Bitcoin Core i testnet

Dyskutant
Posty: 185
Rejestracja: 28 października 2014
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Bitcoin Core i testnet

Postautor: xfilokolo » niedziela, 12 lipca 2015, 21:50

Witam. Mam jedno pytanko. Jak uruchomić pelny wezel dla lańcucha testnet

Weteran
Posty: 4337
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bitcoin Core i testnet

Postautor: lenny » niedziela, 12 lipca 2015, 23:25

Zainstaluj, a następnie uruchom Bitcoin Core, w wierszu poleceń (skrócie) dodaj przełącznik:

Kod: Zaznacz cały

-testnet
Upewnij się, że masz otwarty port 18333 na routerze i forwardujesz go na maszynę z Bitcoin Core.

Dyskutant
Posty: 185
Rejestracja: 28 października 2014
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bitcoin Core i testnet

Postautor: xfilokolo » poniedziałek, 13 lipca 2015, 08:55

Odblokowałem porty w routerze i przekierowałem na swój komputer. A odblokować porty w zaporze? Jeszcze mam jedno pytanie. Jak uruchomić kopanie solo, po pełnej synchronizacji?

Bo próbowałem na kopalni solo z takimi ustawieniami:

Kod: Zaznacz cały

bfgminer -o stratum+tcp://testnet.ckpool.org:3333 -u n2LRABvZueYvJpTk1yoqPeSSgnk3jZPdK1 -p xyzabc -S all
ale wywala błąd:
http://zapodaj.net/1a0df364571f3.png.html

pm7
Moderator
Posty: 7895
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bitcoin Core i testnet

Postautor: pm7 » poniedziałek, 13 lipca 2015, 10:23

Adres testnet.ckpool.org nie istnieje. Widać zamknęli kopalnię testnet.
Możesz spróbować z http://testnet.tbdice.org/
Co do kopania solo, było już na forum. Używaj funkcji "szukaj":
https://forum.bitcoin.pl/search.php?key ... mit=Szukaj

Dyskutant
Posty: 185
Rejestracja: 28 października 2014
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bitcoin Core i testnet

Postautor: xfilokolo » poniedziałek, 13 lipca 2015, 10:42

pm7 pisze:Możesz spróbować z http://testnet.tbdice.org/
Próbuję, ale nie wyświetla mnie w statystykach kopalni. Poczekam

Rozmowny
Posty: 93
Rejestracja: 13 kwietnia 2013
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bitcoin Core i testnet

Postautor: MrLei » wtorek, 21 lipca 2015, 23:11

Może spróbuj sam postawić sobie własny TestNet.
Można znaleźć gotowca całą paczkę bitcoin-testnet-box już z wygenerowanymi 50 blokami, tylko ze starą wersją Bitcoin.
Wtedy podłączysz się do niego w lokalnej sieci.

Tu jest paczka z v0.10 https://github.com/freewil/bitcoin-testnet-box

Weteran
Posty: 1326
Rejestracja: 11 grudnia 2012
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bitcoin Core i testnet

Postautor: MusX » piątek, 28 sierpnia 2015, 22:26

MrLei pisze:Może spróbuj sam postawić sobie własny TestNet.
Można znaleźć gotowca całą paczkę bitcoin-testnet-box już z wygenerowanymi 50 blokami, tylko ze starą wersją Bitcoin.
Wtedy podłączysz się do niego w lokalnej sieci.

Tu jest paczka z v0.10 https://github.com/freewil/bitcoin-testnet-box
Nie trzeba brac zadnych paczek tylko odpalic daemona z `-regtest`. I nie bedzie to wlasny testnet, ktorego natura generuje ruch osob trzecich. Jesli ta cecha jest zbedna wtedy wystarczy ruszyc na regtescie.

Wróć do „Pomoc techniczna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości