Zapytanie Ledger

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Zapytanie Ledger

Postautor: V1ncent » wtorek, 19 sierpnia 2025, 21:15

Witam,

Mam pewne pytanie do osób które przesyłały USDT czyli Tethera na Ledger-a. Na Ledgerze nie ma Tethera można go przesłać za pomoca sieci ETH. Czyli kupuje normlanie USDT, a potem przesyłam go przez sieć ETH i ma moim Ledgerze pojawia się USDT pomimo tego, że nie mam zainstalowanego go ? Dodam, że na Ledgera mam już przesłane ETH.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Zapytanie Ledger

Postautor: domator » środa, 20 sierpnia 2025, 05:20

Ledger czy nie Ledger wydaje mi sie ze nie rozumiesz jak to dziala. USDT nie ma swojego blockchaina. Istnieje na roznych blockchejnach jako token np. na sieci ETH to token typu ERC20 i "masz go" na ttym samsym adresie co ETH. Drugim rownie popularnym rozwiazaniem jest siec tron czyli tokeny TRC20. Dziala tak samo. Paliwem sa odpowiednio ETH/TRX a token to token.
Nie korzystalem z ledgera i USDT ale imho skoro masz ETH (aplikacje) to pojawia sie USDT jesli wyslesz je po siec ETH. Sprobuj wyslac 10 usd i sie przekonasz :-)
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Zapytanie Ledger

Postautor: V1ncent » czwartek, 21 sierpnia 2025, 20:43

Witaj @domator

Posłuchaj wiem, że USDT nie ma własnego blockchaina lecz nie chciałem w tym poście robić wywodu lecz zapytać osoby która mając ETH na Ledger przesłała kiedyś USDT na Ledger. Przed wysyłką wolałbym zapytać aby później nie było problemów. Może ktoś kto ma doświadczenie po prostu odpisze :)

Wróć do „Pomoc techniczna”