Bidextreme.pl hacked

Od administratora

Proszę was jako administrator by nie zaśmiecać już tego wątku nieistotnymi komentarzami czy wyładowaniem emocji. Niech ten wątek służy tym którzy szukają konkretnych informacji. Zbędne komentarze które nic nie wnoszą do dyskusji tylko to utrudniają.Przypominam też, że naruszanie czyjegoś wizerunku czy pomówienia są karalne, nie naróbcie sobie problemów. Wszelkie posty które będą zawierały oczywiste znamiona przestępstwa będę kasował i banował konto. Dochodźmy swoich praw, walczmy o swoje ale róbmy to w granicach prawa dla swojego dobra i dobra całej sprawy.
32
56%
Info jest w formie ankiety ale nie mam innej opcji.
25
44%

Liczba głosów: 57
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [PLN] Bidextreme.pl - Dyskusja Ogólna

Postautor: maky » wtorek, 19 listopada 2013, 14:45

fistral pisze:
maky pisze:To jest pierwsza zasada.
no takis moądry...
Nie wiem jak długo znasz BTC więc może nie trafię, że niedługo. Ja uczyłem się na własnych błędach - bitomat.pl. Nie trzymam ani fiatów ani wirtualnych (w dużych ilościach) na giełdach. Wpłacam, kupuję i wypłacam też tylko niewielkie kwoty ale regularnie. Dlatego moje straty na bidextreme.pl to tylko:

200 PLN z czego zakupiłem 0,149 BTC i powinno się ostać coś koło 50 PLN.

Jedyną przeszkodą dla mnie jest utrzymująca się pomimo wzrostu wartości BTC opłata za wypłatę BTC bo przy kwotach jakimi operuję to największy 'koszt'. Gdyby były porównywalne do opłat za PLN to dziś zapewne byłbym stratny jeszcze mniej.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Re: Bidextreme.pl hacked

Postautor: SkyValley » wtorek, 19 listopada 2013, 15:00

Dobrze, że ludzie dostają zwroty PLN - ale to nic dziwnego - skoro konto bankowe pozostało nienaruszone, to zwrot to 100% norma.

Napisałem do bidextreme, by informowali na bieżąco w tym wątku o przebiegu sprawy. Liczę, że będą nas informować.

Rozmowny
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 19 listopada 2013, 15:09

Troszkę zmienili automata
"Zostały już podjęte wszelkie możliwe środki prowadzące do wyjaśnienia sprawy. Z uwagi na dobro prowadzonego śledztwa, na tym etapie nie ma możliwości przekazania Państwu szerszych informacji. Nie ma na chwilę obecną nie ma możliwości zwrotu BTC i LTC, co nie jest wykluczone w przyszłości.

Zespół Bidextreme"

Orator
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

Postautor: MegaMol » wtorek, 19 listopada 2013, 15:09

Kurs spada, więc może po prostu odkupią.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: virus » wtorek, 19 listopada 2013, 15:10

tak z ciekawosci wie ktos ile tych BTC i LTC poszło ?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 19 listopada 2013, 15:13

Ważne aby oddali za tydzień czy za miesiąc już nie ma znaczenia

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rzepsen » wtorek, 19 listopada 2013, 15:15

A mi z kolei napisali tak.

Witam
Na naszym koncie są w chwili obecnej wyłącznie środki pieniężne w PLN. Waluta LTC i BTC została skradziona w wyniku ataku hackerskiego.

Magnus sp. z o.o. jest również poszkodowana w wyniku ataku hackerskiego. Ubolewamy nad faktem konieczności czasowego zawieszenia platformy bidextreme, której potencjał wzrastał w imponującym tempie. Wiąże się to dla nas również z ogromną stratą finansową.

Zostały już podjęte wszelkie możliwe środki prowadzące do wyjaśnienia sprawy. Z uwagi na dobro prowadzonego śledztwa, na tym etapie nie ma możliwości przekazania Państwu szerszych informacji. Nie ma na chwilę obecną nie ma możliwości zwrotu BTC i LTC.

Zespół Bidextreme

Niestety musimy czekać. Ja nadal czekam na PLN. Co prawda ostatnie ruchy robiłem na giełdzie w zeszłym tygodniu. Nowe miałem zacząć wczoraj wieczorem ech ;/

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman3k » wtorek, 19 listopada 2013, 15:19

no to tez dostałem ale teraz już wysyłają że nie wykluczone w przyszłości więc może mają jakiś plan aby to oddać i będą w tym temacie coś powoli robić.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » wtorek, 19 listopada 2013, 15:22

To są odpowiedzi metodą kopiuj - wklej, co jest zrozumiałe, bo pewnie mnóstwo ludzi pisze z tym samym pytaniem.
Liczę na to, że sprawa potoczy się dobrze:)
Zobaczcie, jeśli te 11,400 LTC to nasze LTC, to nie ma tragedii, licząc po 7,4$ to ponad 260,000 zł. Nie ma tragedii - jeśli kurs opadnie to jeszcze mniej, natomiast może też wystrzelić te LTC jeszcze znacznie.

Ile BTC - nie wiadomo.

Nadal przydałaby się historia transakcji i salda lub po prostu przesłanie samych sald końcowych wszystkim poszkodowanym.

PS. Rozwiązaniem dla bidextreme jest oddawanie użytkownikom LTC i BTC w ratach. 2,3 raty np. Uważałbym jednak na kursy BTC i LTC, bo jeśli wystrzelą a możliwe że jeszcze bardziej wystrzelą, wartość długu w PLN znacząco wzrasta.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lolek » wtorek, 19 listopada 2013, 15:27

moje ltc około 137, leżą na adresie LYvjQ29Wr9gVtjdAvmdsJ2s2uXozZrHrSK który widać nie był ruszany , leży tam około 11 410 ltc , dziwne bo jesli zostały rzeczywiście skradzione to pewnie by już od dawna ich tam nie było , a może mamy identyczną sytuację jak z bitomatem i właściciel poprostu utracił dostęp do walleta , nadpisał i nie miał kopii zapasowej . Panowie z Bidextreme oddajcie ludzią zaginione waluty i wracajcie , w ciągu pół roku jesteście wstanie się odkuć , obroty na ltc rosną w gigantycznym tempie a w Polscie nie ma żadnej giełdy !!!

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamex » wtorek, 19 listopada 2013, 16:06

Ja miałem tam 145 (około) i jakoś ich nie widać.

Jak taki włam do portfela w ogóle jest możliwy? Przecież wszędzie się trąbi o tym jaki to bitcoin nie jest bezpieczny, że złamanie hasła byłoby niewykonalne nawet przez wszystkie superkomputery świata itd.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » wtorek, 19 listopada 2013, 16:17

@adamex: Ponoć Volvo XC90 to najbezpieczniejszy samochód świata ale daj takie auto nieodpowiedzialnej osobie to się zabije na pierwszym drzewie. Bitcoin jest bardzo bezpieczny nikt Ci nie ukradnie bitcoinów jeśli zachowasz podstawowe środki bezpieczeństwa.
Jeśli bidextreme pozwoliło się okraść to może całe szczęście (w nieszczęściu), że teraz a nie za pół roku jakby tam były 100x większe środki.

Weteran
Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » wtorek, 19 listopada 2013, 16:19

Bitmar pisze:Bitcoin jest bardzo bezpieczny nikt Ci nie ukradnie bitcoinów jeśli zachowasz podstawowe środki bezpieczeństwa.
Z tym że nie jest łatwo zachować podstawowe środki bezpieczeństwa ludziom nie obytym z informatyką.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rzepsen » wtorek, 19 listopada 2013, 16:22

AdamM pisze:
Bitmar pisze:Bitcoin jest bardzo bezpieczny nikt Ci nie ukradnie bitcoinów jeśli zachowasz podstawowe środki bezpieczeństwa.
Z tym że nie jest łatwo zachować podstawowe środki bezpieczeństwa ludziom nie obytym z informatyką.
Racja. Zmienię jednak trochę temat. Dziś ludzie zaczęli dostawać pierwsze zwroty PLN. Jeszcze nie dostałem ale czekam. W zasadzie dla właściciela, jeśli chce ratować sytuację, a można chyba tak to nazwać powinno zależeć aby sprawę załatwić jak najszybciej. Liczą się przecież każde godziny. Chodzi o to aby kurs za daleko nie odjechał. Nie wiem jak wy ale czekam na kolejny komunikat i udział w dyskusji na forum, którego niestety brak. Żeby nie było na BTC i LTC też czekam.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KierownikForum » wtorek, 19 listopada 2013, 16:38

Do Firmy Magnus Sp. z o.o.!!!

Działając w imieniu wszystkich forumowiczów poszkodowanych w związku z atakiem na serwis Bidextreme.pl zgadzamy się umorzyć wasze długi w LTC i BTC jeżeli do końca dnia wszystkie PLNy, które znajdowały się na naszych kontach zostaną zwrócone

Pozdrawiamy
Forumowicze bitcoin.pl

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: extreme » wtorek, 19 listopada 2013, 16:39

Komunikat z dnia 19.11.2013r.

Szanowni Użytkownicy

Przepraszamy za opóźnienia w udzielaniu odpowiedzi na Wasze wiadomości mail, które przychodzą do nas w ogromnych ilościach.
W chwili obecnej Zespół Bidextreme jest zaangażowany głównie we współpracę z Wydziałem do walki z przestępczością gospodarczą w celu wykrycia sprawcy ataku hackerskiego i zwrotu środków PLN na rachunki bankowe Użytkowników.
Prosimy o zrozumienie i cierpliwość, odpowiedzi będą udzielne sukcesywnie.

Prezes Zarządu
Mariusz Pilas
https://www.bidextreme.pl
Kupujesz - Zarabiasz - Inwestujesz
--
BTC: 18PCSBvkD4AiNFv3SbJq9WZqCCmuwfzwk
LTC: LeQRyKGgAwPudkRPh8PKtPR5tn5cLjHiKq

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: djkarmi » wtorek, 19 listopada 2013, 16:41

Tak czy siak bidextreme dostało dobra szkole, czekam na powrót pierwszej polskiej giełdy LTC i wpłacam bez obaw, bo po powrocie na rynek, pewnie bedzie to najbardziej bezpieczna giełda kryptowalut na świecie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: grrrymas » wtorek, 19 listopada 2013, 16:42

Witam,

Wiec ja tez jestem swiezakiem w tej calej bit/litcoinowej machinie. Stracilem 80LTC, wiadomo ze inwestujac trzeba liczyc sie ze strata ... ale strata nie w taki sposob? Co innego stracic na kursie, a co innego zostac okradzionym.
Tlumaczenia Bidextreme do mnie nie trafiaja, co znaczy ze nie ma mozliwosci zwrotu srodkow? Utworzyli platforme, swiadczyli uslugi i nawalili, powierzylismy im swoje pieniadze a oni zwyczajnie nawalili. Nie stracilismy kasy z wlasnej winy, tylko przez ich niedbalstwo. Tylko i wylacznie oni powinni poniesc odpowiedzialnosc, a nie my.

Dla mnie te 80LTC nie jest duza kwota, raczej dla zabawy traktowalem cala ta gre, ale cisnienie mi skacze na mysl o sk***** zlodziejach ktorzy zeruja na cudzej krzywdzie.

I mam jeszcze takie jedno male spostrzezenie, niech mnie ktos poprawi jesli sie myle ... ale kilka osob juz tu chyba pisalo ze wymieniali BTC/LTC juz po kradziezy ale jeszcze przed zamknieciem gieldy:

cytat:
JohnyCage pisze:...
Teraz pytanie jeśli sprzedałem LTC wczoraj rano tj. 18.11.2013 kiedy giełda jeszcze działała ale z tego co piszecie było już po ataku, to czy oni tą moją kasę mają czy nie.
... czyli co? skoro tak bylo to znaczy ze jednak kryptowaluty byly w portfelach zwyklych graczy. Wiem ze mowie tutaj moze o jednostkach, ale moze to byc jakas poszlaka ze jednak nie zostaly okradzione konta zwyklych uzytkownikow.

Mam jeszcze prosbe do kogos bardziej ogarnietego, ja nie pamietam swojego konta wiec nie moge sprawdzic swojego walletu. Ale mam tez konto na btc-e i przelalem tam kilka dni temu 1,5ltc tak na probe sprawdzalem czy to dziala bo chcialem przezucic tam wiekszosc swoich LTC z Bidextreme (nie zdazylem). Posiadam jakies dane z tej transakcji: id transakcji, kwota, czas transakcji, mam tez konto docelowe w btc-e ale nie jestem pewien czy nie wygenerowalem ostatnio nowego wiec nie mam pewnosci czy to jest to samo na ktore przelewalem ltc. Czy z tymi danymi ktos jest w stanie pomoc mi dojsc do numeru mojego walletu? Probowalem szukac na block-explorer.com ale nic z tego.

pozdrawiam

P.S. Ja sie nie zrazam, mam zamiar ponownie zainwestowac, madrzejszy o ta nauczke ... bidextreme mialo jeden duzy plus, a mianowicie mozna bylo szybko przelac pieniadze i dysponowac nimi juz w kilka godzin po przelewie. Z tego co sie rozgladalem zazwyczaj trwa to kilka dni. Zna ktos gielde godna polecenia pod tym wzgledem?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » wtorek, 19 listopada 2013, 16:42

KierownikForum pisze:Do Firmy Magnus Sp. z o.o.!!!

Działając w imieniu wszystkich forumowiczów poszkodowanych w związku z atakiem na serwis Bidextreme.pl zgadzamy się umorzyć wasze długi w LTC i BTC jeżeli do końca dnia wszystkie PLNy, które znajdowały się na naszych kontach zostaną zwrócone

Pozdrawiamy
Forumowicze bitcoin.pl
Co to za bzdura?!

Umorzyć długi w BTC i LTC? Absolutnie NIE.

W imieniu wszystkich forumowiczów?? NIE.

nick kieerownikForum??! NIE.

@ Bitmar czy inny ogarnięty moderator - to konto jest do zbanowania

Konto zbanowane - Bitmar

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: grrrymas » wtorek, 19 listopada 2013, 16:48

KierownikForum pisze:Do Firmy Magnus Sp. z o.o.!!!

Pozdrawiamy
Forumowicze bitcoin.pl
Raczej nie dzialalbym w imieniu wszystkich bez konsultacji ze wszystkimi. PLNy musza zwrocic, z tego co wiemy nie bylo ataku na konto bankowe, wiec niby dlaczego mieliby ich nie zwrocic? Zostalismy okradzeni i jeszcze teraz mamy isc na kompromisy? Oddajcie czesc a reszte sobie zatrzymajcie? Nie tak to powinno dzialac.

P.S. przepraszam za brak polskiej czcionki

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”