BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 19 maja 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: kopanie001 » piątek, 19 maja 2017, 22:13

Proszę o pomoc.
Po uruchomieniu aplikacji i wciśnięciu przycisku Sprawdź wyskakuje mi błąd jak niżej.
Mam system Widnows 10.
Będę wdzięczny jak by ktoś opisał co należy (krok po kroku) zrobić żeby działało - próbowałem coś instalować ale bez powodzenia.
Z góry dziękuję.

Treść błędu:

Kod: Zaznacz cały

Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

************** Tekst wyjątku **************
System.IO.FileLoadException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'Newtonsoft.Json, Version=8.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=30ad4fe6b2a6aeed' lub jednej z jego zależności. Zlokalizowana definicja manifestu zestawu nie odpowiada odwołaniu do zestawu. (Wyjątek od HRESULT: 0x80131040)
Nazwa pliku: 'Newtonsoft.Json, Version=8.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=30ad4fe6b2a6aeed'
   w swapbot.SwapBot.btCheck_click(Object sender, EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
   w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
   w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

OSTRZEŻENIE: rejestrowanie informacji o powiązaniach zestawów jest wyłączone.
Aby włączyć rejestrowanie błędów powiązań zestawów, ustaw wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) równą 1.
Uwaga: z włączeniem rejestrowania błędów powiązań zestawów wiąże się pewien spadek wydajności.
Aby wyłączyć tę funkcję, usuń wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].



************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1637.0 built by: NETFXREL3STAGE
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
swapbot
    Wersja zestawu: 1.0.0.0
    Wersja Win32: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Rafa%C5%82%20Prowadzisz/Desktop/B/Swapbot/swapbot.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1637.0 built by: NETFXREL3STAGE
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Core
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1638.0 built by: NETFXREL3STAGE
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
System.Xml
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------
mscorlib.resources
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/mscorlib.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/mscorlib.resources.dll
----------------------------------------

************** Debugowanie w trybie JIT **************
Aby włączyć debugowanie w trybie just in time (JIT), plik .config tej
aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
debugowaniem.

Na przykład:

<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 19 maja 2017, 22:36

Kolega widać nie umie czytać komunikatów, nawet jak są po Polsku.
Nie można załadować pliku lub zestawu 'Newtonsoft.Json,
Po prostu nie skopiowałeś pliku Newtonsoft.Json.dll do tego samego katalogu w którym masz swapbot.exe
Jest do biblioteka wymagana do obsługi komunikatów json.
Zaraz dopiszę to do readme, bo jest to już któryś raz...

Dodano po 5 minutach 49 sekundach:
Readme zaktualizowane.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 19 maja 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: kopanie001 » sobota, 20 maja 2017, 21:27

Dziękuję za odpowiedź.
Racja, urządzenia elektryczne włączone do prądu zawsze lepiej działają niż jak są odłączone od prądu. A jeszcze lepiej działają jak przeczyta się instrukcję.
Składam samokrytykę ;) i dziękuję za pomoc.

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Arde » wtorek, 6 czerwca 2017, 23:46

Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego np. w tej chwili kiedy graniczne oprocentowanie jest na poziomie 17,096% to bot ustawia kontrakt na 18,2856%? Zarobki są, więc wszystko w porządku tylko po prostu nie rozumiem dlaczego :P

Z góry dziękuję za odpowiedź

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » środa, 7 czerwca 2017, 10:20

Jedyna szansa że tak się stało:
- było ponad 18,28 i bot ustawił tyle
- spadło
- bot nie może opuścić bo może to zrobić co 10 minut
- zarobek widać bo ponad minutę bot był pod granicą
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Arde » środa, 7 czerwca 2017, 10:32

Hmmm, tylko że tak się dzieje cały czas, przez noc bot kilka razy obniżył, ale zawsze jest to więcej niż wynika z wykresu, np. teraz niby jest 14.9% na wykresie, a mi ustawił 15.8%. A zarobki cały czas lecą i rosną ;)

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » środa, 7 czerwca 2017, 10:58

Popatrz w log bota, wszystko wypisuje na bieżąco.
Nie patrz na wykres tylko informacje z loga - on to odczytuje po api a nie wiem jak szybko odświeżany jest wykres.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Arde » środa, 7 czerwca 2017, 11:05

Aha, czyli ta wartość na stronie bitmarketu jest tylko orientacyjna. W programie pokazuje mi cutoff na poziomie 16%, czyli wychodzi na to, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, po prostu nie rozumiałem dlaczego nie pokrywa mi się to z wartością na wykresie :D dzięki za wyjaśnienie

Wygadany
Posty: 666
Rejestracja: 14 lutego 2017
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: esse » środa, 7 czerwca 2017, 17:20

Ostatnio cały czas jest tak, że na wykresie jest np. 20%, bot ustawia np. na 21% i swap jest aktywny i zarabia :shock:

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 8 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Pieterl » piątek, 9 czerwca 2017, 00:33

Być może to głupie pytanie, ale jak sprawdzić ile zarobiłem?

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 2642
Rejestracja: 19 maja 2013
Reputacja: 120
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: GetBitCoin_pl » piątek, 9 czerwca 2017, 00:45

hah, racja, brakuje takiej funkcjonalności ;)
Zabieraj na piwo na Getbitcoin.pl | Polecam giełdę Bitmex.com
Kup swoje pierwsze bitcoiny na 4coins.pl| Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 9 czerwca 2017, 08:38

@Pieterl, to możesz zrobić tylko przez zalogowanie na giełdę i ściągnięcie do arkusza otwarć/zamknięć bota.
API daje tylko aktualny zarobek z obecnej ustawki, po zmianie % liczy od zera.

Dodano po 23 sekundach:
Albo zapisywać sobie np raz dziennie o tej samej porze kwotę.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 42
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: btanreb » sobota, 10 czerwca 2017, 14:39

rav3n_pl

wpisałem klucze (jawny, tajny), klikam 'Sprawdź' i dostaję error:
{"error":503,"errorMsg":"Invalid tonce value","time":1497098205}

co jest nie tak?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » sobota, 10 czerwca 2017, 16:00

btanreb pisze: errorMsg":"Invalid tonce value"
Nic nie świta?
.
.
.
Zegarek ma kolego źle ustawiony. Dopuszczalna odchyłka to 10 sekund.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 8 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Pieterl » niedziela, 11 czerwca 2017, 22:47

Info dla wszystkich, którym nie działa bot - uruchomcie go jako administrator ;) Ot i cała przyczyna braków zysków :D

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 12 czerwca 2017, 00:10

Nie, to nie powinno być to. Program nie wymaga żadnych uprawnień oprócz neta i zapisu pliku z konfiguracją. Widoczne rozpakowałeś lub odpaliłeś jako admin za pierwszym razem a potem jako nie-admin nie miałeś uprawnień.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Arde » sobota, 24 czerwca 2017, 02:10

rav3n_pl pisze:
btanreb pisze: errorMsg":"Invalid tonce value"
Nic nie świta?
.
.
.
Zegarek ma kolego źle ustawiony. Dopuszczalna odchyłka to 10 sekund.
Może to głupie pytanie, ale jak w takim razie ustawić ten zegar? Od wczoraj mam ten sam problem. Wcześniej wszystko działało, a teraz nagle kicha.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » sobota, 24 czerwca 2017, 06:31

Synchronizacja czasu z internetu.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: adam1226 » sobota, 24 czerwca 2017, 09:02

Jak Ci sie zmienia po kilkanaście sekund na godzine to mozesz miec cos z kompem (ktorys z kwarcow na plycie, bateria cmos...)
http://www.timesynctool.com/ tymczasowo tu masz soft do automatycznej synchronizacji @Arde,
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Arde » sobota, 24 czerwca 2017, 10:30

Dzięki za odpowiedź, miałem niby ustawioną automatyczną synchronizację czasu z internetu, ale zrobiłem to ręcznie i pomogło.

Wróć do „Boty i strategie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość