BitKantor.pl - Nowa giełda

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: BitKantor.pl - Nowa giełda

Postautor: NevBit » poniedziałek, 7 października 2013, 09:40

bitkantor.pl pisze: Tomcat + ...
2013: Java dziurawa jak szwajcarski ser http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/ ... carski-ser
...

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitkantor.pl » piątek, 25 października 2013, 00:43

Szanowni Forumowicze!

W dniu dzisiejszym została przeprowadzona aktualizacja serwisu demo.bitkantor.pl do najnowszej wersji.
Wprowadzone zmiany:
  • API w wersji 2.0 dostosowane do specyfiki systemu wielokryptowalutowego. Jest to już w miarę stabilna wersja API, będziemy dążyć aby wszelkie przyszłe rozszerzenia zachowały kompatybilność z wersją 2.0
  • Dotychczasowa historia transakcji została rozdzielona na historię zleceń oraz historię transakcji (analog historii zmian salda np. z bitcurex). W związku z tą zmianą byliśmy zmuszeni usunąć wszystkie dotychczas wykonane transakcje, złożone aktywne zlecenia zostały zachowane.
  • Dodany został wykres świecowy na stronie głównej
  • W trakcie generacji kluczy API można zdefiniować datę ważności dla klucza
  • Po głębokich przemyśleniach precyzja obliczeń PLN została zwiększona do 4-ech miejsc po przecinku. Zasady zaokrąglenia pozostały niezmienione - zaokrąglanie odbywa się w dół, na korzyść osoby kupującej wirtualną walutę lub - w przypadku pary BTC/LTC - na korzyść osoby kupującej BTC.
Na koniec niestety nieco mniej przyjemne informacje.
Uruchomienie wersji komercyjnej (LIVE) zostaje zawieszone do odwołania. Czekamy na interpretację podatkową w pewnej sprawie.
Nie zaprzestajemy jednak prac nad projektem. Po przerwie wracamy z nowymi funkcjonalnościami związanymi m.in. z bezpieczeństwem serwisu.
Na razie... powiedzmy, że dajemy fory bidextreme...

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: tlewap » piątek, 25 października 2013, 19:29

Czekamy z niecierpliwością na decyzję urzędu skarbowego

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 26 października 2013, 14:38

bitkantor.pl pisze:Uruchomienie wersji komercyjnej (LIVE) zostaje zawieszone do odwołania
Czekamy:)
bitkantor.pl pisze:Na razie... powiedzmy, że dajemy fory bidextreme...
Cóż za nastawienie:-) Trochę pokory hehe :)

Dyskutant
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Skarpi » sobota, 26 października 2013, 15:56

Na demo nie da się handlować - dając każdemu uczestnikowi rynku 10 BTC + 10.000 zł zakładacie cenę 100zł/BTC - tak nisko nie było nawet po pęknięciu bańki ...

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » sobota, 26 października 2013, 17:07

przecież tu nie chodzi o to żeby cena była realna tylko o to żeby przetestować działanie giełdy...
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: servantes » sobota, 26 października 2013, 22:26

Skarpi pisze:Na demo nie da się handlować - dając każdemu uczestnikowi rynku 10 BTC + 10.000 zł zakładacie cenę 100zł/BTC - tak nisko nie było nawet po pęknięciu bańki ...
Tam nikt nie testuje... To fikcja

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » poniedziałek, 28 października 2013, 14:58

servantes pisze:
Skarpi pisze:Na demo nie da się handlować - dając każdemu uczestnikowi rynku 10 BTC + 10.000 zł zakładacie cenę 100zł/BTC - tak nisko nie było nawet po pęknięciu bańki ...
Tam nikt nie testuje... To fikcja
Mam propozycję jak zrobić demo grywalnym. Wprowadzić wirtualnych megagraczy z nielimitowaną ilością gotówki/BTC. Obaj wystawiają ścianę jeden ask drugi BID 2,5% powyżej/poniżej kursu jakiejś rzeczywistej giełdy (może być mtgox; potem, jak ruszycie będziecie to Wy). Oczywiście ściany podążają za kursem. Każdy dostaje do ręki gotówkę i BTC - zbilansowaną w ten sposób, że PLN = BTC * kurs i PLN + BTC * kurs = 100.000 PLN. Oznacza to ni mniej ni więcej, że wejście każdego nowego do gry jest sprawiedliwe - każdy ma na początku tyle samo niezależnie od kursu BTC. Zabawa zaczyna się. Kupując/sprzedając usiłujemy powiększyć konto. Mam nadzieję, że wszystko jasno nakreśliłem? :)

EDIT: Wbrew pozorom nie będzie to wymagało praktycznie żadnych zmian w algorytmie oprócz dołożenia dwóch bytów w czasie rzeczywistym - mogą być to podłączeni po API dwaj wirtualni gracze. Druga zmiana to obliczenie PLN + BTC na wejściu. To można uprościć dając każdemu po prostu gotówkę w stałej kwocie bez BTC.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 28 października 2013, 15:17

Albo dać do wyboru rodzaj wejścia: 5BTC, równowartość w PLN wg średniej z corexu/goxa/bitstampa albo 50/50 btc/pln. Wtedy "rynek" zacząłby działać.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » poniedziałek, 28 października 2013, 15:40

rav3n_pl pisze:Albo dać do wyboru rodzaj wejścia: 5BTC, równowartość w PLN wg średniej z corexu/goxa/bitstampa albo 50/50 btc/pln. Wtedy "rynek" zacząłby działać.
Rynek nie zacznie działać bo do tego potrzebna jest płynność. Nie ma płynności bo... nie ma płynności. Po prostu aby coś się działo musi grać parę osób. Wprowadzając dwóch megagraczy masz problem płynności załatwiony. Ba. Od razu jest ciekawie, bo możesz sprawdzić czy stosując jakąś metodę inwestycyjną wyjdziesz na swoje. I nie ryzykujesz kapitału. :)

EDIT: Powiem tak. Dzisiaj się zalogowałem bo pomyślałem. Jest górka jak dla mnie to sprzedam. A tu du.a. Wszystko martwe. Kurs oderwany od rzeczywistości. Dlatego postuluję takie zmiany. ;)

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » poniedziałek, 28 października 2013, 16:09

@maky proponuję Ci pograć sobie na rzeczywistej giełdzie małymi środkami gdzie nie ma opłat.
Sprawdzisz sobie swoje strategie nie ryzykując dużo a do końca roku bez fee możesz sobie pograć na https://www.bidextreme.pl/.
Do testów giełda w sam raz ;)
Granie na wersjach demo czy to forex czy giełdach BTC niczego nie uczy poza obsługą giełdy a tą umiejętność już chyba posiadłeś ;)
Dobra rada dla wszystkich co chcą sobie pospekulować, po pierwsze trening czyni mistrza i tylko ciężką pracą można osiągnąć coś trwałego a po drugie od razu trzeba grac na rzeczywistych pieniądzach tylko na minimalnych stawkach, bo na początku to raczej więcej stracimy niż zarobimy, jak uda Ci się zarobić z 1 zł 10 gr to jest duża szansa, że jak zainwestujesz 1 000 zł to zarobisz 100 zł choć nie jest to takie pewne.
koniec offtopa
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » poniedziałek, 28 października 2013, 16:18

prezes pisze:@maky proponuję Ci pograć sobie na rzeczywistej giełdzie małymi środkami gdzie nie ma opłat.
Sprawdzisz sobie swoje strategie nie ryzykując dużo a do końca roku bez fee możesz sobie pograć na https://www.bidextreme.pl/.
Do testów giełda w sam raz ;)
Granie na wersjach demo czy to forex czy giełdach BTC niczego nie uczy poza obsługą giełdy a tą umiejętność już chyba posiadłeś ;)
Dobra rada dla wszystkich co chcą sobie pospekulować, po pierwsze trening czyni mistrza i tylko ciężką pracą można osiągnąć coś trwałego a po drugie od razu trzeba grac na rzeczywistych pieniądzach tylko na minimalnych stawkach, bo na początku to raczej więcej stracimy niż zarobimy, jak uda Ci się zarobić z 1 zł 10 gr to jest duża szansa, że jak zainwestujesz 1 000 zł to zarobisz 100 zł choć nie jest to takie pewne.
koniec offtopa
Realna giełda? Sorry, to już obowiązek a nie zabawa. Na demie grasz jak ci się przypomni i bez bólu możesz zapomnieć.
Bidextreme? Litości. Zero płynności. :)
Brak prowizji? Dlaczego? To element każdej spekulacji. Brak prowizji to udawana spekulacja. ;)
Ja nie muszę ćwiczyć bo ja nie spekuluję. Moja strategia inwestycyjna to kupowanie regularnie za tę samą kwotę. Czyli raczej taki fundusz emerytalny. ;)
1,10 PLN a 1.100 PLN - wbrew pozorom to nie to samo. ;)

EDIT: Tak poważnie to przerabiałem już mining, spekulację, boty, arbitraż i prawda jest taka, że gdybym zachował BTC z pierwszych zakupów przez PayPala -2,90 PLN za BTC to matko... No ale trudno. Nie smucę się. ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » poniedziałek, 28 października 2013, 17:18

maky pisze:
EDIT: Tak poważnie to przerabiałem już mining, spekulację, boty, arbitraż
Mamy podobne doświadczenia :)

Gdybym ja nie sprzedał moich BTC po 18 $ ... ale za to udało mi się sprzedać LTC na górce a kupowałem jak jeszcze mało kto o nich słyszał :) A teraz mam nadzieję nieźle zarobić na GLD gdzie wszyscy pukają się w czoło no ale przecież nie wszyscy muszą zarobić ;)

Wracam trochę do miningu ale tylko wirtualnego, akurat udało mi się kupic po 0.08 :) spekulacja już coraz rzadziej ale jak jest okazja to głupotą byłoby nie skorzystać, boty za duże ryzyko na niestabilnych giełdach,, arbitraż odkąd mtgox nawala z wypłatami stał się mało opłacalny. Najlepsza jest faktycznie gra długofalowa i inwestycja w nowe ciekawe pomysły.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: servantes » poniedziałek, 28 października 2013, 17:51

W dłuższej perspektywie zarabia się na wzroście kursu a nie na spekulacjach i ryzykownych interesach... Skoro kurs ma wzrosnąć to po co robić cokolwiek ? Trzeba się zająć zarabianiem pieniędzy i tyle.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » poniedziałek, 28 października 2013, 19:07

servantes pisze:W dłuższej perspektywie zarabia się na wzroście kursu a nie na spekulacjach i ryzykownych interesach... Skoro kurs ma wzrosnąć to po co robić cokolwiek ? Trzeba się zająć zarabianiem pieniędzy i tyle.
Słuchajcie, słuchajcie bo nie będę dwa razy powtarzał. ;)
Podobno szwajcarzy mają projekt 'złotego franka'. Cóż to takiego? To byt równoległy do franka szwajcarskiego ale powiązany ze złotem. Funkcja? Lokata oszczędności zabezpieczona przed najtajniejszym z tajnych podatków - inflacją. 'Normalny' frank służyłby do codziennej wymiany handlowej.
Cóż. Traktuję BTC jako takiego złotego franka. Oczywiście z pewnym bonusem ale też z większym ryzykiem. ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » poniedziałek, 28 października 2013, 20:07

Ja tez tak traktuję BTC ;) tylko bardziej jak złoto 2.0
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: xylometazolin » wtorek, 29 października 2013, 02:08

Fajnie to wyglada.

Pytanie:
1. Ile transakcji na sekunde?

Propozycje:
1. API po websocketach - inaczej zapchaja was boty.

3mam kciuki!

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » wtorek, 29 października 2013, 11:53

NevBit pisze:
bitkantor.pl pisze: Tomcat + ...
2013: Java dziurawa jak szwajcarski ser http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/ ... carski-ser
Dziurawość Javy dotyczy appletów (wtyczek do przeglądarki).

Po stronie serwera Java jest równie bezpieczna jak inne popularne technologie.
NevBit pisze:
...
...natomiast hostowanie w chmurze nie podoba mi się. Już była jedna giełda w chmurze ;)
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: olopolo » środa, 8 stycznia 2014, 18:42

bitkantor.pl pisze:Szanowni Forumowicze!

W dniu dzisiejszym została przeprowadzona aktualizacja serwisu demo.bitkantor.pl do najnowszej wersji.
Wprowadzone zmiany:
  • API w wersji 2.0 dostosowane do specyfiki systemu wielokryptowalutowego. Jest to już w miarę stabilna wersja API, będziemy dążyć aby wszelkie przyszłe rozszerzenia zachowały kompatybilność z wersją 2.0
  • Dotychczasowa historia transakcji została rozdzielona na historię zleceń oraz historię transakcji (analog historii zmian salda np. z bitcurex). W związku z tą zmianą byliśmy zmuszeni usunąć wszystkie dotychczas wykonane transakcje, złożone aktywne zlecenia zostały zachowane.
  • Dodany został wykres świecowy na stronie głównej
  • W trakcie generacji kluczy API można zdefiniować datę ważności dla klucza
  • Po głębokich przemyśleniach precyzja obliczeń PLN została zwiększona do 4-ech miejsc po przecinku. Zasady zaokrąglenia pozostały niezmienione - zaokrąglanie odbywa się w dół, na korzyść osoby kupującej wirtualną walutę lub - w przypadku pary BTC/LTC - na korzyść osoby kupującej BTC.
Na koniec niestety nieco mniej przyjemne informacje.
Uruchomienie wersji komercyjnej (LIVE) zostaje zawieszone do odwołania. Czekamy na interpretację podatkową w pewnej sprawie.
Nie zaprzestajemy jednak prac nad projektem. Po przerwie wracamy z nowymi funkcjonalnościami związanymi m.in. z bezpieczeństwem serwisu.
Na razie... powiedzmy, że dajemy fory bidextreme...
Czy coś się ruszyło przez te 2,5 m-ca czy projekt umarł ?

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”