Bot do skupowania wielu dipów i sprzedaży z niewielkim zyskiem

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Andrew1994 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 09:56

Wpadłem na pomysł żeby stworzyć bota który na blockchainie Solana będzie działać na około 100-130 altcoinach dziennie i automatycznie kupować spadki i sprzedawać je z niewielkim zyskiem, jeszcze się waham ale od 6 do 8%. Ma też sprzedawać nieudane zakupy w raamch strategii stop-loss jak cena spadnie poniżej 10% od zakupu. Chcę zacząć od inwestowania niewielkich kwot, ale z czasem jak bot zacznie zarabiać będzie miał większy budżet w obrocie i moim celem są zarobki od 10 do 100 tysięcy dziennie. Bota będę tworzyć sam bo i tak aktualnie przebywam na wymuszonym bezrobociu z powodu kryzysu w IT :lol: , wiem że bot wymaga infrastruktury technicznej, umiejętności ale to nie problem. Co myślicie o tym pomyśle? Ma to prawo wypalić i przynosić wymierne efekty?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 319
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 10:43

@Andrew1994 To się nie uda. Problem w tym, że jak cena spadnie to nie wiesz czy będzie dalej spadać czy się odbije. To tylko wygląda tak prosto na danych historycznych ;) A więc powiedzmy masz 50 / 50 że zrealizujesz stop lossa lub weźmiesz take profit - jednak dochodzą koszty transakcji (spread, fee), które powodują że statystycznie jesteś na minusie.

Żeby to miało rację bytu musiałbyś znaleźć sposób na przewidywanie zachowania ceny, wystraczająco skutecznie aby przewyższyć koszty transakcji.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » czwartek, 8 sierpnia 2024, 10:49

Andrew1994 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 09:56Ma to prawo wypalić i przynosić wymierne efekty?
Nie. I nie infrastruktura czy zasoby sa wazne ale algorytm. To znaczy ze nie ma metody na przewidywanie rynku. Byc moze w perspektywie miesiecy uzyskasz 51% do 49% ze ci sie udaje ale to jest ekstremalnie trudne choc nie niemozliwe.
HFT dziala na swiecie i zarabia. Ale to nie sa proste sprawy.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Andrew1994 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 11:03

Yogi77 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 10:43 @Andrew1994 To się nie uda. Problem w tym, że jak cena spadnie to nie wiesz czy będzie dalej spadać czy się odbije. To tylko wygląda tak prosto na danych historycznych ;) A więc powiedzmy masz 50 / 50 że zrealizujesz stop lossa lub weźmiesz take profit - jednak dochodzą koszty transakcji (spread, fee), które powodują że statystycznie jesteś na minusie.

Żeby to miało rację bytu musiałbyś znaleźć sposób na przewidywanie zachowania ceny, wystraczająco skutecznie aby przewyższyć koszty transakcji.
na hossie zwykle odbijają bo ludzie skupują dołki a na Solanie koszty transakcji to grosze przecież

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Andrew1994 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 11:19

domator pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 10:49
Andrew1994 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 09:56Ma to prawo wypalić i przynosić wymierne efekty?
Nie. I nie infrastruktura czy zasoby sa wazne ale algorytm. To znaczy ze nie ma metody na przewidywanie rynku. Byc moze w perspektywie miesiecy uzyskasz 51% do 49% ze ci sie udaje ale to jest ekstremalnie trudne choc nie niemozliwe.
HFT dziala na swiecie i zarabia. Ale to nie sa proste sprawy.
to co jeszcze trzeba by zrobić? masz jakieś pomysły?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 11:57

@Andrew1994 gdy nastepuje spadek ceny, nigdy nie wiemy czy to korekta czy koniec hossy :D takie rzeczy staja sie oczywiste dopiero z perspektywy czasu

no i jak shity na solanie runa, to mozesz je holdowac i 5 lat - juz sie nie podniosa :lol:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Andrew1994 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 12:49

no ale bot ma działać tylko w czasie hossy, czyli wtedy, kiedy wykonywanych jest dużo transakcji na różnych altach. w hossie jak coś mocno spada to zawsze ktoś kupi

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 13:25

@Andrew1994 No to masz przykład z aktualnej hossy, w ciągu kilku dni ETH z 3.5k spadło 20% do 2.8k po czym nie skupili tylko spadło kolejne 20%

Na kompletnych shitach nie wiem jak jest, bo mnie to nie interesuje, ale podejrzewam że dużo gorzej

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ags94 » czwartek, 8 sierpnia 2024, 15:53

Andrew1994 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 09:56moim celem są zarobki od 10 do 100 tysięcy dziennie
Jak już strzelasz liczbami z dupy, to po co się ograniczać? Czemu nie od razu milion? :D

W kryptowalutach siedzi tyle osób, że zostały przeorane wszystkie możliwe strategie i metastrategie. Twój bot zostanie wyczyszczony 50 razy przez jakieś rugpulle zanim uświadomisz sobie, że w świecie kryptowalut nie istnieje coś takiego jak pewny zarobek.

Znajdź sobie jakieś gównogiełdy i pary walut z niskim wolumenem i po prostu na bieżąco ustawiaj zlecenia limit, to może chociaż zarobisz na piwo.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3799
Reputacja postu: 
3

Postautor: akos » czwartek, 8 sierpnia 2024, 20:38

Regularne 100k dziennie dzięki algorytmowi "kup tanio, sprzedaj drogo" na altach Solany? Że też wcześniej na to nie wpadłem :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 9 sierpnia 2024, 18:19

Andrew1994 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 11:19masz jakieś pomysły?
Mam mnostwo pomyslow. Pisze boty handlujace krypto od 2013 roku. Zaden z nich nie zarabia w taki sposob jaki to opisujesz.
Prawde mowiac ZADEN z nich nie zarabia oprocz tych ktore robia arbitraz :-)
Reszta to wprawki/eksperymenty/ćwiczenia.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Andrew1994 » poniedziałek, 12 sierpnia 2024, 07:20

hmm to czemu widziałem na własne oczy portfel bota który generuje takie zarobki? jak mówicie że to niemożliwe

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » wtorek, 13 sierpnia 2024, 08:52

@Andrew1994 gdzie widziałeś? możliwe że to był blef albo bot nie działał na tak prostej zasadzie jak to opisujesz

Weteran
Reputacja: 3844
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitBoy » wtorek, 13 sierpnia 2024, 09:15

Ech, znowu być młodym i mieć złudzenia, że możesz solo w piwnicy wygrać z funduszami i bankami które dysponują miliardami $, armią genialnych informatyków, hektarami serwerów, najnowszymi algorytmami AI i insajderskim info :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Andrew1994 » niedziela, 18 sierpnia 2024, 18:27

a jakbym skupował dokładnie takie same coiny jak ten wallet tylko miałbym szybszego bota?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: leah560 » piątek, 23 sierpnia 2024, 06:40

przez przypadek wpadl mi w oczy ten watek, wszedlem tylko na temat o bitomatach i akurat sam zrobilem juz takiego bota, ale volumen mocno spadl na solanie i czekam az wzrosnie, chyba znalezlismy ten sam adres ktory z 2 miesiace temu po $30k dziennie zarabial, widzialem juz tez inne adresy co to probuja robic, skonczy sie to tym ze bedziemy dawac 90% zysku na tipy jito caly czas majac i tak duze ryzyko i wszyscy na tym tylko stracimy xD

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » sobota, 24 sierpnia 2024, 19:20

@leah560 W kontekście wyszukiwania adresów dobrych do śledzenia, jakiś czas temu stworzyłem narzędzie które pomaga śledzić transakcje wykonywane przez bogate portfele

viewtopic.php?f=54&t=37945#p786217

Obsługuje Ethereum i pochodne L2

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: leah560 » niedziela, 25 sierpnia 2024, 02:18

@Yogi77 mam juz takie cos, 30 min roboty z chatgpt w tych czasach

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Andrew1994 » wtorek, 27 sierpnia 2024, 20:06

Yogi77 pisze: sobota, 24 sierpnia 2024, 19:20 @leah560 W kontekście wyszukiwania adresów dobrych do śledzenia, jakiś czas temu stworzyłem narzędzie które pomaga śledzić transakcje wykonywane przez bogate portfele

viewtopic.php?f=54&t=37945#p786217

Obsługuje Ethereum i pochodne L2
Po co komuś udostępniasz takie programy, nie lepiej samemu z tego korzystać?

Dodano po 5 minutach 59 sekundach:
leah560 pisze: piątek, 23 sierpnia 2024, 06:40 przez przypadek wpadl mi w oczy ten watek, wszedlem tylko na temat o bitomatach i akurat sam zrobilem juz takiego bota, ale volumen mocno spadl na solanie i czekam az wzrosnie, chyba znalezlismy ten sam adres ktory z 2 miesiace temu po $30k dziennie zarabial, widzialem juz tez inne adresy co to probuja robic, skonczy sie to tym ze bedziemy dawac 90% zysku na tipy jito caly czas majac i tak duze ryzyko i wszyscy na tym tylko stracimy xD
Próbowałeś już swojego bota? ja na razie ulepszam go, mój tech lead z byłej roby wszedł ze mną w ten interes, podwojne fundusze na lepszą infrastrukturę i co dwie techniczne głowy to nie jedna i potencjalnie lepsze zyski, ale startujemy z botem za około miesiąc.

Dodano po 16 minutach 21 sekundach:
domator pisze: piątek, 9 sierpnia 2024, 18:19
Andrew1994 pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 11:19masz jakieś pomysły?
Mam mnostwo pomyslow. Pisze boty handlujace krypto od 2013 roku. Zaden z nich nie zarabia w taki sposob jaki to opisujesz.
Prawde mowiac ZADEN z nich nie zarabia oprocz tych ktore robia arbitraz :-)
Reszta to wprawki/eksperymenty/ćwiczenia.
Może Twoje boty są słabe. sam stworzyłem już kilka botów na różne platformy na alty i niektóre ładnie dały zarobić w czasach hossy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » środa, 28 sierpnia 2024, 13:01

Andrew1994 pisze: wtorek, 27 sierpnia 2024, 20:28sam stworzyłem już kilka botów na różne platformy na alty i niektóre ładnie dały zarobić w czasach hossy
1. to po co pytasz skoro wiesz.
2. Na hosse nie trzeba botow. Kupujesz i czekasz.

Wróć do „Boty i strategie”