Zonda, zondaglobal.com ( dawniej giełda BitBay ) - Dyskusja ogólna

Początkujący
Reputacja: -26
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH/ PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: BTCanalityk » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 10:06

Do 28 - i jakoś nie widzę opcji wd-bcc ? miesiąc od wprowadzenia bcc na świecie a bitbaj ma problemy z włączeniem takiego czegoś? naprawdę przestańcie pisać głupoty do ludzi że macie problemy ewidentnie specjalnie wstrzymujecie ten proces wyłącznie dla własnego zysku.

mis
Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: mis » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 10:07

Weraja 3.0 ma byc gdzies na poczatku wrzesnia

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
1

Postautor: Warnet » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 10:32

BTCanalityk pisze: Do 28 - i jakoś nie widzę opcji wd-bcc ? miesiąc od wprowadzenia bcc na świecie a bitbaj ma problemy z włączeniem takiego czegoś? naprawdę przestańcie pisać głupoty do ludzi że macie problemy ewidentnie specjalnie wstrzymujecie ten proces wyłącznie dla własnego zysku.
Takie zagrania jak na siłę utrzymywanie wpłat i wypłat waluty długoterminowo nigdy nie będzie dla nich zyskiem, za jakiś czas do tego dojdą. Dla mnie nie jest to jakiś duży problem ale wyobrażam sobie ludzi co załadowani są na kilkadziesiąt lub kilkaset k i nie mogą nawet tego wrzucić na portfel tylko muszą trzymać kasę u nich.

Wygadany
Reputacja: 456
Reputacja postu: 
0

Postautor: g100 » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 11:53

mis pisze: Weraja 3.0 ma byc gdzies na poczatku wrzesnia
@BitBay
A to API 3.0 jest gdzieś udokumentowane albo dostępne w środowisku UAT? Czy po prostu pewnego dnia ktoś przestawi wajchę i co będzie, to będzie?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: vercoff » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 13:06

Moze BitBay sie wypowie o ktorej uruchomia wplaty/wyplaty BCC

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: -91
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 13:45

@Erestes, skontaktuj się koniecznie z naszym supportem. Pomożemy odblokować konto.
@silv7r, @Kopdzio, @BTCanalityk, @Warnet, @vercoff, kończymy prace nad udostępnieniem wpłat/wypłat BCC.
@g100, Po pierwsze obecne API będzie jeszcze przez jakiś czas wspierane. Będziemy też informować o zmianie z wyprzedzeniem.

Początkujący
Reputacja: -116
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kopdzio » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 14:23

BB dobra robota, po 10 minutach kurs +100 zł :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: vercoff » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 14:52

BitBay pisze: @silv7r, @Kopdzio, @BTCanalityk, @Warnet, @vercoff, kończymy prace nad udostępnieniem wpłat/wypłat BCC.
:P
A przewidywany czas ? 2-3 godziny ? Czy może później ?
Czy podczas uruchamiania BCC (in/out) serwis będzie działać poprawnie czy będzie przerwa (jeśli tak to jak długa ? )

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: toporeks » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 20:23

Witam,

Mam ciągle problem z weryfikacją konta na Bitbay.. przypuszczam że jest odrzucana ponieważ mam nowy dowód osobisty bez adresu zamieszkania a jeśli chodzi o prawo jazdy to mam bez terminowe i podczas weryfikacji nie mogę zostawić pola daty ważności dokumentu pustego...

Co robić w takim przypadku czy ktoś potrafi pomóc albo miał podobny problem?

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Warnet » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 20:26

BitBay pisze: @silv7r, @Kopdzio, @BTCanalityk, @Warnet, @vercoff, kończymy prace nad udostępnieniem wpłat/wypłat BCC.
Proponuje aby Państwo zablokowali w ogóle jakiekolwiek wypłaty, po co tracić klientów?
Ludzie będą Wam wpłacać pieniądze a Państwo będą z nimi robić co sobie chcą.

Prosty sposób na to:
1. proponuje skasować zakładkę "wypłaty"
2. wpisać w pasku wiadomości na Państwa stronie "Przepraszamy ale wypłaty są tymczasowo niedostępne"

Pozdrawiam serdecznie, Państwa klient :?
x157 pisze: Nie spinaj się tak. Przenieś się gdzie jest lepiej i już.
Myślę, że kolega chętnie by to zrobił tylko nie ma takiej możliwości ponieważ nie może wypłacić swoich pieniędzy nie tracąc przy tym znacząco.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: istrian » poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 23:12

BCC to jedna sprawa, ja z kolei od ok. 24 godzin nie mogę ani wypłacić, ani anulować wypłaty w Ethereum.

Może faktycznie należałoby usunąć zakładkę "Wypłaty", skoro i tak aktualnie nie działa?

UPDATE: minęło jeszcze parę godzin i anulowali wypłatę (jak prosiłem)
Ostatnio zmieniony wtorek, 29 sierpnia 2017, 16:43 przez istrian, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: m2sc » wtorek, 29 sierpnia 2017, 14:09

Ktos dziś dał rade wypłacic BCH z Bitbaya ? zlecilem transakcje 2 h temu i nawet nie ma jeszcze nic w blockchainie

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » wtorek, 29 sierpnia 2017, 16:25

Chcielibyśmy rozwiać wszelakie wątpliwości, które pojawiły się w Waszych wpisach odnośnie BCC.

1) Dostęp do wpłat i wypłat BCC pierwszym użytkownikom umożliwiliśmy wczoraj, stopniowo ta opcja była wprowadzana dla kolejnych kont. Proces ten zakończył się po dziś po godzinie 24.

2) Potwierdzamy, że przy wypłatach BCC były pewne opóźnienia, jednak w tym momncie wszyskie zlecone przelewy zostały wypuszczone a nowo zlecane są realizowane na bieżąco.

Przepraszamy za wszelakie niedogodności, które wynikały z tej sytuacji. Było to spowodowane sporą intensywność zarówno wpłat jak i wypłat zlecanych w tym czasie. Z racji polityki zarządzania walletami, którą posiadamy, i która sprawdziła się przez wszystkie lata istnienia naszej platformy, część zlecanych przelewów wychodziła z opóźnieniem, które mogło wynosić nawet kilka godzin. Jednak, ponieważ to my jako giełda odpowiadamy za bezpieczeństwo Waszych środków, nawet pod presją nie możemy zmieniać polityki.

Dyskutant
Reputacja: 33
Reputacja postu: 
0

Postautor: silv7r » wtorek, 29 sierpnia 2017, 16:31

Nom ciekawe ile teraz potrwa wypłata BCC, jak obracali fikcyjnymi pieniędzmi to sobie czekaj teraz aż będzie BCC po najniższym kursie i wtedy akurat "problemy techniczne" się skończą...

Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
BitBay pisze: Potwierdzamy, że przy wypłatach BCC były pewne opóźnienia, jednak w tym momncie wszyskie zlecone przelewy zostały wypuszczone a nowo zlecane są realizowane na bieżąco.
Nie kłam, zleciłem wypłatę kilka godzin temu i nic.

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: tarpan » wtorek, 29 sierpnia 2017, 16:37

@BitBay, mam problem z wypłatą BTC,
w zakładce przelewy jest widoczna jako wysłana, po kliknięciu na "zobacz potwierdzenie" pojawia się napis "ERROR Not found"

wysłałem do Was zgłoszenie - 36559

właśnie zrobiłem przelew BCC - wyszedł od razu i widać go w mempoolu

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 202
Reputacja postu: 
0

Postautor: liseklsk » wtorek, 29 sierpnia 2017, 19:15

BTCanalityk pisze:
amneziahaze pisze:
BTCanalityk pisze: edit2: 4h 30min oczekiwania na wypłatę . Bitbaj wy to jesteście zjeba*i genetycznie ?
Nie znasz się na Blockchainie i ogólnych zabezpieczeniach giełd przed np. double spendingiem to przynajmniej nie obrażaj ludzi, bo naprawdę to nie jest w porządku zachowanie.

Dodano po 3 minutach 13 sekundach:
Nie wiem jak z czasem, bo nigdy nie przyblokowała mi sama giełda środków w żaden sposób. Tego typu przygody miałem na Poloniex i Bitmarket(od strony giełdy), mimo to wkurzanie się na giełdę, bo nie zna się systemu Blockchain, to są jakieś wolne żarty... Zobaczymy co napiszesz jak wydobywanie bloków spadnie do 0,3 na dobę.

Swoją drogą, rozumiem, że BitBay pewnie informował a przynajmniej powinien informować "ile bloków" księguję środki oraz jak długo to trwa. Na Bitmarket te informacje to norma.

Dodano po 4 minutach 27 sekundach:
Warnet pisze: Równie dobrze za 3 dni mogą napisać, że niestety coś jest nie tak, jakiś problem techniczny i uruchomimy niedługo i tyle.
Wszystkiego można się spodziewać, ale nie popadałbym w skrajną przesadę.

Skoro ktoś zna się na światku kryptowalut/giełd to powinien sobie zdawać sprawę z zagrożeń jakie występują ogółem, a przy implementacjach, "reformach" serwisów tym bardziej.
Dziecko z BCC jestem wiele dni nim zostało włączone to nie pisz mi tutaj pierdół o tym jak działa blockchain. Od wczoraj od godzin nocnych poziom się zmniejszył i bloki wpadały bardzo szybko - dziecinko wydobywam tą monetę to tu się grubo pomyliłeś do kogo skierowałeś swoje słowa.
Zagrożenia jakie występują ? pier...olisz głupoty dziecinko 4 lata dziesiątki giełd i nigdy takich numerów jak tu . Piszesz coś o bitmarket , poloniex - dziwne moje konta pamiętają zakupy btc po cenie 700+ zł i od tamtych czasów nigdy mi się to nie trafiło - przestań promować bitbay jaki to świetny serwis - bo daleko mu do tego.
Dlaczego ty wszystkich obrazasz na tym forum. Ogarnij się

Dodano po 3 minutach 19 sekundach:
@BitBay
Dlaczego fee znów jest ustawione na automatyczne. Przy fee 300 sat/b nie ma szansy zeby transakcja została potwierdzona w pierwszym bloku. W tym momencie fee 300 to mozliwe potwierdzenie w bloku od 0 do 23 i czas do 360 minut
Minęła godzina, wpadły juz dwa bloki i 0 potwierdzeń. Naprawdę nie rozumiem dlaczego to ciągle zmieniacie gdy użytkownicy proponowali o możliwości wyboru samemu fee. Gdy zwracamy uwagę w tym wątku na długi czas oczekiwanie na potwierdzenie jest reakcja, wprowadzacie większe fee a za kilka dni znów wprowadzacie automat, który nie działa poprawnie już od dłuższego czasu.
Dodatkowo BB 3.0 miał być 24, później zmieniliście termin na 28 bądź koniec sierpnia a teraz na początek wrześnie. Później było info że 24 to w Indiach miał być ale w tym wątku są odpowiedzi że 24 miał być u nas.
3 bloki i nadal 0 potwierdzeń
4 bloki 0 potwierdzeń

Początkujący
Reputacja: 212
Reputacja postu: 
0

Postautor: multan » wtorek, 29 sierpnia 2017, 23:53

Pytanie trochę ogólnie techniczne, a trochę do giełdy:

Adresy które w dniu 07.07.2017 posiadały ETH dostaną darmowe tokeny OMG, jako element promocji nowego projektu. https://www.omise.co/omisego-airdrop-update-2
Akurat wtedy moje ETH były na Bitbayu.

W jaki technicznie sposób to zostanie przeprowadzone, że na adresie ETH pojawi się OMG i jak tym OMG będzie można zarządzić na Bitbayu.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » środa, 30 sierpnia 2017, 09:35

@liseklsk, prowizja została przywrócna na 420 sat/b. Przez jakiś czas ta na poziomie 300 była wystarczająca.

Wygadany
Reputacja: 170
Reputacja postu: 
0

Postautor: keeper » środa, 30 sierpnia 2017, 10:46

@BitBay, mam problem z wypłatą BTC, taki jak tarpan
w zakładce przelewy jest widoczna jako wysłana, po kliknięciu na "zobacz potwierdzenie" pojawia się napis "ERROR Not found"
i tak od wczoraj od 15:35:13,
założyłem ticket, ale ani odpowiedzi ani BTC ani widu ani słychu

EDIT: już naprawione, dzięki

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa, 30 sierpnia 2017, 11:27 przez keeper, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 99
Reputacja postu: 
0

Postautor: Areck1 » środa, 30 sierpnia 2017, 11:09

multan pisze: Pytanie trochę ogólnie techniczne, a trochę do giełdy:

Adresy które w dniu 07.07.2017 posiadały ETH dostaną darmowe tokeny OMG, jako element promocji nowego projektu. https://www.omise.co/omisego-airdrop-update-2
Akurat wtedy moje ETH były na Bitbayu.

W jaki technicznie sposób to zostanie przeprowadzone, że na adresie ETH pojawi się OMG i jak tym OMG będzie można zarządzić na Bitbayu.
@Bitbay dołączam się do pytania.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”