Bidextreme.pl hacked

Od administratora

Proszę was jako administrator by nie zaśmiecać już tego wątku nieistotnymi komentarzami czy wyładowaniem emocji. Niech ten wątek służy tym którzy szukają konkretnych informacji. Zbędne komentarze które nic nie wnoszą do dyskusji tylko to utrudniają.Przypominam też, że naruszanie czyjegoś wizerunku czy pomówienia są karalne, nie naróbcie sobie problemów. Wszelkie posty które będą zawierały oczywiste znamiona przestępstwa będę kasował i banował konto. Dochodźmy swoich praw, walczmy o swoje ale róbmy to w granicach prawa dla swojego dobra i dobra całej sprawy.
32
56%
Info jest w formie ankiety ale nie mam innej opcji.
25
44%

Liczba głosów: 57
Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bidextreme.pl hacked

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 21 listopada 2013, 09:34

Przejmę za 1zł. BTC i LTC zwrócę w ciągu roku z prowizji ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 521
Reputacja postu: 
0

Postautor: nexushash » czwartek, 21 listopada 2013, 09:46

Chętnie wykupiłbym część udziałów w firmie. I także gwarantuje wszystkim zwrot utraconych monet.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 21 listopada 2013, 09:57

Myślę, że chętnych jest wielu ;)
Pytanie tylko czy bidextreme czyta ten wątek, mam nadzieję że tak
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: lolek » czwartek, 21 listopada 2013, 10:34

sam chętnie zamienie stracone LTC na udziały , biznes jest pewny, obroty na LTC rosną w zastraszającym tempie , chyba ze bitcurex dołoży obsługe w LTC ale oni mają już i tak tyle roboty że chyba nawet o tym nie myślą .

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 21 listopada 2013, 10:41

Też bym tak chętnie zrobił a troszkę LTC mam u nich ;)
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » czwartek, 21 listopada 2013, 10:59

tylko musicie jeszcze naprawic luke przez ktora dokonano kradziezy ;p i ogolnie jakies pentesty zlecic
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Orator
Reputacja: 250
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lechu » czwartek, 21 listopada 2013, 11:05

@27 osób
Na dzień dzisiejszy wspólna strata to niecałe 4500 ltc i około 11 btc.

Przypominam o kompletnych danych bo sporo osób wysyła imię nazwisko i stratę bez telefonu to nic nie zdziałamy bo się kontakt urwie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wamber » czwartek, 21 listopada 2013, 11:35

Lechu napisz czy ten policjant rzeczywiście prowadzi sprawę albo na jakim jest etapie
bo nie mamy żadnych dododów, że sprawa żeczywiscie jest prowadzona

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » czwartek, 21 listopada 2013, 12:08

Czy w piśmie zawrzeć również:

1) przeliczniki wedle których obliczamy należność? np. w przypisie?

2) uwagę, że kopię pisma przesyłamy do nich również drogą @ (by np. ułatwić wpisanie adresu ltc/btc)? Czy w ogóle dołączać kopię droga mailową? Jak uważacie? Osobiście mam taki zamiar.

3) czy do pisma dodawać kserokopię dowodu osobistego?

4) proponuję dodać na końcu coś w stylu W przypadku zwrotu należności oświadczam, że nie będę rościł dalszego zadośćuczynienia od firmy Magnus - ma to sens??

WAŻNA kwestia:
Czy jeśli się posiada maila z dowodem wpłaty LTC na ich konto, dołączyć go do pisma jako załącznik (wydruk i załącznik-plik jako elektroniczna) ???

Właśnie się zaczaiłem, że posiadam te ostatnie maile od nich z dowodem wpłaty LTC i stanem salda:)
Ostatnio zmieniony czwartek, 21 listopada 2013, 12:39 przez SkyValley, łącznie zmieniany 4 razy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KrzysiekT » czwartek, 21 listopada 2013, 12:10

Potwierdzam, firma zwraca PLN. Otrzymałem dzisiaj przelew na konto.

Orator
Reputacja: 250
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lechu » czwartek, 21 listopada 2013, 12:29

Sprawa wygląda tak. Rozmawiałem z policją w Olsztynie, zapraszali mnie do siebie ale trochę nie specjalnie mam jak jechać praca itp. Czekam na wezwanie na przesłuchanie w stolicy. Tu dopiero dam temat na papier. Dostałem informację, że jeśli mogę to żebym poszukiwał biegłych, będą powołani na rzeczoznawców/biegłych oczywiście wiąże się to z koniecznością wizyt na komisariatach ale musimy spiąć poślady i zrobić coś dla sprawy. Nie sądzę żeby Policja poradziła sobie z tym tematem swoim zapleczem bez naszego wsparcia merytorycznego. Tymczasem wciąż uaktualniam listę. 33 osoby.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » czwartek, 21 listopada 2013, 12:38

@Lechu i inni

Obadajcie czy macie potwierdzenia o zmianie salda z bidextreme. Jak ktoś przelewał /wypłacał PLN/BTC/LTC to przychodzi na maila potwierdzenie - ja je dołączam do wezwania. W poprzednim poście sporo nabazgrałem. Kończę konstruować wezwanie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Voltik » czwartek, 21 listopada 2013, 13:18

SkyValley pisze: Kończę konstruować wezwanie.
Jak zrobisz to wrzuć na forum wzór. Masz dobry kierunek, moim zdaniem, jeżeli chodzi o samo pismo.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lsk555 » czwartek, 21 listopada 2013, 13:31

Voltik pisze:
SkyValley pisze: Kończę konstruować wezwanie.
Jak zrobisz to wrzuć na forum wzór. Masz dobry kierunek, moim zdaniem, jeżeli chodzi o samo pismo.
Ubiegłeś mnie, dokładnie to samo chciałem napisać.

Co do maili od nich to czekamy w takim razie na komunikat na ich stronie, wydaje mi się, że do jutra najpóźniej powinni już jakoś ustosunkować się do sytuacji.

Orator
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

Postautor: MegaMol » czwartek, 21 listopada 2013, 13:36

SkyValley pisze:Czy w piśmie zawrzeć również:

1) przeliczniki wedle których obliczamy należność? np. w przypisie?

2) uwagę, że kopię pisma przesyłamy do nich również drogą @ (by np. ułatwić wpisanie adresu ltc/btc)? Czy w ogóle dołączać kopię droga mailową? Jak uważacie? Osobiście mam taki zamiar.

3) czy do pisma dodawać kserokopię dowodu osobistego?

4) proponuję dodać na końcu coś w stylu W przypadku zwrotu należności oświadczam, że nie będę rościł dalszego zadośćuczynienia od firmy Magnus - ma to sens??

WAŻNA kwestia:
Czy jeśli się posiada maila z dowodem wpłaty LTC na ich konto, dołączyć go do pisma jako załącznik (wydruk i załącznik-plik jako elektroniczna) ???

Właśnie się zaczaiłem, że posiadam te ostatnie maile od nich z dowodem wpłaty LTC i stanem salda:)
1) Ciężko tutaj uznać który przelicznik powinien obowiązywać. Czy w czasie wykonania ostatniej transakcji, czy w czasie pierwszego komunikatu blokady strony. W każdym razie musi być ta sama godzina dla kursów BTC/USD, LTC/USD, USD/PLN, ponieważ musisz operować na kursie, który znasz (najlepiej btc-e, bo tam są również LTC). Moim zdaniem, godzina zablokowania strony powinna obowiązywać.
2) Wersja papierowa powinna wystarczyć. Chyba, że wyślesz maila za potwierdzieniem przeczytania (czyli dostajesz maila zwrotnego z informacją że adresat otworzył maila).
3) Nie widzę powodów by to robić (może się mylę). Wystarczająco dużo danych i tak podajesz w umowie, twój PESEL nie jest im potrzebny.
4) To byłaby raczej jakaś notka informacyjna, która służyła by tylko po to, by Magnus mógł Cię posądzić, jeśli postąpisz inaczej. W każdym razie, moim zdaniem, wzbudza ona zaufanie.

BARDZO_WAŻNA_KWESTIA) Skoro masz stan salda, to powołuj się bezpośrednio na niego, chyba że w ramach ugody chcesz postępować w inny sposób, wtedy możesz próbować przesyłać dowody wpłaty. Jednak należy pamiętać, że jeśli przelałeś im BTC/LTC, które potem "przegrałeś" (czyt. sprzedałeś za tanio i chcesz je z powrotem), to wątpię by taka sytuacja przeszła. Abyś Ty mógł "niestracić" ktoś musi "niezyskać".

Rozmowny
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: MrLei » czwartek, 21 listopada 2013, 14:08

hanti pisze:tylko musicie jeszcze naprawic luke przez ktora dokonano kradziezy ;p i ogolnie jakies pentesty zlecic
Nie postawili nawet kilku linijek html'a i komunikatu czy jakiegoś Wordpressa na szybko i przekierowanie...
...mi to wygląda że im skasowano przy okazji wszystko... obecnie strona pokazuje 404 z jakiegoś Panelu hostingowego...
Ktoś wie co to za panel?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » czwartek, 21 listopada 2013, 14:10

@MegaMol

Użyłem przeliczników z dnia 18.11.13 z godz 11:30 - BTC z bitcurexa 1800, LTC z btc-e.com 5,4$ a dolar 3,09zł

Nie ma mowy o naciągactwie, dlatego jeśli ktoś pisze, że przelicza LTC po 9$ to nie skomentuję tego, wartość w pln w chwili zamknięcia serwisu się liczy, równie dobrze ktoś może podać BTC po 900$ bo by przelał na goxa i sprzedał na samotnym szczycie bitcoina:)
Pismo sporządziłem, ale nie wiem czy umieszczać na forum (za wzór posłużył mi wzór od Lecha z bodajże 26 s. wątku), bo każdy powinien sam indywidualnie skomponować swoje - u mnie np. są elementy inne (załączenie kopii maila, podanie adresu BTC gdyby na saldzie były też BTC z powodu nieścisłości co do zrealizowania porannych transakcji 18,11 itd.)
Jeśli ktoś bardzo chce skorzystać z mojego wzoru to pm mi swój mail a podeślę wieczorem. Wersja ta jednak wymaga indywidualnej modyfikacji, aczkolwiek adresy LTC i BTC oraz konta bankowego możecie śmiało zostawić;P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dicamillo » czwartek, 21 listopada 2013, 14:19

Ja póki co dorzucam małe info: wygląda na to, że Bidextreme męczy się nadal ze zwrotami PLNów, bo dzisiaj dostałem od nich drugi przelew (obecnie zwrócili mi kasę, która została po pierwszym zakupie LTC, a za pierwszym razem odesłali mi moją drugą wpłatę, która nie zdążyła już z oczywistych względów dotrzeć na moje bidextreme'owe konto). Tak więc cierpliwości ;)

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: extreme » czwartek, 21 listopada 2013, 16:12

WEZWANIE WŁAŚCICIELA MAGNUS SP. Z O.O. – PROWADZĄCEJ PLATFORMĘ BIDEXTREME z dnia 21.11.2013r.

Szanowni Użytkownicy

W imieniu własnym w oparciu art. 24 § 1 w zw. z art. 43 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964r. Kodeks cywilny ( Dz. U. z dnia 18 maja 1964 z późń. zm.), wzywam do natychmiastowego zaniechania naruszania moich dóbr osobistych w postaci dobrego imienia oraz czci.

Ze zrozumieniem podchodzę do Państwa rozgoryczenia w związku z zaistniałą sytuacją, wzywam jednak Państwa do natychmiastowego zaniechania naruszania moich dóbr osobistych, poprzez publikowanie na forum w sposób całkowicie bezprawny pomówień i oszczerstw związanych z moją osobą.
Zgodnie z art. 24 § 1 kodeksu cywilnego osoba, której dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem może żądać zaniechania tego działania, chyba, że nie jest ono bezprawne a w razie naruszenia dobra może także żądać żeby osoba, która dopuściła się naruszenia dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności żeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może także żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.
Zasady te określa art. 448 kc, który stanowi, że w razie naruszenia dobra osobistego sąd może przyznać temu, czyje dobro osobiste zostało naruszone, odpowiednią sumę tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę lub na jego żądanie zasądzić odpowiednią sumę pieniężną na wskazany przez niego cel społeczny, niezależnie od innych środków potrzebnych do usunięcia skutków naruszenia.

Z powyższych przepisów wynika jednoznacznie, że ochrona dóbr osobistych przysługuje przed działaniem bezprawnym. Bezprawność należy rozumieć jako działanie sprzeczne z normami prawnymi, a nawet porządkiem prawnym oraz zasadami współżycia społecznego, co ma miejsce w niniejszej sprawie.
W art. 24§1 Kodeksu Cywilnego ustawodawca wprowadził domniemanie bezprawności naruszenia dóbr osobistych, to zatem na stronie pozwanej w procesie spoczywa obowiązek wykazania okoliczności usprawiedliwiających to działanie.
W przypadku nie dopełnienia żądania zmuszony będę wystąpić o ujawnienie danych osobowych użytkowników forum, w tym adresu IP i skierować sprawę na drogę postępowania sądowego, domagając się stosownego odszkodowania za szkodę, jak i zadośćuczynienia za wyrządzoną krzywdę - od osób dopuszczających się na forum samosądów związanych z zaistniałą sytuacją.

Mariusz Pilas
https://www.bidextreme.pl
Kupujesz - Zarabiasz - Inwestujesz
--
BTC: 18PCSBvkD4AiNFv3SbJq9WZqCCmuwfzwk
LTC: LeQRyKGgAwPudkRPh8PKtPR5tn5cLjHiKq

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: extreme » czwartek, 21 listopada 2013, 16:14

KOMUNIKAT z dnia 21.11.2013r. - DOTYCZĄCY ŚRODKÓW BTC I LTC SKRADZIONYCH Z PLATFORMY BIDEXTREME

Szanowni Państwo

Użytkownicy zwracający się z do Magnus sp. z o.o. z żądaniem zwrotu środków w kryptowalucie BTC i LTC, które były zgromadzone na platformie Bidextreme, a zostały skradzione - zobowiązani są dołączyć dokument poświadczający legalność pochodzenia kryptowaluty, której zwrotu żądają, a także ujawnienia źródła jej pochodzenia, celem potwierdzenia, iż nie pochodzi ona z np. z kradzieży dokonanej w wyniku ataku hackerskiego, które miały miejsce w ostatnim czasie na innych giełdach.
Użytkownicy Ci zobowiązani są również podać numer NIP lub pesel, a także adresu właściwego dla nich Urzędu Skarbowego celem rozliczenia się z podatku dochodowego osiągniętego w wyniku handlu kryptowalutą.
Każdy kto poweźmie wiedzę o miejscu znajdowania się skradzionej kryptowaluty BTC i LTC, która jest jego własnością zobowiązany jest niezwłocznie zawiadomić organy ścigania.

Mariusz Pilas
Prezes Zarządu
https://www.bidextreme.pl
Kupujesz - Zarabiasz - Inwestujesz
--
BTC: 18PCSBvkD4AiNFv3SbJq9WZqCCmuwfzwk
LTC: LeQRyKGgAwPudkRPh8PKtPR5tn5cLjHiKq

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”