Problem z koparka

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 4 listopada 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z koparka

Postautor: fergusoncare » poniedziałek, 4 listopada 2019, 15:58

WItam wszystkich sory za brak polskich znakow ale pisze z sluzbowego kompa i nie mozna nic zmieniac
sprawa wyglada nastepujco kopie ethereum i rowno co 4 dni przestaje kopac znaczy tak brak internetu zaznacze ze inne urzadzenia w domu maja internet ale koparka nie jedynym rozwiazaniem jest reset koparki i wtedy znow moge kopac przez 4 dni
czy ktos mial podobny problem ?? czy ktos jest w stanie pomuc??

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 19
Rejestracja: 2 listopada 2019
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z koparka

Postautor: nalesnik_z_dzemem » poniedziałek, 4 listopada 2019, 16:28

Może to timeout DHCP, czy możesz konfigurować swój router sieciowy i spróbować dać stałe IP dla tej koparki a nie automatyczne z DHCP?

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 4 listopada 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z koparka

Postautor: fergusoncare » poniedziałek, 4 listopada 2019, 18:46

dzieki za szybka reakcje :) a jak to zrobic znaczy do routera wiem jak sie dostac ale co dalej ??

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 19
Rejestracja: 2 listopada 2019
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z koparka

Postautor: nalesnik_z_dzemem » poniedziałek, 4 listopada 2019, 18:55

fergusoncare pisze: poniedziałek, 4 listopada 2019, 18:46dzieki za szybka reakcje :) a jak to zrobic znaczy do routera wiem jak sie dostac ale co dalej ??
Poszukaj w sieci bo to już są podstawowe informacje z konfiguracji sieci domowej.

Komputery dostają adresy dynamiczne alokowane z DHCP - albo dostają adresy stałe, statyczne, po adresie MAC. Tak się ta opcja powinna nazywać a szczegóły to zależy od modelu routera.

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 4 listopada 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z koparka

Postautor: fergusoncare » poniedziałek, 4 listopada 2019, 19:13

Udało mi się w routerze zmienić w pozycji koparki Fixed IP-address by DHCP binding było off ustawiłem na on może to coś pomorze z tego co wyczytałem to to nadaje stałe ip chyba że coś mylę chciałem dodać screena żebyś zobaczył ale chyba tu nie można

Wróć do „Pomoc techniczna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości