Claymore, cryptonote cpu miner, małe obciążenie procesora.

Początkujący
Posty: 24
Rejestracja: 25 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore, cryptonote cpu miner, małe obciążenie procesora.

Postautor: waluszek » sobota, 16 września 2017, 18:11

Witajcie, mam pytanie a może ktoś zna odpowiedź, używam claymore 9,7 cryptonote, kopię monero na procesorach, i zastanawia mnie jedna rzecz, we wszystkich serwerach mam obciążenie procesora na poziomie 50%, kopie około 300h/s per serwer.

Wydaje mi się że można by więcej z tego wyciągnąć tylko dlaczego maksymalne obciążenie jest 50%

Czy ktoś się z tym spotkał?

h87
Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore, cryptonote cpu miner, małe obciążenie procesora.

Postautor: h87 » sobota, 16 września 2017, 20:44

50% wątków czy rdzeni? Generalnie kopie się na rdzeniach fizycznych, dlatego wygląda to jak obciążenie 50% jak masz HT/SMT włączone.

Początkujący
Posty: 24
Rejestracja: 25 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore, cryptonote cpu miner, małe obciążenie procesora.

Postautor: waluszek » sobota, 16 września 2017, 23:55

Dzięki za odpowiedź, już ogarnąłem , miałem też błąd pamięci, trzeba było nadać odpowiednie uprawnienia minerowi. tak kopie się na rdzeniach a nie na wątkach, mam kilka serwerów wolnych, więc daje im pracę, w sumie na procesorach kopię 4,5 KH monero uważam że to nie jest zły wynik.

Początkujący
Posty: 135
Rejestracja: 6 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore, cryptonote cpu miner, małe obciążenie procesora.

Postautor: owen444 » niedziela, 13 maja 2018, 12:24

wlasnie Ryzen 2700x kopie nim Hexxx i mam około 560 h/s a taki celeron w koparce 2 rdzeniowy 350 h/s ktos mi podpowie co źle robie??

Wróć do „Pomoc techniczna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość