BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » piątek, 22 lipca 2016, 19:58

Kod: Zaznacz cały

2016-07-22 19:57:36
Cannot perform runtime binding on a null reference
Anonymously Hosted DynamicMethods Assembly
   at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
   at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute1[T0,TRet](CallSite site, T0 arg0)
   at swapbot.SwapBot.ticker() in F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:line 143
   at swapbot.SwapBot.timer1_Tick(Object sender, EventArgs e) in F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:line 217
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 22 lipca 2016, 20:16

ExcaliburPLL pisze: Kod: Zaznacz cały
A pojawił Ci się plik log.txt ?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » piątek, 22 lipca 2016, 20:33

rav3n_pl pisze:
ExcaliburPLL pisze: Kod: Zaznacz cały
A pojawił Ci się plik log.txt ?
Wyżej Ci go wkleiłem. To jest właśnie log.txt

2016-07-22 19:57:36
Cannot perform runtime binding on a null reference
Anonymously Hosted DynamicMethods Assembly
at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute1[T0,TRet](CallSite site, T0 arg0)
at swapbot.SwapBot.ticker() in F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:line 143
at swapbot.SwapBot.timer1_Tick(Object sender, EventArgs e) in F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:line 217

Dodam, że w okienku programu pojawia się również coś związanego z błędem 503. Jeśli licznik czasu apki dochodzi do zera i wtedy dasz w przeglądarce F5 (oczywiście będąc na bitmarket.pl/swap.php to wtedy wywala się na 10000%
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » sobota, 23 lipca 2016, 18:19

ExcaliburPLL pisze: Dodam, że w okienku programu pojawia się również coś związanego z błędem 503. Jeśli licznik czasu apki dochodzi do zera i wtedy dasz w przeglądarce F5 (oczywiście będąc na bitmarket.pl/swap.php to wtedy wywala się na 10000%
Mimo usilnych chęci nie udaje mi się zreplikować.
Miejsce wystąpienia sugeruje jakiś problem z transmisją.
Dodałem weryfikację odpowiedzi i logowanie w przypadku succes!=true.
...
i popsułem gita... mieszanie na zmianę w GUI VS i konsoli git nie zawsze daje poprawne efekty ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Posty: 2719
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

rav3n_pl

Postautor: afrus » sobota, 23 lipca 2016, 19:20

Ja namierzyłem sam swój problem :) Błąd wywala mi jeżeli mimo uruchomionego bota robię coś w apce mobilnej lub qt także po problemie ;)
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » sobota, 23 lipca 2016, 19:25

Ale przez API? Wtedy używaj osobnych kluczy dla każdej apki.
Jak przez WWW to "coś" po stronie giełdy się ścina...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » sobota, 23 lipca 2016, 20:21

rav3n_pl pisze:
ExcaliburPLL pisze: Dodam, że w okienku programu pojawia się również coś związanego z błędem 503. Jeśli licznik czasu apki dochodzi do zera i wtedy dasz w przeglądarce F5 (oczywiście będąc na bitmarket.pl/swap.php to wtedy wywala się na 10000%
Mimo usilnych chęci nie udaje mi się zreplikować.
Miejsce wystąpienia sugeruje jakiś problem z transmisją.
Dodałem weryfikację odpowiedzi i logowanie w przypadku succes!=true.
...
i popsułem gita... mieszanie na zmianę w GUI VS i konsoli git nie zawsze daje poprawne efekty ;]
Wydaje mi się, że to nie wina apki. Naprowadza mnie na to owe 503. Mam w domu 3 sieci WiFi w tym jedną dość odległą od biura ALE CZASAMI mnie do niej z automatu podepnie. 503 to internal server error więc pewnie jeśli serwer dość szybko nie odpowie (a na tym słabym sygnale strona odświeża mi się CZASEM 2-3 sek) a w tym czasie apka zrobi zapytanie to dokładnie wtedy się wywala.

Olej temat bo to nie wina apki. A ja przepraszam za niepotrzebne zawracanie głowy.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Weteran
Posty: 2719
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

rav3n_pl

Postautor: afrus » sobota, 23 lipca 2016, 23:31

rav3n_pl pisze: Ale przez API? Wtedy używaj osobnych kluczy dla każdej apki.
Jak przez WWW to "coś" po stronie giełdy się ścina...
Mam osobne klucze dla bota ale chyba w kluczach do QT i do Mobila też mam zaznaczone swap i podejrzewam konflikt :D Po www faktycznie jak strona przymuli to wywala mu błąd zegara ale po restarcie śmiga tu nic nie wskóramy :D
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 24 lipca 2016, 01:14

afrus pisze: Po www faktycznie jak strona przymuli to wywala mu błąd zegara ale po restarcie śmiga
Czyli apka się restartuje prawidłowo? Bo nie udało mi się skrashować ?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Posty: 2719
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

rav3n_pl

Postautor: afrus » niedziela, 24 lipca 2016, 10:31

Tak :)
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 24 lipca 2016, 22:24

Ha, w końcu i u mnie padł (dla odmiany przez 522):)

Kod: Zaznacz cały

24.07.2016 20:17:37
Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
swapbot
   w swapbot.SwapBot.log(Exception e) w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 263
   w swapbot.SwapBot.postuj(String metoda, NameValueCollection nvc) w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 96
   w swapbot.SwapBot.ticker() w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 153
   w swapbot.SwapBot.timer1_Tick(Object sender, EventArgs e) w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 232
24.07.2016 20:42:10
Serwer zdalny zwrócił błąd: (522) Origin Connection Time-out.
System
   w System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request)
   w System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address)
   w swapbot.SwapBot.ticker() w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 131
Zrestartował się prawidłowo i działał dalej.
Chyba nie będę więcej grzebał, "może" to mało eleganckie, ale działa :P

Trzeba zapisać konfig i zaznaczyć autostart, wtedy będzie działać jak WOŚP (do końca świata i jeden dzień dłużej).
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Posty: 2719
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

rav3n_pl

Postautor: afrus » poniedziałek, 25 lipca 2016, 00:35

Kiedy włączą tipy??!! :D
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » poniedziałek, 25 lipca 2016, 09:53

rav3n_pl pisze:Ha, w końcu i u mnie padł (dla odmiany przez 522):)

Kod: Zaznacz cały

24.07.2016 20:17:37
Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
swapbot
   w swapbot.SwapBot.log(Exception e) w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 263
   w swapbot.SwapBot.postuj(String metoda, NameValueCollection nvc) w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 96
   w swapbot.SwapBot.ticker() w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 153
   w swapbot.SwapBot.timer1_Tick(Object sender, EventArgs e) w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 232
24.07.2016 20:42:10
Serwer zdalny zwrócił błąd: (522) Origin Connection Time-out.
System
   w System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request)
   w System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address)
   w swapbot.SwapBot.ticker() w F:\cs\swapbot\swapbot\swapbot\SwapBot.cs:wiersz 131
Zrestartował się prawidłowo i działał dalej.
Chyba nie będę więcej grzebał, "może" to mało eleganckie, ale działa :P

Trzeba zapisać konfig i zaznaczyć autostart, wtedy będzie działać jak WOŚP (do końca świata i jeden dzień dłużej).
Tzn., że po tym jak się sypnął to się zamknął i uruchomił ponownie sam? Cholera, u mnie wisi windowsowe okienko debugera i muszę je najpierw zamknąć a potem ręcznie odpalić ponownie. Oczywiście autostart uruchamia procedury ale jednak sam program się nie restartuje. Muszę pogrzebać i wyłączyć debugera.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 25 lipca 2016, 09:57

Ściągnij z GITa ostatnią wersję.
Wyłapanie w kodzie wyjątku powinno skutkować NIE pojawianiem się wingrozowego okienka o błędzie.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » poniedziałek, 25 lipca 2016, 10:11

rav3n_pl pisze:Ściągnij z GITa ostatnią wersję.
Wyłapanie w kodzie wyjątku powinno skutkować NIE pojawianiem się wingrozowego okienka o błędzie.
Gotowe. Obserwujemy.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 30 sierpnia 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

rav3n_pl

Postautor: Kryptomilioner » środa, 31 sierpnia 2016, 01:19

Myślałeś nad wersja dla giełdy Bitbay ? *chetnie bym sie podzielil zyskeim hehe :D

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1174
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

rav3n_pl

Postautor: ExcaliburPLL » środa, 31 sierpnia 2016, 07:55

Na bitbay nie ma kontraktów swap
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Rozmowny
Posty: 124
Rejestracja: 9 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

rav3n_pl

Postautor: poprostuandi » czwartek, 8 grudnia 2016, 11:51

rav3n_pl pisze: Ściągnij z GITa ostatnią wersję.
Pozwoliłem sobie ściągną i przetestować Twojego bota. Win7 64 - dziś od rana chodzi wyśmiecie, jeszcze ani razu nic się nie wysypało. Brakuje mi w nim jednak dwóch opcji:
1. Minimalizowanie do traya (aby znikał z paska zadań i działał w tle a ikonka pojawiała się obok zegarka)
2. Napiwek w programie dla twórcy - pewnie wiele osób ściągneło go z githuba
to takie moje spostrzeżenia tylko, ogólnie 6+

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 8 grudnia 2016, 13:31

To w sumie kilka linijek, powinno się udać :)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » środa, 28 grudnia 2016, 15:47

Hmm zauważyłem, że przy obecnym 300% bot zdejmuje i zakłada swapy pomimo, że oprocentowanie stoi.
Ktoś może potwierdzić?

Dodano po 7 godzinach 21 minutach 56 sekundach:
Update!
+ minimalizacja do traya
+ sprawdzenie czy po ustawieniu swapa nadal zarabiamy (ważne przy większych kwotach i/lub działaniu na krawędzi)
* zmiana parametrów domyślnych
* drobna zmiana logiki
+ naprawa sporadycznego wywalania na starcie (np po zamianie kluczy)
https://github.com/Rav3nPL/swapbot
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Wróć do „Boty i strategie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość