BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 31 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: SlickPL » środa, 28 czerwca 2017, 14:24

LTC nie ogarnia?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » środa, 28 czerwca 2017, 14:48

Nie nie robiłem wersji pod LTC, bo dopiero niedawno "coś" zaczęło się tam dziać i nikt jeszcze nie wołał.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 31 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: SlickPL » środa, 28 czerwca 2017, 14:53

Podnosze w takim razie lapke jako zainteresowany rowniez LTC

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » środa, 28 czerwca 2017, 22:07

Pytanie: czy ktoś ma swapy na obu walutach? Zastanawiam się jak to ubrać w kodzie:
- osobny swapbot dla BTC i LTC
- jeden z wyborem BTC lub LTC
- jeden robiący BTC i LTC równolegle
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 42
Rejestracja: 8 maja 2017
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: cryptouse » poniedziałek, 10 lipca 2017, 18:59

po pierwsze dzięki za bota, świetna robota
po drugie chciałem się dowiedzieć czy wystarczy postawić pierwszą pozycję swap z jakimi kolwiek ustawieniami procentowymi i bot je potem automatycznie dostosuje ?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 10 lipca 2017, 19:41

Tak. Równie dobrze możesz nie mieć żadnej pozycji - bot wykorzystuje wszystkie dostępne wolne środki po zamknięciu poprzedniego swapa.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 42
Rejestracja: 8 maja 2017
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: cryptouse » poniedziałek, 10 lipca 2017, 20:48

rav3n_pl pisze: Tak. Równie dobrze możesz nie mieć żadnej pozycji - bot wykorzystuje wszystkie dostępne wolne środki po zamknięciu poprzedniego swapa.
o świetnie, odpaliłem i ładnie działa :)
co do obu waluty wydaje mi się, że można to ubrać w jedno, minej okien lepsze zarządzanie.

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 7 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: OwiAlams » sobota, 12 sierpnia 2017, 14:37

Od jakiej ilości kasy warto w to się bawić? Gdzie mogę wiecej dowiedzieć sie o swapach?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » sobota, 12 sierpnia 2017, 15:57

Na stronie giełdy. Jest jakieś minimum chyba, 0.01 czy coś.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 20 kwietnia 2014
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Muhehehe » piątek, 18 sierpnia 2017, 14:29

Na osx niestety nie działa, ale gratuluję pomysłu.

tzn. działa ale podczas logowania wyłącza się.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 18 sierpnia 2017, 14:39

Działa, odpalałem.
Musisz mieć zainstalowane mono: http://www.mono-project.com/
Chyba tylko minimalizacja do traya nie działała.

Dodano po 37 sekundach:
Nie zapomnij o pliku .dll obok .exe!
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 20 kwietnia 2014
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: Muhehehe » piątek, 18 sierpnia 2017, 14:47

plik dll jest obok exe od razu przy pobraniu był w tym miejscu co exe. Bot się odpala tylko w momencie logowania wyłącza się.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 18 sierpnia 2017, 14:50

Hmm muszę sprawdzić u siebie. Głowę bym dał że działał.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 576
Rejestracja: 13 września 2017
Reputacja: 107
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: zdch » piątek, 15 września 2017, 22:47

hej @rav3n_pl
czy aktualizujesz jeszcze swojego swap bota? ja co prawda nie jestem programistą, ale naskrobałem coś w VBA w excelu co wygląda na to że działa całkiem solidnie. Wymyśliłem coś trochę innego niż % różnicy od obecnej ceny, ale nie chciałbym się tym dzielić ze wszystkimi, bo jak wiadomo, działałbym na swoją szkodę. Jeśli jesteś zainteresowany, po odezwij się tu albo na priv....
BTW czy masz może coś do arbitrażu? im więcej zwracam na to uwagę, tym bardziej wydaje mi się że ma to potencjał...

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » piątek, 15 września 2017, 23:04

zdch pisze: czy masz może coś do arbitrażu?
Nie, nic nie pisałem.
zdch pisze: ale nie chciałbym się tym dzielić ze wszystkimi
Jak podzielisz się ze mną - pójdzie na github :mrgreen:
zdch pisze: Wymyśliłem coś trochę innego
Zasadniczo nie ma innej logiki bota niż ustawianie się poniżej odcięcia. W moim możesz wybrać czy % wartości czy konkretna wartość. Coś innego można?
zdch pisze: czy aktualizujesz jeszcze
w planach mam obsługę LTC, ale jest kilka projektów które mnie pochłaniają
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 576
Rejestracja: 13 września 2017
Reputacja: 107
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: zdch » sobota, 16 września 2017, 17:40

rav3n_pl pisze:
zdch pisze: ale nie chciałbym się tym dzielić ze wszystkimi
Jak podzielisz się ze mną - pójdzie na github :mrgreen:
dwie rzeczy przychodzą do głowy:
1) o godzinie X codziennie, przez dajmy na to 20 minut, oprocentowanie ustawia się na max (299,9999% ?) :)
- plusów tego rozwiązania chyba nie muszę podawać, a minus jest jeden , potencjalnie przez 20 minut ktoś nie zarobi swoich marnych paru procent :)
- najlepiej żeby to była godzina aktywności żywych członków giełdy, żeby mogli się dostosować ustawiając % manualnie

2) jeśli popyt na swap jest większy niż podaż, bez względu na obecne odcięcie, ustawia się oprocentowanie na max
- zamiast np 250% ustawi się max, zanim ktoś ustawi max

co o tym sądzisz? :P

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » sobota, 16 września 2017, 18:44

Musieliby wszyscy najpierw pozamykać swapy, żeby popyt był tak duży.
To musiałby być system mający pod kontrolą kilkaset btc jakie są na swapach.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 576
Rejestracja: 13 września 2017
Reputacja: 107
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: zdch » sobota, 16 września 2017, 19:04

Skąd wiesz ile BTC ma pod kontrolą Twój bot, jeśliby tak zsumować wszystkich użytkowników? Nie jesteś ciekaw? :roll:
Inne boty zresztą też by się dostosowały, jeśli mają dobrą logikę :)
Zauważ, że ktoś kto ma te 200BTC i schodzi z rynku winduje odcięcie do maxa. Potem wszyscy dostosowują się do rynku, ustawiając % bliski odcięcia. Ten z 200BTC wraca, żeby zrealizować zysk. W końcu lepiej mieć 299% przez 1 godzinę, niż 10% przez 10 dni (240godzin). Bot mógłby doprowadzić dokładnie do takiej samej sytuacji.

Co lepsze, już nikt nie powie, że psujesz rynek swap udostepniając to rozwiązanie, bo de facto poprawiasz stope zwrotu wszystkich swapujących. :)
Bądź człowiek, daj zarobić fortunę :P

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: rav3n_pl » sobota, 16 września 2017, 21:51

zdch pisze: Nie jesteś ciekaw?
A co, google za mało każdego śledzi? Mój bot ma JEDNO zadanie i je REALIZUJE.
Jak pamiętam, był na forum inny bot który działał "grupowo".
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

pm7
Moderator
Posty: 7888
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket SwapBot by rav3n_pl

Postautor: pm7 » niedziela, 17 września 2017, 11:55

@zdch, zakładasz, że będzie jakakolwiek znacząca liczba chętnych płacić 300%. Przecież to płacą użytkownicy i widzą zanim wezmą short/long, że to będzie kosztować. Chyba, że wielu używa jakichś botów bez maksymalnego kosztu ustawionego...

Wróć do „Boty i strategie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość