[PLN] pln.bitcurex.com - Dyskusja Ogólna - ARCHIWUM

Gaduła
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [PLN] pln.bitcurex.com - Dyskusja Ogólna

Postautor: degartezo » piątek, 14 marca 2014, 23:05

@777 widać że Waćpan duużo wie... - czy są jakieś szanse na to że jeszcze curex będzie live czy mamy drugi Gox ...

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos » piątek, 14 marca 2014, 23:05

A ktoś sprawdzał czy wypłacają fiaty? Wypłacą ? Ktoś coś na ten temat wie?

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » piątek, 14 marca 2014, 23:07

Ale się nakręcacie, rzucacie oskarżenia i teorie bez pokrycia.
Dajcie już luz, i tak dziś nic więcej się nie dowiemy.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: mirekkk » piątek, 14 marca 2014, 23:15

teorie bez pokrycia
bez pokrycia to na razie są nasze środki z curexa.
Nie wiem jak inni, ale ja wyrażam głębokie zaniepokojenie. :D

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lorraine » piątek, 14 marca 2014, 23:31

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: konkor » piątek, 14 marca 2014, 23:32

777 - nie odpowiedziałeś - skoro to co napisałeś jest prawdą (Curex powinien być oskubany do zera praktycznie jeśli to trwało tak długo), to dlaczego zakładasz że będzie "drugi raz" ? To się nie trzyma kupy po prostu... Jak wyobrażasz sobie postawienie na nogi tej giełdy, jeśli ma pusty cold wallet (w co akurat nie wierzę) ?

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » piątek, 14 marca 2014, 23:33

Masz tupet dziewczyno :)

777
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 777 » piątek, 14 marca 2014, 23:42

Pare pytan dla tych ktorzy po "reanimacji" gieldy chca na nia wrocic:

1. Skad bedziesz wiedzial ze wplacajac BTC wplacasz ja na adres gieldy a nie wlamywacza?

2. Skad bedziesz wiedzial ze nagly skok ceny BTC nie jest zacheta ze strony wlamywacza do przejecia Twoich BTC i ich natychmiastowej wyplaty z gieldy?

3. Skoro konta userow zostaly "zrobione" i ludziki dostawaly e-maile z info ze wykonali operacje BID lub ASK ktorych nie zlecali co poczujesz jak dostaniesz takie e-maile na swoja skrzynke?

...

Kod gieldy jest JUZ dostepny dla co najmniej JEDNEJ osoby spoza gieldy wiec gielda jest "przezroczysta" dla posiadaczy tego kodu tak jakby siedzieli w fotelu admina

---

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: woland2 » piątek, 14 marca 2014, 23:43

mcirek pisze:
white pisze:[...] teraz juz bym cursexa z wiedzą z dnia dzisiejszego, nie polecał.
To co teraz można polecić??
To jest pytanie!!!
Nie jestem specjalistą giełdowym ani specem od komputerów.
Lubię krypty i od roku się tym zajmuję z gorszym lub lepszym skutkiem.
Testowałem kilka giełd (Bitcurex, Bidextreme, MtGox, BTC-e, Bitstamp, Cryptsy).
Szczęśliwie udało mi się uniknąć kłopotów związanych z upadkiem niektórych.
Poniżej kilka moich spostrzeżeń. Może okażą się przydatne.
Generalnie IMO nie ma aktualnie bezpiecznej i komfortowej giełdy kryptowalut (chyba nie odkryłem Ameryki).

Bitcurex
Uważam, że kłopoty z Bitcurexem to poważna strata dla naszego rynku Bitcoin.
Jak dotąd byliśmy w dość uprzywilejowanej sytuacji mając dostęp do średniej wielkości giełdy z łatwą wypłatą PLN.
Niestety problemy z zawieszaniem się giełdy w kluczowych momentach skutecznie mnie wystraszyły i w kwietniu 2013 definitywnie przeniosłem się na BTC-e. Z Bitcurexa korzystałem tylko do szybkich i tanich wypłat złotówek.
Tak jak White (pozdrawiam) nie polecę tej giełdy nikomu szczególnie po dzisiejszych doświadczeniach. A szkoda bo już myślałem, że uporali się z wcześniejszymi problemami a i wolumen był coraz bardziej obiecujący. No i, co dla mnie ważne, była to polska giełda.

BTC-e
Właściwie nigdy mnie nie zawiodła choć coraz częściej logując się tam mam poważne obawy czy na pewno zastanę tam swoje pieniądze.
Używam tej giełdy bo oprócz BTC ma też LTC i można wykorzystywać szanse na obu kryptach.
Stosuję wszystkie możliwe i dostępne zabezpieczenia (2FA do wszystkich operacji na giełdzie, osobne konto email do obsługi BTC-e zabezpieczone 2FA, różne często zmieniane hasła itp.). Support tej giełdy praktycznie nie istnieje. Właściwie nie reagują na tickety.
Przyjazny, szybki i łatwy w obsłudze interface, przyzwoity wolumen i duża stabilność (mało zawieszeń giełdy, nawet w kwietniu 2013 działała dość dobrze w porównaniu z innymi giełdami). Drogie i skomplikowane wpłaty i wypłaty fiatów praktycznie uniemożliwiają korzystanie z tej opcji. Anonimowość tej giełdy oraz atmosfera jaka wokół niej panuje są dość mocno stresujące. Niestety nie mogę powiedzieć, że czuję się tam pewnie i bezpiecznie.

Bitstamp
Przez jakiś czas w okresie końcówki MtGox testowałem przez kilka tygodni Bitstamp.
Duży wolumen giełdy nie rekompensuje IMO niezbyt przejrzystego i powolnego w obsłudze interface'u.
Do tego dochodzi brak LTC. To mi niestety bardzo przeszkadza i powoduje, że nie przeniosę się na razie tam na stałe.
Stosunkowo prosty system wpłat i wypłat fiat'ów, SEPA (więc tanio i dość szybko).
Świetny support. Reagują błyskawicznie, konkretnie i skutecznie. Dbają o dobre relacje z użytkownikami.
Tak jak na BTC-e używam wszelkich dostępnych zabezpieczeń (2FA itp.)
Na pewno czuję się tam bezpieczniej niż na BTC-e.
Jak wprowadzą LTC i trochę usprawnią interface na pewno się tam przeniosę na stałe.

Nie widzę jak na razie innych godnych uwagi giełd (szczególnie w Polsce). Najprędzej Kraken ale zbyt mały wolumen jak dla mnie.
Obserwuję BTCChina, OKCoin a teraz Huobi ale trochę zbyt egzotyczne dla mnie i tylko CNY.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: mirekkk » piątek, 14 marca 2014, 23:45

777 pisze:Pare pytan dla tych ktorzy po "reanimacji" gieldy chca na nia wrocic:

1. Skad bedziesz wiedzial ze wplacajac BTC wplacasz ja na adres gieldy a nie wlamywacza?

2. Skad bedziesz wiedzial ze nagly skok ceny BTC nie jest zacheta ze strony wlamywacza do przejecia Twoich BTC i ich natychmiastowej wyplaty z gieldy?

3. Skoro konta userow zostaly "zrobione" i ludziki dostawaly e-maile z info ze wykonali operacje BID lub ASK ktorych nie zlecali co poczujesz jak dostaniesz takie e-maile na swoja skrzynke?

...

Kod gieldy jest JUZ dostepny dla co najmniej JEDNEJ osoby spoza gieldy wiec gielda jest "przezroczysta" dla posiadaczy tego kodu tak jakby siedzieli w fotelu admina

---
A pogłoski o wycieku bazy danych to według ciebie prawda, czy ktoś chce zarobić na naiwnych?

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Cichy_83 » piątek, 14 marca 2014, 23:53

Nie wiem jak będzie teraz z Bitcurexem, ale wiem jedno - po tym jak kilka dni temu ktoś operował za moimi plecami na moim koncie, a support nic z tym nie potrafił zrobić, mimo, że nie był to odosobniony przypadek - na pewno nie będę korzystał więcej z ich "usług" i jedyne na czym mi teraz zależy to skasowanie konta i ochrona danych.
Zresztą pewnie jak tylko ożywią trupa ludzie masowo bedą uciekać ze środkami - o ile jeszcze będzie z czym uciekać. Tyle w tym temacie. I tak więcej nic nie zdziałamy pewnie do poniedziałku.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 80
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: white » piątek, 14 marca 2014, 23:59

Z FB curexa.

Obrazek

Autoironicznie.
"FAT MARK ATE UR BITCOINS"

Rozmowny
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marian » sobota, 15 marca 2014, 00:03

bl4ck pisze:Masz tupet dziewczyno :)
Nie wiadomo czy to dziewczyna temat w hydeparku

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 15 marca 2014, 00:04

@White

Inteligentna ironia na wysokim poziomie. :)

777
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 777 » sobota, 15 marca 2014, 00:16

A z lataniem dziur w kodzie gieldy jest tak jak z wirusami lub poprawkami dla Windows czy Linuxa

Sa ZAWSZE wypuszczne PO fakcie jak:

1. Ktos z userow zauwazy cos podejrzanego na swoim kompie

2. Bedzie umial przeanalizowac blad i da znac firmie piszacej antywiry czy poprawki do OS-a

Z reguly trwa to kilka tygodni do miesiaca i tak tez bylo w przypadku bitcurex-a

Przy okazji 08/04/2014 czyli za 3 tyg. konczy sie okres supportu dla Windows XP

Na radzieckich stronach sa juz od dawna dostepne sa rotkity na ten dzien z niezalatanymi dziurami XP

Kompy te zasila armie botnetow do wysylania spamu, trzymania CP (jpg i AVI) na twoim HDD i realizacji lewych kart CC przez twoje IP, oczywiscie dostaniesz tez na "poklad" keylogera do wysylania wszystkiego co piszesz (passwords) do RU

PS. A gdzie ja napisalem ze CALY Cold Walet zostal oprozniony?
Napisalem ze dokladano z Cold Waleta co kazda gielda robi co jakis czas a zadna gielda nie laduje Hot Walleta na 30 dni tylko na biezaco doklada

Dyskutant
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zywiec » sobota, 15 marca 2014, 00:36

Abstrahując od mainstreamu tej dyskusji - zapraszam do lektury, garść informacji kim jest bitcurex. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce podmiotów nr KRS (KRS: 0000456343) bitcurexa czy też dowolną inną zmienną. Następnie Pobierz wydruk.

https://ems.ms.gov.pl/krs/danepodmiotu

Kapitał zakładowy : 5 000 PLN(!).

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: mirekkk » sobota, 15 marca 2014, 00:39

Zywiec pisze:Abstrahując od mainstreamu tej dyskusji - zapraszam do lektury, garść informacji kim jest bitcurex. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce podmiotów nr KRS (KRS: 0000456343) bitcurexa czy też dowolną inną zmienną. Po wyszukaniu wybrać podgląd szczegółowy wydruku.

https://ems.ms.gov.pl/krs/danepodmiotu

Kapitał zakładowy : 5 000 PLN(!).
o tym mówił użytkownik 777 w grudniu: https://forum.bitcoin.pl/post117539.html#p117539

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 15 marca 2014, 00:42

Nie, no to jest śmieszne, "czym jest bitcurex", tak jakby temat nie był poruszany już setki razy.
Informacje są w sieci.
Każdy kto grał na bitcurex powinien znać te informacje.

Ciekawe, czy byli na policji.
Ciekawe, czy w weekend odpalą giełdę.
Ciekawe, czy powiedzą nam prawdę.
Ciekawe, czy nie padną zupełnie.
Ostatnio zmieniony sobota, 15 marca 2014, 00:44 przez SkyValley, łącznie zmieniany 1 raz.

Dyskutant
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Molisz » sobota, 15 marca 2014, 00:44

@777 Walisz jak z armaty... do leżącego. Może reprezentujesz jakąś nową giełdę :mrgreen:?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja postu: 
0

Postautor: autovaluta » sobota, 15 marca 2014, 00:50

Jeśli mówią prawdę, to się podniosą i to względnie szybko. Nie zdziwię się jak obrobił ich ten sam haker co bidextreme w listopadzie i nas w sierpniu... Gość jest naprawdę dobry i cierpliwy... Niestety dla nas nieuchwytny jak Bin Laden... choć i jego w końcu złapano.

k.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”