BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » czwartek, 29 grudnia 2016, 00:32

Zaktualizuje za pare godzin ;)

Weteran
Posty: 2719
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

rav3n_pl

Postautor: afrus » czwartek, 29 grudnia 2016, 01:28

Potwierdzam mi dziś zdejmował i zakładał ponownie co trochę umniejszyło zarobek niestety ale nie mam pretensji bo i tak cud miód robota :D
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » czwartek, 29 grudnia 2016, 16:23

a u mnie sie przestał otwierać po aktualizacji :d po uruchomieniu aplikacji jest widoczna w menedżer zadań ale nie uruchamia się żadne gui :D ani w trayu ani na pasku zadań hehe

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 29 grudnia 2016, 16:33

zmień nazwę pliku konfig.txt i sprawdź.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » czwartek, 29 grudnia 2016, 17:55

po usunięciu pliku konfig.txt ogólnie się teraz włączył ale dzieją się z nim dziwne rzeczy.
Uruchamia się normalnie ale po wpisaniu kluczy łączy się normalnie i program działa dopóki nie włączy się startu - może dlatego że nie mam żadnych btc dostępnych na giełdzie aby mógł na swapa zabrać, tylko pasek przewijania miga a sam bot robi się nie aktywny (WIN7) i nawet go wyłączyć nie można .

Obrazek


obczaję na drugim komputerze (WIN10) jeszcze co się będzie działo

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 29 grudnia 2016, 18:10

poprostuandi pisze: może dlatego że nie mam żadnych btc dostępnych na giełdzie
Ale czytałeś README? Przecież napisałem wyraźnie, że BOT ZAKŁADA ŻE MASZ BTC...
Kocham takie raporty błędów...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » czwartek, 29 grudnia 2016, 19:10

Pewnie ze czytałem, tylko ze poprzednia wersja reagowała normalnie i sie z nią nic nie działo, jak btc sie pojawiały to działał dalej a tu nie chciało dlatego napisałem swoją sugestie

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 29 grudnia 2016, 19:23

Cóż, stara wersja generuje stare błędy, nowa -nowe... i stare XD
Musiałbym dodać weryfikację stanu konta i nicnierobienie w takiej sytuacji.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » czwartek, 29 grudnia 2016, 19:32

swap możliwy jest od 0,1BTC :)
Opcja z trayem wyszła mega !

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » czwartek, 29 grudnia 2016, 19:49

Działa wszystko bez zarzutu.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 30 grudnia 2016, 11:46

Uwaga! Ostatnia poprawka popsuła logikę i nie reaguje na ZWIĘKSZENIE oprocentowania.
Można albo zamknąć pozycję z panelu giełdy - wtedy otworzy nową, albo pobrać starszą wersję np. https://github.com/Rav3nPL/swapbot/tree ... /bin/Debug
Wieczorem to poprawię.

Dodano po 1 minucie 15 sekundach:
Aby uniknąć ciągłego zamykania swapów, mi działa ustawienie "2% arbitralnie" i 15 sekund.

Dodano po 10 godzinach 38 minutach 43 sekundach:
Ok, logika poprawiona. "Wygląda" dobrze. Niestety, nie mam jak zasymulować skoku na giełdzie XD
Bezpośredni link do binarki: https://github.com/Rav3nPL/swapbot/raw/ ... wapbot.exe
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » piątek, 30 grudnia 2016, 22:34

Odpalam. Może będzie jakiś up to się zobaczy rano ;)
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » sobota, 31 grudnia 2016, 11:42

ja też pobrałem, ale to testowanie może trochę potrwać bo się coś kurs uspokoił, jak jak by trochę cisza przed burzą:)
w każdym bądź razie od razu po kilku chwilach działania mogę śmiało stwierdzić że binarka zachowuje się (na Win10) milion razy lepiej niż ostatnio :) dobra robota

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
10
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 2 stycznia 2017, 11:08

No dobra, obecna na gicie wersja wydaje się być
+ stabilna
+ reagująca prawidłowo na wahania
+ niezamykająca swapów bez potrzeby
:)

Dodano po 2 godzinach 38 minutach 27 sekundach:
BitMarket SwapBot by rav3n_pl
Wydzieliłem temat bota do osobnego wątku.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 6 stycznia 2017, 20:57

Miałem okazję przetestować na OSX pod wine - działa XD
Wklejenie kluczy jest w apce przez crtl+v jak w windzie, nie osx cmd+v :D
Na linuchu zapewne w ten sam sposób pójdzie ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2437
Rejestracja: 27 listopada 2013
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Katowice

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: majkel_94 » niedziela, 8 stycznia 2017, 12:46

Testujesz to na żywym organizmie? :D Nie zrobiłeś sobie żadnego narzędzia do symulacji bid/ask by sprawdzić jak działa? :P

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » niedziela, 8 stycznia 2017, 22:10

bot krzywdy nie może zrobić, udostępniasz mu tylko możliwość zakładania i zdejmowania swapów - na których możesz tylko zyskać
btw. bot na win 7/10 działa aż miło, po ostatnim update bez żadnych kłopotów

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 8 stycznia 2017, 23:51

majkel_94 pisze: Testujesz to na żywym organizmie? :D Nie zrobiłeś sobie żadnego narzędzia do symulacji bid/ask by sprawdzić jak działa? :P
Ale co? Swapbot najwyżej nie zarobi na swapie, stracić nic nie może.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 23
Rejestracja: 8 kwietnia 2017
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: mackukawski » piątek, 5 maja 2017, 21:11

Czy temat SWAP Bota jest jeszcze aktualny ? Tzn czy bot działa ? Próbowałem u siebie i mi wywala błedy -> stad pytanie :-)

Weteran
Posty: 2719
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: afrus » piątek, 5 maja 2017, 21:24

Używam działa :D Mała podpowiedź, synchro czasu :D
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Wróć do „Boty i strategie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość