Dźwignia w BTC

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dźwignia w BTC

Postautor: wrona » sobota, 17 grudnia 2016, 23:56

Z polskich giełd na ten moment tylko bitmarket daje możliwość grania na dźwigni, na zagranicznym rynku takich giełd jest sporo. Chciałem Was zapytać co ogólnie sądzicie o dźwigni, czy gracie, jeśli tak to gdzie i jakie podejście podoba Wam się bardziej bitmarketu czy np. to które jest na bitfinex czy btcc? Ja od niedawna zacząłem intensywniej działać w temacie i w sumie zastanawiam się jakie są wrażenia innych :)

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.001 BTC

Dźwignia w BTC

Postautor: koparki » niedziela, 18 grudnia 2016, 02:00

wrona pisze: Chciałem Was zapytać co ogólnie sądzicie o dźwigni
Jesli tradujesz na giełdzie to musisz mieć tam jakiś kapitał obrotowy. Dźwignia jest rewelacyjnym sposobem na to aby na giełdzie mieć kapitał obrotowy który częściowo jest zwolniony z ryzyka zhackowania giełdy (patrz mtgox,bitcurex,bitextreme, cryptsy,bitfinex i wiele innych). Swoje kojny trzymasz w portfelu poza giełdą a grasz (częściowo) kojnami pożyczonymi w ramach dźwigni.
Nie polecam natomiast dźwigni jako kredytu który ma za zadanie powiększyć kapitał.
---

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Dźwignia w BTC

Postautor: goldone » niedziela, 18 grudnia 2016, 22:29

Tez własnie chce zacząć używać dźwigni na bitmarkiet jest to dla mnie coś nowego wiec jeśli ktoś ma doświadczenie prosze nie się wypowie w temacie od jakich kwot najlepiej zacząć itp.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Dźwignia w BTC

Postautor: koparki » niedziela, 18 grudnia 2016, 22:44

na początek zrób sobie ze 20 transakcji jakąś mikroskopijną kwotą aby się oswoić ze zleceniami typu short (poszukaj w google hasła "krótka sprzedaż") bo jeśli nie miałeś styczności z kontraktami terminowymi to może to być dla Ciebie egzotyka , no i w ogóle zobacz jak to funkcjonuje sam, w praktyce, z opisów na forum się tego nie nauczysz. W google masz bardzo obszerne opisy pod hasłami "transakcje z dźwignią" , futures krótka sprzedaż" itd...
co do samej dźwigni to sprawa jest bardzo prosta: robisz transakcje za pożyczone pieniądze/coiny "pożyczka" oczywiście coś tam kosztuje.
---

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Re: Dźwignia w BTC

Postautor: GetBitCoin_pl » niedziela, 18 grudnia 2016, 23:02

Dokładnie to zacznij od małych kwot i poczytaj w którym momencie pozycja zamyka się ze stratą wszystkich pieniędzy, to tak na początek ;)

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

Dźwignia w BTC

Postautor: wrona » niedziela, 18 grudnia 2016, 23:24

Mnie zastanawia podejście, które grający już preferują, bo np. na bitfinex najpierw musimy pożyczyć środki do gry a potem mamy pełną swobodę tego co robimy, jednak wszystko robi się manualnie. A np. na bitmarket proces jest zautomatyzowany, jeden formularz i giełda sama pożycza środki, dokonuje np. zakupu, potem sprzedaży itd.

Wróć do „Boty i strategie”