Na pierwszym wykresie widać ile bitcoinów jest wystawionych i po jakim procencie, do tego moje pytanie jest następujące:
- na jakiej zasadzie używane są bitcoiny wystawione w tym miejscu, jeżeli wystawię 1BTC za 6% w skali roku i 1BTC za 0,68% (na tym procencie jest zerowy volumen) to 1BTC z mniejszego procentu będzie szybciej użyty i szybciej zyskam? W przypadku gdy na 6% jest volumen 400BTC a ja wystawię tylko 1BTC to jak będzie wyglądał mój zarobek, czy będzie on szybki i czy w ogóle możliwy?
- dobrze rozumiem, że mając małe kwoty BTC do SWAP'u powinienem je wystawiać po najniższym możliwym procencie (czyli te 0,68%)?
- czy bardziej opłacalnym wyjściem będzie podłączenie się jednym BTC pod 1% (w skali roku), na którym jest tylko 2BTC volumenu, jak wtedy będzie wyglądał mój zarobek względem niższego procenta na zerowym volumenie?

Na drugim wykresie prosiłbym o wyjaśnienie co zaszło przed godziną 14, a także co oznacza ten wysoki zielony słupek dla ludzi, którzy korzystają ze SWAP'ów.

Z góry bardzo dziękuje za wyjaśnienie tematu i przepraszam jeżeli pytania nie będą miały sensu, pozdrawiam.