bot "do samodzielnego montażu" lub biblioteka do bota

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: bitcoinrocker » środa, 17 stycznia 2018, 13:03

Witam,

Czy istnieje jakaś aplikacja lub biblioteka, w której w łatwy sposób można sobie wykonać własnego bota? Chciałbym nie musieć się martwić o podstawowy szkielet aplikacji, sposób przesyłania danych, uwierzytelniania, itp. tylko zaprogramować sobie samą logikę bota. Mogła by to być biblioteka zawierająca funkcje do odczytu kursów, wystawiania zleceń, itd., a samą logikę napisałbym sobie sam i później aktualizował na podstawie poczynionych obserwacji. Idealnie, gdyby był to program, w którym logikę można dopisać do jakiegoś fragmentu kodu lub zaczytać ze skryptu. I fajnie, jakby ten program był kompatybilny z API giełdy Binance, bo głównie robię transakcje krótkoterminowe, w których prowizja zabiera istotną część zysku (po prostu ciułam sobie po 1-kilka procent podnosząc stopniowo stop-loss transakcji). Przy takiej strategii bot znacznie ułatwiłby funkcjonowanie.

Pozdrawiam

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: OceanFire » środa, 17 stycznia 2018, 18:30

Przy takich ograniczeniach to zapomnij :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 163
Reputacja postu: 
0

Postautor: BTC-m » środa, 17 stycznia 2018, 18:40

Może przyda Ci się mój bot pozwalający na użycie Twojej własnej strategii TradingView którą bot tylko automatyzuje (wykonuje transakcje na podstawie sygnałów ze strategii). Strategie TV pisze się bardzo łatwo. Binance dodamy zaraz po Bitfinexie, obecnie obsługiwane są giełdy Bitstamp, Kraken, Poloniex. Bittrex dodany w wersji jeszcze nieopublikowanej. http://forum.tvautotrader.com/index.php

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitcoinrocker » środa, 17 stycznia 2018, 19:55

A kiedy mniej więcej ma być wersja dla binance?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BTC-m » środa, 17 stycznia 2018, 22:02

Mam spory feedback z drobnymi bugami / niedogodnościami ale cały czas dodaję też giełdy. Nie chcę się deklarować na 100%, ale naprawdę niebawem, coś koło tygodnia. Możesz też potestować program i dać znać co byś zmienił żeby program był wygodny do użycia, łatwy w obsłudze i atrakcyjniejszy dla klientów. Tu masz nowy temat na forum: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=7&t=25227

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitcoinrocker » czwartek, 18 stycznia 2018, 12:11

Rozumiem, że to jest coś podobnego do Coinigy. Czekam zatem na wersję dla Binance i będę testował.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BTC-m » czwartek, 18 stycznia 2018, 17:14

Coinigy to platforma ho handlu, imitacja MT4 dla forexa, nasz bot to program który realizuje sygnały ze strategii które pokazują te sygnały na Trading View. Tych strategii są tysiące, łatwo się je pisze a teraz, dzięki mojemu programowi także używa na którejś z obsługiwanych giełd krypto w automatycznym tradingu.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitcoinrocker » piątek, 19 stycznia 2018, 12:36

Chciałem się zapisać na free trial i wpisałem otrzymany smsem kod, ale mam informację:

You are not granted to access free 7 days trial or your trial expired. If you want to use Trading View Auto-Trader longer, you have to purchase the license. Check our prices HERE.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BTC-m » piątek, 19 stycznia 2018, 12:55

Proszę z problemami przeskoczyć tutaj https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=7&t=25227 bo Bardzo Zły moderator będzie jeszcze bardziej zły.

Wróć do „Boty i strategie”