[RIP] MtGox - Dyskusja ogólna

Co wybierzesz?

a) Intermediate Repayment and Final Repayment
14
23%
b) Early Lump-Sum Repayment
46
77%

Liczba głosów: 60
Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: MtGox - Dyskusja ogólna

Postautor: ryback » wtorek, 3 grudnia 2013, 11:58

aaa w telefonie no to wiele wyjasnia:)))
dzieki za odpowiedz dzis potestuje

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » wtorek, 3 grudnia 2013, 12:30

pamiętaj zapisać klucz prywatny wygenerowany w goxie bo później go nie odzyskasz
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: ryback » wtorek, 3 grudnia 2013, 15:27

hmm jak daje dodaj konto to nie mam opcji zeskanowania tego kodu;/

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: raburski » wtorek, 3 grudnia 2013, 19:17

Witam,
Mam pewien problem z wypłaceniem środków z MtGox. Ludzie z supportu nie odpisują już 3ci dzień i zaczynam się martwić.
Nie pojawił mi się w opcjach wypłaty środku "Polish Domestic Transfer": http://cl.ly/image/2i231R1f3A3H
Czy złotówki należy wypłacać z użyciem kodu SWIFT?

Dzięki z góry za pomoc,
Pozdrawiam

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TheKolaNN » wtorek, 3 grudnia 2013, 19:52

@raburski
Dołączam się do pytania. Ja konfigurowałem poprzez SWIFT bo inaczej nie potrafiłem.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: staar2 » wtorek, 3 grudnia 2013, 20:05

Wiecie co? Ja dziękuję za tego goxa, skoro tam takie problemy są z wpłatami/wypłatmi środków.... :shock:

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » wtorek, 3 grudnia 2013, 20:28

Hehe, a co masz w zamian? :)

Robi się zabawnie:
Gox ciężko księguje wpłaty, a z wypłatami zalega na 6 tygodni. Weryfikacja też trwa z 10 dni?
BTC-E jest anonimowe (tzn diabli wiedzą czyje i gdzie się mieści), a z tego co czytam nie tylko mają weryfikację, ale wręcz ciężko się o nią doprosić, a potrafią zablokować środki na miesiąc. Czyli generalnie nie poleca się wpłacać tam fiatów.
Bitcurex nie przyjmuje nowych userów.
Bitextreme zaraz będzie w sądzie.

Czyli jest boom na kryptowaluty, ale nawet spekulować nie za bardzo można jak ktoś chce w to wejść, bo infrastruktura nawala.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 3 grudnia 2013, 20:32

@ekonokomik

od wczoraj na Bitcurex rejestracja nowych jest możliwa.
Dodatkowo obniżona została opłata za wypłatę BTC.
I minimalna kwota transakcji to tylko 50 PLN.

Pozdrawiam
r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: TheKolaNN » wtorek, 3 grudnia 2013, 20:50

Czy złotówki należy wypłacać z użyciem kodu SWIFT? Czy dla wypłat w PLN jest jakaś specjalna opcja, której nie widzę?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: staar2 » wtorek, 3 grudnia 2013, 21:23

ekonokomik pisze:Hehe, a co masz w zamian? :)

Robi się zabawnie:
Gox ciężko księguje wpłaty, a z wypłatami zalega na 6 tygodni. Weryfikacja też trwa z 10 dni?
BTC-E jest anonimowe (tzn diabli wiedzą czyje i gdzie się mieści), a z tego co czytam nie tylko mają weryfikację, ale wręcz ciężko się o nią doprosić, a potrafią zablokować środki na miesiąc. Czyli generalnie nie poleca się wpłacać tam fiatów.

Czyli jest boom na kryptowaluty, ale nawet spekulować nie za bardzo można jak ktoś chce w to wejść, bo infrastruktura nawala.
ekonokomik, tak ci właśnie mniej więcej chciałem odpowiedzieć, ale sam to uczyniłeś :)
Na razie w PL chyba jedynie mamy curexa. Po ostatniej przerwie chyba zapgrejdowali go na lepsze (choć wzmożone spadki i wzrosty to zapewne zweryfikują, o hackerach, odpukać, nie wspomnę). Szkoda, że LTC nie ma, no ale coż...
Dla wielu użytkoników curexa zapene niepojący i denerwujący jest support, a w zasadzie jego namiastka.
Do tego strona informacyjna tak kulawa, że aż boli (np. https://bitcurex.com/pl-pages,security.html i inne podstrony).

Sam rozmyślałem i nadal rozważam budowę dobrej giełdy (bardziej giełdy niż kantoru), na którą w firmie, gdzie pracuję może znalazłoby się sporo środków potrzebnych na uruchomienie, testy, konsultacje prawne itp. (sam mój prezes "wkręcił" mnie rok temu w bity :-) )
W sumie post bardziej do działu o curexie...

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » środa, 4 grudnia 2013, 09:25

ekonokomik pisze:Hehe, a co masz w zamian? :)

Robi się zabawnie:

kraken, sepa w 1-2 doby, wolumen już dość pokaźny, przejrzysta weryfikacja

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » środa, 4 grudnia 2013, 19:15

Mam taki problem na Mtgox , czasem jak wrzucę ofertę zakupu z limitem to mtgox samodzielnie kupuje po cenie rynkowej . Na pewno nie zmieniałem opcji domyslnej czyli "limit order" na "market order" . Jestem pewien że kliknąłem z limitem a patrząc w historii operacji jestem zaskoczony że zmiotłem oferty ASK zamiast ustawić sie na BID. Widełki między ASK a BID sa czasem aż 10$ (tak było teraz) i to boli jesli kupi się np 10BTC i straci w ten sposób na starcie ok 300zł. Czy coś takiego i Wam się przydarza?
---

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » środa, 4 grudnia 2013, 22:32

nie zdarzyło się, ale patrząc po błędach jakie robią w UI (ostatnio np. cena asków w bidach), takie wtopy są niewykluczone. Osobiście polecam przyjrzeć, przeliczyć wszystko na stronie ale same akcje kupna-sprzedaż tylko przez API, właśnie ze względu na niezawodość (jak również szybkość i lepszy debugging - przez UI częściej zdarzy sie, że nie dostaniesz odpowiedzi od serwera niż ma to miejsce przez API).

Dyskutant
Reputacja: 99
Reputacja postu: 
0

Postautor: jagger3 » czwartek, 5 grudnia 2013, 10:06

hej

mam bardzo głupie naiwne pytanie. W transakcjach na Goxie u góry pojawiają się liczby:

Last: High: Low:

Mógłby mi ktoś objaśnić dokładnie co to są za kwoty? Bo z kolegą, z którym się w to bawimy, mamy rozbieżności, szczególnie co do pozycji LAST...

dzięki wielkie Panowie...

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » czwartek, 5 grudnia 2013, 10:40

koparki pisze:Mam taki problem na Mtgox , czasem jak wrzucę ofertę zakupu z limitem to mtgox samodzielnie kupuje po cenie rynkowej . Na pewno nie zmieniałem opcji domyslnej czyli "limit order" na "market order" . Jestem pewien że kliknąłem z limitem a patrząc w historii operacji jestem zaskoczony że zmiotłem oferty ASK zamiast ustawić sie na BID. Widełki między ASK a BID sa czasem aż 10$ (tak było teraz) i to boli jesli kupi się np 10BTC i straci w ten sposób na starcie ok 300zł. Czy coś takiego i Wam się przydarza?
Dzisiaj zbaraniałem ponieważ spotkało mnie to samo co u Ciebie. Ustawiałem sprzedaż w lagu >2 min na 1130 i zostawiłem komputer bo musiałem wyjść. Po powrocie okazało się że kupiłem w tej cenie?!? Cuda :evil:

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » czwartek, 5 grudnia 2013, 10:43

jagger3 pisze:hej

mam bardzo głupie naiwne pytanie. W transakcjach na Goxie u góry pojawiają się liczby:

Last: High: Low:

Mógłby mi ktoś objaśnić dokładnie co to są za kwoty? Bo z kolegą, z którym się w to bawimy, mamy rozbieżności, szczególnie co do pozycji LAST...

dzięki wielkie Panowie...
Na to zwracaj uwagę z dość dużą wyrozumiałością ponieważ szczególnie "Last" to wartość chwilowa na moment kiedy się logujesz, zmienia się jak samodzielnie odświeżysz stronę.

A High to najwyższa wartość transakcji dnia.
Low - adekwatnie najniższa.

mCs
Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mCs » czwartek, 5 grudnia 2013, 12:12

Przy weryfiacji oprócz pliku muszę podać id number. Jak wysyłam prawko jazdy to jaki numer mam podać pesel czy numer prawka?

Dyskutant
Reputacja: 99
Reputacja postu: 
0

Postautor: jagger3 » czwartek, 5 grudnia 2013, 13:57

@cezary

no własnie, chwilowa. Ale jak to możliwe, jeśli miałem ustawioną sprzedaż przy kwocie X, a wartość chwilowa wielokrotnie przez godznę pokazywała kwoty większe od X, to mi nie sprzedało? Czy to last to są oferty, czy transakcje....
o to własnie mi chodzi, bo nie wiem...

dzięki za odpowiedź

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: mikee » sobota, 7 grudnia 2013, 08:28

Hej czy możecie się zalogować teraz do Mtgox? Ja mam info ze z mojego ip było dużo błędnych logowań i logowanie jest zablokowane na 24godz. Używam 2fa ale nawet mnie o o 2fa nie proszą. Jeszcze o 5 rano działało ok....

edit. z kompa mam zablokowanie logowanie a z telefonu poszło dziwne...

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: radez9 » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 16:11

WAŻNE INFO - dzisiaj dostałem przelew z MTGOX złotówkowy. Prowizja 1pln. Czas oczekiwania 2 miesiące i 5 dni. Ku...a...

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”