Bidextreme.pl hacked
-
Strona 29 z 53
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- …
- 53
- Następna
- Bardzo Zły Moderator
- Reputacja: 2683

Re: Bidextreme.pl hacked
Postautor: rav3n_pl » czwartek, 21 listopada 2013, 09:34
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty
rav3n_pl
- Wygadany
- Reputacja: 521

Postautor: nexushash » czwartek, 21 listopada 2013, 09:46
nexushash
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » czwartek, 21 listopada 2013, 09:57

Pytanie tylko czy bidextreme czyta ten wątek, mam nadzieję że tak
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Początkujący
- Reputacja: 0
Postautor: lolek » czwartek, 21 listopada 2013, 10:34
lolek
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » czwartek, 21 listopada 2013, 10:41

Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Weteran
- Reputacja: 194

Postautor: hanti » czwartek, 21 listopada 2013, 10:59

Polecam giełdę kraken.com
hanti
- Orator
- Reputacja: 250
Postautor: Lechu » czwartek, 21 listopada 2013, 11:05
Na dzień dzisiejszy wspólna strata to niecałe 4500 ltc i około 11 btc.
Przypominam o kompletnych danych bo sporo osób wysyła imię nazwisko i stratę bez telefonu to nic nie zdziałamy bo się kontakt urwie.
Lechu
- Początkujący
Postautor: wamber » czwartek, 21 listopada 2013, 11:35
bo nie mamy żadnych dododów, że sprawa żeczywiscie jest prowadzona
wamber
- Weteran
Postautor: SkyValley » czwartek, 21 listopada 2013, 12:08
1) przeliczniki wedle których obliczamy należność? np. w przypisie?
2) uwagę, że kopię pisma przesyłamy do nich również drogą @ (by np. ułatwić wpisanie adresu ltc/btc)? Czy w ogóle dołączać kopię droga mailową? Jak uważacie? Osobiście mam taki zamiar.
3) czy do pisma dodawać kserokopię dowodu osobistego?
4) proponuję dodać na końcu coś w stylu W przypadku zwrotu należności oświadczam, że nie będę rościł dalszego zadośćuczynienia od firmy Magnus - ma to sens??
WAŻNA kwestia:
Czy jeśli się posiada maila z dowodem wpłaty LTC na ich konto, dołączyć go do pisma jako załącznik (wydruk i załącznik-plik jako elektroniczna) ???
Właśnie się zaczaiłem, że posiadam te ostatnie maile od nich z dowodem wpłaty LTC i stanem salda:)
SkyValley
- Orator
- Reputacja: 250
Postautor: Lechu » czwartek, 21 listopada 2013, 12:29
Lechu
- Weteran
Postautor: SkyValley » czwartek, 21 listopada 2013, 12:38
Obadajcie czy macie potwierdzenia o zmianie salda z bidextreme. Jak ktoś przelewał /wypłacał PLN/BTC/LTC to przychodzi na maila potwierdzenie - ja je dołączam do wezwania. W poprzednim poście sporo nabazgrałem. Kończę konstruować wezwanie.
SkyValley
- Początkujący
Postautor: Voltik » czwartek, 21 listopada 2013, 13:18
Jak zrobisz to wrzuć na forum wzór. Masz dobry kierunek, moim zdaniem, jeżeli chodzi o samo pismo.SkyValley pisze: Kończę konstruować wezwanie.
Voltik
- Początkujący
Postautor: lsk555 » czwartek, 21 listopada 2013, 13:31
Ubiegłeś mnie, dokładnie to samo chciałem napisać.Voltik pisze:Jak zrobisz to wrzuć na forum wzór. Masz dobry kierunek, moim zdaniem, jeżeli chodzi o samo pismo.SkyValley pisze: Kończę konstruować wezwanie.
Co do maili od nich to czekamy w takim razie na komunikat na ich stronie, wydaje mi się, że do jutra najpóźniej powinni już jakoś ustosunkować się do sytuacji.
lsk555
- Orator
- Reputacja: 62
Postautor: MegaMol » czwartek, 21 listopada 2013, 13:36
1) Ciężko tutaj uznać który przelicznik powinien obowiązywać. Czy w czasie wykonania ostatniej transakcji, czy w czasie pierwszego komunikatu blokady strony. W każdym razie musi być ta sama godzina dla kursów BTC/USD, LTC/USD, USD/PLN, ponieważ musisz operować na kursie, który znasz (najlepiej btc-e, bo tam są również LTC). Moim zdaniem, godzina zablokowania strony powinna obowiązywać.SkyValley pisze:Czy w piśmie zawrzeć również:
1) przeliczniki wedle których obliczamy należność? np. w przypisie?
2) uwagę, że kopię pisma przesyłamy do nich również drogą @ (by np. ułatwić wpisanie adresu ltc/btc)? Czy w ogóle dołączać kopię droga mailową? Jak uważacie? Osobiście mam taki zamiar.
3) czy do pisma dodawać kserokopię dowodu osobistego?
4) proponuję dodać na końcu coś w stylu W przypadku zwrotu należności oświadczam, że nie będę rościł dalszego zadośćuczynienia od firmy Magnus - ma to sens??
WAŻNA kwestia:
Czy jeśli się posiada maila z dowodem wpłaty LTC na ich konto, dołączyć go do pisma jako załącznik (wydruk i załącznik-plik jako elektroniczna) ???
Właśnie się zaczaiłem, że posiadam te ostatnie maile od nich z dowodem wpłaty LTC i stanem salda:)
2) Wersja papierowa powinna wystarczyć. Chyba, że wyślesz maila za potwierdzieniem przeczytania (czyli dostajesz maila zwrotnego z informacją że adresat otworzył maila).
3) Nie widzę powodów by to robić (może się mylę). Wystarczająco dużo danych i tak podajesz w umowie, twój PESEL nie jest im potrzebny.
4) To byłaby raczej jakaś notka informacyjna, która służyła by tylko po to, by Magnus mógł Cię posądzić, jeśli postąpisz inaczej. W każdym razie, moim zdaniem, wzbudza ona zaufanie.
BARDZO_WAŻNA_KWESTIA) Skoro masz stan salda, to powołuj się bezpośrednio na niego, chyba że w ramach ugody chcesz postępować w inny sposób, wtedy możesz próbować przesyłać dowody wpłaty. Jednak należy pamiętać, że jeśli przelałeś im BTC/LTC, które potem "przegrałeś" (czyt. sprzedałeś za tanio i chcesz je z powrotem), to wątpię by taka sytuacja przeszła. Abyś Ty mógł "niestracić" ktoś musi "niezyskać".
MegaMol
- Rozmowny
- Reputacja: 18
Postautor: MrLei » czwartek, 21 listopada 2013, 14:08
Nie postawili nawet kilku linijek html'a i komunikatu czy jakiegoś Wordpressa na szybko i przekierowanie...hanti pisze:tylko musicie jeszcze naprawic luke przez ktora dokonano kradziezy ;p i ogolnie jakies pentesty zlecic
...mi to wygląda że im skasowano przy okazji wszystko... obecnie strona pokazuje 404 z jakiegoś Panelu hostingowego...
Ktoś wie co to za panel?
MrLei
- Weteran
Postautor: SkyValley » czwartek, 21 listopada 2013, 14:10
Użyłem przeliczników z dnia 18.11.13 z godz 11:30 - BTC z bitcurexa 1800, LTC z btc-e.com 5,4$ a dolar 3,09zł
Nie ma mowy o naciągactwie, dlatego jeśli ktoś pisze, że przelicza LTC po 9$ to nie skomentuję tego, wartość w pln w chwili zamknięcia serwisu się liczy, równie dobrze ktoś może podać BTC po 900$ bo by przelał na goxa i sprzedał na samotnym szczycie bitcoina:)
Pismo sporządziłem, ale nie wiem czy umieszczać na forum (za wzór posłużył mi wzór od Lecha z bodajże 26 s. wątku), bo każdy powinien sam indywidualnie skomponować swoje - u mnie np. są elementy inne (załączenie kopii maila, podanie adresu BTC gdyby na saldzie były też BTC z powodu nieścisłości co do zrealizowania porannych transakcji 18,11 itd.)
Jeśli ktoś bardzo chce skorzystać z mojego wzoru to pm mi swój mail a podeślę wieczorem. Wersja ta jednak wymaga indywidualnej modyfikacji, aczkolwiek adresy LTC i BTC oraz konta bankowego możecie śmiało zostawić;P
SkyValley
- Początkujący
Postautor: dicamillo » czwartek, 21 listopada 2013, 14:19

dicamillo
- Oficjalny przedstawiciel projektu

Postautor: extreme » czwartek, 21 listopada 2013, 16:12
Szanowni Użytkownicy
W imieniu własnym w oparciu art. 24 § 1 w zw. z art. 43 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964r. Kodeks cywilny ( Dz. U. z dnia 18 maja 1964 z późń. zm.), wzywam do natychmiastowego zaniechania naruszania moich dóbr osobistych w postaci dobrego imienia oraz czci.
Ze zrozumieniem podchodzę do Państwa rozgoryczenia w związku z zaistniałą sytuacją, wzywam jednak Państwa do natychmiastowego zaniechania naruszania moich dóbr osobistych, poprzez publikowanie na forum w sposób całkowicie bezprawny pomówień i oszczerstw związanych z moją osobą.
Zgodnie z art. 24 § 1 kodeksu cywilnego osoba, której dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem może żądać zaniechania tego działania, chyba, że nie jest ono bezprawne a w razie naruszenia dobra może także żądać żeby osoba, która dopuściła się naruszenia dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności żeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może także żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.
Zasady te określa art. 448 kc, który stanowi, że w razie naruszenia dobra osobistego sąd może przyznać temu, czyje dobro osobiste zostało naruszone, odpowiednią sumę tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę lub na jego żądanie zasądzić odpowiednią sumę pieniężną na wskazany przez niego cel społeczny, niezależnie od innych środków potrzebnych do usunięcia skutków naruszenia.
Z powyższych przepisów wynika jednoznacznie, że ochrona dóbr osobistych przysługuje przed działaniem bezprawnym. Bezprawność należy rozumieć jako działanie sprzeczne z normami prawnymi, a nawet porządkiem prawnym oraz zasadami współżycia społecznego, co ma miejsce w niniejszej sprawie.
W art. 24§1 Kodeksu Cywilnego ustawodawca wprowadził domniemanie bezprawności naruszenia dóbr osobistych, to zatem na stronie pozwanej w procesie spoczywa obowiązek wykazania okoliczności usprawiedliwiających to działanie.
W przypadku nie dopełnienia żądania zmuszony będę wystąpić o ujawnienie danych osobowych użytkowników forum, w tym adresu IP i skierować sprawę na drogę postępowania sądowego, domagając się stosownego odszkodowania za szkodę, jak i zadośćuczynienia za wyrządzoną krzywdę - od osób dopuszczających się na forum samosądów związanych z zaistniałą sytuacją.
Mariusz Pilas
Kupujesz - Zarabiasz - Inwestujesz
--
BTC: 18PCSBvkD4AiNFv3SbJq9WZqCCmuwfzwk
LTC: LeQRyKGgAwPudkRPh8PKtPR5tn5cLjHiKq
extreme
- Oficjalny przedstawiciel projektu

Postautor: extreme » czwartek, 21 listopada 2013, 16:14
Szanowni Państwo
Użytkownicy zwracający się z do Magnus sp. z o.o. z żądaniem zwrotu środków w kryptowalucie BTC i LTC, które były zgromadzone na platformie Bidextreme, a zostały skradzione - zobowiązani są dołączyć dokument poświadczający legalność pochodzenia kryptowaluty, której zwrotu żądają, a także ujawnienia źródła jej pochodzenia, celem potwierdzenia, iż nie pochodzi ona z np. z kradzieży dokonanej w wyniku ataku hackerskiego, które miały miejsce w ostatnim czasie na innych giełdach.
Użytkownicy Ci zobowiązani są również podać numer NIP lub pesel, a także adresu właściwego dla nich Urzędu Skarbowego celem rozliczenia się z podatku dochodowego osiągniętego w wyniku handlu kryptowalutą.
Każdy kto poweźmie wiedzę o miejscu znajdowania się skradzionej kryptowaluty BTC i LTC, która jest jego własnością zobowiązany jest niezwłocznie zawiadomić organy ścigania.
Mariusz Pilas
Prezes Zarządu
Kupujesz - Zarabiasz - Inwestujesz
--
BTC: 18PCSBvkD4AiNFv3SbJq9WZqCCmuwfzwk
LTC: LeQRyKGgAwPudkRPh8PKtPR5tn5cLjHiKq
extreme
-
Strona 29 z 53
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1