minął już tydzień od wprowadzenia BB 3.0 a aplikacje leżą, deweloperzy czekają na dokumentację, w danych jest groch z kapustą.
jakie kroki @BitBay zamierza podjąć aby te sprawy jakoś uporządkować już po wprowadzeniu nowego API?
bartek_maj

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 02:35
Co do limitowania, również ten problem rozwiążemy (mamy nadzieję też podczas dzisiejszego update ale nie obiecujemy). Pracujemy nad uporządkowaniem tych danych byście mogli spokojnie korzystać z API 2.0 jeszcze tyle czasu ile to będzie konieczne.
Dodano po 3 godzinach 47 minutach 11 sekundach:
@bartek_maj abyś miał informacje na świeżo. Aktualizacja, o której pisaliśmy wyżej, została przełożona, ponieważ ostateczne testy na środowisku stagingowym wykazały możliwe zagrożenia. Dlatego aktualizacja API dla 2.0 zostaje przesunięta. Od razu po jej wykonaniu poinformujemy

Zonda
- Początkujący
- Reputacja: -26
Postautor: BTCanalityk » piątek, 29 września 2017, 09:39

Po:
1. Jak to jest że mój reff sprzedał np 2000 game a ja otrzymałem 0.00000129
Po:
2. Dlaczego nie widzę opcji wypłacenia złotówek i dolarów z programu partnerskiego ?
Po:
3. Znów sam muszę ustawiać fee dla wysyłki( jeszcze dwa dni wstecz automatycznie odliczało od całości 45000 sat - a teraz muszę ręcznie to robić ) ? Dlaczego nie ma opcji wypłać "całe" saldo ?
BTCanalityk
- Początkujący
- Reputacja: -1
Postautor: bartek_maj » piątek, 29 września 2017, 11:42
@BitBay, zgadza się, informowaliście, ale jak sami Państwo widzicie nikt nie zwrócił na to większej uwagi bo prawdopodobnie nikt się nie spodziewał takiego ruchu, który jest popsuciem API i uniemożliwia rozpoznanie kolejności transakcji. prawdopodobnie oczekiwania były, że będzie inny sposób w nowym API, do którego programiści by dostosowali kod, ale jak widać tak nie jest.BitBay pisze:@bartek_maj z tid sprawa jest taka, że informowaliśmy o tym, przed aktualizacją platformy. Z racji tego, że bardzo dużo osób tego potrzebuje, zdecydowaliśmy się dodać tą daną. Dziś w nocy będzie przeprowadzona aktualizacja, która doda wpisy. Będąc pewnym, że wszystko jest ok poinformujemy.
Co do limitowania, również ten problem rozwiążemy (mamy nadzieję też podczas dzisiejszego update ale nie obiecujemy). Pracujemy nad uporządkowaniem tych danych byście mogli spokojnie korzystać z API 2.0 jeszcze tyle czasu ile to będzie konieczne.
Dodano po 3 godzinach 47 minutach 11 sekundach:
@bartek_maj abyś miał informacje na świeżo. Aktualizacja, o której pisaliśmy wyżej, została przełożona, ponieważ ostateczne testy na środowisku stagingowym wykazały możliwe zagrożenia. Dlatego aktualizacja API dla 2.0 zostaje przesunięta. Od razu po jej wykonaniu poinformujemy
tak czy siak czekam na premierę nowego API i uporządkowanie sytuacji z danymi.
bartek_maj
- Początkujący
- Reputacja: 27
Postautor: leniart1986 » piątek, 29 września 2017, 13:02
Działa wszystko bez problemu czy nadal nie przychodzą sms i tak dalej
Dodano po 2 minutach :
@BTCanalityk z programem partnerskim jest tak co sama zauważyłam że środki z prowizji dostępne są do wypłaty za 1 razem dopiero po około 30 h na nowej wersji, potem kolejne prowizje już normalnie.
Co do wysokości prowizji naliczanych również nie jestem pewna czy są naliczane prawidłowo, czy nie są za niskie niestety same błędy na nowej wersji @BitBay
leniart1986

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 13:14
1) Pytanie jaką Twój ref miał prowizję + czy był makerem czy takerem - trzeba to uwzględnić w sposobie liczenia, Ty otrzymujesz 20% prowizji pobranej przez nas. Można to sprawdzić jeśli masz wątpliwość ale musisz zostawić nam ticket na https://bitbay.net/pl/kontakt podając swoje dane i dane reffa.
2) Widać tylko salda, na których kiedykolwiek były środki. Jak pojawią się na PLN lub innej, której nie masz na liście to saldo się pojawi.
3) Opcja została zmieniona ponieważ bardzo dużo klientów chciało wypłacić 1BTC, pole pomniejszało, oni tego nie widzieli i potem musieli robić jakieś dopłaty. Wypłać wszystko wróci.
@bartek_maj jest dokładnie tak jak mówisz. Nie zakładaliśmy tak dużego zapotrzebowania na to. Widzimy więc pracujemy. A że przy obecnej architekturze dodanie zajmuje czas i wymaga dopisania aplikacji, dlatego to tyle trwa za co przepraszamy.
@leniart1986 wypłaty wychodzą ok, czasami skycash ma problem z dostarczaniem sms, ale na to niestety nie mamy wpływu.
Zonda
- Początkujący
- Reputacja: 42
Postautor: TSD_WWA » piątek, 29 września 2017, 14:58
TSD_WWA
- Początkujący
- Reputacja: 4
Postautor: Loss » piątek, 29 września 2017, 15:09
Loss
- Początkujący
- Reputacja: 42
Postautor: TSD_WWA » piątek, 29 września 2017, 15:17
Dzieki za pomoc. Na stronie ktora mi podales, jest ta transakcja widoczna. Na BB nadal nie mam dostapnytch swoich GAME. Nie wiem co dalej. Czekac czy co?Loss pisze: @TSD_WWA, u mnie dziala, praktycznie codziennie od startu BB 3.0 robie przelewy z i do portfela GAME na BB i chodzi bez problemu. Sprawdzales w blockchain czy jest ponad 6 potwierdzen i czy srodki sa na portfelu BB ( w explorerze, nie na stronie BB ) https://blockexplorer.gamecredits.com/home . Jesli sa to pewnie problem z ksiegowaniem
TSD_WWA
- Początkujący
- Reputacja: 0
Postautor: yeszie » piątek, 29 września 2017, 15:26
czy obecny limie 20 transakcji oczekujących w order booku będzie zwiększony? Jeśli nie, czy jest możliwość wsparcia np. korespondencyjnego z kimś kto pomógłby skleić kod do scalania zleceń wg moich algorytmów? Nie jestem programistą ale wiem co chcę osiągnąć. Jeśli ktokolwiek na forum mógłby pomóc (oczywiście odpłatnie) proszę o kontakt. Zależy mi na czasie dlatego API 2.
yeszie
- Początkujący
Postautor: Loss » piątek, 29 września 2017, 16:03
Loss
- Początkujący
Postautor: BTCanalityk » piątek, 29 września 2017, 17:21
BajuBitBay pisze: @BTCanalityk odpowiadając na Twoje pytania:
1) Pytanie jaką Twój ref miał prowizję + czy był makerem czy takerem - trzeba to uwzględnić w sposobie liczenia, Ty otrzymujesz 20% prowizji pobranej przez nas. Można to sprawdzić jeśli masz wątpliwość ale musisz zostawić nam ticket na https://bitbay.net/pl/kontakt podając swoje dane i dane reffa.
2) Widać tylko salda, na których kiedykolwiek były środki. Jak pojawią się na PLN lub innej, której nie masz na liście to saldo się pojawi.
3) Opcja została zmieniona ponieważ bardzo dużo klientów chciało wypłacić 1BTC, pole pomniejszało, oni tego nie widzieli i potem musieli robić jakieś dopłaty. Wypłać wszystko wróci.
@bartek_maj jest dokładnie tak jak mówisz. Nie zakładaliśmy tak dużego zapotrzebowania na to. Widzimy więc pracujemy. A że przy obecnej architekturze dodanie zajmuje czas i wymaga dopisania aplikacji, dlatego to tyle trwa za co przepraszamy.
@leniart1986 wypłaty wychodzą ok, czasami skycash ma problem z dostarczaniem sms, ale na to niestety nie mamy wpływu.

1. Sądzę że nawet i mniejsza prowizja da więcej Game ze sprzedania lub kupienia tej że monety - z 2k Game otrzymać ( 0.000012+/- Game ) coś chyba nie tak.
2. W saldzie programu partnerskiego widać że mam zarobione - złotówki , dolary , btc i game - jednak wypłacić mogę tylko z tego co podałem na obrazku wyżej. złotówki , dolary nie są możliwe do wycofania dlaczego ?
Jeśli dobrze zrozumiałem to abym mógł wycofać np. złotówki z programu muszę posiadać jakieś złotówki na swoim koncie aby były one widoczne ? ( czy źle to zrozumiałem? ) Jeśli dobrze zrozumiałem to coś tu jest nie tak bo na moim koncie cały czas leżą złotówki...
Jeszcze jedno: program partnerki działa w dwie strony ? tzn że jak mój reff sprzeda np. Dash to za to dostanę 20% prowizji(DASHA) i jak następnie kupi za złotówki BTC też dostanę 20% złotówek ? Bo jeśli tak to działa to moje konto z tego co widzę otrzymuje tylko prowizje od samego kupowania np BTC bo za to że ktoś sprzedał jakieś coiny nie otrzymałem jeszcze nic - Bardzo dziwne

BTCanalityk

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 17:25
@yeszie napisz do nas, możemy zmienić limity, tylko musimy z Tobą ustalić na jakie itd.
@BTCanalityk drogi, szanowny BTCanalityku

Zonda
- Początkujący
Postautor: Loss » piątek, 29 września 2017, 17:30

jak widac kupujac walute po 8.80 dostane wiecej niz za ta sama kwote w opcji szybkiej transakcji mimo ze po dordze jest wiele ofert po nizszej cenie... Przez to znowu nie skorzystalem z korzystnej oferty...

Loss
- Początkujący
Postautor: BTCanalityk » piątek, 29 września 2017, 17:43
O dziękuję za szybkie działania - już wczoraj napisałem @ do suppa ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.BitBay pisze: @TSD_WWA napisz na support, nie znając tx transakcji nie za wiele pomożemy.
@yeszie napisz do nas, możemy zmienić limity, tylko musimy z Tobą ustalić na jakie itd.
@BTCanalityk drogi, szanowny BTCanalitykuTwój login u nas znamy już bardzo dobrze
zatem poszło zlecenie do IT o sprawdzenie tego co napisałeś
Kolejne pytanko namówiłem brata na założenie konto na Baju i po :
1. Czy jeśli brat chce obracać tylko krypto musi weryfikować konto? ( mowa np o 0.5-1mln zł obrotów w miesiącu w krypto ) .
2. Czy tak jak wczoraj pytałem telefonicznie nie ma żadnego problemu że oboje jedziemy na tym samym IP ? ( obecnie założył konto zrobił jeden test i nakazałem mu zaprzestać z racji iż nie byłem pewny czy można jechać z jednego ip )
BTCanalityk
- Początkujący
- Reputacja: 1
Postautor: Marko1 » piątek, 29 września 2017, 18:24
Dziękuję za odpowiedź, jednak nie jest ona dla mnie satysfakcjonująca.BitBay pisze: @Marko1 chcemy pomóc i każdemu userowi pomagamy. Sprawa jest dość prosta. Na wersji 2.0 każdy user miał adres wygenerowany i potem trzymany na stałe. Jak uruchamialiśmy BCC to dla klientów wygenerowaliśmy nowe adresy. Ale tak jak piszesz importując stary wallet mieliśmy też pulę adresów BTC w BCC, więc jeśli ktoś przelał to mogliśmy środki odzyskać i przekazać użytkownikowi.
Obecnie wallety są nowe i generujemy adresy od nowa dla BTC i BCC, więc generując adres dla np. BTC nie mamy odpowiednika dla BCC.
Jeśli zatem wpłata była przed migracją lub teraz ale na stare adresy to bez problemu Ci pomożemy, jednak jeśli na nowe to nie damy rady ponieważ nie mamy kluczy do tych adresów.
Wysłałem moje BTC na nowy adres BCC ale jeśli posiadacie private key BCC to bez problemu musi działać z portfelem BTC. Blockchain BTC normalnie przyjął środki z adresu BCC wiec i private key BCC musi działać z BTC.
Nie rozumiem w czym problem?
Marko1

Postautor: Zonda » piątek, 29 września 2017, 19:11
@BTCanalityk 1) na samym krypto nie 2) nie będzie problemu
Zonda
- Początkujący
- Reputacja: 36

Postautor: Znaku510 » piątek, 29 września 2017, 20:17
Jestem debilem i nie policzyłem dobrze niektórych wartości.
Znaku510
-
Strona 144 z 500
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146